Doktora Yapmış Erkek, Lise Mezunu Kadın

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
Hanımlar,

Sizce hayatında her alanda başarılı olmuş, kültürlü, doktora yapmış, 30lu yaşlara yeni basmış genç bir adam lise mezunu bir bayana aşık olabilir mi?
Yoksa bu imkansız mıdır?

Kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum. Lise mezunu hanımların çoğu okumuş insandan daha mantıklı ve kültürlü olduğunu görüyoruz. Fakat bu adam biraz fazla başarılı olmuş hayatta ve birazda egosu yüksek haliyle. Bir kaç cümlesinden de mantık evliliği yapmak istediği anlaşılıyor. Bu arada bu çift tanışıyor, nadiren de olsa konuşma fırsatları oluyor. Aynı işyerinde, farklı konumdalar. Ama aralarında bir ilişki yok haliyle, tek taraflı bir durum.

Hiç umut yok mudur? yada nasıl bir yol izlemek gerekir?

(lise mezunu olan "arkadaşım" bu arada. Ama bende çok merak ediyorum bu konuyu, o yüzden sormakta bir sakınca görmedim, umarım yasak değildir. Hepinize şimdiden teşekkürler :) bu arada yaşları 25-31

mantik evliligi de cins cins.belki adam himayesi altina alacagi,yumusak basli zorluk cikarmayan birisi olarak dusunuyorsa es adayininin imajini olabilir.adam kendi seviyesinden yuksekle yapamaz komplekse kapilir zaten ego sorunu varsa.ama bence hersey dengi dengine olmali genelleme yaparsam

Egosu yüksek adamla zor bu işler, arkadaşınıza söyleyin boşuna hayal kurmasın.

Doktora olayını fazla büyütmesin gözünde arkadasın.
Egitim farkının oldugu ilişkiler mevcut, sıkıntı olsa bile olan sıkıntıların kaynagı egitim farkı olmayabiliyor. Karakterle ilgili sorunlar da olabilir.
Ama su sıkıntı var, bu adam sadece temizligini, yemegini yaptıracak birini arıyor olabilir eger ortada mantık ilişkisi varsa. Ask bu tür seyleri görmez, ama mantık ilişkisi ise, bence, adam egitiminin kariyerinin karsılıgında sadece böyle beklentilerle evleniyor olabilir. Sonra benim gibi adamla evlendigine sükret, dediklerimi yap kıvamına getirebilir. Benden demesi. O yüzden arkadasın iyi düsünsün.

Bizim komşunun kızı ilk okul mezunuydu 18 yaşındayken 27 yaşında Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olan yüksek lisansını yapmış çok iyi konumda olan biriyle evlenmişti.
Kız çook güzeldi oturmasını kalkmasını bilirdi. Oğlanın annesi görmüş beğenmiş kızı oğlanda sen beğendiysen tamam anne demiş.
Bana çok ilginç gelmişti. O kadar eğitimli ve yaşı 27 olan bi erkeğin böyle bi seçim yapması...

İlk bakışta aşk olsaydı belki, şu haliyle çok zor, olması için sebepler çok çok az.
Egosu yüksek olduğu dışardan belli olan adam ordinaryüs olsa ne yazar ayrıca?

Öyle mi diyorsunuz?
Gerçi bana da itici gelir egolu adamlar.
Okumakla karakterde gelişiyor sanki....

Hiç gerek yok.
eninde sonunda sorun cikar.
adam bir şey demez ama bir gun bir misafiri bir arkadasi çat diye yapıştırır lafi, kalakalir o kadincagiz da.
Birakin davul dengi dengine calsin.
macera aramaya gerek yok.
bu arada kadinin derdi ' kendim lise mezunuyum ama doktoralı kocayi buldum ' falan demekse başarılı da olabilir bu evlilik.

Öyle mi diyorsunuz?
Gerçi bana da itici gelir egolu adamlar.
Okumakla karakterde gelişiyor sanki....

Her zaman gelişmiyor, ilk bakışta aşk olabilirdi ama öyle bir örnek gördüm hayatta, filmlerdeki gibi. Bir holding patronu, şirketlerinden birine iş başvurusu yapan genç kıza evlilik teklif etti bir hafta içinde, ardından çocuklarının anası yaptı.

Kız guzelse olur. Erkeklerin çoğu için yeterli bu.

Orası öyle de
"Sadece dış görünüş için, ne olduğu belli olmayan duygularla evlenen çiftlerin çoğu boşanır" gibi bir laf etmiş. Zaten mantık evliliği istediğini de ordan çıkarttık biz. Tabi sadece lafta da demiş olabilir. Güzel kız görünce hepsinin paçaları tutuşuyor.

Egosu yüksek adamla zor bu işler, arkadaşınıza söyleyin boşuna hayal kurmasın.

Kendini beğenmiş olduğu için mi?
Aslında haklısınız ama çoğu egolu insanın aslında aşağılık komplekli olduğunu düşünüyorum ben. Buda öyledir belki. bilemedim
:)

Karakter meselesi benim esim 2 unv mezunu halada egitimine devam ediyor ben lise mezunuyum duruyorum oyle seneye aciktan okuyabilirim :))) 21 yasindayim esim 30 hs burdan arkadasinizka onun iliskisi olabilir yorumu cikmasin ama :)))

benim esim de doktora yapti, ben 25 yasindayim esim 32.. hatta doktorayi abd de yapti.. ama bu gibi ozelliklerine kanip evlenecekse o arkadasin, soyle hic kendine yazik etmesin o arkadasin.. ben yazik ettim kendime cunku.. hayatta daha onemli seyler varmis meger.. 2 bucuk sene onceki aklim olsaydi keske.. umarim bu mesajimin faydasi olur arkadasiniza.. bu arada ben de lisans mezunuyum iyi bir bolumden, lise degil ama, lise mezunu olsam ne uni mezunu olsam ne, esim yine ayni esim.. huyu yine ayni huyu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…