Doktora Yapmış Erkek, Lise Mezunu Kadın

Aslında mantık evliliği diyince adamın kendi kariyerinde birini mi istediğini yoksa dediğiniz gibi himayesine alıp temizlk yapsın, yemek yapsın, çocuk baksın vs olarak mı istediğini tam anlayamadık. Sanırım anlamanında yolu yok bunu.

ben yakında doktorayı bitirebilirsem
lise mezunu erkek - doktora yapmış kadın çifti olacağız inşallah.
ama biz önceden tanışmaktayız.
yani sonradan olsa bilemedim nasıl olurdu...

Biraz dinine düşkün biri gibi görünüyor aslında. Yani "mantık" diyince, sadece kariyer değilde daha farklı şeyler istiyor olabilir diyorsunuz

Adam zaten mantık evliliği yapmak istediğini söylemiş. Bu da demek oluyorki kendisi gibi okumuş biriyle evlenmek isteyecek

Yani aralarında bir arkadaslık ilişkisi yoksa (bir seyler gelismesi için), epey bir süre de aynı yerde calısıyorlarsa adama birden dank edip asık olacak hali yok gibi geldi bana.
İste eli yüzü düzgün...hikayesine uymustur. Evlenecek, kendinden asagı birini istiyordur belki ezebilecegi.
Gerci insanoglu, kesin cizgilerle konusmak da yanlıs. Egosu yüksek diyorsun bu arkadasının önyargısı da olabilir tanımadıgı için yakından. Belki arkadasın yeni yeni de dikkatini cekmüş olabilir.

Bence arkadasın bir süre görüssün eger görsmek istiyorsa, zaten halinden tavrından belli eder kendini. Bize gelismeleri yazarsın.

Egosu yüksek insan ya kendi ayarında ya da kendinden üst düzeydeki birini ister kendinden alttakini istemez

Karakter meselesi benim esim 2 unv mezunu halada egitimine devam ediyor ben lise mezunuyum duruyorum oyle seneye aciktan okuyabilirim :))) 21 yasindayim esim 30 hs burdan arkadasinizka onun iliskisi olabilir yorumu cikmasin ama :)))

Aslında normal. Benim başka bir arkadaşım da ilkokul mezunu, eşide mühendis. Bu yıl evlendi :)
Ama bu adam hafif egolu bide doktoralı moktoralı olunca kafalar karıştı bizim.
:))

Ben de tam bunu yazacaktim.

Kimi kendine denk, konusabilecegi, anlasabilecegi birini ister; kimi camasir bulasik yikasin, cocuk baksin, zorluk cikarmasin kafasinda takilir.

Ben de doktora yapiyorum, okuldan tanidigim biri var. Adam ne kariyeri, ne guzelligi , ne de adamakilli egitimi olan bir hanimla evli. Ustelik sevmedigini de her yerde soyluyor. Yani bu nasil bir is kimse anlayamadi :) Her yonden ustunluk taslayabilecegi, tepeden bakacagi biriyle olmak istemis gibime geldi, ego tatmini yani. Kendisi surekli evliliginden mutsuz oldugunu, esini cok takmadigini, ilgilenmedigini soyluyor etrafta , hem de acikca. Ben cok muhabbeti olmayan biriyim mesela, arkadas degiliz ama benim yanimda bile soyledi ???! Yabanci insanlarin yaninda karisini asagiliyor. Yani garip bir kafada yasiyor, anlayamadim. Bilmiyorum raslanti mi ama akademik takilan heriflerden turlu turlu gariplik cikiyor, dikkat. Yani aralarinda bir iliski olacaksa bile, bu ezmek amacli olur, dikkat.

Neyse konuya doneyim, bahsettiginiz egolu tiplerden ben cok tanidim. Biri de masterdaki 2. danismanimdi. Bu herif de inanilmaz egomanyakti. Bir gun hazirladigim seyleri gostermeye gittim, surat yapiyordu. Ben de bir kusur mu isledim dedim, suyuna gideyim dedim , ne de olsa 2.danismanim. O da dedi ki ona yeterince takdir gostermiyormusum herif bekliyor ki herkes buna tapinsin, aman en akilli sensin , en mukemmel sensin desin. Bir de bayramlasirken herif bana elini uzatti iyi mi? Benden 10 yas buyuktu, 24e 34tuk, elini opmek zorunda birakti beni manyak herifBabam artik elini opturmuyor, bu herif opturdu Boyle tiplerden kaciniz, kaciniz, kaciniz.

Ben engin akademik tecrubelerime dayanarak yol yakinken kacsin diyorum. Ama yok cok hoslaniyorsa bence sansini denesin. Ama simdiden uyarayim, bu egomanyak abilerin bazilari, yuksek lisanssiz unv mezunlarina bile bocekmis gibi davraniyor. Arkadasinizin kalbinin kirilmasindan korktum su an. Sansini denerken uzulmesin?

Sevgiler :)

Son düzenleme:

yükseğin tezini verdiğimde master yapmış kadın-lise mezunu erkek olacağız... doktoraya devam etme durumum da var ayrıca... (eşim 2 yıllık üniden 3 dersi kaldığı için mezun değil)
ben 24 eşim 30 yaşlarındaydık evlendiğimizde. ama eşim benim çocukluk-ilk aşkım.

aşk varsa olur; ama dediğiniz gibi mantık evliliği olarak ilerleyecekse adam kendi seviyesinde birini istemiyorsa bu da arkadaşın dediği gibi hizmetini gördürecek; bir şey olduğunda da sen benim gibisini bulamazdın şükret haline otur diyecebileceği birini arıyordur belki de... ama dediğim gibi aşık olmuşsa başka...

Neden böyle diyorsunuz, eğer özel olmayacaksa?
Eğitim farkı açısından mı bir sorun çıktı yoksa karakter olarak mı?
Çok üzüldüm gerçekten, umarım düzelir. Yaşlarınız da aynıymış bu konudakilerle.

Eger doktorasını bu ülkede yaptıysa çok çok çok büyük ihtimalle pek de dolu biri degildir. Bu ülkede doktora yapan benim gözümde lise bitirmiştir. Neyse işte, genelde bir de bunlar doktora yaptıgını zannettikleri için bir de havalara girebilirler aman dikkat. Kendini senden üstün görebilir, ileride bu sıkar canını.

Güzelsen evlilik olabilir, ya da çocuk hoşlanmıştır senden yine olur... Erkekler pek bakmıyor bu denklik meselesine. Ama evlilik olur diyorum... evliligin iyi olacak demiyorum. Burnu havadaysa (ki genelde öyle olurlar) seni ezmeye çalışacaktır büyük ihtimalle.

Yalnız ben el öpme olayında koptum, nasıl bir adammış o öyle yahu, görende 50 yaşında sanır
Egolu olduğunu şurdan anladık; evini övüyor, başarılarını övüyor, sürekli yaptığı aktiviteleri övüyor vs. İnternette zaman geçirmeyi dahi saçma buluyor, dalga geçiyor. Biraz takıntılı sanırım. Gerçi arkadaşımın anlattığı kadar biliyorum ama yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmediği için ayrıntılar hakkında bilgim var. Garibimde belli etmemeye çalışıyor kendince ama çok hoşlanmasa bu kadar dillendirmezdi tabi. Ay sinir oldum bu adama sen böyle yazınca. Oda böyledir %60

Cok dogru yazmissiniz .

Ne diycem canım senin arkadaşın gönlü bunda tamam neden kendini onun karşısında zayıf görüyor şimdiden bunu sorun etmişse ilerde eziklik yaşar dalan evliliği kendine sıkıntı edebilir bence iyi düşünsün derim.

Kendini cok ovuyorsa, siz de bayrami bekleyin derim.

%90 benzer bir model bence.

Sahsen ben doktora yapsam lise mezunu biriyle olmazdim. Imkansiz degil ama cok acik verecek bir iliski olur bu. Pek goze hos gelmiyor.

Elbet lise mezunu da kendini geliştirmiştir ama işler öyle yürümüyor pratiğe gelince. Oglanin annesi isteyecek mi, ben oğlumu okuttum ettim lise mezunu kiz bulsun diyemi dese kimsede haksiz diyemez. Ben olsam bende derim sanirim. Bir arkadaş ortamına girdiklerinde bile doktor doçent profesör insanlarla bir arada olacaklar, lise mezunu bir insan ne kadar paylasimlara katılabilir. Bilmiyorum.. Benim onay vereceğim ilişki kapsamına girmiyor ssanirim. Davul bile dengi dengine deyip konuyu kapatayim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…