Doktora olayını fazla büyütmesin gözünde arkadasın.
Egitim farkının oldugu ilişkiler mevcut, sıkıntı olsa bile olan sıkıntıların kaynagı egitim farkı olmayabiliyor. Karakterle ilgili sorunlar da olabilir.
Ama su sıkıntı var, bu adam sadece temizligini, yemegini yaptıracak birini arıyor olabilir eger ortada mantık ilişkisi varsa. Ask bu tür seyleri görmez, ama mantık ilişkisi ise, bence, adam egitiminin kariyerinin karsılıgında sadece böyle beklentilerle evleniyor olabilir. Sonra benim gibi adamla evlendigine sükret, dediklerimi yap kıvamına getirebilir. Benden demesi. O yüzden arkadasın iyi düsünsün.
Hanımlar,
Sizce hayatında her alanda başarılı olmuş, kültürlü, doktora yapmış, 30lu yaşlara yeni basmış genç bir adam lise mezunu bir bayana aşık olabilir mi?
Yoksa bu imkansız mıdır?
Kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum. Lise mezunu hanımların çoğu okumuş insandan daha mantıklı ve kültürlü olduğunu görüyoruz. Fakat bu adam biraz fazla başarılı olmuş hayatta ve birazda egosu yüksek haliyle. Bir kaç cümlesinden de mantık evliliği yapmak istediği anlaşılıyor. Bu arada bu çift tanışıyor, nadiren de olsa konuşma fırsatları oluyor. Aynı işyerinde, farklı konumdalar. Ama aralarında bir ilişki yok haliyle, tek taraflı bir durum.
Hiç umut yok mudur? yada nasıl bir yol izlemek gerekir?
(lise mezunu olan "arkadaşım" bu arada. Ama bende çok merak ediyorum bu konuyu, o yüzden sormakta bir sakınca görmedim, umarım yasak değildir. Hepinize şimdiden teşekkürler :) bu arada yaşları 25-31
Aslında mantık evliliği diyince adamın kendi kariyerinde birini mi istediğini yoksa dediğiniz gibi himayesine alıp temizlk yapsın, yemek yapsın, çocuk baksın vs olarak mı istediğini tam anlayamadık. Sanırım anlamanında yolu yok bunu.
Karakter meselesi benim esim 2 unv mezunu halada egitimine devam ediyor ben lise mezunuyum duruyorum oyle seneye aciktan okuyabilirim :))) 21 yasindayim esim 30 hs burdan arkadasinizka onun iliskisi olabilir yorumu cikmasin ama :)))
mantik evliligi de cins cins.belki adam himayesi altina alacagi,yumusak basli zorluk cikarmayan birisi olarak dusunuyorsa es adayininin imajini olabilir.adam kendi seviyesinden yuksekle yapamaz komplekse kapilir zaten ego sorunu varsa.ama bence hersey dengi dengine olmali genelleme yaparsam
Hanımlar,
Sizce hayatında her alanda başarılı olmuş, kültürlü, doktora yapmış, 30lu yaşlara yeni basmış genç bir adam lise mezunu bir bayana aşık olabilir mi?
Yoksa bu imkansız mıdır?
Kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum. Lise mezunu hanımların çoğu okumuş insandan daha mantıklı ve kültürlü olduğunu görüyoruz. Fakat bu adam biraz fazla başarılı olmuş hayatta ve birazda egosu yüksek haliyle. Bir kaç cümlesinden de mantık evliliği yapmak istediği anlaşılıyor. Bu arada bu çift tanışıyor, nadiren de olsa konuşma fırsatları oluyor. Aynı işyerinde, farklı konumdalar. Ama aralarında bir ilişki yok haliyle, tek taraflı bir durum.
Hiç umut yok mudur? yada nasıl bir yol izlemek gerekir?
(lise mezunu olan "arkadaşım" bu arada. Ama bende çok merak ediyorum bu konuyu, o yüzden sormakta bir sakınca görmedim, umarım yasak değildir. Hepinize şimdiden teşekkürler :) bu arada yaşları 25-31
benim esim de doktora yapti, ben 25 yasindayim esim 32.. hatta doktorayi abd de yapti.. ama bu gibi ozelliklerine kanip evlenecekse o arkadasin, soyle hic kendine yazik etmesin o arkadasin.. ben yazik ettim kendime cunku.. hayatta daha onemli seyler varmis meger.. 2 bucuk sene onceki aklim olsaydi keske.. umarim bu mesajimin faydasi olur arkadasiniza.. bu arada ben de lisans mezunuyum iyi bir bolumden, lise degil ama, lise mezunu olsam ne uni mezunu olsam ne, esim yine ayni esim.. huyu yine ayni huyu...
Ben de tam bunu yazacaktim.
Kimi kendine denk, konusabilecegi, anlasabilecegi birini ister; kimi camasir bulasik yikasin, cocuk baksin, zorluk cikarmasin kafasinda takilir.
Ben de doktora yapiyorum, okuldan tanidigim biri var. Adam ne kariyeri, ne guzelligi , ne de adamakilli egitimi olan bir hanimla evli. Ustelik sevmedigini de her yerde soyluyor. Yani bu nasil bir is kimse anlayamadi :) Her yonden ustunluk taslayabilecegi, tepeden bakacagi biriyle olmak istemis gibime geldi, ego tatmini yani. Kendisi surekli evliliginden mutsuz oldugunu, esini cok takmadigini, ilgilenmedigini soyluyor etrafta , hem de acikca. Ben cok muhabbeti olmayan biriyim mesela, arkadas degiliz ama benim yanimda bile soyledi ???! Yabanci insanlarin yaninda karisini asagiliyor. Yani garip bir kafada yasiyor, anlayamadim. Bilmiyorum raslanti mi ama akademik takilan heriflerden turlu turlu gariplik cikiyor, dikkat.
Neyse konuya doneyim, bahsettiginiz egolu tiplerden ben cok tanidim. Biri de masterdaki 2. danismanimdi. Bu herif de inanilmaz egomanyakti. Bir gun hazirladigim seyleri gostermeye gittim, surat yapiyordu. Ben de bir kusur mu isledim dedim, suyuna gideyim dedim , ne de olsa 2.danismanim. O da dedi ki ona yeterince takdir gostermiyormusumherif bekliyor ki herkes buna tapinsin, aman en akilli sensin , en mukemmel sensin desin. Bir de bayramlasirken herif bana elini uzatti iyi mi? Benden 10 yas buyuktu, 24e 34tuk, elini opmek zorunda birakti beni manyak herif Boyle tiplerden kaciniz, kaciniz, kaciniz.
Ben engin akademik tecrubelerime dayanarakyol yakinken kacsin diyorum. Ama yok cok hoslaniyorsa bence sansini denesin. Ama simdiden uyarayim, bu egomanyak abilerin bazilari, yuksek lisanssiz unv mezunlarina bile bocekmis gibi davraniyor. Arkadasinizin kalbinin kirilmasindan korktum su an. Sansini denerken uzulmesin?
Sevgiler :)
Eger doktorasını bu ülkede yaptıysa çok çok çok büyük ihtimalle pek de dolu biri degildir. Bu ülkede doktora yapan benim gözümde lise bitirmiştir. Neyse işte, genelde bir de bunlar doktora yaptıgını zannettikleri için bir de havalara girebilirler aman dikkat. Kendini senden üstün görebilir, ileride bu sıkar canını.
Güzelsen evlilik olabilir, ya da çocuk hoşlanmıştır senden yine olur... Erkekler pek bakmıyor bu denklik meselesine. Ama evlilik olur diyorum... evliligin iyi olacak demiyorum. Burnu havadaysa (ki genelde öyle olurlar) seni ezmeye çalışacaktır büyük ihtimalle.
Yalnız ben el öpme olayında koptum, nasıl bir adammış o öyle yahu, görende 50 yaşında sanır
Egolu olduğunu şurdan anladık; evini övüyor, başarılarını övüyor, sürekli yaptığı aktiviteleri övüyor vs. İnternette zaman geçirmeyi dahi saçma buluyor, dalga geçiyor. Biraz takıntılı sanırım. Gerçi arkadaşımın anlattığı kadar biliyorum ama yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmediği için ayrıntılar hakkında bilgim var. Garibimde belli etmemeye çalışıyor kendince ama çok hoşlanmasa bu kadar dillendirmezdi tabi. Ay sinir oldum bu adama sen böyle yazınca. Oda böyledir %60
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?