doktorlara yapılan saldırılar üstüne...

Valla çok kolay okuyorlarmış gibi çok kolay harcanıyor doktorlar. Ben onlar adına üzülüyorum vall, o kadar sene oku didin, sonuç? Camı bile olmayan, havalandırması zar zor çalışan odalarda günde bilmem kaç tane hasta gör, üstüne bir de darp edil. Tamam güzel maaş alıyorlar, Allah daha çok versin ama bazı şeyler de parayla satın alınamıyor ne yazık ki.

bence doktorların bürolarında güvenlik kameraları alarm sistemleri güvenlikler olmalı. haaaa doktor da sapıtırsa hasta alarmı kullanabilmeli.
çalışanlar da anormal hastalar da.. (yani hepsi için değil tabi ama kısmen)

Bütün doktorlar kıymetli falan değil. Şurada bir dursun.
Ama doktor veya değil kimse kimseye şiddet uygulayamaz..

2 hafta önce akşam biz de oğlumun düşmeyen ateşi ve iltihaplı boğazı için nöbetçi doktora gittik. Her zaman gördüğümüz nöbetçi doktor yerine başka bir pratisyeni koymuşlar. Delirtti beni..

Bütün doktorlar kıymetli falan değil. Şurada bir dursun.
Ama doktor veya değil kimse kimseye şiddet uygulayamaz..

2 hafta önce akşam biz de oğlumun düşmeyen ateşi ve iltihaplı boğazı için nöbetçi doktora gittik. Her zaman gördüğümüz nöbetçi doktor yerine başka bir pratisyeni koymuşlar. Delirtti beni..
Çok haklisin bazıları sanki bu işi zorla yapıyor...
Bende kızımın ateşi yüksekti. Acile goturmustuk Allahım sıra bekliyoruz, önümüzde dünya insan var, nerde bu Dr diyoruz, yoğun bakımda dediler , bende saf saf etrafima bakiyorum, nerde bu yoğun bakım diye..
Ana bir baktık Dr hanm sigara keyfi yapıyor..
Gel de saçını başını yolma..

Şiddeti savunmak kime karşı olursa olsun akıl işi değil. Toplumumuzu saran çürümüşlük sağlık personelimizide teğet geçmiş değil. Şuan şiddet herkes tarafından çok meşrulaşmış durumda. Benim çok sevdiğim doktor bir arkadaşımın dediği, doktorların hastalara uyguladığı psikolojik şiddette çok arttı. Önlem almak sadece kanunla olmaz bu saatten sonra. Eğitimde reform şart. Şu işe bakın ki reform yapmaya çalışsanız bugün çalışan öğretmenlerle bu iş olur mu muamma. İşimiz çok zor.

valla hanımlar kimsede canını pazarda bulmadı. Kimse kimseye durduk yere sataşmaz doktor senin canını yakarsa seninde sabrın biyere kadardır. Sen düzgün bir dille hastanla ilgilenip bilgi verirsen karşındakindende aynı hareketi görürsün ama sen hastanla ilgilenmez yanındaki refekatcısını köpek gibi azarlarsan hiç kimse kusura bakmasın o zaman hak ettiğin davranışı görürsün

Çok haklisin bazıları sanki bu işi zorla yapıyor...
Bende kızımın ateşi yüksekti. Acile goturmustuk Allahım sıra bekliyoruz, önümüzde dünya insan var, nerde bu Dr diyoruz, yoğun bakımda dediler , bende saf saf etrafima bakiyorum, nerde bu yoğun bakım diye..
Ana bir baktık Dr hanm sigara keyfi yapıyor..
Gel de saçını başını yolma..

Aramızda geçen diyalog şu
D "Serum mu taksak? Sakin durmazsa ilaç veririz bu yaş grubuna veriyoruz bazen"

"Sakinleştirici mi? yok istemem daha neler"

D "Ateş düşürücü iğne n.. yapsak? ama yan etki yapar mı? Sonuçları çok ciddi olabilir" Penisilinden bahsediyor..
Bu arada bazen sesli düşünüyor önündeki kağıdı karalıyor. :işsiz:

En sonunda "siz hiç bir şey yapmayın ben evde şurup fitil falan düşürürüm klasik yöntemle bir şekilde" dedim çıktım odasından..
Ertesi gün başka yere götürdüm..

Kesinlikle kendine güveni yok es kaza mezun olmuş.
Tanı tedavi namına bir şey yoktu. İyi ki bir şey uygulamadı zaten çocuğa..
Hani tecrübe kazanmak için heves yok adamda öyle bir doktordu..

Hiç aman doktor canım doktor yapamayacağım. Hakkıyla işini yapanlar hariç doktorların çoğu boşvermişlik içinde yalan yanlış teşhirlerle kaç hasta sağlığından oluyor görmüyormuş gibo konuşuyorsunuz. Ben doğuda yaşıyorum buradaki sağlık hizmetini hiç anlatmayayım size işini yapan ehil insan yok hamileyim kaç tane kadın doğum doktoru degistirdim haddi hesabı yok. En son ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktor hiçbir sorun görünmüyor demesine rağmen benden amniyon sıvı örneği almaya kalktı, yok çocuğum zihinsel engelli olursa ne yaparmışım beni mahvetti o gün hastaneden çıktığım gibi özel klinigi olan bir doktora gittim nasil size bir sey soylemeden bir teshis koymadan sıvı örneği ister(ki tehlikeli bir durum oluşabiliyor düşüğe kadar gitme ihtimali var) psikolojinizi bozar diye kendi meslektaşına ateş püskürdü. Neticede bebeim sağlıklı ama o günkü çektiğim acıyı anlatamam. Hastaneye gidiyorum hemşiresi doktoru hepsinde hava bin beş yüz yaptığı iş ne peki daha doğru düzgun hastaya bakmadan beş dakikada odadan göndermek. Işlerini hakkıyla yapsınlar kimse de eleştirmesin

Ben çok üzülerek okumuştum aşağıdaki haberi.
Bir arkadaşımın mesai arkadaşı burcu hanım.
Kendisini tanımıyorum,
Ama arkadaşımın demesi,
kibar ve naif bir insan olduğu.
33 yaşında genç bir kadının, bir hayvanın yumruğu ile yere serildiğini düşünün.
Doktor olması şart değil.
Şiddetin her türlüsüne karşıyız, ama bu insanlar yaşatmak için çabalarken, kendileri ölümle burun buruna geliyor...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/kirilan-yuzum-degil-doktorluk-onurum-40858902

“Hastaya müdahale ederken kırmızı alandaki bir başka hastanın yakınının hemşireye ‘Geri zekalı’ diye bağırdığını duydum. Yanlarına gittim, neden bağırdıklarını sordum. Hastanın damar yolu açılırken kolunun acıdığını söylediler. Damar yolunun etrafında kan, morluk ya da birkaç giriş izi yoktu. Aslında damar yolu ambulansta açılmış, hemşiremiz sadece kan almış. Yakınları ‘Burada muayene ve tedavi olmak istemiyoruz’ dedi. Gidebileceklerini ama tedavi ret formunu imzalamaları gerektiğini söyledim. İmzalamak istemediler ve bağırmaya devam ettiler. Bir erkek yüzüme yumruk attı. Hastanın oğluymuş. Benden tedavi bekleyen hastalarımın ve eğitim verdiğim asistanlarımın yanında bir yumruk darbesiyle yere serildim. Yüzümde kırıklar var. Asıl kırılansa onurum.’

Tüm sağlık personeline ama başta doktorlara saldıranları serbest bırakmasınlar,dünde urfada birisi çocuğunun ateşi düşmedi diye doktorun başında taş paralamış.:KK12:ceza verilsin ceza,doktorlar çok kıymetli!!!
Onlara doktor çok veteriner hekim bile gelmemeli bu şiddet uygulamaya çalışan hastaya
Bel çekip sakat bırakan kırık çıkıkcilar zehirli ot yediren sifacilar lazim bu tiplere

Hiç aman doktor canım doktor yapamayacağım. Hakkıyla işini yapanlar hariç doktorların çoğu boşvermişlik içinde yalan yanlış teşhirlerle kaç hasta sağlığından oluyor görmüyormuş gibo konuşuyorsunuz. Ben doğuda yaşıyorum buradaki sağlık hizmetini hiç anlatmayayım size işini yapan ehil insan yok hamileyim kaç tane kadın doğum doktoru degistirdim haddi hesabı yok. En son ayrıntılı ultrasona girdiğimde doktor hiçbir sorun görünmüyor demesine rağmen benden amniyon sıvı örneği almaya kalktı, yok çocuğum zihinsel engelli olursa ne yaparmışım beni mahvetti o gün hastaneden çıktığım gibi özel klinigi olan bir doktora gittim nasil size bir sey soylemeden bir teshis koymadan sıvı örneği ister(ki tehlikeli bir durum oluşabiliyor düşüğe kadar gitme ihtimali var) psikolojinizi bozar diye kendi meslektaşına ateş püskürdü. Neticede bebeim sağlıklı ama o günkü çektiğim acıyı anlatamam. Hastaneye gidiyorum hemşiresi doktoru hepsinde hava bin beş yüz yaptığı iş ne peki daha doğru düzgun hastaya bakmadan beş dakikada odadan göndermek. Işlerini hakkıyla yapsınlar kimse de eleştirmesin

O doktorların günde kaç hasta bakmak zorunda kaldığını biliyor musunuz?
Dün cildiyeci bir arkadaşımla konuştum, 130 dan sonra sayamadım dedi.
Doktorlardan degil, onları bu hale getiren sistemden çıkarın acınızı.
130 hasta bakıp hata yapmamak mümkün mü sizce?

Çok kolay harcanacak napıyorki doktorlar, yaptıkları tek şey yüzüne bile bakmadan hemen ayaküstü derdini dinleyip tahlil isteyip ilaç yazıyor, oturduğu yerden kalkmıyor , k.bakmasın kimse çok rahatlar

İşin bütün yükü hemşirelerde, aksama kadar ayakta olan tek personel varsa onlarda doktor dışında kalan diğer sağlık personelleri... Söyle düşünün bir TV programında 50 kişilik bir ekip canla başla çalışır ama herkes ekran önündeki görür sadece.. Sağlıkta böyle bişey bütün personel canla başla çalışır ama herkes doktoru görür..

Şiddetin her türlüsüne karşıyım yapılan nu davranışı şiddetle kınıyorum ama kimsede durdum yere böyle bişey yapmaz diye düşünüyorum

sokaga çıkan bazı insanlar bildiginiz psikopata baglamış.
bagırmak insanlara sataşmak için yer arıyor,evde ki hırsını sokaga saçıyor.
o begenilmeyen doktorun işine engel olmak,hastaneyi bir birine katmak kaç hastaya zulmdur bir düşünseler
ama bizden düşünmeyi aldılar yerine seyretmeyi ögrettiler

Çok haklısınız..

Doktor istediifgi kadar kotu davransin , kimsenin siddet uygulamaya hakki yok
Yaparsin sikayetini gecersin
Ne demek kafada tas parcalamak
Ayrica cok mu kolay doktor olmak ?
O kadar kolaysa o siddet uygulayanlar da bir omur verip okuyup sonra da boyle cahil insanlarla ugrassinlar bakalim nasil oluyor

Yani dovulebilirler bu normal

Back
X