Şiddetin nedeni, bahanesi olamaz. Bütün doktorlar sütten çıkmış ak kaşık değiller ama o zaman da hakkını başka yollarla ararsın. Kafada taş parçalamak nedir ya? Öldürmeye kast... Bu psikopatlık derecesine bir anda ulaşmıyor insan, bu tipler zaten içlerinde o potansiyelle yaşıyorlar. İlk fırsatta ortaya çıkıyor. Böylelerine hapis cezası yetmez, rehabilitasyon da gerekir.
Sabah hamilelik takibi için sağlık ocağına gittim, muayeneler 9:00'da başlıyor. 9:30 oldu, benim doktorun tek hastası da benim. Ama kimsenin çağırdığı yok. Odasının önünden geçtim, hemşirelerle kakara kikiri lak lak ediyor. Her gittiğimde aynı terane. Diğer doktorlar takır takır hastalarını muayene edip gönderiyorlar, bizim aile hekimi işine gelirse hasta çağırıyor. Şimdi içimden git kafasına bir tane patlat, yarım saat senin keyfini mi bekleyeceğiz, sadece işini yapmanı istiyorum diye çığlık at diye geçiyor. Ama ne hakkım var. İçimizden her geçeni eyleme dökmeyecek aklımız, vicdanımız olması gerekiyor. Toplumca o ayarlarımız feci bozuk durumda. Hakkımızı aramaya hakkımız var ama şiddetle değil. Şimdi aile hekimini değiştireceğim, bir de şikayet edeceğim.