doktorlara yapılan saldırılar üstüne...

Ben gayet sakinim
Burada konu doktorun iyi hizmet verip vermemesi degil , bir insana siddet uygulanmasi
Tamami kadinlardan olusan bir forumda " ama doktorlar da soyle boyle " yazip siddeti mesrulastirmak kadar sacma bir durum olamaz
O zaman sadece şiddetten bahseder geçersiniz yok 150 hastaya bakıyormuş yok kaldıramıyormuş bunlardan bahsederseniz tabi ki cevap hakkı doğar. Şiddeti zaten kimse olağan görmüyor. Konuyu istenilen yere çekmek yerine medenice münazara da yapılabilir. Ve evet gayet sakinsiniz!

Cahil cesareti işte.
Bunlari görenler vergi de vergi diye bagiranlar milyonlarca liralik vergi borcu silinen is adamlarını görmezler

Çoğu esnafın vergi kacirmak için attığı taklalari hepimiz az çok kıyıdan köşeden biliriz ama doktora öğretmene laf söylemeye gelince herkes örnek vatandaş

O zaman sadece şiddetten bahseder geçersiniz yok 150 hastaya bakıyormuş yok kaldıramıyormuş bunlardan bahsederseniz tabi ki cevap hakkı doğar. Şiddeti zaten kimse olağan görmüyor. Konuyu istenilen yere çekmek yerine medenice münazara da yapılabilir. Ve evet gayet sakinsiniz!
İlla zaten konu başka yerlere çekilecek, günlük o kadar hastaya bakıyorsa biz napalım sonuçta herkes yaptıgı işin karşılığını alıyor,

Bunlari görenler vergi de vergi diye bagiranlar milyonlarca liralik vergi borcu silinen is adamlarını görmezler

Çoğu esnafın vergi kacirmak için attığı taklalari hepimiz az çok kıyıdan köşeden biliriz ama doktora öğretmene laf söylemeye gelince herkes örnek vatandaş
:KK9::KK9::KK9:

Geçmiş olsun, o konulara girmşyorum bile bu konuda çok haklısınız
Ya anlatmak istedigim hakliyken gidip dovemiyoruz. Benden cok kizan kimse yoktur bu tarz isini yapmayanlara. Sinir olur olur eve donerim, cogu zaman hata eder sikayet etmem mal gibi susarim. Ama susmamak lazim,sikayet etmek lazim. Elimize palayi alip sokaga cikmak barbarliktan baska bir sey degil.

Yine kullanicilari karistiran bir uye daha
Keske insanlari alintilarken bir baksaniz kime yaziyorum diye
Ben bahsettiginiz seyleri yazmadim hanimefendi

Normal olmayan o zaten
Adamin 150 hastaya bakmasi bir doktorun seni tam teşekkülü muayene etmesi yarım saatini bulur
Sen hem diyorsun 3 dakikada bir hasta bakmak normal hem diyorsun o zaman niye surata bakmadan ilac yazıyorlar
3 dakikada dediğim doktorun alanı farklı ve gunde 20 hasta aliyor sadece dikkatli okursanız eğer daha iyi olacak.

Evet doktorlar kıymetli ama onlarda işini adam gibi yapsın.hamileyken cocugumda böbrek büyümesi var diye engelli deyip hazirlikli gel cocugu alalim diyen doktorla karşılaştım. Oğlumu 40 derece ateşle acile göturdum çocuk doktoru baktı acil travma odasına gidin ateşini düşürsünler dedi gittim ıçeri vile almadan kucağımda surup verdirdi ki fitil ve damla bile etki etmemisken hastanın öyküsünü dinlemeden çocuğumun havale riski yüksek bide bi havale geçirse orada o doktor ne yapılmalı binbir emekle biyuttugumuz cocuklarimiz.anneanne mi doktor ihmali yüzünden kaybettik koah hastasıydı iyileşmeden taburcu etti hemde izine çıkacağı için izinden geleyim öyle tekrar gel dedi her yere şikayet ettim hiç bir sonuç alamadım evet boyleleri şiddeti hak ediyo ki bir daha yapmasinlar

Bu hanımlar yarın bir gün çocuk yetiştirecek ya da yetiştiriyorlar. Sonra bu toplum neden böyle... :işsiz:

"Kimse de o taşı vuracak noktaya kendi kendine gelmez" tarzı bir cümle okudum, şoklardayım. Yahu burası insanların birbirine "ne bakıyorsun lan" "çek arabanı lan" "yol versene lan" diye daldığı ülke. Siz hangi hayal alemindesiniz çok merak ediyorum.
Ne olursa olsun, hangi durum bir insana şiddeti haklı gösterebilir?
Şiddeti hak görmek insanlık suçudur net
Bugün burada şiddeti savunanlar emin ol idamı savunanlarla aynı
Olayı anlık düşünüp ileride ne olura taşımayanlar
Arkadaşımın eşini güpegündüz yol vermedi diye adam silahını çıkarıp başından vurdu
Böyle mi olalım yani
Bugün doktora uygulanan şiddet meşrulaştırılırsa yarın birgün başlarına geldiğinde kimse ağlamasın.

Yine kullanicilari karistiran bir uye daha
Keske insanlari alintilarken bir baksaniz kime yaziyorum diye
Ben bahsettiginiz seyleri yazmadim hanimefendi
Sizin yazmadığınızı biliyorum benim başka bir üyeye yazdığım cevabı alıntılayıp sadece şiddeti konusuyoruz derseniz genellemem çok normal hanımefendi

Ya anlatmak istedigim hakliyken gidip dovemiyoruz. Benden cok kizan kimse yoktur bu tarz isini yapmayanlara. Sinir olur olur eve donerim, cogu zaman hata eder sikayet etmem mal gibi susarim. Ama susmamak lazim,sikayet etmek lazim. Elimize palayi alip sokaga cikmak barbarliktan baska bir sey degil.
Şiddetin her türlüsüne karşıyım, bende ya şikayet ederim ya da susarım her şeyden önce mesleğe saygı duyarım,ama gerçekten bazı durumlarda da doktor umursamazlığı fazla, mesela hepatit aşısı için kan tahlili yaptırmıştım ona göre ası olup olmuycagımı söylenmişti, neyse ası oldum doktora sordum bagısıklıgım var mı yok mu, ası olacak mıyım diye
Bana söylediği aynen su " lisedeki arkadaşlarını bul onlara sor lisede olduysan olma, olmadıysan ol" dedi, ben dedim nerden buluyum ve nasıl hatırlayım 10 sene olmuş lise biteli dedim

Kağıdın en altına baksa bagısıklıgımın olup olmadığını görecek zaten koskoca bir "0" yazıyor bunu bilmek bu kadar zor mu?? Bu doktorlardan var ne yazıkki ertesi gün hemen aşı olmuştum

Herkes ozele gidiyor olsa bile devletin hastaneleri olmasin,devlette doktor calismasin diyemeyiz,dememeliyiz. Siz bir egitimci olarak dememelisiniz cunku o doktorlara ve hastanelere de ihtiyaci olan parasiz bireyler var bu ulkede.
Evet parasız insanların da o hastanelere ihtiyacı var ve istenilen görüşte konusulmuyor diye tehdit gibi o hastaneler de kalmayacak yakında diyen sağlık personelleri de olmamalı

Sizin yazmadığınızı biliyorum benim başka bir üyeye yazdığım cevabı alıntılayıp sadece şiddeti konusuyoruz derseniz genellemem çok normal hanımefendi
Haklisiniz aslinda
Bende ogretmenlere siddeti savunuyorum ciddi sekilde dove dove egitilmeli ogretmenler
Cocuklara cektirdikleri hersey icin her gece kirbaclanmali ogretmenler
Belki o zaman cehalet son bulur ulkemde
Ben boyle bir konu acsam eminim siddet sever pek cok insan cani gonulden destekleyecektir beni
O zaman da siz yorum yaparsiniz o konuya ogretmenlere kalkan eller kirilsin diye
Sonra sizin yorumuniza biri gelir der ki ama ogretmenler de isini iyi yapmiyor , 70 kisilik sinifta yetisemiyorum diyor , deli gibi odev veriyor , cocuklari azarliyor , siz de cevapsiz kalirsiniz bu yoruma
Oldu mu?

Siz , benimle 5dakika ilgileniyor,yuzume bakmiyor derseniz,

Karsinizdaki de , o doktor gunde 150 hastaya bakmak zorunda, size 5 dakikadan fazla zaman ayiramaz der.

Kendi yazdiklarinizi es gecip, karsidan gelen cevabi uzay boşlugundan gelmiş gibi tuhaf karsilamak da garip.

Ben doktorları çok seviyorum ve asla onlara bir şey olsun istemiyorum. Tabiki işinin ehli doktorları. Gerek hamilelik dönemimde gerekse doğum ve doğumdan sonraki dönemde gittiğim her doktora her gün dua ediyorum.
Lohusalık dönemimde aşırı kalp çarpıntılarımdan dolayı çapada kalp doktoruna gittim prof. Murat Sezer’e gittim. Ve lütfen 100 yaşından önce hayatını kaybetmesin o. O kadar iyi o kadae anlayışlı o kadar babacan yaklaştı ki bana. Oğlumu bile odadan odaya o taşıyordu. Öyle güzel öğütler ve temenniler verdi ki bize Allah bin kere razı olsun gerçekten. Çıkınca ağladım resmen bu güzel adamın bana davranışından. O günden sonra da kalp çarpıntım da geçti zaten çok şükür.
Onun gibi o kadar iyi doktorlara denk geldim ki.
Lütfen kimseye şiddet göstermeyin hele de doktorlara hiç göstermeyin. Evet doktor ilgisiz de olabilir ama bu ona şiddet göstereceğiniz anlamına asla gelmez.
Ne demek başında taş parçalamak pis aşşağılıklar ya!

Konuyu açan üye tartışma programı yarattı ve kendisi yok:)

Arkadaşlar bi sakin...
Tüm meslekler tüm canlılar çok kıymetli, hiç kimse şiddeti hak etmiyor insani olarak. Sadece sağlıkçılar eğitimciler vs değil.
Bu konu şiddet olmasın konusu. O işini iyi yapıyor bu işini yapmıyor konusu değil. O başka bir post altında konuşulur.
Konunun kapanması için şikayet edeceğim.

Back
X