Doktorların hastalara karşı tutumları !

Doğrudur radyolog ama herkes mesleğini hakkıyla mı yapıyor ,orası tartışılır .
Bu benim çalıştığım sektör için de geçerli .

Belki doktorun gözünden kaçan bazı şeyler vardır :50: bunları hastanın hatırlatmasınında bir sakınca göremiyorum .

Doktorlardan en az masrafla en iyi tanı yapılması isteniyor...
Mesela enfeksiyon tedavisinde geniş spektrumlu ve muadil
alon bir antibiyotik yazılıyor mesela. Sonra o tedavi etmezse
spesifik antibiyotik kullanımına yönlendiriliyor hastalar. Ama
ideali, hastanan örnek alıp antibiyogramla kullanılacak antibiyotik
cins ve miktarını belirlemektir. Ancak bizim sistemimiz ideali değil
her zaman kısa ve ucuzu seçiyor, seçtiriyor...

Doktorlardan en az masrafla en iyi tanı yapılması isteniyor...
Mesela enfeksiyon tedavisinde geniş spektrumlu ve muadil
alon bir antibiyotik yazılıyor mesela. Sonra o tedavi etmezse
spesifik antibiyotik kullanımına yönlendiriliyor hastalar. Ama
ideali, hastanan örnek alıp antibiyogramla kullanılacak antibiyotik
cins ve miktarını belirlemektir. Ancak bizim sistemimiz ideali değil
her zaman kısa ve ucuzu seçiyor, seçtiriyor...
Haklısın ne yazık ki .
Konu dönüp dolaşıp sisteme gelecek.
evet canım annenın rahatsızılıgı neydi

Uzunca bir süredir siddetli baş ağrısı ve tutulmaları vardı .Başı sağa sola çevirmekte zorlanıyordu çoğu zaman.
Herhangi birşey söylememiş canım :26: bunları kullan ,3 ay sonra tekrardan bir bakalım demiş.

Ben bu konuyu da ,sadece annem için de açmadım arkadaşlar .

Yanış teşhiş ve tedavi sorunu yakını kaybeden çok kişi var .Sesimizi bir şekilde duyuralım ,yaşadıklarımızı paylaşıp, seviyeli bir tartışalım diye açtım .

Son düzenleme:
Aslinda burada yazilanlari okudukca hasta ve hasta yakini tutumu hakkinda konusmak istiyorum.. Gelen hastalarda bir cogu kendi acisindan hastaligi ve rahatsizligi tespit etmis sekilde geliyor... Örnek vermem gerekirse bir serum tutkunlugu var.. o hastanin o seruma ihtiyaci ya da serum verilmesi gereken bir durumu yok.. ya da es dostan duyulan bir kac ilac isimleriyle doktora basvuranlarin sayisida az degil... Bu ilaci yazmayan doktor kötü doktor oluyor.. Ne kadar fazla ilac yazsa iyi doktor ben rahatsizdim bak herseyimi bildi gibi diye doktora övgü yagdiranlarda mevcut..Hatta burada iki gün önce abisinin dügününde aglamamak icin antideprasan almak isteyen bir üye konu acmisti...Bilincsizce bir ilac alimi söz konusu doktorlarin bunlari kontrol etmesi imkansiz...

4 sayfa okudum dayanamadım. şu sonucu çıkardım.

TAHLİL İSTEYEN DOKTOR BİLGİLİ VE İYİ BİR DOKTORDUR.

YÜZÜNE BAKAN VE GÜLEN DR. DA SÜPERDİR.

Ama şu da bir gerçek gerekli gereksiz ota boka tahlil isteyen ve hastanenin döner sermeyesini arttırmaya çalışan, sadece senin gibi tahlil isteyen dr. iyi oldugunu zanneden sağlıktan iyi anlayan halkı memnun etmeye çalışarak, 2. kez ona gelmeni sağlayarak performansını arttırmaya çalışan devlet ve özel hastanelerde binlerce dr. var. üstelik özel hastaneler kelimenin tam anlamıuyla her gelene tahlil istiyor, her kardiyolog anjiyo yapıyor. biz de mutlu mesut ayrılıyoruz ne kadar ilgileniyorlar idye.

tabi günde 100 hasta bakmak zorunda bırakılan sistem mağduru doktor senin yüzüne gülmek zorunda ki, yüzüne gülmeyince o iyi dr. olmaz. zaten sen onun tıbbi bilgisini ölçe bilecek yeterliliktesin.

hayatında ilk defa prokpektüs okumuşsun sanırım. tüm ilaçlarda onlar yazar zaten evdeki ilaçlarınıza bak hepsinde yazar. ama senin dr. ihtiyacın yok. tanıyı koymak için gerekenleri biliyorsun tedaviyi de ver.

osman hoca her gün tv de üzerinde duruyordu geçen yıl. film çektirmek çok zararlı sadece gereken durumda olmalı diye.

çoğu baş ağrıları da gerilim tipi, psikolojik olabilir ve dr bunu ayırt edebilecek kapasitede.

annene geçmiş olsun. acilen bir üniversite hastanesi ya da özel hastaneye gidin istediğiniz ilgiyi görürsünüz.

Uzunca bir süredir siddetli baş ağrısı ve tutulmaları vardı .Başı sağa sola çevirmekte zorlanıyordu çoğu zaman. Herhangi birşey söylememiş canım :26: bunları kullan ,3 ay sonra tekrardan bir bakalım demiş.

Evet her kafasi agriyani BT göndermek yanlis olur.. Eger hasta uzun süre bu rahatsizligi mevcut ise ve verilen tedavi iyi gelmemisse BT ye gönderirler.. Doktor bir süre sonra tekrar bakmak istemis...Kararinda bir terslik görmüyorum..:50::50:

Son düzenleme:
Evet her kafasi agriyani BT göndermek yanlis olur.. Eger hasta uzun süre bu rahatsizligi mevcut ise ve verilen tedavi iyi gelmemisse BT ye gönderirler.. Doktor bir süre sonra tekrar bakmak istemis...Kararinda bir terslik görmüyorum..:50::50:

bir bt çekimi 70 akciğer röntgenine bedel yani radyasyon manyağı yapıyor

şikayetçi oldunuz mu .....çünkü bazen ne yaparsanız yapın ..hasta tam tecizatlı yoğun bakımda yatıyor olsa bile kurtarılamaz...öncelikle sağlık sektöründen mucizeler beklemeyeceksiniz......sağlık dünyası sizi tedavi etmek üzerine kurulmadı sizi ilaçlara bağımlı yapıp ilaç şirketlerinin para kazanması üzerine kuruldu

Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum

anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.

yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.

Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.

ayrıca neye göre film çekilmesini gerekli gördün onu da yazar mısın
Ben sana ne yazayım ki :/ hayatında ilk defa prokpektüs okumuşsun sanırım lafından sonra .
Her tahlil isteyen doktor bilgidir de demiyorum ,çıkarımların çok yanlış .Yolunda gitmeyen birşeyler varsa ,bulunmalı ona göre teşhis konulmasının gerekli olduğunu vurguluyorum.
Kendimde de örnek verdim .Ben üstelemeseydim ,bana hiç tahlil yapılmayacaktı :26:

Bundan 1-2 sene öncesinde de ilaç vermişti ,yeni birşey değil bu.

Son düzenleme:
Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum

anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.

yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.

Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.

kendı adıma söyliyim ben kimseyi korumuyorum olanı biteni söylüyorum işin içinde olmayanda anlamaz ddiyorum dışardan görünenle buz dagının arkası farklı canım

Şunu söylemek isterim fizik muayene denen bir şey var ve adam yıllarca boşa okumuyo siz söyleyin peki ne tahlili istemeliydi ? Bana göre diyorsunuz hep, sağlıkçı değilseniz bilginizin olduğu bir konu değilse size göre diye bir şey yok kusura bakmayın madem güvenmediniz alın o ilaçları, yanınıza da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları.

Engin bilginizle yorum yapmışsınız, hepimizin öğrenmesi gereken şeyler var sizden bu konuda!

Ne tahlili istemesi gerektiğinin cevabını yıllarca boşuna okumayan! o doktorun vermesi gerekmez mi?
Alın o ilaçları, yan yanınıza? da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları derken ne demek istediniz bir de?
Arkadaş derdini burada paylaşmak istemiş, paylaşmış, buna siz karışamazsınız.
Ben de avukat değilim ama arkadaşın kaygısına sonuna kadar katılıyorum, o yüzden de böyle bir yorum beni sinirlendirdi ve cevap verme ihtiyacı hissettim (zira "siz de avukat değilsiniz, nasıl birini savunabilirsiniz ki?" diyecek potansiyeli gördüm sizde).

İnsanların hasta uzuvları yerine sağlıklı uzuvlarının yanlışlıkla! kesilebildiği, yanlış iğne ve ilaçlar yüzünden birçok insanın çocukluktan itibaren sajat kaldığı, sağlık hizmeti almaya giden insanların çoğu zaman yüzlerine bakılmadan gönderildiği bir ülkede, bundan dertlenen birine al anneni de başka doktora git, Dİ-YE-MEZ-Sİ-NİZ.

kendı adıma söyliyim ben kimseyi korumuyorum olanı biteni söylüyorum işin içinde olmayanda anlamaz ddiyorum dışardan görünenle buz dagının arkası farklı canım

Arkadaşın verdiği örneklerde, buz dağının görünmeyen yüzü nedir, açıklayın da bilelim. İçimiz rahatlar belki?

Pisi pisine ölen iki insan ve bir gözünü belki de kaybetmesine ramak kalmış bir çocuk.
?

Benim için ölümcül bir hastayı veya yaralı bir gözü aman canım bişeyi yok diye eve gönderen doktor kötü ,tedavisini yapan doktor iyi doktordur.

Bu ülkede hastalanmayacaksın kardeşim.Olayın özü bu.

Arkadaşın verdiği örneklerde, buz dağının görünmeyen yüzü nedir, açıklayın da bilelim. İçimiz rahatlar belki?

Pisi pisine ölen iki insan ve bir gözünü belki de kaybetmesine ramak kalmış bir çocuk.
?

diğer yorumlarda acıklayacagım kadar acıklama yaptıgımı düşünüyorum yinede söyliyim bir doktor kaç saat calısıyor haberınız var mı? kaç hastaya bakıyor bılıyormusunuz diyebilirsin ki bunlar bizi ilgilendırmez haklısınız ama bu durum doktoruda ılgılendırmez beden yorgunlugu beyın yorgunlugu bir araya gelınce malesef ıstenmeyen seyler ortaya cıkıyor ha bu durumda sorumlu kım o doktora calıs dıyen sistem arada istisnalar var elbet görevını ıyı yapamayan ınsanlarda var yok dıyemem ... ,arkadasın verdıgı örneklere gelınce olayı ben yasamadım bakan doktor adınada konusamam elbet ama şunu söyleyebılırım bazen komplikasyonlar sonradanda gelısebılıyor

Şunu söylemek isterim fizik muayene denen bir şey var ve adam yıllarca boşa okumuyo siz söyleyin peki ne tahlili istemeliydi ? Bana göre diyorsunuz hep, sağlıkçı değilseniz bilginizin olduğu bir konu değilse size göre diye bir şey yok kusura bakmayın madem güvenmediniz alın o ilaçları, yanınıza da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları.

adam yıllarca boşuna okumuyor diyorsunuzda benim başıma gelen olayda kansızığı fark edemedi bile tahlil istese belki farkederdi.hemen anlatayım elimde titremeler vardı aç olduğum zamanlarda daha bi artıyordu gittim adama yanında bi hatun kahkahalar havada uçuşuyor.sıkıntımı söyledim.uzat ellerini diye yobaz bi şekilde konuştu uzattım ilaç yazdı yolladı.eczaneye gittim.hep o eczaneden aldığım için ilaçları esra doktor sanamı verdi bu ilacı dedi evet dedim.tamam günde bir kere tok karnına yarısını al dedi baktım zaten pirinç kadar açtım internetten araştırdım.aman allahım o ne yan etkiler öyle.resmen iç öl demiş adam.direk savunmaya geçeceksen yazayım hemen yan etkilerinide.neyse babama söyledim ablam ver dedi kutuyu içme eczacı arkadaşına götürmüş.adam gerizekalımı bu doktor 18 yaşında genç kıza bu ilacı vermiş demiş.tabi bi tane bile içmeden çöpe gitti.başka doktora gittim kansızlık çıktı aşırı derecede ilaç verdi geçti.ahhhhhhh ah şimdiki aklım olaydıda önce baş hekimin yanına çıkaydım yanında misafir var benimle ters ters konuştu diye şikayet edeydim sonrada mahkemeye.

olaya farklı acılardan bakıyoruz ,siz hasta gözüyle bakıyorsunuz ben calısan gözüyle bakıyorum ama ben aynı zamanda hasta gözüylede bakabılıyorum haklı oldugunuz yanlar var yok degıl ama sizde doktorun gözünden bakmayı deneyın bakalım

İlacın prospektüsüne bakıp doğru ilaç olup olmadığını anlayabiliyorsanız gitmeyin hiç doktora.
Kendi teşhis ve tedavinizi yapabilecek yeterliktesiniz demekki:19:

En kötü ihtimal eczacı bir tanıdığa gidin tedaviye.:6:

Allah kalbinize göre versin.
Gerçi vermiş ki her konuda böyle konu sahibine aklınızca "laf söylemek" için yer arıyorsunuz.
Ne sıkıntınız varsa sizin artık?

Doktorların bir kısmının sorumsuz, çok kısmının da paragöz olduğunu ispat eden bin tane örnek verilse burada sizi ilgilendirmez; aslında doğru diyorsunuz demezsiniz/diyemezsiniz; çünkü sizin gibileri ilgilendiren tek şey söyleyeceği 3 IQ'lük lafın yaratacağı hazdır. Sizin bunu yaptığınıza defalarca şahit oldum.

Vallahi Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Back
X