Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum
anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.
yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.
Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.