Doktorların hastalara karşı tutumları !

yazdığını biliyorum arada ben de geldim yazdım.atıştığımız zamanda orda da o yazıyı görmek açıkçası can sıkıcı.ya banaydı dedim ya da lakeoftearsa.neyse boşver..
söyle eleştir,çünkü yan gelip yatanı da var hazır para diye;emek gösteren de.yeri geliyor ben kendimi eleştiriyorum.özeldeyim ben ona rağmen çocuklarımın kimisi çok vasat.kendimi kötü hissediyorum bazen acaba bir şey veremiyor muyum diye?

mesleğinizi hafife almıyorum,almıyoruz.sadece kötü karşılaşılan çoğunluk anlatıldı.

ama sen ısrarla gidin okuyun,nasılsa doktorluğu çok iyi biliyorsunuz diyorsun.zaten ilgim olsa seçerdim.bana göre değil ki.burda forumda,sokakta,komşularımda ne çok eleştiriyorlar öğretmenleri.mesela en komiği niye çocuğum yazılıdan 3 aldı? yapabildiği bu ki bunu aldı.bize de karışıyorlar yani.yapıcak bir şey var mı?

elestirilirken yanlis elestirileride buluyorum.. Bir cogu hastaneye gidip doktordan yakiniyorlar .. burada doktor hatasinida kabul ettim,
Konu sahibinin haksiz oldugunu doktorun standart tedaviyi uyguladigini da yazdim,nedenleriyle acikladim.

diger arkadasimizinda doktor hatasi yüzünden H. B kapmis.. bu virusun baska bir yerden gelebilecegini yani bilip bilmeden her seyi doktorun üstüne atmayin yazdim..

Diger arkadasimizin gözü rahatsizmis gitmis doktor bisey yazmamis doktoru hatali buldum ayni sekilde bunu yazan arkadasimizi hatali buldum cünkü kendine dikkat etmemis.

ayni sekilde bu Haksiz buldugum yerlerde hatta doktorlari da elestirdim..

Dedimki uslup , konusma tarzi tutum gibi seyler karakter meselesi.. Hatta dedigim ki kulaktan duydugunuz hikayeler gercek olmaya bilir. Bilmedigimiz varsayimlardan baskasini elestirmeyelim...

o kısmına hiç bulaşmayacaktım ama ben de yazmak istiyorum geçenlerde yaşanan bir şeyi

yakın bir arkadaşımın kardeşi eşi ve annesi ile büyük bir kaza geçirdi...kardeşi yoğun bakımdan çıktı, eşi daha sağlam ayakta annesi yaşlı kadın...kardeşinin MR gibi bişeye girmesi gerekiyor sanırım...tekerlekli iskemle buluyorlar zar zor hasta bakıcı yok yaşlı anne ve kazazede eş götürecekler kardeşini servisten çıkıyorlar bir yerde tekerlekli iskemleyi itme konusunda yardıma ihtiyaçları oluyor o sırada orada bulunan birinden iki dk yardım etmesini rica ediyorlar "ben doktorum içerideki görevlilere söyeyin" cevabını alıyorlar...

...siz söyleyin böyle bir prosedür mü var hastanelerde doktorun muayene, tedavi dışında hastalara yardımı yasaktır gibi, ya da 24 saatlik nöbetten çıktı yardım edemez, 100 hasta baktı tekerlekli iskemleye dokunamaz vsvs gibi...bilemedim ne düşüneceğimi...bildim aslında ama bilmemezlikten geldim ne diyeyim

diyorum ya 4 dörtlük derken tıp fakültesini bitirip tus kazanıp, sonrasını okuyup uzman olup tecrübe kazanmak değil kastedilen

Son düzenleme:
kesinlikle iletişim,güleryüz çok önemli..kendi annemden biliyorum kanser hastalarına bile doktor olsun,hemşire olsun yumuşak davranan çok nadirdi.hatırladıkça o günleri hala çok üzülüyorum :( bu serum akmıyor,bakar mısınız demeye bile korkardık.

Kim onları zorla o mevkilere getiriyor ki, gitsinler harç karıştırsınlar kürekle.
Ben doktorlarla ilgili anılarımı anlatmaya kalksam burdan köye yol olur.
Bu sebeple sistem mistem anlamıyorum. İşini düzgün yapanlar da o sistemin içinde olanlar.
Fark nerede? Fark insan olmakta, vicdanlı olmakta, işini severek yapmakta....

Önceden de söyledim anlamadiginiz bir seyi nasil elestirirsiniz diye .. söyledigimiz zaman ukala doktor oluyoruz...:47::47:

Siz dünyadaki her şeyi hepimizden fazla algılıyor ya da biliyorsunuz sanırım.
Aşcılık, şoförlük, tekstil, işletme, hukuk, siyaset, tarım, maliye, sinema ve daha sayamadığım birsürü sektör:)
O zaman ne yediğiniz yemeğin lezzetini, ne aldığınız kazağın kalitesini, ne izlediğiniz filmin kurgusunu, ne ülke borçlarını ya da dış politikasını, ne çıkarılan kanunları eleştirmiyorsunuz demektir.
Eleştiri sadece olumsuz yapılmaz, olumlu da yapılır.Buradan çıkardığım her şeye tepkisiz ve yorumsuz bir şekilde hayatınıza devam mı ediyor sunuz?:50:
Bir şeyi eleştirebilmek için üstüne yıllarca okumak, bütün teoremleri ya da kuramları bilip bugüne harmanlayıp irdelemek gerekmez.
Sizin bugüne kadar biriktirdiğiniz anılarınıza, yaşam tecrübenize ve görüşünüze zıttır, neden zıt olduğunu belirtirsiniz.
O sizin görüşünüzdür, doğruluğu ya da yanlışlığı burada yapıldığı gibi tartışılamaz.
Daha doğrusu insan fikirlerinde tek doğru aranmaz!
Yani sadece biraz düşünebilmek ve kıyaslayabilmek eleştiri için yeterlidir.
Bu da benim uzmanlık alanım, o zaman siz de anlamadığınız bir şeyde eleştiri kelimesini, ard yörelerini bilmeden kullanmayın derdim ama diyemeyecek olmamın sebeplerini sıraladım sanırım:)

bak ben sana soruyorum neden evet dogru kotu yonlerı de var demıyorsunuz? sence dort dortluk mu her doktor aynı mı lutfen sadece buna cevap yazar mısın?
Ilk sorunuz defalarca cevaplandi

ikinci sorunuzu yukarida cevapladim bu buradan baska anlami nasil cikartabilirim ........:27::27::27:

elestirilirken yanlis elestirileride buluyorum.. Bir cogu hastaneye gidip doktordan yakiniyorlar .. burada doktor hatasinida kabul ettim,
Konu sahibinin haksiz oldugunu doktorun standart tedaviyi uyguladigini da yazdim,nedenleriyle acikladim.

diger arkadasimizinda doktor hatasi yüzünden H. B kapmis.. bu virusun baska bir yerden gelebilecegini yani bilip bilmeden her seyi doktorun üstüne atmayin yazdim..
Diger arkadasimizin gözü rahatsizmis gitmis doktor bisey yazmamis doktoru hatali buldum ayni sekilde bunu yazan arkadasimizi hatali buldum cünkü kendine dikkat etmemis.

ayni sekilde bu Haksiz buldugum yerlerde hatta doktorlari da elestirdim..

Dedimki uslup , konusma tarzi tutum gibi seyler karakter meselesi.. Hatta dedigim ki kulaktan duydugunuz hikayeler gercek olmaya bilir. Bilmedigimiz varsayimlardan baskasini elestirmeyelim...

Asıl siz bilip bilmeden konuşmayın lütfen! Durduk yere doktoru suçlayacak kadar cahil değilim!
Benden önce ameliyat ettiği çocuğun bu virüsü taşıdığı ama doktorun aynı malzemeleri temizletmeye ihtiyaç duymadıp kullandığı ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki bunu temizlemek ya da değiştirmek doktorun görevi değil, evet onun görevi değil ama temiz ve steril bir aletle ameliyat etmek onun görevi!Hatası bu!!!
Bilip bilmeden ahkam kesiyorsunuz gerçekten....
Kendimizi savunacağız diye yaşamadığınız olaylar hakkında tespit yapmayın, cılkını çıkardınız!

Son düzenleme:
Ilk sorunuz defalarca cevaplandi

ikinci sorunuzu yukarida cevapladim bu buradan baska anlami nasil cikartabilirim ........:27::27::27:

zaten herkes cıkardı bır sız cıkaramadnız lutfen cıkarmayın da ben vazgectım. alıntı yapılırsa cevaplayacagım sadece

Kim onları zorla o mevkilere getiriyor ki, gitsinler harç karıştırsınlar kürekle.
Ben doktorlarla ilgili anılarımı anlatmaya kalksam burdan köye yol olur.
Bu sebeple sistem mistem anlamıyorum. İşini düzgün yapanlar da o sistemin içinde olanlar.
Fark nerede? Fark insan olmakta, vicdanlı olmakta, işini severek yapmakta....

kesinlikle vicdan.benimki bana fazla o yüzden doktorluk bana göre değildi yapamazdım.

neyse arkadaşlar iyi geceler dilerim,konunun sonu yok..

Hic bir kisi doktor olarak dogmuyor. Bir doktorun tabiri caizse 4 dörtlük olmasi icin en az 15 yil egitimiti + is hayati.. Asistanlara egitim verilmiyor.. Pratisyenlere ise hic egitim verilmiyor. Asistanlikta pratisyenlikte bildiginiz ciraklik dönemi... Bu iki grup tecrübe kazanarak is hayatinda bilgisini pekistirerek bilgisini genisletiyor.. Bu durumda halen ülkede pratisyen ve asistan varsa her bir doktor 4 dörtlük degil... Her yil yenileri ekleniyor..Önceden de demistim icerigi bilmeden cevap yazmayin elestirmeyin...

hiç kimse hiçbir meslek sahibi olarak dogmuyor
her meslek yıllar içinde olgunlaşıyor
ama o meslegin gereklerini kabul ediyor

mesela sizin bir çocuğunuz var diyelim bir öğretmen henüz stajerim ben hata yapabilirim bu sene bişey ögretemedi dedi kabul eder misin
ya da bir mimar acemilik yıllarında binanın projesinde bir yanlışlık yaptı kabul eder misin bu özrü

edemezsin çünkü canın yanar senin ya da sevdiklerinin buarada insnaların yaşadığı şey budur
kuru kuruya savunmak yerine yerinde olsam böyle davranan meslektaşlarımı uyarırdım

belki sen böyle şeyler yapmadığından agırına gidiyor ama bu yapılan yanlışları değiştirmez
yurt dışında devlet hastanesinde dogum yapan bir kadınla Türkiye de devlet hastanesinde normal doğum yapan iki kadını dinlersen aradaki farkı göreceksin mesela
her neyse sayın doktor arkadaşım eleştiri insanı geliştirir

mesleğini iyi ve severek yapan da var tam tersi de...

olayların insanların sadece kötü yönlerini gören de var her iki yönünü görende....

konu benim için gereksizce uzamaya başladı .... ben de cevap hakkı doğuyormuş gibi gereksizce uzatmaya başladığımı, bir şeyler söyleme ihtiyacı duyduğumu hissediyorum

her meslek zordur, direk insanla uğraşan her meslek daha çok göze batar iğnelenir ... eleştiri hep vardır...can sıksa da kötüleri ortaya serdiği için düşünen insanı olumluya götürür...

iyi geceler....

Siz dünyadaki her şeyi hepimizden fazla algılıyor ya da biliyorsunuz sanırım.
Aşcılık, şoförlük, tekstil, işletme, hukuk, siyaset, tarım, maliye, sinema ve daha sayamadığım birsürü sektör:)
O zaman ne yediğiniz yemeğin lezzetini, ne aldığınız kazağın kalitesini, ne izlediğiniz filmin kurgusunu, ne ülke borçlarını ya da dış politikasını, ne çıkarılan kanunları eleştirmiyorsunuz demektir.
Eleştiri sadece olumsuz yapılmaz, olumlu da yapılır.Buradan çıkardığım her şeye tepkisiz ve yorumsuz bir şekilde hayatınıza devam mı ediyor sunuz?:50:
Bir şeyi eleştirebilmek için üstüne yıllarca okumak, bütün teoremleri ya da kuramları bilip bugüne harmanlayıp irdelemek gerekmez.
Sizin bugüne kadar biriktirdiğiniz anılarınıza, yaşam tecrübenize ve görüşünüze zıttır, neden zıt olduğunu belirtirsiniz.
O sizin görüşünüzdür, doğruluğu ya da yanlışlığı burada yapıldığı gibi tartışılamaz.
Daha doğrusu insan fikirlerinde tek doğru aranmaz!
Yani sadece biraz düşünebilmek ve kıyaslayabilmek eleştiri için yeterlidir.
Bu da benim uzmanlık alanım, o zaman siz de anlamadığınız bir şeyde eleştiri kelimesini, ard yörelerini bilmeden kullanmayın derdim ama diyemeyecek olmamın sebeplerini sıraladım sanırım:)

BAkin defalarca konunuz hakkinda cevap yazdim bir varsayimdan cikarak doktoru yargiliyorsunuz... hastanede hic bir hastaya hepatit b gecmez.. Kan almadiktan sonra.. Bu konuda her kanda da hepatit b degil ,yani test ediliyor.. Kan verilmeden önce tekrar tekrar tahlil yapiliyor.... :ssz: Yani size hepatit b nin gecmesi % 0 in altinda iken. Simdi bu oranla doktoru suclu tutuyorsunuz.. Ama hastane disinda ,hepatit b olma oraniniz daha yüksekken halen DOKTOR HATASi.. 2 yilim gitti onun yüzünden allah bildigi gibi yapsin yazmissiniz.....

Buyrun simdi elestirin:emir_bebek::emir_bebek:

BAkin defalarca konunuz hakkinda cevap yazdim bir varsayimdan cikarak doktoru yargiliyorsunuz... hastanede hic bir hastaya hepatit b gecmez.. Kan almadiktan sonra.. Bu konuda her kanda da hepatit b degil ,yani test ediliyor.. Kan verilmeden önce tekrar tekrar tahlil yapiliyor.... :ssz: Yani size hepatit b nin gecmesi % 0 in altinda iken. Simdi bu oranla doktoru suclu tutuyorsunuz.. Ama hastane disinda ,hepatit b olma oraniniz daha yüksekken halen DOKTOR HATASi.. 2 yilim gitti onun yüzünden allah bildigi gibi yapsin yazmissiniz.....

Buyrun simdi elestirin:emir_bebek::emir_bebek:

Yukarıda cevapladım:)
Ailem sağolsun, işin peşini bırakmadı ve gerçek ortaya çıktı, hala görevine devam edemiyordur eminim!
Sizin kafanızda mesleğinizi savunmak için ürettiğiniz ithamlar bunlar.
Ben ise gerçekten, bir dava ve araştırma sonucu ortaya çıkan GERÇEKTEN bahsediyorum:)
Ve ben bu yaşadıklarıma rağmen asla doktorların hepsi böyledir, kötüdür gibi söylemlerde bulunmuyorum, nasıl her şeyde çürük elma varsa bu başıma gelen de oydu, layığı ile yapanlara minnetarız diyorum.
Siz şimdi yapın yorumunuzu...

Son düzenleme:
Pekçok soru sordum ve cevapsız kaldı...Belki tıp bitirmediğimiz için muhatap olmak istemediler ya da verecek cevap bulamadılar..
insanları tahsil durumlarına göre değerlendiren, aynaya bakmasını bilemeyen insanlara daha fazla yazılacak şey yok..
Umarım Rabbim böylesi doktorların eline düşürmez...Çünkü hastanenin altını üstüne getiririm öyle "ilkokulu bile bitiremeyen" vatandaşım gibi sessiz kalamam böylesi haksızlıklara..

eğitim durumuna göre değerlendiren derken beni kastediyorsanız düzgün olan hiçbir insanı öyle değerlendirmem ben.
fakat alakasız bir şekilde işime karışan olursa pek de ala söylerim.
herkes bildiği işi yapsın.
ben manavlara karışıyor muyum?

Asıl siz bilip bilmeden konuşmayın lütfen! Durduk yere doktoru suçlayacak kadar cahil değilim!
Benden önce ameliyat ettiği çocuğun bu virüsü taşıdığı ama doktorun aynı malzemeleri temizletmeye ihtiyaç duymadıp kullandığı ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki bunu temizlemek ya da değiştirmek doktorun görevi değil, evet onun görevi değil ama temiz ve steril bir aletle ameliyat etmek onun görevi!Hatası bu!!!
Bilip bilmeden ahkam kesiyorsunuz gerçekten....
Kendimizi savunacağız diye yaşamadığınız olaylar hakkında tespit yapmayın, cılkını çıkardınız!

Ya bunu hangi doktor yapmis o takimlari neden temizleme ihtiyaci duymamis.. Ayrica her hasta ciktiktan sonra her ameliyathane desenfekte edilir.. Gecin bu sözleri .. hepsi asilsiz varsayimlar.. Doktor cikmis benim elimdeyken hepsini cikarayim mi demis.. Allah allah nerede yasiyoruz biz... afrika da mi ? Takim kendi cebinden mi cikiyor.. Bütün hepsi hazir geliyor.. Ayri ayri paketlerde... onlari acanda düzeltende hemsiredir. .. Doktorlar bu hazirlanmis durumda gelir OP odasina .. :31::31:

Tövbe estafurullah sinirlenmeye başlıyorum:)
Anlatamadım herhalde, bu olay mahkemeye gitti, araştırma yapıldı her şey çözüldü!!!
Dava sonucu DOKTOR DİKKATSİZLİĞİ!
Var mı daha ötesi...
Daha siz tartışın imkansızmış da bilmemneymiş de...
Aslında bende hata!Tamamen benim hatam niye ameliyat oluyorum hatta niye hasta oluyorum ki değil mi!
Olay buraya çıkacak sanıyorum az daha yorumlarsanız:)

Yukarıda cevapladım:)
Ailem sağolsun, işin peşini bırakmadı ve gerçek ortaya çıktı, hala görevine devam edemiyordur eminim!
Sizin kafanızda mesleğinizi savunmak için ürettiğiniz ithamlar bunlar.
Ben ise gerçekten, bir dava ve araştırma sonucu ortaya çıkan GERÇEKTEN bahsediyorum:)
Ve ben bu yaşadıklarıma rağmen asla doktorların hepsi böyledir, kötüdür gibi söylemlerde bulunmuyorum, nasıl her şeyde çürük elma varsa bu başıma gelen de oydu, layığı ile yapanlara minnetarız diyorum.
Siz şimdi yapın yorumunuzu...

:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:Doktorun pesini birakmadilar siz 6 yasinizdayken yani tahminen 20-25 sene önce ortaya döküldü bunlar hic inandirici degil .. Ben böyle davalarda yurt disinda olmadikca :27: ceza verildigini görmedim..:4::4:

Tövbe estafurullah sinirlenmeye başlıyorum:)
Anlatamadım herhalde, bu olay mahkemeye gitti, araştırma yapıldı her şey çözüldü!!!
Dava sonucu DOKTOR DİKKATSİZLİĞİ!
Var mı daha ötesi...
Daha siz tartışın imkansızmış da bilmemneymiş de...
Aslında bende hata!Tamamen benim hatam niye ameliyat oluyorum hatta niye hasta oluyorum ki değil mi!
Olay buraya çıkacak sanıyorum az daha yorumlarsanız:)

olay trajikomik bir hal almaya başladı
buradaki sağlıkçı arkadaşlar(doktor mudur hemşire midir bilemem) zaten demişler

'akıllı ol hasta olma' ,

'kimse size hizmet etmek zorunda değil'
diye .

Ha sen hastaneden hepatit b virüsü mü kaptın ,sistemdendir o canım sistemden.....

ben bir doktor vicdansız ve kötü niyetli bir doktorla bugüne kadar hiç karşılaşmadım....insan hatası vardı dikkatsizlik vardı.....peki neden trafik kazaları bu kadar çok insan hayatı sözkonusu değil mi..,.çocukları ailesi ha.....bir dikkatsizlik hepsi rahmetli alt tarafı araba sürùyordu.....işin içinde olduğum için görebiliyorum çoğu ajitasyon...birileri söylemiş ortalığı dağıtırım başka biri demiş niye yapacağın şey çok kolay doktor değiştir arkadaşım ne duruyorsun ortalığı dağıtacağına

:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:Doktorun pesini birakmadilar siz 6 yasinizdayken yani tahminen 20-25 sene önce ortaya döküldü bunlar hic inandirici degil .. Ben böyle davalarda yurt disinda olmadikca :27: ceza verildigini görmedim..:4::4:

Yanlış hesap, 18 yıl önce.
Eğer askeri bir hastanede görev yapmış olsaydınız tanık olurdunuz.
Dediğiniz gibi siz görmediniz, sizin görmediğiniz hiçbir şey olmuyor değil bu dünyada.
O yüzden demek ki biraz bakış açısı, biraz araştırma lütfen;)

magdurlarım haydı cıkın konudan malum sız hasta ve suclusunuz keske hıc hastalar olmasaydı.
e cahillerde hasta olmasa asıl o zaman mukemmel olurdu.

aman toz kondurmayın e mi

tanımadıgımız kadarını da sız tanıttınız doktorların

haydı umarsızca da uyuyun artık........

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X