bu hastalık ilerliyor ama mutlaka iyi bir doktor bulup ilerlemesini engelleyin.Bende yutma güçlüğümün reflüden olduğunu düşünüyorum, verdikleri ilaçları kullanıyorum ama bir sonuç yok maalesef
Az önce yine gittim doktoruma, ilaçlara devam et şu an yapacak bir şey yok dedi, iki gecedir ancak iki saat oturarak uyuyabildim, boğaz sorunu bende de var maalesef, yutma güçlüğümde bundan gibi geliyor. İhmalkar biri değilim, doktora gidiyorum ama çözüm bulamadıkça geriliyorum, baştan savma da burada devreye giriyor işte, ben hasta olarak üzerime düşeni yapıyorum ama doktorlar ciddiye almıyor, gece yatamıyorum mide içeriğim sürekli ağzıma geliyor diyorum uyursun uyursun kafana takma diyor, çıldırıcam
di mi ya ben de 4 kere farklı doktora gittim. 4'ü de acayip davrandı. smear testi istiyorum diye gittim. medeni durumum bekar diye demediğini bırakmadı. sanırsın ahlak zabıtası. evlendikten sonra gittiklerim de doğur demeye başladı. bi tane düzgününe denk gelemedim.Kadın doğuma devlet hastanesine gerçekten gidilmez.
Bütün "acaip" jinekologlar devalet hastanelerine toplanmış sanki...
bu hastalık ilerliyor ama mutlaka iyi bir doktor bulup ilerlemesini engelleyin.
Annem ilaç kullanmasına rağmen ve çok dikkat etmesine rağmen bunlar başına geldi.
mesela salatada ne kıvırcık yiyebiliyor ne maydonoz.hepsi boğazına takılıyor.yutma sıkıntısı yaşıyor.
yaklaşık 8 sene kadar bir reflü geçmişi var.son bir senedir de boğazında yutma güçlüğü yaşıyor.
bir ara boğazı hep yaraydı,dokunulmuyordu,yemek yiyemiyordu.ilaçlarla biraz daha iyi oldu.
en tehlikelisi reflü barret diye biliyorum.yemek borusu kanseri.
Annem senede bir endoskopiye giriyor.parça alınıyor.doktor kendi yapıyor.özel muayahanesi olan iyi birini bulun.
biz özel üniversite hastanelerinde proflara da gittik,çok ilerledi dediğim gibi.ama ne yaparsan yap sanki bu hastalık yine de ilerliyor.yukarda yazdığım gibi sanırım bazı hastalıkların çözümü yok.sanki ilaçlar ilerlemesini biraz yavaşlatıyor.
ama sonuç olarak yine de ilerliyor.çok geçmiş olsun.
Neye göre geçiştirmek diyorsunuz bu konuda bilginiz nedir ? Ortopedi de hemen ameliyat yapılmak istenmez dayanılmayacak durumda ameliyat yapılır . Bizim toplumumuz nedense ameliyat yapılsa iyi doktor der . Neden kardeşinize yazılan ilaç ve askı için böyle düşünüyorsunuz illaki ameliyat mı edilmeli kanaatindesiniz.
di mi ya ben de 4 kere farklı doktora gittim. 4'ü de acayip davrandı. smear testi istiyorum diye gittim. medeni durumum bekar diye demediğini bırakmadı. sanırsın ahlak zabıtası. evlendikten sonra gittiklerim de doğur demeye başladı. bi tane düzgününe denk gelemedim.
Bu olayları okuduğumdan beri, asla ve asla gitmiyorum ben de..
http://jinekolojiksiddet.wordpress.com/
di mi ya ben de 4 kere farklı doktora gittim. 4'ü de acayip davrandı. smear testi istiyorum diye gittim. medeni durumum bekar diye demediğini bırakmadı. sanırsın ahlak zabıtası. evlendikten sonra gittiklerim de doğur demeye başladı. bi tane düzgününe denk gelemedim.
Aslında doğru olan aynı doktorda devam etmek . Maalesef böyle yapılmıyor bir ora bir bura gezilince hasta takibi zorlaşıyor. Kızmayın kardeşiniz ameliyat istiyorum derse yapar zaten doktor ama kimse ameliyata ikna edilmez söylersiniz o kişi karar verince gelir ki düşünün burdaki arkadaşların mantığına göre ameliyattan daha fazla para alıcak değil mi ?Aynı durum daha geçen salı kardeşimin başına geldi..
Birkaç aydır kolu ağrıyor, nedensiz.. Sürekli voltaren sürüp, ovuyor.. Sıcak havlular filan..
Bir kaç kere sağlık ocağına gitti, dirsekten iğne yapmışlar. O biraz hafifletmiş ama 1 aydır yine aynı.. En son 'ameliyat olman gerek' demişler.
Salı günü doktora gitti, sgk ya.. Adam buna yine voltaren yazıp, 'kol askısı al' diye geçiştirip, yollamış.!
Şimdi doğru dürüst bir doktor ve hastane arıyoruz..!
Annemin şimdiye kadar gittiği hiçbir doktor ameliyat olsun demedi.Çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için
Bu sabah doktorumla konuştum, reflü ameliyatı hakkında ne düşündüğünü sordum, en son çare dedi
Acaba annenize yapılamıyor mu bu ameliyat, laparoskopi ile yapılıyormuş, yarım saatte bitiyormuş
Acaba çare olabilir mi annenize, 8 yıl çok zaman, ben iki ayda perişan oldum ve tabi yemek borusunun sürekli tahribi sağlıklı bir durum değil, çok geçmiş olsun
Aslında doğru olan aynı doktorda devam etmek . Maalesef böyle yapılmıyor bir ora bir bura gezilince hasta takibi zorlaşıyor. Kızmayın kardeşiniz ameliyat istiyorum derse yapar zaten doktor ama kimse ameliyata ikna edilmez söylersiniz o kişi karar verince gelir ki düşünün burdaki arkadaşların mantığına göre ameliyattan daha fazla para alıcak değil mi ?
Haklı olabilirsiniz ama ameliyat olmasını gerektiğini söylemesi gereken doktor değil midir?
Sürekli gidip, koluna iğne yapılan yer sağlık ocağı ve oranın doktoru.. Gerçi özel poliklinik gibi, çok güzel ama o kadar işte.!
O da ameliyat deyince, ilk kez sgk ya gitti, anlattı ama sonuç aynı.. Bilemiyorum artık.. Neyse..
Doktor hanım branşınız değil sanırım ama size bir sorum olacaktı.
Bir fikriniz vardır sanırım.10 yılı aşkın aşırı saç dökülmem var.
hiç azalma yok.doğum sonrası dökülme gibi aynı neyse
yıllardır doktora gidiyorum bir sonuç alamadım.
en son biyopsi yapıldı.telogen effluvium çıktı.
Bir doktor yakınımız bazı deri hastalıklarının bir çözümü yok gibi bişey demişti.
sanırım saç dökülmesi içinde geçerli değil mi?
artık tedavisi yok diye ümidimi kestim zira olsaydı erkekler kel kalmazdı.[/QUOT
Sebebi bulmaya yönelik testler derken demir,çinko,kansızlık,trioid vs. den bahsettiniz değil mi?T.effluviumda geri dönüş vardır . Ama sebebi ortadan kaldırmak lazım. Endokrin ( özellikle postpartum )nutrisyonel ilaçlar ve diğer bi sürü sebep psikolojik falan olabilir . Sebebi bulmaya yönelik testleri yaptırın multivitamin verilebilir.sebebi bulursanız tedavisi var Tabiki. Saç dökülmesinin başka tiplerinde çözüm bulunamayabilir evet ama t. Effluviumda kıl kökü hasar görmez.geçmiş olsun
Dediğim gibi protein yetersizliği bile yapabilir . AIDS. Biotin yetersizliği stres yüksek ateş vit a fazlalığı antikoagülan ilaç veya blokörler şuan çok azını saymışımdır. Eskiden beri kullandığınız bir ilaç var mı bakılmalı . Viral bir hastalık eritrodermi var mı sorgulanmalı. Multivitamin farketmez diye düşünüyorum isterseniz kendi doktorunuza sorun. Ama çaresi var bu durumun :) reversibl bir dökülmeSebebi bulmaya yönelik testler derken demir,çinko,kansızlık,trioid vs. den bahsettiniz değil mi?
Bunlarda sorun çıkmıyor benim.11 senedir hergün 250-300 tel den aşağı dökülmem yok.
açılma yok ama azalma var.sebebi bulamadık malesef.
Multivitamin kullanıyorum.Doktor hanım bu eczanelerde satılan şampuanlarla bu multivitaminlerden
en iyi olanı var mı?yoksa hepsi birbirinin aynı mı sizce?
Bu olayları okuduğumdan beri, asla ve asla gitmiyorum ben de..
http://jinekolojiksiddet.wordpress.com/
cevabınız için çok teşekkür ederim ama biraz da cinlendim.Dediğim gibi protein yetersizliği bile yapabilir . AIDS. Biotin yetersizliği stres yüksek ateş vit a fazlalığı antikoagülan ilaç veya blokörler şuan çok azını saymışımdır. Eskiden beri kullandığınız bir ilaç var mı bakılmalı . Viral bir hastalık eritrodermi var mı sorgulanmalı. Multivitamin farketmez diye düşünüyorum isterseniz kendi doktorunuza sorun. Ama çaresi var bu durumun :) reversibl bir dökülme
Bende de yıllardır saç dökülmesi var. Özellikle son yıllarda bayağı artmıştı hatta her gün en az bir tutam dökülüyordu.Doktor hanım branşınız değil sanırım ama size bir sorum olacaktı.
Bir fikriniz vardır sanırım.10 yılı aşkın aşırı saç dökülmem var.
hiç azalma yok.doğum sonrası dökülme gibi aynı neyse
yıllardır doktora gidiyorum bir sonuç alamadım.
en son biyopsi yapıldı.telogen effluvium çıktı.
Bir doktor yakınımız bazı deri hastalıklarının bir çözümü yok gibi bişey demişti.
sanırım saç dökülmesi içinde geçerli değil mi?
artık tedavisi yok diye ümidimi kestim zira olsaydı erkekler kel kalmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?