Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu hastalık ilerliyor ama mutlaka iyi bir doktor bulup ilerlemesini engelleyin.
Annem ilaç kullanmasına rağmen ve çok dikkat etmesine rağmen bunlar başına geldi.
mesela salatada ne kıvırcık yiyebiliyor ne maydonoz.hepsi boğazına takılıyor.yutma sıkıntısı yaşıyor.
yaklaşık 8 sene kadar bir reflü geçmişi var.son bir senedir de boğazında yutma güçlüğü yaşıyor.
bir ara boğazı hep yaraydı,dokunulmuyordu,yemek yiyemiyordu.ilaçlarla biraz daha iyi oldu.
en tehlikelisi reflü barret diye biliyorum.yemek borusu kanseri.
Annem senede bir endoskopiye giriyor.parça alınıyor.doktor kendi yapıyor.özel muayahanesi olan iyi birini bulun.
biz özel üniversite hastanelerinde proflara da gittik,çok ilerledi dediğim gibi.ama ne yaparsan yap sanki bu hastalık yine de ilerliyor.yukarda yazdığım gibi sanırım bazı hastalıkların çözümü yok.sanki ilaçlar ilerlemesini biraz yavaşlatıyor.
ama sonuç olarak yine de ilerliyor.çok geçmiş olsun.

Kadın doğuma devlet hastanesine gerçekten gidilmez.
Bütün "acaip" jinekologlar devalet hastanelerine toplanmış sanki...
di mi ya ben de 4 kere farklı doktora gittim. 4'ü de acayip davrandı. smear testi istiyorum diye gittim. medeni durumum bekar diye demediğini bırakmadı. sanırsın ahlak zabıtası. evlendikten sonra gittiklerim de doğur demeye başladı. bi tane düzgününe denk gelemedim.

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için
Bu sabah doktorumla konuştum, reflü ameliyatı hakkında ne düşündüğünü sordum, en son çare dedi
Acaba annenize yapılamıyor mu bu ameliyat, laparoskopi ile yapılıyormuş, yarım saatte bitiyormuş
Acaba çare olabilir mi annenize, 8 yıl çok zaman, ben iki ayda perişan oldum ve tabi yemek borusunun sürekli tahribi sağlıklı bir durum değil, çok geçmiş olsun

Doktor tanıdıklarımız da var, konu hakkında bilgimiz de..
6 aydır, belki de daha fazla süren ve elini yıkamak için bile lavaboya zar zor uzatan bir ağrıdan bahsediyorum.
Veya gece ağrıdan uyuyamamasından.. Bir çay bardağı suyu dahi tutamamasından bahsediyorum..
Bunlardan ne kadar fazlası olursa, dayanılmayacak ağrı oluyor sizce.. ? Kolunun kopması mı gerek mesela?
Doktorlar da nedense, kendi ailesinden veya bizzat kendisi yaşamadıkça; ağrıları, acıları hep hafife alıyor?
Üstelik ameliyat gerekir diye söyleyen biz ya da tanıdıklar değil, bizzat doktorun kendisi..! Tam okumadınız sanırım.!

Bu olayları okuduğumdan beri, asla ve asla gitmiyorum ben de..
http://jinekolojiksiddet.wordpress.com/

Son düzenleme:

Yok ki denk gelesin.
İlla özele gideceksin. Kaldı ki onlar bile seni paranla rezil edebiliyor.

Arkadaşlar bir doktor yakını olarak söylediklerine katılmıyorum açıkcası acil diye gelen hastaların %75i acil değil aslında ama hepsi sadece bir doktor tarafından kontrolü bekliyor eee tabi doktorlarında robot olmadığını düşünürsek 1 doktor 400 haftaya bakıyor desek kişi bası düşen dk ne kadar olabilir. Burada sorun hastalarda ya da doktorlarda değil tamamen sistemde. Olaya iki yönlü bakmak lazım

Aslında doğru olan aynı doktorda devam etmek . Maalesef böyle yapılmıyor bir ora bir bura gezilince hasta takibi zorlaşıyor. Kızmayın kardeşiniz ameliyat istiyorum derse yapar zaten doktor ama kimse ameliyata ikna edilmez söylersiniz o kişi karar verince gelir ki düşünün burdaki arkadaşların mantığına göre ameliyattan daha fazla para alıcak değil mi ?

Annemin şimdiye kadar gittiği hiçbir doktor ameliyat olsun demedi.
sanırım bizimki ilerledi ama en son aşama değil.hala ilaçla idare edilebiliyor.

Haklı olabilirsiniz ama ameliyat olması gerektiğini söylemesi gereken doktor değil midir?
Sürekli gidip, koluna iğne yapılan yer sağlık ocağı ve oranın doktoru.. Gerçi özel poliklinik gibi, çok güzel ama o kadar işte.!
O da ameliyat deyince, ilk kez sgk ya gitti, anlattı ama sonuç aynı.. Bilemiyorum artık.. Neyse..

Son düzenleme:
Evet doktor söylemeli tabi . Mesela aynı doktorda devam etse artık ameliyat yapalım der ama değiştirince ilk karşılaşış hastanın anamnezi eksik kalıyor ve hastaya bağlı devam ediyor süreç . Kardeşiniz bana ameliyat yapışsın istiyorum şu zamandan beri böyle ve bu konuda yönlendirildim dese doktor evet denenmiş ama durum hala ameliyata gitmiş der . Eğer böyle olmadıysa dediği halde gerek duyulmadıysa Tabiki haklı ben olayı bilmediğim için aydınlatmak amaçlı sordum :)

T.effluviumda geri dönüş vardır . Ama sebebi ortadan kaldırmak lazım. Endokrin ( özellikle postpartum )nutrisyonel ilaçlar ve diğer bi sürü sebep psikolojik falan olabilir . Sebebi bulmaya yönelik testleri yaptırın multivitamin verilebilir.sebebi bulursanız tedavisi var Tabiki. Saç dökülmesinin başka tiplerinde çözüm bulunamayabilir evet ama t. Effluviumda kıl kökü hasar görmez.geçmiş olsun

Sebebi bulmaya yönelik testler derken demir,çinko,kansızlık,trioid vs. den bahsettiniz değil mi?
Bunlarda sorun çıkmıyor benim.11 senedir hergün 250-300 tel den aşağı dökülmem yok.
açılma yok ama azalma var.sebebi bulamadık malesef.
Multivitamin kullanıyorum.Doktor hanım bu eczanelerde satılan şampuanlarla bu multivitaminlerden
en iyi olanı var mı?yoksa hepsi birbirinin aynı mı sizce?

Dediğim gibi protein yetersizliği bile yapabilir . AIDS. Biotin yetersizliği stres yüksek ateş vit a fazlalığı antikoagülan ilaç veya blokörler şuan çok azını saymışımdır. Eskiden beri kullandığınız bir ilaç var mı bakılmalı . Viral bir hastalık eritrodermi var mı sorgulanmalı. Multivitamin farketmez diye düşünüyorum isterseniz kendi doktorunuza sorun. Ama çaresi var bu durumun :) reversibl bir dökülme

Bu olayları okuduğumdan beri, asla ve asla gitmiyorum ben de..
http://jinekolojiksiddet.wordpress.com/

Bunlardan daha beterleri var
Hele devlet hastanelerinin kadın doğumları anlatılacak gibi değil
Şu an devam ettiğim doktoru bulana kadar neler yaşadım bilsen
Bu tür manyaklar yüzünden, hastanelere gidemiyorum kadın doğum için, paşa paşa kendi özel doktorumun yolunu tutuyorum.

cevabınız için çok teşekkür ederim ama biraz da cinlendim.
neden derseniz şimdiye kadar hatırlamadığım kadar sayıda doktora gittim.
Daha bugün gittiğim doktora biotinden bahsettim.Alakası yok dedi.
yaptığı tahlil çinko,demir,B12 bide trioidlere bakarız dedi.
Benim mi doktora demem gerekiyor B7,vitamin A ya felanda bakarmısınız diye.
ama düşünüyorumda bu kadar sene elbet birinin aklına gelipte bakmıştır bu dediklerinize.
ama yazdıklarını bir yere not ediyorum ben teşekkür ederim.

iyi hastane yada dr önerisi olan varsa bende ne mutlu olurum resmen dökülüyorum ama dr a gitmekten korkuyorum artık antibiyotik ağrı kesici verip yolluyolar ee içiorum bitiyo 1 hafta sonra aynı hastalık devam bikaç ay önce özel bir hastanede cheak up a bile girdik o kadr para aldılar baktıkları sağlık ocaklarında yapılan birkaç kan testi ve böbrek ultrasonu ee gerisi yok okadr paramın gittiğinemi yanayım okadar delindikten sonra birşey elde edemediğimizemi yanayım ölen vaktimemi yanayım ne yapayım bilmiyorum iyi hastane önerisi olan varsa çok dua edicem

acildekileri bir nebze haklı buluyorum bazen
adam kolu agrıyor geliyor pasumana geliyor
içerde kalpten trafik kazasından gelen keyfiye gelenleri bekliyor bazen
ama polikinliktekileri anlamıyorum
hasta gelsin gitsin çayımı içiyim derdinde

Bende de yıllardır saç dökülmesi var. Özellikle son yıllarda bayağı artmıştı hatta her gün en az bir tutam dökülüyordu.
Herhalde 100 veya daha fazla.. Seyrelme ya da açılma olmadı ama tabii azaldı saçlarım.. Yine de oldukça gür aslında..: )
Zamanla kilo artışı, eklemlerde zayıflık, uyuyamama, krampların çoğalması, halsizlik, kuru cilt, sinir, düzensiz adet ..vs. derken erken menopoz sanarak, sonunda doktora gittim.
Sonuç; tiroid yetmezliği çıktı.. hatta tiroidlerim nerdeyse çalışmıyor derecede.. 1 yıla yakındır her sabah 1 tane hapım var.
Senin de bu tarz sorunların varsa, aynı problem olabilir.. Varsa yakınlarda bir sağlık ocağına gidip, Tam Kan Testi yaptır.
TSH, T3 ve T4 değerlerine bak.. TSH değerin 0,4 - 4,0 arasında değilse yani olması gerekenden fazla ise az çalışıyordur.
Zaten doktor seni yönlendirir. Ya da istersen direk endokrin doktorun git ama mhrs randevu sitesinde;
"endokrin bölümü için randevu almadan direk başvurabilirsiniz" yazmasına rağmen, bazı hastanelerde, önce dahiliye doktoruna gitmen gerekiyor ki, endokrin bölümüne yönlendirsin de gidip randevu alabilesin.. Tabi bunun için, daha önce dahiliyeden randevu almayı başarman gerek.! Onun için önce hastaneleri araştır, öyle git canım..! Geçmiş olsun tekrar..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…