Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size de teşekkür ederim ama o dediklerinize TSH,t3,t4,serbest testesteron vs ye her gittiğimde tahlilde istiyorlar zaten.hatta bir kere acaba bende gizli trioid mi var dedim,belki kanda çıkmıyordur.yutarken zorluk çekiyormuşum gibi duruyormuş dışardan söylediklerine göre.endokrin bölümünede gittim.boğazıma bir makinayla baktılar,adı ne bilmiyorum boğaz ultrasonu gibi bişey.onda da hiçbişey çıkmadı.belki var da çıkmıyor tahlilden.hormonlarımda bişey çıkmıyor maşallah diyeyim ama keşke bişey çıksaydı da altında yatan nedeni öğrenseydik diyorum bazende.tam kan testinide yapıyorlar zaten.
kortizon da vurdular neler yapılmadı ah diyorum keşke doktor olsaydım da ben araştırsaydım.
Yıldım zaten, son 2 senedir doktora gitmiyordum.ondan öncesi ayda bir, iki ayda bir doktor macerası dolu hep.
o yüzden dedim kesin bunun da çaresi yok diye yoksa o kadar doktordan biri elbet bulurdu.

Okuduğum birkaç sayfa yorumda ortak kanı: Iş yükü fazla olduğu için doktorlar hastalarla yeteri kadar ilgilenemiyor.

Iyi de 12-13 yaşlarımda bayılma şikayetiyle gittiğim doktordan "naz" yaptığım gerekçesiyle aynen geri gönderildim, kapıda 5 kişi vardı yoktu.
Yine o yaşlarda elim terlediği için gittiğim doktor tarafından azarlandım, olur olmaz şeyler için doktora gidiyormuşuz.
Ama onun kapısı kalabalıktı tabii, bu tavrı gösterebilir o zaman, öyle değil mi?

Bunlar istisna falan değil, artık neredeyse işini hakkıyla yapanlar istisna.
Yoksa nasıl hepimizin böyle 3-5 hikayesi olsun?

Hepsi için tetkik yapılamıyor maalesef hikayeden sonuca gitme yapılabilir. Zoretanin kullanmış mıydınız

Ben hiç çay içenini görmedim o kalabalk ve tek 1 doktor biraz haksızlık değil mi yorumunuz

Hastalık çıksa sevinecekmişsiniz gibi olmuş sonu :)

Neymiş bayılma sebebiniz merak ettim ?

Her durum hikaye gibi yazılıp üstüne hatasız hasta rolü olursa herkesin 10 tane bile hikayesi olur. Ben şimdi yaZsam milyonlarca bulurum. Hatta her hastayla ilgili rahatsız olduğum şeyler çıkarırım. Yani amaç önemli .
e

Hepsi için tetkik yapılamıyor maalesef hikayeden sonuca gitme yapılabilir. Zoretanin kullanmış mıydınız
kullanmadım ama kullanmam mı gerekiyor acaba A vitaminin formudur demiş
Sanırım daha önce bir hastalık geçirdiniz mi ya da bir ilaç kullanıyormusunuzdan yola çıkıyorlar.
tahlil; biotin, vitamin a vs. için yapılması gerekiyordu ama sanırım.

Neymiş bayılma sebebiniz merak ettim ?
Beyne giden oksijen miktarı yeterli olmadığı için sık göz kararmaları ve bu durum çok bunalttığında bayılma yaşayabiliyorum.

Doktorun naz yaptığımı söylemesi insanlığa sığmaz.
Ben bunun sebebini bulabilmek için on yıl ara ara doktora gittim daha sonra.

Tekrar tekrar söylüyorum, işini layıkıyla yapanlar bir tarafa.
Ama ben bir doktordan "Benim alanımla ilgili herhangi bir olumsuzluk yok, ama şundan kaynaklanabilir, bir de o bölüme gidin." cümlesini de duymadım.

Ben artık hak veriyorum ya doktorlara
Anlatayım da gülelim
Geçen gittiğimde kapıya yazmış adam 48 puntoyla

"HEYET BURASI DEĞİLDİR"

Kadın yazıyı okudu
Bize heyet burası mı dedi
Hayır öbür poliklinik dedik
Yetmedi

Kadın kapalı kapıyı şrank diye açtı
Doktora "Heyet burası mı?" diye sordu
Üstelik de 20li yaşlarda bir hatun

Doktor çıldırdı
Hak verdim valla ben

Doktorlar internetten hastalık öğrenmeye kızıyorlar, ama bu bilgilendirmedeki eksiklikten kaynaklanmıyor mu?
Tamam hemen kendimize hastalık yakıştırırız, o konuda birden bilgili hale geliriz.
Doktorların işi çok zor, bunu da kabul ediyorum.

Ama ben hayat kalitemi yükseltmek zorundayım, ortada tehlikeli bir şey yok biliyorum, ama normal gitmeyen şeyler var.
Ben bir doktora gidip "bilmem ne testi" istiyorum desem yüksek ihtimal azarlanırım, ama her gidişimde aynı testler ve "kanın biraz düşük, al 6 kutu ilaç" diye gönderiliyorum.
Madem internetten bakıp "şu değerlere de bakalım" deme hakkım olsun benim de.

Bana da bir doktor çalışma, evinde süslen, püslen gez, kocanla ilgilen demişti
Kadınların böyle olması daha iyiymiş

Bir diğeri belki Allah tarafındandır demişti sıkıntım hakkında

acil çalışanı olarak size birde durumu bizim açımızdan açıklayayım.
eften püften her sebepten acile gelen hasta o kadar çokki. Normal muayene olabilecek hasta bile acile koşuyor. Gerçekten acil hastanın vaktinden çalıp hakkına giriyor.
Acilde o anki şikayetiniz tedavi edilir. 5 aylık bir baş ağrısı için acilde yapılabilecek en güzel tedavi dıkloron dur. Amaç o anki ağrıyı geçirmektir . Tahlilere 5 dakikada bakıp bişeyinizin olmadığını söylemesinin gerçekten bişeyiniz olmadığından kaynaklı olduğunu düşündünüz mü hiç. Göğüs ağrısıyla gelip kalp krizi geçirmediğini söylediğimiz hastanın yüzümüze gerçekten mi nasıl olur neden göğsüm ağrıyor o zaman baktığına şahidim her seferinde :) İnsan hasta olmadığına üzülür mü hiç ?
Orda bulunan herkesin sizin sağlığınız için orda olduğunu doktora sağlık çalışanına güleryüzle yaklaşınca aynı tepkiyi alacağınızı unutmayın.
Bayram nedir bilmeyen resmi tatil nedir bilmeyen uykusunu feda eden biz sağlık çalışanlarına bir tebessümü bir teşekkürü çok görmeyin lütfen..

ama polikinliktekileri anlamıyorum
hasta gelsin gitsin çayımı içiyim derdinde

Bu kadar acımasızca yorum yapmak, bir doktor yakını olarak beni çok üzdü.

Kapının önünde bir yığın insan varken doktorun hasta bakmayı bırakıp çay içtiği nerde görülmüş, linç ederler adamı yahu böyle davransa. Poliklinik yoğunken değil çay içmek tuvalete bile gidemiyorlar ki.

Hastası bitmiştir, sonuçların gelmesini bekliyordur o zaman içebilir amenna ama hastalar kapıda yığılmışken kimse bunu yapmaz yapamaz.

Yok a vitamini fazla olursa dökülür zoretanin de döker merak ettim o yüzden olabilir mi diye .
ülü

Hastalık çıksa sevinecekmişsiniz gibi olmuş sonu :)
hayır hastayım zaten bunun tedavisi için yer arıyorum 2 sene boyunca bronsit ve faranjit teşhisi kondu ama en son anlaşıldıki astım hastasıymışım şuanda burnumda kemik eğriliği ve geniz eti var ama bunun teşhisi konana kadarda en az 5 hastane gezdim ilk teşhisler migren alerji gizli göz kayması v.s oldu en sonunda ortaya çıktı ve ameliyat olmak için yeniden hastane arayışındayım hastalık aramaya gitmiyoruz yani

Pratisyenden buscopan dışında ne bekliyorsun ki ? prof değil ki bu , acil adı üstünde ağrın varsa anında keser o kadar netler adamlar, muayene için poliklinik açmışlar , kimi uyanıklar muayene sırası beklememek için acile gidiyorlar peki bu durumda acil napsın ?

Bende de hem reflü hemde mide ülseri vardı, ağrılarım olurdu ilaçlarla haplarla hiç geçmeyen . Öncelikle medikalden reflü yastığı al ve bir de orjinal kantoron yağı bir tatlı kaşığı iç , ben faydasını çok gördüm , nişanlım tavsiye etmişti ve bulana dua ediyorum, benim şifam oldu sana da olur inşallah. Ben yıllarca çok çektim . Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…