Size de teşekkür ederim ama o dediklerinize TSH,t3,t4,serbest testesteron vs ye her gittiğimde tahlilde istiyorlar zaten.hatta bir kere acaba bende gizli trioid mi var dedim,belki kanda çıkmıyordur.yutarken zorluk çekiyormuşum gibi duruyormuş dışardan söylediklerine göre.endokrin bölümünede gittim.boğazıma bir makinayla baktılar,adı ne bilmiyorum boğaz ultrasonu gibi bişey.onda da hiçbişey çıkmadı.belki var da çıkmıyor tahlilden.hormonlarımda bişey çıkmıyor maşallah diyeyim ama keşke bişey çıksaydı da altında yatan nedeni öğrenseydik diyorum bazende.tam kan testinide yapıyorlar zaten.Bende de yıllardır saç dökülmesi var. Özellikle son yıllarda bayağı artmıştı hatta her gün en az bir tutam dökülüyordu.
Herhalde 100 veya daha fazla.. Seyrelme ya da açılma olmadı ama tabii azaldı saçlarım.. Yine de oldukça gür aslında..: )
Zamanla kilo artışı, eklemlerde zayıflık, uyuyamama, krampların çoğalması, halsizlik, kuru cilt, sinir, düzensiz adet ..vs. derken erken menopoz sanarak, sonunda doktora gittim.
Sonuç; tiroid yetmezliği çıktı.. hatta tiroidlerim nerdeyse çalışmıyor derecede.. 1 yıla yakındır her sabah 1 tane hapım var.
Senin de bu tarz sorunların varsa, aynı problem olabilir.. Varsa yakınlarda bir sağlık ocağına gidip, Tam Kan Testi yaptır.
TSH, T3 ve T4 değerlerine bak.. TSH değerin 0,4 - 4,0 arasında değilse yani olması gerekenden fazla ise az çalışıyordur.
Zaten doktor seni yönlendirir. Ya da istersen direk endokrin doktorun git ama mhrs randevu sitesinde;
"endokrin bölümü için randevu almadan direk başvurabilirsiniz" yazmasına rağmen, bazı hastanelerde, önce dahiliye doktoruna gitmen gerekiyor ki, endokrin bölümüne yönlendirsin de gidip randevu alabilesin.. Tabi bunun için, daha önce dahiliyeden randevu almayı başarman gerek.! Onun için önce hastaneleri araştır, öyle git canım..! Geçmiş olsun tekrar..!
cevabınız için çok teşekkür ederim ama biraz da cinlendim.
neden derseniz şimdiye kadar hatırlamadığım kadar sayıda doktora gittim.
Daha bugün gittiğim doktora biotinden bahsettim.Alakası yok dedi.
yaptığı tahlil çinko,demir,B12 bide trioidlere bakarız dedi.
Benim mi doktora demem gerekiyor B7,vitamin A ya felanda bakarmısınız diye.
ama düşünüyorumda bu kadar sene elbet birinin aklına gelipte bakmıştır bu dediklerinize.
ama yazdıklarını bir yere not ediyorum ben teşekkür ederim.
Ben hiç çay içenini görmedim o kalabalk ve tek 1 doktor biraz haksızlık değil mi yorumunuzacildekileri bir nebze haklı buluyorum bazen
adam kolu agrıyor geliyor pasumana geliyor
içerde kalpten trafik kazasından gelen keyfiye gelenleri bekliyor bazen
ama polikinliktekileri anlamıyorum
hasta gelsin gitsin çayımı içiyim derdinde
iyi hastane yada dr önerisi olan varsa bende ne mutlu olurum resmen dökülüyorum ama dr a gitmekten korkuyorum artık antibiyotik ağrı kesici verip yolluyolar ee içiorum bitiyo 1 hafta sonra aynı hastalık devam bikaç ay önce özel bir hastanede cheak up a bile girdik o kadr para aldılar baktıkları sağlık ocaklarında yapılan birkaç kan testi ve böbrek ultrasonu ee gerisi yok okadr paramın gittiğinemi yanayım okadar delindikten sonra birşey elde edemediğimizemi yanayım ölen vaktimemi yanayım ne yapayım bilmiyorum iyi hastane önerisi olan varsa çok dua edicem
Neymiş bayılma sebebiniz merak ettim ?Okuduğum birkaç sayfa yorumda ortak kanı: Iş yükü fazla olduğu için doktorlar hastalarla yeteri kadar ilgilenemiyor.
Iyi de 12-13 yaşlarımda bayılma şikayetiyle gittiğim doktordan "naz" yaptığım gerekçesiyle aynen geri gönderildim, kapıda 5 kişi vardı yoktu.
Yine o yaşlarda elim terlediği için gittiğim doktor tarafından azarlandım, olur olmaz şeyler için doktora gidiyormuşuz.
Ama onun kapısı kalabalıktı tabii, bu tavrı gösterebilir o zaman, öyle değil mi?
Bunlar istisna falan değil, artık neredeyse işini hakkıyla yapanlar istisna.
Yoksa nasıl hepimizin böyle 3-5 hikayesi olsun?
eOkuduğum birkaç sayfa yorumda ortak kanı: Iş yükü fazla olduğu için doktorlar hastalarla yeteri kadar ilgilenemiyor.
Iyi de 12-13 yaşlarımda bayılma şikayetiyle gittiğim doktordan "naz" yaptığım gerekçesiyle aynen geri gönderildim, kapıda 5 kişi vardı yoktu.
Yine o yaşlarda elim terlediği için gittiğim doktor tarafından azarlandım, olur olmaz şeyler için doktora gidiyormuşuz.
Ama onun kapısı kalabalıktı tabii, bu tavrı gösterebilir o zaman, öyle değil mi?
Bunlar istisna falan değil, artık neredeyse işini hakkıyla yapanlar istisna.
Yoksa nasıl hepimizin böyle 3-5 hikayesi olsun?
kullanmadım ama kullanmam mı gerekiyor acaba A vitaminin formudur demişHepsi için tetkik yapılamıyor maalesef hikayeden sonuca gitme yapılabilir. Zoretanin kullanmış mıydınız
Beyne giden oksijen miktarı yeterli olmadığı için sık göz kararmaları ve bu durum çok bunalttığında bayılma yaşayabiliyorum.Neymiş bayılma sebebiniz merak ettim ?
acil çalışanı olarak size birde durumu bizim açımızdan açıklayayım.Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya
ve 250 si sırf serum taktırmak için hastaneye gelen hasta..günde 300 hasta bakmak nedir siz biliyor musunuz..?
ama polikinliktekileri anlamıyorum
hasta gelsin gitsin çayımı içiyim derdinde
ülükullanmadım ama kullanmam mı gerekiyor acaba A vitaminin formudur demiş
Sanırım daha önce bir hastalık geçirdiniz mi ya da bir ilaç kullanıyormusunuzdan yola çıkıyorlar.
tahlil; biotin, vitamin a vs. için yapılması gerekiyordu ama sanırım.
hayır hastayım zaten bunun tedavisi için yer arıyorum 2 sene boyunca bronsit ve faranjit teşhisi kondu ama en son anlaşıldıki astım hastasıymışım şuanda burnumda kemik eğriliği ve geniz eti var ama bunun teşhisi konana kadarda en az 5 hastane gezdim ilk teşhisler migren alerji gizli göz kayması v.s oldu en sonunda ortaya çıktı ve ameliyat olmak için yeniden hastane arayışındayım hastalık aramaya gitmiyoruz yaniHastalık çıksa sevinecekmişsiniz gibi olmuş sonu :)
Akciğere kaçma durumu yok, ilaçları yutamıyorum ve çok sert gıdaları
Boğazımda takılıp kalıyor, iki kez acillik oldum
Endoskopide mide fıtığı, helicobacter ve reflü teşhisi koydular, bununla ilgili ilaçları alıyorum
Ancak yutmada hala bir gelişme yok ve reflüm iyice arttı, geceleri yatamıyorum artık
Yemek borusu ve yutakta hayli tahribata sebep oluyor reflü onu da çözemediler
Bir ara psikolojik olabilir dediler, bazı insanlar ilaç yutamaz dediler, ısrarla belirtiyorum bu önceden yoktu, son iki aydır var diye ama dinlemiyorlar bile. Bu şikayetlerin hiç biri bu derece yutma sorunu yaratmaz diyorlar başka bir şey demiyorlar. Özeller bakmıyor zaten, eğitim araştırmaya gidin diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, midem ağzımda yaşıyorum, antibiyotiklerden sonra hepten beter oldu. Dün gece saat 3 de deli danalar gibi dolaşıyordum, hiç bir şey fayda etmiyor. İlaçları eriterek alıyorum, gece reflüden yatamıyorum ama bir sonuç yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?