Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok teşekkür ederim, kantaron yağını nasıl kullandınız, sabah aç karnına falan mı, yoksa gün içinde tüketilebiliyor mu ?

Çok teşekkür ederim, kantaron yağını nasıl kullandınız, sabah aç karnına falan mı, yoksa gün içinde tüketilebiliyor mu ?

Ben genelde yatmadan önce içiyordum rahat uyuyabilmek için, günde bir kez bir tatlı kaşığı, ben açken içer ardından hemen yemek yerdim çünkü kokusu kötü ve yağ olduğu için tiskiniosun. Antiseptik özelliği olduğu için gün içerisinde fazla kullanmanı önermem.

Pratisyenden buscopan dışında ne bekliyorsun ki ? prof değil ki bu , acil adı üstünde ağrın varsa anında keser o kadar netler adamlar, muayene için poliklinik açmışlar , kimi uyanıklar muayene sırası beklememek için acile gidiyorlar peki bu durumda acil napsın ?[/QUOTE]
İlaç yazdırmak içinde aile hekimlerimiz olduğunu , gece 12 de tansiyon ölçtürmek için nöbetçi eczaneyede gidilebileceğini,daha ilacı alır almaz iyileşilmeyeceğini ve yeşil alanda (acil olamayan hasta) 45 dakikadan fazla hasta bekletme hakkımız olduğunu belirtmek istiyorum.

İlaç yazdırmak içinde aile hekimlerimiz olduğunu , gece 12 de tansiyon ölçtürmek için nöbetçi eczaneyede gidilebileceğini,daha ilacı alır almaz iyileşilmeyeceğini ve yeşil alanda (acil olamayan hasta) 45 dakikadan fazla hasta bekletme hakkımız olduğunuda ben belirtmek istiyorum.

Siz kbb ye gittiniz değil mi ? Geniz etine ek alerjiniz de vardır bence . Farklı semptomlar . Farenjitiniz yokmuymuş astıma ek vardır belki o dönem. O da karışmaz çünkü . Geçmiş olsun :)

Her meslekte olduğu gibi doktorların da iyisi ve kötüsü var.aylarca ağrılarla kivranip çare ararken esimin yaninda doktor bir hanım tarafından naz yaptığım ve durumumun psikolojik olduğu tanimiyla küçük dusuruldum ama son care olarak gittiğim prof tarafından bir baba şefkatiyle tedavi edildim ve onun sayesinde sagligima kavustum.simdi soruyorum hangisi gerçek doktor?

Bana da aile hekimi ciddi kansızlık var diye haplar vermişti. Aylarca kullanmam gerektiğin, bunun için raporunu da çıkartacağını söyledi.
2 hafta sonra başka bir doktora başka bir problem için gittim. İlaç verince kullandığım ilaçlar da olduğunu, bir etkileşim olup olmayacağını sordum. Şaşırdı kansızlık olduğuna, hemen o değerlere de baktı. "Saçmalamasın ya ne kansızlığı, böbreklerini mahvedecek" dedi.
Ben de hangisine inanacağımı şaşırdım. 3. bir doktor mu lazımdı acaba?

3 doktor net sonuç sanırım canım hastane hastane dolanıyosun güvenilmiyo çünkü aa bura bu teşhisi koydu ama gerçekmi diye başka hastane bakmaya başlıyosun belki gerçekten teşhis doğrudur ama güvenemiyosun bir zaman sonra. bide bu ara düşünür olduk hep bizimi bulur diye burda gördümki tek bizi bulmuyomuş

Hayır yani ciddi derecede kansız olmakla kansız olmamak arasında o derece ince bir çizgi mi var ki?
cidden çok anlamsız bulmuş ve 3. Doktora gitmemiştim.
Teşhis koyamayana falan denk geldik ama yanlış teşhis hiç olmamıştı...
hepimiz mağğğduruz yani

Evet herşeye düzenleme yapılıyoda şu dr yada hastanelere bir düzenleme olmuyo inş. en yakın zamanda onlar içinde bir düzenleme getirilirde pratisyene fln denk gelmeyiz

Devlet hastanelerinde oluyor bu durum.Hic gitmedim diyebilirim kucukken babam ozele gotururdu bizim cevremizdeki devlet hastaneleri sorumsuzluktan mimli oldugundan pek tercih edilmezdi.tahlil icin bir kere gittim senin veznede kaydin yok diye azarlamislardi hic mi hasta olmadin hayret biseyler. Bilmem ne

adetlerim çok ağrılı, bebek istediğim içinde sürekli kadın doğumdayım zaten kist enfesksiyon hiç bi sorun yok ilaçlar ağrıyı kesmediği için acillik olup iğne yaptırıyorum anca geçiyo. hiç bi sorun yoksa niye bu kadar çok ağrıyo bu yazıyı yazarken bile ağrıyı yaşıyomuşum gibi hissediyorum içimden ağlamak geliyo

oğlum ateşlenince acile götürmüştük düşürememiştik ateşini
sıramızı beklerken gerçekten acil bir hasta geldi adam ağrıdan titriyor inliyor çok fena durumu şuraya alın sırasını beklesin dediler o sırada sıra bize geldi oğlum ateşler içinde yanıyor ama bizim içimiz el vermedi eşim yandakine bakın o daha acil bizden dedi de adam öyle gidip baktı şok olduk

bir hastanın titremesi ya da inlemesi onun daha acil olduğunu göstermez.
mesela bazıları tamamen psikolojik olarak titrer, kasılır filan
triyaj kavramı var, hastanın aciliyetini belirleyen

hastalar genelde triyajın ne olduğunu anlamak istemez ve ülkemizde insanların çoğu ben acil hastayım anlayışındadır.

Buradan tanı koymak doğru değil ama gizli endometriozis olabilir.Muayenede sorun çıkmadıysa adetten iki gün öncesinden ağrı kesici almaya başlayın.

Arkadaslar hem bir doktor hem de bir vatandas olarak; iki taraf da hakli. Sahsen ben hasta olsam 5 dk da muayene mi olur diye dusunurdum ancak size cok basit bir matematik hesabi yapacagim. Gunluk polikliniklere yaklasik 100 hasta geliyor.
Toplam calisma saati 8 saat bir saat 60 dk oldugu icin toplam 8x60=480 dk var calisma saati.
Dolayisiyla 480/100= 4.8 dk yani kisi basi 5 dakika bile dusmuyor. Yetisemiyorlar baska turlu. Emin olun doktorlar da hic memnun degiller bastan savma gibi 5 dakikada hastaya merhaba diyemeden sıkıntı nedir diye sormaktan.

Veznedeki adam doktor değil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…