Soyle de bende gidiyim o doktora esimle birlikte. Bize de soylesin aynisiniBana da bir doktor çalışma, evinde süslen, püslen gez, kocanla ilgilen demişti
Kadınların böyle olması daha iyiymiş
Bir diğeri belki Allah tarafındandır demişti sıkıntım hakkında
Soyle de bende gidiyim o doktora esimle birlikte. Bize de soylesin aynisini
Çok güzel matematik hesapları yapılıyor da ilk randevuyu alıp 15 dakika, yarım saat beklemenin açıklaması nedir?
Ben bile şaşırdım iyi Akşamlar dememize :) genelde aman hastayım çekil başımdan bakışları olur çünkü . Hastayı Anlıyorum şikayet değil bu sadece farklı yaklaşıma şaşırmak :) vergi kısmı ne kadar acımasız değil mi çünkü devlette çalışan herkes milletvekilleri dahil vergiyle Maaş alıyorlar. Nötr yaklaşımınız beni çok sevindirdi bunun için teşekkür ederim :)Arada sırada öyle çürük doktorlar çıkabiliyor ama bu zamana kadar tanıdığım çoğu doktor özellikle nöroloğum çok güleryüzlü bir insandır. MS hastası olmama rağmen verem olduğumu bile o buldu. Onun sayesinde büyük bir tehlikeden kurtuldum. İnsan iyi bir doktora denk gelince bırakası gelmiyor cidden. 16 yaşında olduğum için doktorum çocuk nöroloğu. Maalesef iki sene sonra artık başkasına gidicem diye üzülüyorum maalesef. Bu arada hep doktora suç atmamak gerek. Bazı hastalar nasıl olsa benim verdiğim vergiyle geçiniyor diyip doktora bir teşekkür etmesini bilmiyorlar. Birazda hastanın doktora tutumuna bağlı yani. Bir keresinde acilde burkulmuş parmağımla ilgilenen doktora "teşekkür ederim, iyi akşamlar" dediğimde ilk önce şaşırdı ve sonra gülümseyerek size de iyi akşamlar demişti. Demek ki insanlar cidden minnet duymuyor.
Doktorlar da hasta oluyorlar zaten. Biliyorlar yani hastalığı . Bazen bi ilacın yan etkisi bile doktora mal ediliyor . Ameliyat mesela ve bir sürü komplikasyon gelişebilir hastaya göre ama tedavi de bu . Doktor yapıyor Oluşan komplikasyon hemen doktor hatası kaç tane böyle dava var. Tüm tıp Kitaplarında yazar o komplikasyonlar. Ama biz karalamayı seviyoruz . Yurt dışında gerçekten böyle değil . Doktorlar öngörülen komplikasyonlardan ceza almazlar . Neyse umarım Gelecek nesil daha adaletli düşünebilir çünkü bu Hastanın da yararına olacaktır.Doktorların işi zor ,herkesin ağzında bu cümle peki ya orada olan hastanın ?
Çok kolay baş ağrısı deyip geçmek.
Aman migrendir olmuş ortalık hastalığı hemen koşun bir ağrı kesici yapsınlar..
Sonuç BEYİN KANAMASINDAN ÖLDÜ !
Bir diğeri adamın ateşi var öksürüyor tıksırıyor doktora gidiyor..
ÜŞÜTMÜŞSÜN AL BİR TYLOLHOT
Sonuç yine ÖLÜM.
Afedersiniz ama doktorluk mesleğinin azizliğini kutsallığını taşıyabilecek insanlar yapsın bu mesleği.
Doktorun muayeneye geç başlamasından, sabah odasına geç gelmesinden bahsediyorum ben.Randevu doktorla ilgili değil sistemle ilgili içerdeki hastaya çık mı desin . Yani sistem kafasından herkese sabit süreyle randevu veriyor. Buna da doktor hatası denmesin artık . Sistemi şikayet edin isterseniz
o değilde bu profildeki dudak sana aitse çok korkunçssun ya kabus göreceğim.dBunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya
gizli endometriozis nasıl anlaşılcak varsaBuradan tanı koymak doğru değil ama gizli endometriozis olabilir.Muayenede sorun çıkmadıysa adetten iki gün öncesinden ağrı kesici almaya başlayın.
Ancak ameliyatla bakılıp anlaşılır.Hasta ısrarla çok ağrı tariflerse laparoskopik olarak bakılabilir.gizli endometriozis nasıl anlaşılcak varsa
doktorlar sadece poliklinikle değil, acil servis, yatan hastalar ve ameliyathaneyle de aynı zamanda ilgileniyorlar hanımfendi.Doktorun muayeneye geç başlamasından, sabah odasına geç gelmesinden bahsediyorum ben.
Öğleden sonra bir de.
Okuduğum birkaç sayfa yorumda ortak kanı: Iş yükü fazla olduğu için doktorlar hastalarla yeteri kadar ilgilenemiyor.
Iyi de 12-13 yaşlarımda bayılma şikayetiyle gittiğim doktordan "naz" yaptığım gerekçesiyle aynen geri gönderildim, kapıda 5 kişi vardı yoktu.
Yine o yaşlarda elim terlediği için gittiğim doktor tarafından azarlandım, olur olmaz şeyler için doktora gidiyormuşuz.
Ama onun kapısı kalabalıktı tabii, bu tavrı gösterebilir o zaman, öyle değil mi?
Bunlar istisna falan değil, artık neredeyse işini hakkıyla yapanlar istisna.
Yoksa nasıl hepimizin böyle 3-5 hikayesi olsun?
Doktorlar da hasta oluyorlar zaten. Biliyorlar yani hastalığı . Bazen bi ilacın yan etkisi bile doktora mal ediliyor . Ameliyat mesela ve bir sürü komplikasyon gelişebilir hastaya göre ama tedavi de bu . Doktor yapıyor Oluşan komplikasyon hemen doktor hatası kaç tane böyle dava var. Tüm tıp Kitaplarında yazar o komplikasyonlar. Ama biz karalamayı seviyoruz . Yurt dışında gerçekten böyle değil . Doktorlar öngörülen komplikasyonlardan ceza almazlar . Neyse umarım Gelecek nesil daha adaletli düşünebilir çünkü bu Hastanın da yararına olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?