Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel matematik hesapları yapılıyor da ilk randevuyu alıp 15 dakika, yarım saat beklemenin açıklaması nedir?

Envai çesit tanısı konmus hastalığım var?kaç hasta kendisine serum takan hemşireye elinize saglık ,muayene eden dr.a kolay gelsin der? Bunları söylemeden ayrıldığım bir hastane olmadı bugüne kadar.Ama bazen tersleyen ,azarlayan hatta aglayarak döndügüm dr.lar da oldu .16 yildır hastanelerdeyim.Dün engelli raporu için devlet hastanesinde mesai yaptım deyim yerindeyse.Akşama kadar Tam 8 ayrı branştaki dr.a muayene oldum ve hepsi gayet te güleryüzlüydu.sözüm meclisten dısari haksizca kaba davranan dr.ların sayısi azimsanamayacak kadar.Ama yinede hakkını vererek işini yapan dr.larımizdan Allah Razı olsun .

Bana da bir doktor çalışma, evinde süslen, püslen gez, kocanla ilgilen demişti
Kadınların böyle olması daha iyiymiş

Bir diğeri belki Allah tarafındandır demişti sıkıntım hakkında
Soyle de bende gidiyim o doktora esimle birlikte. Bize de soylesin aynisini

En son hastahaneye gittiğimde, yaşlı bir amca yakın zamanda olduğu kalp ameliyatından dolayı kontrole getirilmişti ailesi tarafından. Bir kolunda yaşlı karısı, diğer kolunda oğlu arabadan indirip, acilin kapısına kadar getirip bir sandalyeye oturttular. Oğlu, kayıt kısmına gidip tekerlekli sandalye istedi. Yok dediler. Adam şaşırdı, nasıl yok dedi. İsteseler getirtebiliyorlarmış. Hemşire azarlamaya başladı. Yaşlı teyze ağladı ağlayacak, yaşlı amca zaten yerinde zor duruyor, bütün hastalar hemşireye kızdı, amcanın oğlu babam ameliyatlı dedikçe, kadın azarlamaya devam etti. Adam ne haliniz varsa görün dedi, babasının koluna girdi, kaldırdı. O sırada acilden çıkan doktorda, hasta yakınını azarladı. Sonra gördük ki, tekerlekli sandalye varmış ama getirtmemişler. Ayrıca hasta yakını hemşireyi azarlamamıştı bile, nasıl olmaz diye kibarca sormuştu.

Aynı gün 15 dakika sonra, bir kız geldi. İğnesi varmış, düzenli olarak vurduruyormuş. Aç gelmiş iğnesinden dolayı, ayakta duramıyordu. Yer verdik, oturdu. Baktım durumu kötü, rica ettim diğerlerinden ilk girsin içeri diye. Herkes tamam dedi. Güvenliğe söylüyorum, sallamıyorlar. İçerideki görevli doktor sırayla diye bağırıyor. 5 dakika geçmedi, kız bayıldı. Ben acilin kapısında duran güvenlik diye bahsettiğim görevlilere tekrar gittim, kapıyı kapatıyorlar acil hasta doluyken, kendileri de içeride bekliyor. Zorla açtırdım kapıyı, hasta bayıldı dedim, doktor çıkıp bakmaya geldi. Dedim bakın kız bayıldı, durumu kötüydü, herkese bakıp siz mi doktorsunuz ben mi, o kadar okuduk herhalde diye azarlayarak içeri girdi.

Yıllar önce annem kitle aldıracak, teçhizattan yoksun, acil müdahale odasında ameliyat yapmaya kalktı doktor, kabul etmedik, bir zahmet ameliyathaneyi açtırdı. Neymiş lokal olacakmışta, çok önemli değilmiş müdahale.

Bir önceki konuda bahsettiğim doktor, ben vücudumdaki alerjiden kaynaklı çıkan şişliklerden kıvranırken ve en azından daha önce kullandığım ilaçları yazın derken, ne yapabilirim tahliller temiz deyip sıradaki diyerek kovalamıştı da beni.

Yıllarca neler yaşadım hastahanelerde. En son bir arkadaşım doktorun biriyle davalık oldu. Tansiyon ilacı diye kalp ilacı yazmış. Doktor para teklif ederek susturmaya kalkmıştı.

Artık bırakın meslek fanatikliğini.

Her sektörde, her meslekte hem iyisi var hem kötüsü var.

İyilerden Allah razı olsun. İyi doktorlarla da karşılaştım. Hem de iyi ki bu doktora gelmişim dediğim çok doktor oldu. Gerçekten işlerinde 1 numara insanlardı.
Kötüler de var ama. Onlarda inşallah insafa gelir de biraz geliştirirler kendilerini. Zira doktorluk hem beceri ve sabır, hem de vicdan işi.

Doktorların işi zor ,herkesin ağzında bu cümle peki ya orada olan hastanın ?
Çok kolay baş ağrısı deyip geçmek.
Aman migrendir olmuş ortalık hastalığı hemen koşun bir ağrı kesici yapsınlar..
Sonuç BEYİN KANAMASINDAN ÖLDÜ !
Bir diğeri adamın ateşi var öksürüyor tıksırıyor doktora gidiyor..
ÜŞÜTMÜŞSÜN AL BİR TYLOLHOT
Sonuç yine ÖLÜM.
Afedersiniz ama doktorluk mesleğinin azizliğini kutsallığını taşıyabilecek insanlar yapsın bu mesleği.

Arada sırada öyle çürük doktorlar çıkabiliyor ama bu zamana kadar tanıdığım çoğu doktor özellikle nöroloğum çok güleryüzlü bir insandır. MS hastası olmama rağmen verem olduğumu bile o buldu. Onun sayesinde büyük bir tehlikeden kurtuldum. İnsan iyi bir doktora denk gelince bırakası gelmiyor cidden. 16 yaşında olduğum için doktorum çocuk nöroloğu. Maalesef iki sene sonra artık başkasına gidicem diye üzülüyorum maalesef. Bu arada hep doktora suç atmamak gerek. Bazı hastalar nasıl olsa benim verdiğim vergiyle geçiniyor diyip doktora bir teşekkür etmesini bilmiyorlar. Birazda hastanın doktora tutumuna bağlı yani. Bir keresinde acilde burkulmuş parmağımla ilgilenen doktora "teşekkür ederim, iyi akşamlar" dediğimde ilk önce şaşırdı ve sonra gülümseyerek size de iyi akşamlar demişti. Demek ki insanlar cidden minnet duymuyor.

Özelde bile ilgilenmiyolar bazennnnn... çokkk kötüüüü...

Çok güzel matematik hesapları yapılıyor da ilk randevuyu alıp 15 dakika, yarım saat beklemenin açıklaması nedir?

Randevu doktorla ilgili değil sistemle ilgili içerdeki hastaya çık mı desin . Yani sistem kafasından herkese sabit süreyle randevu veriyor. Buna da doktor hatası denmesin artık . Sistemi şikayet edin isterseniz

Ben bile şaşırdım iyi Akşamlar dememize :) genelde aman hastayım çekil başımdan bakışları olur çünkü . Hastayı Anlıyorum şikayet değil bu sadece farklı yaklaşıma şaşırmak :) vergi kısmı ne kadar acımasız değil mi çünkü devlette çalışan herkes milletvekilleri dahil vergiyle Maaş alıyorlar. Nötr yaklaşımınız beni çok sevindirdi bunun için teşekkür ederim :)

Doktorlar da hasta oluyorlar zaten. Biliyorlar yani hastalığı . Bazen bi ilacın yan etkisi bile doktora mal ediliyor . Ameliyat mesela ve bir sürü komplikasyon gelişebilir hastaya göre ama tedavi de bu . Doktor yapıyor Oluşan komplikasyon hemen doktor hatası kaç tane böyle dava var. Tüm tıp Kitaplarında yazar o komplikasyonlar. Ama biz karalamayı seviyoruz . Yurt dışında gerçekten böyle değil . Doktorlar öngörülen komplikasyonlardan ceza almazlar . Neyse umarım Gelecek nesil daha adaletli düşünebilir çünkü bu Hastanın da yararına olacaktır.

Randevu doktorla ilgili değil sistemle ilgili içerdeki hastaya çık mı desin . Yani sistem kafasından herkese sabit süreyle randevu veriyor. Buna da doktor hatası denmesin artık . Sistemi şikayet edin isterseniz
Doktorun muayeneye geç başlamasından, sabah odasına geç gelmesinden bahsediyorum ben.
Öğleden sonra bir de.

2 yıl önce devlette doktora yutkunma problemi ile gittim.doktora diyorum ki boğazıma yemek kaçmış gibi hissediyorum sürekli.yemek yiyemiyorum.Doktor bana bi şeyin yok.psikolojik dedi.diğer şikayetlerimi anlatmama izin vermedi.banada oluyor bazen dedi.resmen alay etti.başindan savmaya kalktı.sinirlenince endoskopi yapalim dedi.kapiya çiktim doktor hakkında ikinci şok benim eski okulumdan bi kız vardi o anlantti bu kıza doktor kansız olduğunu söylemiş. Kızın ailesi de köyden pekmez getirtmiş kıza yedirmiş.sonuç mu şeker koması.kız meğerse kansız değil şeker hastasıymış.benim hikayeye dönecek olursak bi kaç gün sonra klasik grip şikayetiyle KBB uzmanına gittim.doktor bey çok ilgili beyefendi idi.Allah onun gibi doktorları başımızdan eksik etmesin.hapları yutmakta zorluk cekicegimi belirttim.iğne verebilir misiniz acaba dedim.neden zorluk çektiğimi sordu.diğer söylediğim ilk cümlede bir şeyin yok yerine bu normal değil gibi geldi oldu.Diğer şikayetlerimi de dikkatle dinledi Ben reflüyada gastritten şüpheleniyorum ama benim uzmanlığım değil dedi.hemen endoskipi yaptırın dedi.diğer yaşadiklarımı anlattım.Bana da getir bakmak isterim dedi.sonuç kronik gastrit çıktı.KBB uzmanına gösterdim.tahminim ettiğim gibi hastanedeki x beye git bu kağıt ile size uygun ilaç ve tedaviyi yapar.geçmiş olsun deyip güler yüzle yolladı beni.önerdiği doktora gittim verdiği ilaçlar rahatlattı beni.diğer doktora daha gitmedim.her iki doktor da devlet hastanesinde biri kendi uzmanlık alanı olmasına başından savmaya kalktı diğeri alanı dışında olmasına rağmen yardımcı olmak maksadıyla dikkatli bir şekilde dinledi. Yönlendirdi. Yani her meslekte çürük yumurtalar var.bunu bütün doktorlara mal etmek yanlış.dayak konusuna gelince şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz

o değilde bu profildeki dudak sana aitse çok korkunçssun ya kabus göreceğim.d

Buradan tanı koymak doğru değil ama gizli endometriozis olabilir.Muayenede sorun çıkmadıysa adetten iki gün öncesinden ağrı kesici almaya başlayın.
gizli endometriozis nasıl anlaşılcak varsa

Ne demek sonra doktorlara neden dayak atiliyorya ?!! Dag basindan mi geldiniz siz ne olursa olsun o doktora vurmaya el kaldirmaya hakkiniz yok sizin haddinizi bilin !! Sizin karsilastiginiz doktorlar kötüymus demekki her insanin kotu olmadigi gibi her doktor da kotu degildir ya da her doktor iyi degildir , begenmediyseniz baska hastanedeki doktora gidersiniz günde 100kusur hasta bakiyolar hepsi ayri bi cins onlarinda bi sinir yapisi var her gelen doktorlarda dayagi hak ediyor kafasindaysa o adamin cinnet gecirmedigine dua edin yeter ya bu dusunce yapisindakileri anlayamiyorum yaziklar olsun ben bu sekilde bi tanidigimi kaybediyodum az kalsin ve hepsi bu kafadaki insanlarin sucu hakkimiz helal degil !! Doktorlar sizin koleniz değil karakterlerini de size gore ayarlamiyolar begenmeyen baska doktora gitsin! O doktora kalkan ellerde kırılsin yeter ya!!

Benimde bi ton iyi ornegim var o ne olacak? Siz artik rahat randevu aliniliyo muayene olunuyo diye sağlık sistemini harika buluyosunuz zaten adamlar tomarla para kaldiriyolar ayrica meslekleri gunde 100 kiside gelse 32 dis bakmak zorundalar değil mi? Çünkü bu insanlarin duygulari yok, yorulma gibi luxlerini tıp fakultesine girince rafa kaldiriyolar ? Insaf ya bi bakin bakalim doktorlar suandaki sistemde nasil calisitiriliyolar gunde kac hasta bakiyolar gunluk bakmalari yetmezmis gibi bide telefon numaralarini hastalara vermek zorundalarki adam gece vakti arayip doktora hasta bakiciligini yaptirabilsin! Calisma ortamlarindan, saatlerinden, sorumluluklarindan haberi olan bi insan asla bu yorumu yapmaz yapamaz bence

Milletce anca sikayet etmeyi biliyoruz zaten, bu ulkede doktor da olunmaz memurda olunmaz hicbisey olunmaz hicbiseyin hicbi mesleğin degeri yok, ben üniversite okuyorum ve türkiyede calismayi hiiic istemiyorum insallah da gidicem ay sinirlendim dertlendim yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…