Benimde bi ton iyi ornegim var o ne olacak? Siz artik rahat randevu aliniliyo muayene olunuyo diye sağlık sistemini harika buluyosunuz zaten adamlar tomarla para kaldiriyolar ayrica meslekleri gunde 100 kiside gelse 32 dis bakmak zorundalar değil mi? Çünkü bu insanlarin duygulari yok, yorulma gibi luxlerini tıp fakultesine girince rafa kaldiriyolar ? Insaf ya bi bakin bakalim doktorlar suandaki sistemde nasil calisitiriliyolar gunde kac hasta bakiyolar gunluk bakmalari yetmezmis gibi bide telefon numaralarini hastalara vermek zorundalarki adam gece vakti arayip doktora hasta bakiciligini yaptirabilsin! Calisma ortamlarindan, saatlerinden, sorumluluklarindan haberi olan bi insan asla bu yorumu yapmaz yapamaz bence
Bu calisma ortamıni , saatlerini , sorumluluklarini kaldıramayan doktor kalmak için israr etmesin o zaman çünkü hem kendi sinirlerine yazik, hem hastalarına yazik..
Hepimizin iyi ve kötu doktor hikayeleri var.. Fakat kotu doktorlar bir insanin yasamina mal olurken "calisma sartlari çok kotu "diye aciklamasi olamaz ancak dalga geçmek olur
Hangimiz süper şartlarda calisiyor? Hangimize sistem doğru işliyor bu Türkiye de ?sadece doktorlar değil sorunları olan..Sizce bi doktor kafasına gore ilac verebilir mi ? Akla mantiga sigiyor mu , bunun sonuclari bi insanin canina mal olabilir ve bi doktor bunu maddi manevi fazla fazla öder kimsenin bunu goze alacagini hic sanmiyorum, istisnalar olabilir heryerde olduğu gibi. Suanki sistemde hersey hastadan yana doktordan degil
Saatlerinden, sorumluluklarindan sikayet eden doktor meslegi mi biraksin ? En az 6 yillik ogrenim hayatini emeklerini çöpe mi atsin ne yapsin ? Onlarin colugu cocugu yok mu isi mi biraksin adam mecbur, calisacak. Suclari doktorlara yigmak yerine kim doktorları bu hale getirmis sistemin cok afedersiniz icine etmis onu bulun ona atin kabahati hesabini da ona sorun. Benim yakinlarimda cok doktor var hepsini goruyorum olaylari yakindan takip edebiliyorum ve gercekten artik ben dahi tahammul edemiyorum sinirlerim bozuluyor
Hangimiz süper şartlarda calisiyor? Hangimize sistem doğru işliyor bu Türkiye de ?sadece doktorlar değil sorunları olan..
Eğer birakmayacaksa o zaman bu şartlar altında mesleğini yapmayi kabul etmiş demektir. Kabul ettiyse layikiyla yapmak boynunun borçudur..
İstisna denilip duruyorsa ben hem annemden hem babamdan doktorlar yüzünden büyük acilar yasadim ve bitmedi dqha...
Maddi tazminat mi? O kadar canimizin derdindeydik o kadar para döktük ki dava acip para yigacak maddi manevi.gücümüz kalmamisti simdi.ise Allah a havale etmekten başka bir şey yok.. Baslarina aynilari gelince anlarlar ne demek istediğimi....
Oncelikle gecmis olsun, insan ne yasadiysa onu biliyor iste. Ben de mesela cildiyeye gitmistim kadin suratima bakmadan ilac yazmıştı hic almadim bile ilaçları sorunu doktorumu degistirmekle cozdum ve diger gittigim butun doktorlardan memnun kaldim herkesin karakteri ayni olmuyor, herkes kaldiramiyor bu calisma sartlarini
Bastan kabul etti demissinizde benim tanidiklarin 15 20 30 yillik doktor ozamanki sartlarla suankiler bir mi allah askina ? Tamamen farkli bi sistem var suan. Simdiden sonradan adam nasil meslegini biraksin ayrica bu sorunu meslegi birakarak cozmek ne kadar dogru? Bunu kaldiramayan doktorlar eminim çoğunluktadir ozaman hepsi biraksin isi daha mi iyi olur sizce?
Ben her doktoru savunmuyorum eminim o sıfatı haketmeyende bir suru doktor vardır eger gercekten sucluysa hukuki yoldan hakkinizi aramaniz sizin en tabi hakkiniz. Ama yine bu sorunlari siddetle çözmeye çalışan bi kitle var hakliysalar bile haksiz ve asagilik insanlar benim gozumde.
Benim yakinimi linc ettiler ve neden neydi biliyor musunuz ? Babasini getirmis adam eli ayagi tutuyor ama yasli, randevu almamis ama iceri girmeye calisiyor tanidgim izin vermiyor adam doktora saldiriyor ya bu nasil olabilir ben buna katlanamiyorum deli oluyorum bende bu örneği yasadigim icin doktorlar konusunda haliyle bende hassasim
Doktorlar da hasta oluyorlar zaten. Biliyorlar yani hastalığı . Bazen bi ilacın yan etkisi bile doktora mal ediliyor . Ameliyat mesela ve bir sürü komplikasyon gelişebilir hastaya göre ama tedavi de bu . Doktor yapıyor Oluşan komplikasyon hemen doktor hatası kaç tane böyle dava var. Tüm tıp Kitaplarında yazar o komplikasyonlar. Ama biz karalamayı seviyoruz . Yurt dışında gerçekten böyle değil . Doktorlar öngörülen komplikasyonlardan ceza almazlar . Neyse umarım Gelecek nesil daha adaletli düşünebilir çünkü bu Hastanın da yararına olacaktır.
O zaman doktorlar bu konuya çözüm bulacak gerekirse çalışmayacaklar ama bunu çözebilecek olan onlar biz hastalar değiliz..
Sadece doktorlar değil bir satis danismani da dayak yiyor yani bu örnekler bitmez o gün sizin yakininizi hirpalayan diğer gün bakkali hirpaliyor.. İnsanla iç içe olan mesleklerin hepsinde olan bir durum.. Sonuçta alip herkesi egitemiyoruz.. Ama bunun sonucu organi alinacak kadar hasta olan babami basindan savmak olmamali
..
Ki siz de dediğimiz gibi başka doktor gezmekten bu sistemde bu halde sabah basindan savilan öğlen başka hastanede insan çözümünü bulsa ne diye gezinsin dursun ki...
İstisna arada bir oyle doktor lafina da asla katilamam 4 kişilik ailemde büyük şehirin göbeğinde yasiyorsam bunları durumun bayagi yuksek bir istisna olmasi lazim..
Bende buyuk sehirdeyim 5 kisilik aileyiz bendeki istisnalarda sizin karsilastiginiz tipteki doktorlar boyle bunlari soyliyceksek sayicaksak zaten konu konus konus bitmez bişeye de varamayiz
Bir bulusmaya bile ayarlayıp gidemiyo insanlar eylem yapmak okadar kolay bisey mi? Hostlar hosteslerde bi ara eylem yapmislardi ama hepsi işlerinden oldu? Bu bi kumardir ve ben anlayisli bi devlet göremiyorum karsimda begenmiyomusun ozaman s.. gidersin kafalari goruyorum.
Ben zaten sadece saglik sektorunde boyle olaylar yasaniyo gibi bişey demedim her sektorde yasaniyor ama varilan kani "bu doktorlara dayak atiyolar ama haketmiyo degiller" (bknz bu konu) ???? Iste ben de bunu anlamiyorum ve burda onu anlatmaya calisiyorum. Burda karisina tokat atinca erkekleri tasliyoruz sizin gozunuzde sadece bi erkegin bi kadina vurmasi olabilir siddet ama bana gore siddet kime olursa kim tarafindan olursa olsun siddettir ve kimsenin hakki yoktur
Sizin yaşadığıniz ornek istisna ya da degil burda varacaginiz kani bu doktorlar hep boyle yaa bitaraflari hava da gelene gidene bakmiyolar yanlis tedavi uyguluyolar olmamali diye dusunuyorum. Ben burda kendi gorusumu savunsamda ben de genelleme yapip her doktor iyidir diye düşünmüyorum. Ben sizi anlamaya calisiyorum ama siz tek tarafli dusunuyosunuz kaldi ki ben doktor bile degilim bende sizin gibi hasta grubundanim
Bence bu konu kapatılmalı çünkü bir noktaya varacağı yok. Kimisi der kötü doktor fazla iyi doktor istisna. Kimisi der iyi doktor fazla kötüsü istisna. Bir yere ulaşmaz bu yani. Konu sahibi buralarda bile değil. Devam ettirip kötü doktor mu fazla iyi doktor mu fazla diye tartışmayın. Eğer gittiğiniz doktordan hoşlanmadıysanız gitmeyin. Kimse kimseyi sen şu doktora gideceksin diye zorlamıyor.
adetlerim çok ağrılı, bebek istediğim içinde sürekli kadın doğumdayım zaten kist enfesksiyon hiç bi sorun yok ilaçlar ağrıyı kesmediği için acillik olup iğne yaptırıyorum anca geçiyo. hiç bi sorun yoksa niye bu kadar çok ağrıyo bu yazıyı yazarken bile ağrıyı yaşıyomuşum gibi hissediyorum içimden ağlamak geliyo
Benim şiddeti savundugum normal gördüğüm tek bir yorum göremezsiniz binlerce mesajimin içinde.. Konu sahibi o şekilde yazmis zaten diğer konularda üslubunu gösterdi ve banlandi kendisi. Simdi bu konunun acilis sebebnden daha kotulerini yasadigimi yazdgm için şiddeti normal karsiliyor olmuyorum...
Dediğim gibi bunu çözecek olan hastalar değil insanların eğitimsizliği şiddet yanlisi olması da diğer hastaların sucu değil.. Ama fatura hepimize kesiliyor doktorlar tarafında bu da adil değil.
Ben de her doktor kotu , burnu havada falan demedim dikkat ederseniz... Ama 4 kişilik ailemde iki kişiyi iki yil bir şey yok diyip en son baska sehirde ki doktor "çok hastaymis çok ilerlemiş" diye aninda ameliyata aliyorsa bu istisna olmaktan cikmis demektir benim için çünkü istisna kavramı bunu karsilamaz...
Ve diğer yorumlarimda da o başka doktorun elleri yüreği dert görmesin diyorum.. Benim için de o doktor istisnaydi...
Bu zamana kadar doktor değiştirme gibi bir olayım olmadı çünkü hep şansıma iyi doktorlar geldi. Şimdi bir doktor işini kötü yapıyor diye elinden lisansını alsalar devlet suçlu almasalar da devlet suçlu. Devlet suçlu, sistem yanlış demek bir şey ifade etmiyor maalesef. Değişim yapılamıyorsa elinizde bulunandan en iyi şekilde faydalanmanız gerekir.Haklisiniz bir yere varilmaz ancak bu sistem birazda en son verdiğiniz tavsiye sonucu bu halde..
Doktor teşhis koyamayip basindan savinca doğal olarak başka doktor başka hastane geziyoruz sonra da bitmek bilmeyen bir hasta zinciri oluşuyor..
Bende buyuk sehirdeyim 5 kisilik aileyiz bendeki istisnalarda sizin karsilastiginiz tipteki doktorlar boyle bunlari soyliyceksek sayicaksak zaten konu konus konus bitmez bişeye de varamayiz
Bir bulusmaya bile ayarlayıp gidemiyo insanlar eylem yapmak okadar kolay bisey mi? Hostlar hosteslerde bi ara eylem yapmislardi ama hepsi işlerinden oldu? Bu bi kumardir ve ben anlayisli bi devlet göremiyorum karsimda begenmiyomusun ozaman s.. gidersin kafalari goruyorum.
Ben zaten sadece saglik sektorunde boyle olaylar yasaniyo gibi bişey demedim her sektorde yasaniyor ama varilan kani "bu doktorlara dayak atiyolar ama haketmiyo degiller" (bknz bu konu) ???? Iste ben de bunu anlamiyorum ve burda onu anlatmaya calisiyorum. Burda karisina tokat atinca erkekleri tasliyoruz sizin gozunuzde sadece bi erkegin bi kadina vurmasi olabilir siddet ama bana gore siddet kime olursa kim tarafindan olursa olsun siddettir ve kimsenin hakki yoktur
Sizin yaşadığıniz ornek istisna ya da degil burda varacaginiz kani bu doktorlar hep boyle yaa bitaraflari hava da gelene gidene bakmiyolar yanlis tedavi uyguluyolar olmamali diye dusunuyorum. Ben burda kendi gorusumu savunsamda ben de genelleme yapip her doktor iyidir diye düşünmüyorum. Ben sizi anlamaya calisiyorum ama siz tek tarafli dusunuyosunuz kaldi ki ben doktor bile degilim bende sizin gibi hasta grubundanim
Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya
Zaten nedense insan hasta olunduğunda hep ilaçla tedavi olma amacında. Halbuki her halta antibiyotik kullanarak ilerde bakteri ve virüslerin bağışıklık kazanmasına ve antibiyotiklerin tedavi etmemesine sebep olur.Güvenmiyorsan doktor seçme hakkın var. Başka bi doktora muayene olmak istiyorum dersin. Ben öyle yapıyorum. Dediğin gibi güven olmuyor doktorlara. Ama genelde ilaçsız tedaviyi benimsediler şimdi. Eskisi gibi her b.ka antibiyotik yazmalarından iyidir.
hiç bi değişiklik yok herşey aynıMerhaba ağustos nasılsın hala bir gelişme yokmu nedirbu çilemiz
Ben 2. Asılamaya baslıyorum ilk adette sonra olmazsa tüp
Senindeemi adetlerin ağır geçiyor bilmiyodum bende acilik oluyorum tüp raporu almak için bisürü tetkik yapıldı sebepsiz teshisi kondu ama bence sebep var yoksa bunce zaman neden dlmasın ve bu ağrılar bununla bağlantılı gibi bence kabus gibi osancı kusmalar uyusma fenalasma
Renklendirdigim kisim benim yorumum alintilanarak ve "sizin" diye başlayarak olduğu için evet direkt bana şiddeti sadece erkeğin kadina vurmasi olarak kisitladigimi yazmissiniz hanımefendi... Kendim uydurmuyorum yorumları gördüğünüz gibi yazmissiniz
hiç bi değişiklik yok herşey aynıbizimki sebepsiz değil eşimde sorun var, belkide dediğin gibi bu kadar ağrı olmasınında etkisi vardır bende sorunluyumdur. benim rahim tersmiş hamileliğe engel değil ama adetin çok ağrılı olmasına neden olur demişti doktorum. her ay hem hamile kalamayıp hemde ağrılar için kıvranmak çok zor
eşimde istiyo 2. aşılamayı ama eşimin değerlerine yakın olanlar kendiliğinden hamile kalıyo belki bizimde olur diye bu yüzden erteliyorum hep bi belirsizlik içindeyizbu ay eşim gitcek doktora hem testini yenilicek hemde aşılama yaptığımızı anlatcak doktora bakalım ne dicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?