Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sen aşılamadan sonra rahatsızlanmıoştın hastaneye yatmıştın demi yine aynı şey olma ihtimali varmı, düğünden sonraya kalsın dicem oda 1 ay daha beklemek demek

Memuriyet dereceleri nasil düşüyor anlatır mısınız?

En az 10 yıl oku, sonra doktor ol, sana saygı bile göstermeyen binlerce insanla ilgilen, senin yolda görsen kafanı bile çevirmeye cesaret edemediğin şeyler ap açık karşına gelsin, o insanlardaki psikoloji çok farklı oluyor bir süre sonra. Sonra her hasta için ayırabileceğin vakit sadece 1 dakika olsun. Bakalım sen ne yapıyorsun?

Memuriyet dereceleri nasil düşüyor anlatır mısınız?
Tam bilgim yok fakat sanırım doçent olan uzmana uzman olan asistana düşürülüyordur herhalde. Ama şikayet edilen her doktorun derecesinin düşürüldüğünü zannetmiyorum. Çok ciddi suçlamalar varsa olur ancak.

sen aşılamadan sonra rahatsızlanmıoştın hastaneye yatmıştın demi yine aynı şey olma ihtimali varmı, düğünden sonraya kalsın dicem oda 1 ay daha beklemek demek

Evett ohss bu defa tüp bebek merkezinde olacak çok hassaslar hattabu ay yapılcaktıbayramdan dolayı ertelediler hergün takibe alıcaz aynı sey yasanmasın diiye dozları ayarlıycaz dedileer bu çok hosuma gitti
Yok asılamayı değil adet sancısını düsünüyorum anlamında söyledim düğün için :))))

Doktor insan olduğu için 2 sene sonra hiç biri kaldıramayacak. Gün aşırı nöbet var Çoğu branşta. Yani sistem hem hastanın hem doktorun aleyhine .doktor o kadar kişiyle emin olun para için uğraşmaz . O Söylenen kadar da para dönmüyor zaten. Ben mesleğimi çok seviyorum ama 36. Saat uyulmadığımda algım azalıyor bu hangi kişide olmaz ? Biraz Dünya'dan örneklere bakın. Birtek bizim ülkemizde mi insanlar ekstra dayanıklı. Dayanamayan bıraksa yatın doktor diye arayışa çıkar herkes. 2 ya da 3 tane rahat bölüm kalır geriye. Kimse cerrah bulamaz.ÇOĞU eleştiriyi kabul etmiyorum .öyle olmadığını düşünüyorum.

benim Vicdanımı sorgulamayın. Ben de hasta oldum ameliyat da oldum . Asıl herseye doktor hatası demek kolay. Yahu ameliyat tabi ki komplikasyon olur. Dedem ameliyatta vefat etti.65 yaşındaydı.Her ilacın Ağrı kesicinin bile bazı kişileri öldürebilcek komplikasyonu var. Ben ilaç prospektüsünde yazan ameliyat komplikasyonu olarak literatürde olan ama doktora dava açılan kaç tane olay biliyorum. Evet ateş düştüğü yeri yakıyor Katılıyorum ordan yazabilmek kolay sanki.

Ya valla benim gördüğüm yüz hastanın 20 si normal değil
Hadi bunlar hasta diye normal değiller,agresifler desek
Yüzde ona düşürsek
Demek ki toplumun normal olmama yüzdesi yüzde on
O zaman doktorların da yüzde onu anormal olur tabi bir de 36 saat çalışma,günde zibilyon hastayı eklersek onlar da normal popülasyondan sapma gösterecekler ve yüzde 20 anormal olacaklar : - p
Burada ben çok normalim,iyiyim ama doktor manyak çıktı diyen hasta popülasyonu niye benim polikliniğe gelmiyor ya

Sene 2009- Annem Izmirde polikilinikte bashemsire olarak gorev yapmakta. Yasli, fakir, boyle bir odali apartman dairesinde yasamini idame ettiren bir teyze.Bacagi yanmis, pansumana geliyor. Ama fakir, ilac pansuman karsilayamaz durumda. Teyzenin durumu gittikce kotuye gidiyor. Pansumami yanlis yapilmis, bilincsiz hemsireler yuzunden yeni cikan canli deriler kopmus , bacak iyilesemiyor enfeksiyon yolunda gidiyor. ANNEM durumu farkedip hemen duruma elkoyuyor, ilaclari temin edip is cikislari kadinin evine gidip pansuman yapip bacagi kurtariyor. Bu teyze "ilgisiz, bilincsiz " insanlarin elinde kalsa bacagindan olacakti. Bu teyzemiz hala bizi ziyaret edip koyden birseyler getirir, hayir duasi eder.

Demem o ki bende okudugum mikrobiyolojiyi birakip derslerimin kredisini saydirip " hemsirelik " gecis yaptim bu yil.Meslegin ahlakini okuldan once ailemden ogrendigimden olsa gerek, saglik meslegini herkes okuyabilir ama bence herkes hakkiyla yapamaz. AMACI aman doktor olayim, hemsire olayim heryerde is bulurum derdinde olan tabiki meslegi hakkiyla idame ettiremez. Bonce boyle insanlar saglik okumasin ne bileyim avukat olsun, nir sirkette CEO olsun cok taktiysa Plastik-Cerrah olsun bol bol meme yapsin parasini da kazansin.

Bunun yaninda her basi agriyan, nezlesi olan basit seyleri olan herkesin Acile kosup bizi hayatimizdan bezdirmesine gerek yok. Bir de olum Allahtan gelen birsey. Biz saglik mensubuyuz Allah degiliz, herkesin vadesi bir yere kadar. Herkesi kurtaramayiz. Elimizden geleni yapmissak hasta yakinlari saygi duymali bence, sonumuz dayak veya olum olmamali.

Acile acil olmadan gitmeyin aile hekiminize gidin. Orasi acil bogaz agrisi, 1 aydir gecmeyen agri sikayetlerine bakmamalari gerekir. Bir seyiniz yok diyorsa yoktur. Size oyle dedikten sonra doktor ,öldünüz mu eve gidince hayir demek ki acil degilmissiniz. Bu da neye benzer biliyor musunuz gebesiniz mesela kontrol icin kadin dogumdan degil de kulak burun bogazdan randevu almaya benzer . O kalabalikta size guler yuzlu, kaliteli otelcilik hizmeti vermesini beklemeyin. Insanlar boyle yaptikca gercek acillere zaman ayrilmiyor ya da gozden kaciyorlar o yogunlukta. Baska bolumlere randevu almadan direkt gidebilmek icin acilleri kullanmaya calismayin. O agri kesicileri de acil olmayan hastalarin ama bir sey yapmadiniz deyislerinden kurtulmak icin yapiyorlar. Ne yapmasini bekliyorsunuz. Siddetin hicbir kabul edilebilir tarafi yoktur. Bunu dile getirmeniz dahi yanlis.

işini yapmıyosa ve bundan biz zarar görüyosak bırakın eleştirelim buyrun siz gidin aktara nasıl cevapsa o
İşini yapmayan kim ? Nerdeyse doktorların hiç uyumamasını savunacaklar konuda. Keşke hastaların en azından yüzde 20 si teşekkür bilen hasta olsa.ben doktorlara güveniyorum ve daha hiç aksiyle karşılaşmadım. Tutup acili de gereksiz meşgul etmedim. Önce çuvaldızı kendimize batıralım :)

Ben acile gittim ama acillik durumum yoktu yazmadım dr lar az çalışıoda demedim konuda yazılanları neden benim yazımı seçerek bana mal ettiniz anlamadım ben bikaç dr da yaşadığım olayları yazdım size denk gelmemesi böyle bir gerçeğin olmadığını ispatlamaz tabiki işini iyi yapan dr larda var ama o dr larında zor bulunduğunu belirttim yazımda kimseyi küçümsemedim yani bilmem anladınızmı

Ben gereksiz Eleştirilere cevap yazdım sadece haklı olanlara birşey demedim. Haksız bulduysam yazıyorum evet . Küçümsemek derken kimi küçümseyebilirsiniz? Kimse de sizi küçümsemedi. Ben anladım benim açımdan bir sorun yok. Acildeki durum bana acilde şunu Yaptılar sadece kısmına. Acil hastaları öncelikle diğer hastalar düşünmeli yoksa tüm gün insanları poliklinikte sıraya sok acilde acil olmadığını anlat kabul etmesin ve tüm gün böyle mi geçsin. Bu bilinç insanlarda Olmalı . Polikliniğe bile hergün bir kaç hasta gelir acil durumum diye . Siz de hasta olarak karşılaşmışsınızdır.Yahu Boğaz ağrısı acil değil ve kbb polikliniğinde Sıradaki kişilerin çoğu da Boğaz ağrısı. Ama anlatamıyoruz.orda isteniyorki bırakalım işi insanları sıraya koymaya uğraşalım halbuki sıra numarası var. Ben bunu size değil duruma ilaveten ekliyorum. Bizim kendimizin o bilince varması lazım. Acilde çok hayati durumlar ileri dereceli ağrılar varken bir de bakıyosun 2 haftadır Boğaz ağrım var diye geliyor. Amaç ne polikliniğe gitmemek. Bakmayınca dayak ya da şikayet .ben de buyrun edin diyorum Vicdanım rahat olarak .

Iki kez acile gittim hayatimda, ilac kullaniyordum biraz alkol almisim dokundu digeride korkunctu bir gunde 10 kez istifra ettim sonrada bayilmisim. Gida zehirlenmesi olmus , bi dahada gitmedim bu kadar iste.

annem: doktor bey sonuçlarım sizin bilgisayarınıza düşücek dediler
doktor: çık dışarı.

gelde bu doktoru dövme orda ağzını burnunu yamultma..

Yorumları okumadım ama bu konuya çok sinirlendim. Benim annem 55 yaşında, doktor, poliklinikte randevu sistemi 10 dakikada 4 hasta veriyor KADIN NE YAPSIN???!! 10 DAKİKADA DÖRT HASTA BAKILIR MI? Kadın TUVALETE BİLE GİDEMİYOR, NE ZAMAN TUVALETE GİTSE KAPININ DIŞINDAKİ HASTALAR ÜZERİNE SALDIRIYOR. KAÇ KERE ÜZERİNE YÜRÜDÜLER. KANSER HASTASI BİR KADINI İYİ NİYETLE YATIŞTIRMAYA ÇALIŞIRKEN ADAMIN TEKİ "NE BEKLETİYORSUN BİZİ" DİYE BAĞIRARARAK İÇERİ GİRDİ. Ve burdaki kadınlardan bazıları kaynana için ayılıp bayılırken benim annem 30 senedir ne mücadeleler veriyor. Siz hala sağlık bakanının afedersiniz bir yerini yalayın. sonra tek suçlu doktor. Oldu canım.

Aman size ne diye açıklıyorum ki burda aynı tas aynı hamam saçma saçma dünyadan bihaber takılın valla. Ahlaktan yoksun ifadeler bunlar. Hayatında hiçbir şey için emek sarf etmemiş insanların safsata dolu yorumları.

Neyse şu an biraz sinirim geçti. Amacım kimseye hakaret etmek değildi. Ama bu derece bariz haksız eleştiriler beni gerçekten üzüyor, ne yapayım. Doktorlar gerçekten de artık baştan savıyorlar. Aynı dertten ben de muzdaribim. Çünkü randevu sisteminin iyileştirilmesi adına muayene vakitleri kısaltıldı. Sistem herkese randevu veriyor ama 2,5 dakikada bir veriyor. Mesela 9.00 ranevusu 4 hasta 9.10 randevusu 4 hasta gibi... Bir de poliklinikteki bir doktora başhekim aynı zamanda toplantı koyup gelmeyi zorunlu kılıyor. Veya acilden çağrılıyor. Adam mecbur gidecek, kapıdan çıkıyor. O esnada hastalar onu keyif sigarası yakmaya gidiyor zannettikleri için bağırış çığırış kopartıyorlar. İşte böyle. Daha neler neler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…