Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Acile neden gidilir? Bunun tek bir cevabı var hayatı tehlike arz eden bir durumunuz varsa. Gerisi fasafiso. Acili acil olmayan sebeplerle işgal edenlerden ek Ücret alınmalı.

Aile hekimine neden gidilir? Hasta iseniz, hamile lohusa iseniz ve kronik hastalıklarınızın takibi için. İlaç yazdırmak, geçerken uğramak, pazar poşetleriyle bi majezik yazdırakcaktım gibi şikayetlerle değil. Aile hekimi sizin özel hizmetçiniz değildir. Şikayetniz vardır ve doktordan hizmet almak içinbaşvurursunuz. Gerekli görürse rapor verir istirahat edersiniz. Aksi durumda rapor vermek ve siz istiyorsunuz diye ilacınızı yazdıracak olduğunuz bir yazı memuru değildir. Bunların dışında Boğaz'ım gıdıklanıyo iki gün rapor verin şehir dışına çıkıcam vs gibi keyfi ihtiyaçlarınızı gidermek için orada oturmuyorlar.

Bu arada taktirmasi gerekene demedim sirf hasta sussun boş serum taktiran doktorlara dedim hastanin tedavi kabul etmeme hakki vardir .. he bu arada igne isteyen serum isteyen cogu hastaya doktorlar bos sıvı yaptiriyo sirf hastalar sussun diye bunuda bilirsiniz gercinsiz

Biliyorum kendi mesleğim olduğu için . Bazen acile gelen hastalar olay çıkarıp illa serum istiyorum diyor evet ama bu kalp krizindeki hastayla ilgili bir durum da değil. Doktor bilir diyorum ben de taktırması gerekiyor mu diye . O Karar verir yani

Acile anlık çözüm için gidilir
teşhis ve tadavi için uzman hekime gidilir

En güzel yorumu siz yapmışsınız tebrikler...Burada insanlar birbirini yiyor.Afff sinirlerim zıpladı.Herkes her meslek konusunda uzman Türkiye de...

malesef gecen hafta sabah uyandım gögsümde kocaman bi morluk hemen acile gittim orda bişey yapamaılar genel cerrahiye yönlendirdiler doktora girdim doktor içten kanama olmus olabilir diye mamagrafi istedi hastane bi ay 10 gün sonrasına gün verdiler doktora tekrar cıktım dedim cok uzun süre değilmi neyse bakalım hapsırırken öksürürken olmustur fark etmemişsindir kan degerlerin normal dedi gönderdi

En güzel yorumu siz yapmışsınız tebrikler...Burada insanlar birbirini yiyor.Afff sinirlerim zıpladı.Herkes her meslek konusunda uzman Türkiye de...

Babam anlatti.Gecenlerde tahlillerine baktirmak icin doktora gitmis.Kartal devlet hastanesi sanirim.Bir sürü insan varmis sirada bekleyen.Mesai bitiminde doktor disari cikip demis ki herkes birbirine yardimci olsun sirayi kendiniz belirleyin biri ciktiginda digeri girsin demis.Babam siz paydos yapmiyacak misin deyince de herkes yasli o kadar beklemisler bir daha ayni cileyi cekmesinler demis doktor.Babama sira geldiginde saat 20:00 imis .Ondan sonra daha ne kadar calistigini bilmiyoruz:)Bunu duyunca o kadar duygulandim ki.Buradan o doktora ve onun gibi calisan tüm doktorlara saygilarimi, sevgilerimi gönderiyorum.Böyle insanlar oldukca bu dünyaya dair olan inancimiz bitmeyecektir.

Merhabalar benimde size benzer şikayetim var yutma güçlüğü devam ediyor endoskopi gastrit ve reflü karpas mide çıktı ama ben ilaçları suda eritiyorum haplar ve sert gıda yutamıyorum çözebildiniz mi siz sorununuzu

konu 2014 yılı.sorduğunuz üye o zamandan beri hasta mı yani pessss.

Ben de geçen gün bi doktora gittim ankarada hacettepede kadın doğumcu, çok da bilinen sevilen bir doktormuş. Ben ilk defa gittim. İlk girdim hemşire beni hazırladı çatala çıktım bekliyorum. Hoca geldi bakarken cart diye soktu ultrasonu. Benim de vajinismus geçmişim var atlattım ama zaman zaman gergin ortamlarda kasılabiliyorum. Çok değil azıcık vajinal ultrasonda kendimi kastığım için ters ters davrandı cık cık cık aç bacaklarını diye sesini yükseltti. Ardından mantar var dedi ama mantar için ilaç önermedi. O ara 2 tane soru sordum şikayetimle ilgili, kısa kısa cevap verdi. En son çıkarken bir şey daha sorabilir miyim dedim mantar ilacı önerebilir misiniz diye soracaktım. Sinirlendi daha ne soracaksın be kızım dedi yüzüme bile bakmadı şok oldum. Ve tüm muayene 5 dk dan fazla süremedi. Kendisini şikayet ettim ama gerçekten çok üzüldüm.

Sonuçta röntgen çektirilmesi tahliller bunların yorumlanmasını doktor biliyor,senin bakıp 5 saatte bulamayacağını o 2saniyede tespit edip sorununu söyleyebilir,eğitimini almış olduğu için.
Burada size katılmadan edemedim.

Benimde başım çok agriyodu acile gittim .doktor uykusundan kalkıp bu saatte bas mi agrir agri kesici al dedi gitti .normalde her zaman karsima cok cok iyi hemsireler doktorlar çıkar. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşmıştım. Hiç unutmuyorum onu mesela.

Çok ama çok haklısınız dayak kelimesini yoruma yazmak bile iğrenç

Kaç doktor öldürüldü bir hastanın tribi yüzünden bu unların mesleği onlarda bıkar insandır onlarda bir iki söylenir.

İşini layığıyla yapmayanları tenzih ederim ama doktorluk kutsal meslektir.

Kaldiki acilde hep bir karğaşa olur başı ağrıyan da acile gidiyor şaka gibi doktorda üstün körü eler kırığı kesigi kalp krizi riski olanları bir önce alır.

Kimsede saçmalamasın kendim gördüm ya acile gelip serumu yiyip gitti neyin var adet sancım AA delirdim yahu yatak boşaldıda kusmaktan helak olan çocugumu yatırdım bu olay ta 2016 da Türkiyede oldu bir poliklinik de .

Doktora hiçbir gerekçe hiçbir bahane şiddet göstermeyi gerektiremez bunu bir defa geçin

Siz resmen işlerini yapmıyorlar tersliyorlar sonrada neden şiddet neden dayak atılıyor diye resmen aba altından sopa göstertiyorsunuz

Evet çözdüm biraz zaman aldı ama çözüldü hamdolsun. Başka bir doktora gittim, endoskopi tekrarlandı, mide fıtığım yokmuş. İlaç ve diyetle toparlandım. Yutöa sorunumun bir kısmı alerjidenmiş onu da hallettim, mide tedavisi olunca yutakta reflüden oluşan tahrişte düzeldi. Reflü zaten geçen bir şey değil hala dikkat ediyorum yediklerime ama 3. Yılda doktor kontrolünde ilaçları bıraktım artık dikkat ederek devam ediyorum, özelde çalışan bir gastroentereloji uzmanı çözdü sorunu, devlettekiler oradan oraya sürüklemeye devam edince pes ettim sonunda

Son düzenleme:
Sizde bir baş ağrısı için acile mi gittiniz?

Acil bu, daha sıkıntılı, acil durumlar için değil mi evet doktorun tavrı garip ama sizinde acili baş ağrısı içi meşgul etmeniz garip

Sizde bir baş ağrısı için acile mi gittiniz?

Acil bu, daha sıkıntılı, acil durumlar için değil mi evet doktorun tavrı garip ama sizinde acili baş ağrısı içi meşgul etmeniz garip
Öyle bir baş ağrısıyla bende gittim acile gece, tansiyonum 18/10,5 tu, doktor gelmesen kötü şeyler olabilirdi dedi, ilaç verdi düşmedi, seruma geçtiler sabaha kadar gözlem altında tuttular. Normalde tansiyon sorunum yok, ilaç falan kullanmıyorum. Sonradan kardiyoloji de tetkikler yapıldı ama o gece o acilde olmam belki de daha kötü şeylerden kurtardı beni. Keza doktorda bu tip ağrılarda evde beklemeyin sakın demişti. İnsan ne olduğunu bilemiyor, tabi ki basit bilinen şeyler için acil meşgul edilmemeli ama başağrısı için acile giden insana meşgul ettin denmemeli, bazı şeylerin ihmali ağır oluyor maalesef.

20 yas civariydi, cildim icin ozel hastanede uzman bir hekime gittim, cocuk sahibi ol hormonlarin dengeye girerse duzelir ancak cildin demisti. Koca kadin oldum, cocuk yok, hala sivilce var, hakliydi galiba

Devlet hastanesindeki hekimler konusuna gelince ... En onemli uzmanlarin arastirma hastanelerinde oldugu bir gercek. Yillardir dirsek curutup, hipokrat yemini edip, bir kisminin canindan bezmis devlet memuruna donustuklerine maalesef sahit oldum. Ama bunun suclusu onlar degil, hayatlarindan bezdirilecek kadar hasta bakmak zorunda birakilinca, akin akin gelen hastalara gun sonuna kadar ve bunu hayat boyu yapmak zorunda kalan, bir nevi seri uretim fabrika gibi calistirilan, haklari asla odenemeyecek o hekimler ne yapsin? Gunde 100 hasta yerine, 20 hastaya baksa ilgilenecek zamani olmaz mi? Herbirinin ders kitaplarina gomulu yasadigi ogrencilik yillarinda hayallerinin boyle olmadigina eminim.

Sistem duzelirse, halk duzelir, halk duzelirse sistem isler vs vs vs

Bu kadar nufus yogunlugu olan bir ulkede, herkes buyuk sehirde yasamak isterse, ne nasil duzelir bilemiyorum.

Ama evet, hastayim deyip gidip de, eline bir ilac tutusturulup gonderilmek cok uzucu.

Bu tarz bir durum varsa tabi ki ilk iş acile gidilir.Yorumu okuyunca Tanıdığım Doktorlardan duyduklarım aklıma geldi bazı vatandaşlar gribim yada öksürüyorum diye acile gidip istedikleri ilaçları yazdırmaya kalkıyorlar bu gibi bir durumsa diye düşündüm.

Ama tansiyon vb. Çok başka, mix durumlar tabiki hemen acil de olsa Doktora görünmeli o konuda hemfikirim.

Son düzenleme:
konu 2014 yılı.sorduğunuz üye o zamandan beri hasta mı yani pessss.
yani ne var sormuşsa konu 2014 konusu ise belli ki bir rahatsızlığı hastalığı var üyenin araştırma yapınca da bu konuyu bulmuş sormuş karşı taraf aktifse halen cevap verir değilse vermez
hastalık bu o zamandan beri hastalığı kalmayabilir ama nasıl iyileştiğini anlatır bunu hemen beğenmedim ve eleştirmenin ne anlamı var bazen üyeleri anlamıyorum burası soru sorma platformu bilgi alma yeri unutuyorlar

kadıncağız tutupta eşinle barıştın mı ayrıldın mı yada kel alaka bir yorum yapmamış hemen beğenmedimi basmışsınız altına da yorum yapmış yandaşlarınızda sizin yorumunuzu beğenmiş

bu kk da vardı da artık daha da çoğalmış sırf insanları hor göreyim eleştireyim beğenmedime basayım grubu var birde ve genelininde profili kapalı
Nedense ??

yardım etmiyorsanız da en azından köstek olmayın

Sağolsun diğer arkadaş da aktifmiş halen cevap vermiş bu da size örnek olsun !!

Akalazya diye bir rahatsızlık var bilmem duydunuz mu yutma güçlüğü adı
katı yiyecekleri genelde su ile aynı anda tüketmek zorunda kalıyor hastalar
Bildiğim kadarıyla çok yaygın bir rahatsızlık değil bunu teşhis ve tedavi eden de az doktor var
Çevrem de 2 tanıdık arkadaş yaşadı biri ameliyat oldu baya düzeldi onu biliyorum hatta o zaman arkadaşım Türkiye de 5 doktor var bunu ameliyat eden dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…