- 18 Kasım 2007
- 2.264
- 137
- 363
- 40
Acile acil olmadan gitmeyin aile hekiminize gidin. Orasi acil bogaz agrisi, 1 aydir gecmeyen agri sikayetlerine bakmamalari gerekir. Bir seyiniz yok diyorsa yoktur. Size oyle dedikten sonra doktor ,öldünüz mu eve gidince hayir demek ki acil degilmissiniz. Bu da neye benzer biliyor musunuz gebesiniz mesela kontrol icin kadin dogumdan degil de kulak burun bogazdan randevu almaya benzer . O kalabalikta size guler yuzlu, kaliteli otelcilik hizmeti vermesini beklemeyin. Insanlar boyle yaptikca gercek acillere zaman ayrilmiyor ya da gozden kaciyorlar o yogunlukta. Baska bolumlere randevu almadan direkt gidebilmek icin acilleri kullanmaya calismayin. O agri kesicileri de acil olmayan hastalarin ama bir sey yapmadiniz deyislerinden kurtulmak icin yapiyorlar. Ne yapmasini bekliyorsunuz. Siddetin hicbir kabul edilebilir tarafi yoktur. Bunu dile getirmeniz dahi yanlis.
Canım geçmiş olsun tiroidine baktırdınmı hiç?Seneler önce bende aylarca yutkunamıyorum diye gezdim,en son tiroid çıktı ameliyat oldumİki aydır yutma güçlüğü yaşıyorum
Özele gittim önce devlete git dediler
Eğitim araştırmaya gittim Kbb baktı, dahiliye baktı olmadı nöroloji baktı, yok bir şey diyorlar ama yutma güçlüğü yaşıyorum
Endoskopi, MR ne varsa istediler, yaptırdıkları tetkiklere bakmadılar bile
Helikobacter tedavisi için antibiyotikleri dayadılar, şimdi bir de nur topu gibi reflü derdim var
Yutamıyorum diyorum, kimse anlamıyoooooo
sorun sistemde bence sitem doktorlara haddinden fazla yük yüklüyor onlarda beziyor memleketimizdeki her iş dalında olduğu gibi.onlarında öyle yapması gerekmez ama onların yerine kendimi koyunca uzun saat mesayi arada nöbet günde 80-100 hasta kişi her biri farklı sorun gerçekten mutlu bir iş olarak yapıp bu şartlarda sağlık ve mutluluk dağıtmaları zor gibi geliyor bana.Bunu son gunlerde herkesten duyar oldum ınternette degıl tabı normal cevremde acile gıdersın buna bır buscopan suna bi dikloron surdakıne bır voltaren dıyorlar kı gecen gun gıttıgımde herkese buscopan yaptırıyordu doktor beycik herneyse acil dısında ise muayene sırasında sankı bastan savar gıbı yapıyorlar bırde tahlıl rontgen vs snuclarına söyle bir göz atıp senın hıcbırseyın yok dıyıp kafadan ılac yazıp yada hıc ılac yazmamalarına deli oluyorum bunun cogu ben ve cevremdekılere yapılan seyler mı sızın basınıza da gelıyormu bu durumda ne yapılmalı doktorlar bazen bırsey söylemeye kalksan gec benım yerıme sen otur cook bılıyorsan bile dıyen oluyor sonra dıyorlarkı neden dayak atılıyor bu doktorlara dayagı tabı bende ıyı bırsey olarak görmuyorum ama bu sorun kımde boyle bırsey yasayan oldumu deli oluyorum gördukce böyle doktorları ya
Canım geçmiş olsun tiroidine baktırdınmı hiç?Seneler önce bende aylarca yutkunamıyorum diye gezdim,en son tiroid çıktı ameliyat oldumbi baktır bence.
yani servisteki hastaya ya da acile de bakıyorsa bilemiyorum.kaç dakikalık bir gecikmeden bahsediyorsunuz ? durumunuzu bilmiyorum konu açılmışken benim başıma gelen şöyle bir durum oluyor.1 buçukta başlayacak muayeneye 1 20 de gidiyorum orda hastalar saat 2 oldu nerdesiniz diye bağırıyorlar.dönüp 1.20 saat bakın diyorum tamam da hastayız sabahtan beri burdayız diye bir sürü sitem tartışma oluyor.ben de hiç bir hasta beklesin istemem.hatta ben muayene yaparken dan diye içeri giren başka hastalar da istemiyorum.muayene olan hastaya ne kadar ayıp. o sırada insanların beklemesinden ben de hiç mutlu değilim ama sistem bu maalesef.keşke iki taraf da hoşgörülü olsa.geçmiş olsun size tekrar.Doktorun muayeneye geç başlamasından, sabah odasına geç gelmesinden bahsediyorum ben.
Öğleden sonra bir de.
pekmezdeki demir oranı kullancağı haptakinin 1000 de 1 i bile değil. pekmezle demir tedavisi olmaz. zaten glikozdur çoğu.şeker hastalığı da vardır ama kız doktora halsizlik gibi demir eksikliği bulgularıyla gitmiştir o da rutin kan testinde hemoglobini düşük görmüştür. yani pekmez o kadar yemesi doktor hatası mı. nasıl böyle bakabiliyorsunuz bu meseleye? her doktora gidene başka şikayetle gittiyse şekeri var mı diye bakılmaz ki. doktor nerden bilsin o kadar pekmez yiyeceğini.2 yıl önce devlette doktora yutkunma problemi ile gittim.doktora diyorum ki boğazıma yemek kaçmış gibi hissediyorum sürekli.yemek yiyemiyorum.Doktor bana bi şeyin yok.psikolojik dedi.diğer şikayetlerimi anlatmama izin vermedi.banada oluyor bazen dedi.resmen alay etti.başindan savmaya kalktı.sinirlenince endoskopi yapalim dedi.kapiya çiktim doktor hakkında ikinci şok benim eski okulumdan bi kız vardi o anlantti bu kıza doktor kansız olduğunu söylemiş. Kızın ailesi de köyden pekmez getirtmiş kıza yedirmiş.sonuç mu şeker koması.kız meğerse kansız değil şeker hastasıymış.benim hikayeye dönecek olursak bi kaç gün sonra klasik grip şikayetiyle KBB uzmanına gittim.doktor bey çok ilgili beyefendi idi.Allah onun gibi doktorları başımızdan eksik etmesin.hapları yutmakta zorluk cekicegimi belirttim.iğne verebilir misiniz acaba dedim.neden zorluk çektiğimi sordu.diğer söylediğim ilk cümlede bir şeyin yok yerine bu normal değil gibi geldi oldu.Diğer şikayetlerimi de dikkatle dinledi Ben reflüyada gastritten şüpheleniyorum ama benim uzmanlığım değil dedi.hemen endoskipi yaptırın dedi.diğer yaşadiklarımı anlattım.Bana da getir bakmak isterim dedi.sonuç kronik gastrit çıktı.KBB uzmanına gösterdim.tahminim ettiğim gibi hastanedeki x beye git bu kağıt ile size uygun ilaç ve tedaviyi yapar.geçmiş olsun deyip güler yüzle yolladı beni.önerdiği doktora gittim verdiği ilaçlar rahatlattı beni.diğer doktora daha gitmedim.her iki doktor da devlet hastanesinde biri kendi uzmanlık alanı olmasına başından savmaya kalktı diğeri alanı dışında olmasına rağmen yardımcı olmak maksadıyla dikkatli bir şekilde dinledi. Yönlendirdi. Yani her meslekte çürük yumurtalar var.bunu bütün doktorlara mal etmek yanlış.dayak konusuna gelince şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz
kibir ne konuda ?acil servıte hemsıreyım bende oyle bastan savan doktorlara kıl oluyorum ama daha cok gripli hastalara sırf hasta ıstedıgı ıcın serum taktırıp gözlem yataklarını doldurup gercek acil hastalara yer bırakmayan doktorlara daha bi kıl oluyorum . acil servıs o anki şikayetlere yönelır agrın varsa agrını gecırır burnun kanıyorsa kanını durdurur miden bulanıyosa bulantını gecırır ama oyle uzun uzun muayene etme ımkanı yok. ilçede olmama ragmen 1 gunde gelen hasta sayısı 700 doktor sayısı 2 hemsıre sayısı 4. ama kibirli doktorlara hastaalarla konusmayan doktorlara bende gıcık oluyorum .gecen butun gözlem yatakları dolmustu EKG yanı kalp grafigi cekıcek bı yer bıle bulamadık ben ekg cekmek ıcın yer ararken hasta yıgıldı ortaya ve kalp krizi gecırıyordu solunumu durdu hemen mudahale ettık . biz o acil hastayla ugrasırken bıle gripli hastalar dısarıda kavga cıkarıyo niye muayene yok diye . Allahtan hasta döndü ve sevk oldu ama ben o boş yere sırf hastalar sussun dıye serum taktıran doktora gıcık oldum sanıyeler ıcınde mudahale edılmeseydı o kalp krızı ölecektı hiç ugruna.....
bağışıklıkla ilgili soruyorduysanız yönlendirdiği bölüme sorsanız daha iyi. ne kadardır gripsiniz merak ettim . çok geçmiş olsunAynı şey dün bana da oldu.Dahiliyeye gittim devamlı grip olduğumdan dolayı.Daha önce gittiğim doktor bağışıklık sistemimin çok bozulduğunu söylemişti.Tahlil yaptırdım ve güya soracaktım neden böyle,ne yapmam gerekiyor felan diye.Ama doktora bişey soruyorum,başından savmak için kısa cevaplar veriyor.Büyük üniversitelerde immünotreapi görmen lazım bilmem ne dedi savsakladı.Hiçbir sorumu soramadım ve sorduklarıma da cevap alamadım.Ben öğretmenim,çocuklar tenefüslerde test sorusu getiriyorlar,cevaplıyorum.Çünkü görevim bu.Şimdi ben de mi öyle davranayım? Çok sinirlendim yaa!
tedaviden doktor mesul siz boş yere mi kısmını bilemezsiniz. ayrıca orada dava edilen kişi de doktor. serum taktırması gerekene taktırmasa günde en az 2 dava açılacak. kalp krizli hastaya en acil durumda defibrilatörle müdahale edecek o da boşta olur.doktorun görev alanı zaten bu.acil servıte hemsıreyım bende oyle bastan savan doktorlara kıl oluyorum ama daha cok gripli hastalara sırf hasta ıstedıgı ıcın serum taktırıp gözlem yataklarını doldurup gercek acil hastalara yer bırakmayan doktorlara daha bi kıl oluyorum . acil servıs o anki şikayetlere yönelır agrın varsa agrını gecırır burnun kanıyorsa kanını durdurur miden bulanıyosa bulantını gecırır ama oyle uzun uzun muayene etme ımkanı yok. ilçede olmama ragmen 1 gunde gelen hasta sayısı 700 doktor sayısı 2 hemsıre sayısı 4. ama kibirli doktorlara hastaalarla konusmayan doktorlara bende gıcık oluyorum .gecen butun gözlem yatakları dolmustu EKG yanı kalp grafigi cekıcek bı yer bıle bulamadık ben ekg cekmek ıcın yer ararken hasta yıgıldı ortaya ve kalp krizi gecırıyordu solunumu durdu hemen mudahale ettık . biz o acil hastayla ugrasırken bıle gripli hastalar dısarıda kavga cıkarıyo niye muayene yok diye . Allahtan hasta döndü ve sevk oldu ama ben o boş yere sırf hastalar sussun dıye serum taktıran doktora gıcık oldum sanıyeler ıcınde mudahale edılmeseydı o kalp krızı ölecektı hiç ugruna.....
Canım geçen mart ayından beri gribim.O zamanlar ateşli bademcik felan vardı.Beta mikrobu dediler ve aylarca antibiyotik tedavisi gördüm.Temmuzdan eylüle kadar sıkıntı olmamıştı.Ama ekim başında tekrar başladı.Ekimin başında gene ateşli hastalandım bademcikten,beta tekrarlamış dedi doktor.Ekimden beri bu 3. gribim.Ve hepsi de ağır geçiyor.Yapmadığım,denemediğim şey kalmadı.Bağışıklık güçlendirmek için internette okuduğum,doktorlara sorduğum herşeyi yaptım ama geçmiyor.O dediği bölüm de yaşadığım ildeki üniversitede yokmuş,sadece büyük üniversitelerde yapılıyormuş ve 6 ay sürüyormuş tedavi.Nasıl gideyim ben 6 ay boyunca? Buna mutlaka bi çözüm bulması lazım değil mi? Geçiştirdi ama sadece..bağışıklıkla ilgili soruyorduysanız yönlendirdiği bölüme sorsanız daha iyi. ne kadardır gripsiniz merak ettim . çok geçmiş olsun
ama imkan doğrultusunda bulamıyor canım.gerçekten ben de o yüzden sormuştum ama çözümü doğru söylemiş.belki bir fırsat bulup gidebilirsin.sağlık sonuçta.Canım geçen mart ayından beri gribim.O zamanlar ateşli bademcik felan vardı.Beta mikrobu dediler ve aylarca antibiyotik tedavisi gördüm.Temmuzdan eylüle kadar sıkıntı olmamıştı.Ama ekim başında tekrar başladı.Ekimin başında gene ateşli hastalandım bademcikten,beta tekrarlamış dedi doktor.Ekimden beri bu 3. gribim.Ve hepsi de ağır geçiyor.Yapmadığım,denemediğim şey kalmadı.Bağışıklık güçlendirmek için internette okuduğum,doktorlara sorduğum herşeyi yaptım ama geçmiyor.O dediği bölüm de yaşadığım ildeki üniversitede yokmuş,sadece büyük üniversitelerde yapılıyormuş ve 6 ay sürüyormuş tedavi.Nasıl gideyim ben 6 ay boyunca? Buna mutlaka bi çözüm bulması lazım değil mi? Geçiştirdi ama sadece..
Fırsatı bir kez bulurum,iki kez bulurum ama 6 ay boyunca gidemem ki..Çalışıyorum,izin problemim olucak..Ama devamlı hasta olmaktan da bıktım inan..Kendime o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam.. Ama geçmiyorama imkan doğrultusunda bulamıyor canım.gerçekten ben de o yüzden sormuştum ama çözümü doğru söylemiş.belki bir fırsat bulup gidebilirsin.sağlık sonuçta.
haklısın . ama o donanım gittiğiniz hastanede olmayınca çare kalmıyor. immunoterapiden fayda görürdünüz.dediklerini uygularsanız biraz yardımcı olur ama siz daha somut bir sonuç istiyorsunuz.siz 6 ay kısmını düşünmeden gitseniz aslında bence daha iyi olur. en azından konuşursunuz o bölümdekilerle.kaç haftada bir uygulanacağını bilirdiniz.Fırsatı bir kez bulurum,iki kez bulurum ama 6 ay boyunca gidemem ki..Çalışıyorum,izin problemim olucak..Ama devamlı hasta olmaktan da bıktım inan..Kendime o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam.. Ama geçmiyor
Aslında çok haklısınız.Bir kere gitsem bile faydalı olur sanırım..Çok teşekkür ederim,en kısa zamanda ayarlamaya çalışacağım.Yılbaşında İstanbul'a gidicem,orda bi üniversiteye gidebilirim aslında ilk olarak..haklısın . ama o donanım gittiğiniz hastanede olmayınca çare kalmıyor. immunoterapiden fayda görürdünüz.dediklerini uygularsanız biraz yardımcı olur ama siz daha somut bir sonuç istiyorsunuz.siz 6 ay kısmını düşünmeden gitseniz aslında bence daha iyi olur. en azından konuşursunuz o bölümdekilerle.kaç haftada bir uygulanacağını bilirdiniz.
Allah şifa versin canım bilirim o yutkunma zorluğunuSağolasın canım, tiroidimde bir şey çıkmadı, midemde, yemek borumda ve yutağımda ülser var. Bu kadar dolaşmadan sonra özel bir hastanede gastroentoroloji uzmanına gittim, tedavimde iki ay bitti, düzeliyor yavaş yavaş, iki haftadır ilaçları yutarak alabiliyorum, reflüm hala kötü ama sanırım biraz zaman istiyor düzelmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?