Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
acil servıte hemsıreyım bende oyle bastan savan doktorlara kıl oluyorum ama daha cok gripli hastalara sırf hasta ıstedıgı ıcın serum taktırıp gözlem yataklarını doldurup gercek acil hastalara yer bırakmayan doktorlara daha bi kıl oluyorum . acil servıs o anki şikayetlere yönelır agrın varsa agrını gecırır burnun kanıyorsa kanını durdurur miden bulanıyosa bulantını gecırır ama oyle uzun uzun muayene etme ımkanı yok. ilçede olmama ragmen 1 gunde gelen hasta sayısı 700 doktor sayısı 2 hemsıre sayısı 4. ama kibirli doktorlara hastaalarla konusmayan doktorlara bende gıcık oluyorum .gecen butun gözlem yatakları dolmustu EKG yanı kalp grafigi cekıcek bı yer bıle bulamadık ben ekg cekmek ıcın yer ararken hasta yıgıldı ortaya ve kalp krizi gecırıyordu solunumu durdu hemen mudahale ettık . biz o acil hastayla ugrasırken bıle gripli hastalar dısarıda kavga cıkarıyo niye muayene yok diye . Allahtan hasta döndü ve sevk oldu ama ben o boş yere sırf hastalar sussun dıye serum taktıran doktora gıcık oldum sanıyeler ıcınde mudahale edılmeseydı o kalp krızı ölecektı hiç ugruna.....

kelimesi kelimesine katılıyorum bravoooo

Canım geçmiş olsun tiroidine baktırdınmı hiç?Seneler önce bende aylarca yutkunamıyorum diye gezdim,en son tiroid çıktı ameliyat oldum bi baktır bence.

sorun sistemde bence sitem doktorlara haddinden fazla yük yüklüyor onlarda beziyor memleketimizdeki her iş dalında olduğu gibi.onlarında öyle yapması gerekmez ama onların yerine kendimi koyunca uzun saat mesayi arada nöbet günde 80-100 hasta kişi her biri farklı sorun gerçekten mutlu bir iş olarak yapıp bu şartlarda sağlık ve mutluluk dağıtmaları zor gibi geliyor bana.

Canım geçmiş olsun tiroidine baktırdınmı hiç?Seneler önce bende aylarca yutkunamıyorum diye gezdim,en son tiroid çıktı ameliyat oldum bi baktır bence.

Sağolasın canım, tiroidimde bir şey çıkmadı, midemde, yemek borumda ve yutağımda ülser var. Bu kadar dolaşmadan sonra özel bir hastanede gastroentoroloji uzmanına gittim, tedavimde iki ay bitti, düzeliyor yavaş yavaş, iki haftadır ilaçları yutarak alabiliyorum, reflüm hala kötü ama sanırım biraz zaman istiyor düzelmesi.

Hemşireyim ve acilde çalışıyorum.sizin dediğiniz kadar kolay değil bizim sizin istediğimiz gibi olmanız, o kadar çeşit insan tipi varki günde ortalama 100 hasta görüyoruz birine ikisine üçüne tebrssümle yaklasarak dinleyerek olmuyo bi zaman sonra tükeniyosun. Bizim işimiz hastaların en aciz olduğu yerde biz varız onları iyileştirmek için ve bu yüzden bizden çok sey bekleniyor ama bilmiyolar kafayı yedik her gelene gülmekten dertlerini dinlemekten bencilce davrananlardan kabadayılardan asılanlardan. Yanlış anlaşılmasın mesleğimin zorluğunu anlatıyorum ben yine elimden geldiğince çabalıyorum herkes öyle ama işimiz zor

Doktorun muayeneye geç başlamasından, sabah odasına geç gelmesinden bahsediyorum ben.
Öğleden sonra bir de.
yani servisteki hastaya ya da acile de bakıyorsa bilemiyorum.kaç dakikalık bir gecikmeden bahsediyorsunuz ? durumunuzu bilmiyorum konu açılmışken benim başıma gelen şöyle bir durum oluyor.1 buçukta başlayacak muayeneye 1 20 de gidiyorum orda hastalar saat 2 oldu nerdesiniz diye bağırıyorlar.dönüp 1.20 saat bakın diyorum tamam da hastayız sabahtan beri burdayız diye bir sürü sitem tartışma oluyor.ben de hiç bir hasta beklesin istemem.hatta ben muayene yaparken dan diye içeri giren başka hastalar da istemiyorum.muayene olan hastaya ne kadar ayıp. o sırada insanların beklemesinden ben de hiç mutlu değilim ama sistem bu maalesef.keşke iki taraf da hoşgörülü olsa.geçmiş olsun size tekrar.

pekmezdeki demir oranı kullancağı haptakinin 1000 de 1 i bile değil. pekmezle demir tedavisi olmaz. zaten glikozdur çoğu.şeker hastalığı da vardır ama kız doktora halsizlik gibi demir eksikliği bulgularıyla gitmiştir o da rutin kan testinde hemoglobini düşük görmüştür. yani pekmez o kadar yemesi doktor hatası mı. nasıl böyle bakabiliyorsunuz bu meseleye? her doktora gidene başka şikayetle gittiyse şekeri var mı diye bakılmaz ki. doktor nerden bilsin o kadar pekmez yiyeceğini.

kibir ne konuda ?

Aynı şey dün bana da oldu.Dahiliyeye gittim devamlı grip olduğumdan dolayı.Daha önce gittiğim doktor bağışıklık sistemimin çok bozulduğunu söylemişti.Tahlil yaptırdım ve güya soracaktım neden böyle,ne yapmam gerekiyor felan diye.Ama doktora bişey soruyorum,başından savmak için kısa cevaplar veriyor.Büyük üniversitelerde immünotreapi görmen lazım bilmem ne dedi savsakladı.Hiçbir sorumu soramadım ve sorduklarıma da cevap alamadım.Ben öğretmenim,çocuklar tenefüslerde test sorusu getiriyorlar,cevaplıyorum.Çünkü görevim bu.Şimdi ben de mi öyle davranayım? Çok sinirlendim yaa!

bağışıklıkla ilgili soruyorduysanız yönlendirdiği bölüme sorsanız daha iyi. ne kadardır gripsiniz merak ettim . çok geçmiş olsun

tedaviden doktor mesul siz boş yere mi kısmını bilemezsiniz. ayrıca orada dava edilen kişi de doktor. serum taktırması gerekene taktırmasa günde en az 2 dava açılacak. kalp krizli hastaya en acil durumda defibrilatörle müdahale edecek o da boşta olur.doktorun görev alanı zaten bu.

bağışıklıkla ilgili soruyorduysanız yönlendirdiği bölüme sorsanız daha iyi. ne kadardır gripsiniz merak ettim . çok geçmiş olsun
Canım geçen mart ayından beri gribim.O zamanlar ateşli bademcik felan vardı.Beta mikrobu dediler ve aylarca antibiyotik tedavisi gördüm.Temmuzdan eylüle kadar sıkıntı olmamıştı.Ama ekim başında tekrar başladı.Ekimin başında gene ateşli hastalandım bademcikten,beta tekrarlamış dedi doktor.Ekimden beri bu 3. gribim.Ve hepsi de ağır geçiyor.Yapmadığım,denemediğim şey kalmadı.Bağışıklık güçlendirmek için internette okuduğum,doktorlara sorduğum herşeyi yaptım ama geçmiyor.O dediği bölüm de yaşadığım ildeki üniversitede yokmuş,sadece büyük üniversitelerde yapılıyormuş ve 6 ay sürüyormuş tedavi.Nasıl gideyim ben 6 ay boyunca? Buna mutlaka bi çözüm bulması lazım değil mi? Geçiştirdi ama sadece..

ama imkan doğrultusunda bulamıyor canım.gerçekten ben de o yüzden sormuştum ama çözümü doğru söylemiş.belki bir fırsat bulup gidebilirsin.sağlık sonuçta.

ama imkan doğrultusunda bulamıyor canım.gerçekten ben de o yüzden sormuştum ama çözümü doğru söylemiş.belki bir fırsat bulup gidebilirsin.sağlık sonuçta.
Fırsatı bir kez bulurum,iki kez bulurum ama 6 ay boyunca gidemem ki..Çalışıyorum,izin problemim olucak..Ama devamlı hasta olmaktan da bıktım inan..Kendime o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam.. Ama geçmiyor

Fırsatı bir kez bulurum,iki kez bulurum ama 6 ay boyunca gidemem ki..Çalışıyorum,izin problemim olucak..Ama devamlı hasta olmaktan da bıktım inan..Kendime o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam.. Ama geçmiyor
haklısın . ama o donanım gittiğiniz hastanede olmayınca çare kalmıyor. immunoterapiden fayda görürdünüz.dediklerini uygularsanız biraz yardımcı olur ama siz daha somut bir sonuç istiyorsunuz.siz 6 ay kısmını düşünmeden gitseniz aslında bence daha iyi olur. en azından konuşursunuz o bölümdekilerle.kaç haftada bir uygulanacağını bilirdiniz.

Aslında çok haklısınız.Bir kere gitsem bile faydalı olur sanırım..Çok teşekkür ederim,en kısa zamanda ayarlamaya çalışacağım.Yılbaşında İstanbul'a gidicem,orda bi üniversiteye gidebilirim aslında ilk olarak..

Allah şifa versin canım bilirim o yutkunma zorluğunu çok geçmiş olsun.

eger benım gıbı acil serviste 10 yılını vermıs olsan ve yanına çömez doktorlar lar gelmiş olsaydı ne demek ıstedıgımı anlardın ama boşa konusmayacagım nede olsa bildiginizi okuyorsunuz serum taktırmadı dıye dava acan hastalarda okadar bılıyorlarsa alsınlar serumların kendısı taksınlar gripli hastaya serumun fayda etmyecegını doktorlar kendı soyluyo benım uydurdugum bısey degıl bunu bılmek ıcın doktor olmayada gerek yok vee en sonnnn her yerde acil sartları aynı degildir bz ekg cekmek ıcın gözlem odasında yer ararken kalp krızı gecıren hasta VF ye girdi ve yere yıgıldı ıyı okuyun ekg cekmek ıcın gözlem odasında yer ararken yanı mudahale ıle ılgılı bişey demedım . sahi EKG hangi odada cekılıyordu siz herseyı cok bılıyorsunuzda bu konudada aydınlatın tam olsun

Arkadaslar bizzat sahidim ozellikle bazi yasli bayanlar 50-55 arasi sirf can sikintisina gelip mesgul ediyorlar konusurken duydum ya yanimda sirada arkadasiyla konusuyor bi geliyimde biseyim var mi baktirayim dedim evdeyken.. modunda acil desen cocuk kucaginda sumugu akan getiriyor filan tabikide bikacak adamlar artik savacak cunku evde iki nane limonla gecistirilcek seyler icin bile geliyorlar yok bacagi kizarmis kucucuk ona geliyor filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…