Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.
Hiç performansa dayalı hizmetle ilgili kaygıları yok.
Hiçbir ilaç firmasıyla ilişkileri yok.
Vs vs.
Rahatlamışsınızdır şimdi. : )
Ben de anlamıyorum. Kompleks olduğundan başka bir şey gelmiyor aklıma. Bir polis suç işler. Polis eşleri doluşur siz onların ne şartlar altında çalıştığını biliyor musunuz, dangalak bir öğretmen konusu açılır öğretmenler doluşur, zorluklarını biliyor musunuz hiçbir veliye yaranamıyoruz, zor, çocuklar stresli bilmem ne. Doktor konusu açılır aynı.Bu forumda mesleklerle ilgili tartışma açılması da yasaklanmalı bence.Kimse toz kondurmuyor mesleğine.
Kimsenin mesleğine bir şey denildiği yok burada.Sadece ''bazı'' doktorların umursamazlığından bahsediyoruz.Niye herkes üzerine alıyor her şeyi anlamıyorum ben.
Bak kişisel algılıyorsun. : ) ben senin için mi dedim performans diye? Doktordan kastettiklerimiz tanık olduğumuz çevremizdekilerin tanık olduğu doktorlar.Performans a dayalı bir kaygım olsaydı acil olmayan hasta acile gelmesin polikliniğe gitsin demezdim ilk yorumumda. Oh ohh gelsin gelen her hasta benim için para demek derdim. Çok şükür ki öyle kaygılarım yok.. diliyorum ki bir ömür de olmayacak..
Konuyu dagıtmak istemiyorum. Daha fazla polemige de girmeyeceğim. Iyi geceler..
Kimse karşısında gün teyzesi gibi bir doktor görmek istemez de ondan. Jinekolog olsam hastaya böyle bir şey söyleme haddini bulamam. Had bulanlar bana denk gelirse bozarım. Hasta- doktor ilişkisi laçka olmamalı.Hani çocuk yapmayı önermekle vicdan ne alaka?
Popülist alakasız bir cevap?
Eğer kadın doğumla ilgilenseydiniz anlardınız
100 hasta gelirse 90 ının derdi bir şekilde çocukla ilgilidir
Ben aklen kimseye 25 ten önce anne olun demem ama fiziken bilirim ki ideal annelik yaşı 22-23 daha fazlası değil
Önerilerim de kendi aklıma,yaşayışıma göre değil
İnsanın fiziki gerçekliğine göre olur
Çünkü ben 30 unda erken menopoza giren de görürüm,25 inde kanser olup rahmi alınan da,10 sene korunup sonra yıllarca tüp bebekle uğraşanı da
Kadın üreme sistemi benim gözümde geriye sayan bir saat
Saniyeleri tüketmeden,kalitesi düşürmeden o yumurtaları kullanmak lazım
Kaldı ki benim kimseye çocuk yap derken yüzüm kızarmaz
Branşım mahrem konuların konuşulduğu bir branş
Çocuk yapın demek benim için reflüsü olan hastaya yemek yer yemez yatma demek kadar doğal birşey
İsi bilen doktorlari da gordugum icin aradaki farki anliyacak kapasitedeyim tahlil yapmadan daha adam derdini tam anlatmadan offf ezbere yapalim su isi diye bagirip tek tek herkese agri kesici bastirmak ne oluyor ben acile elim ayagim titreye titreye gittigimde oturun sakin olun diyip beni bilgilendirenide gordum bagirip cagirani da bende kadinim ne olmus kan gorduysen derken dusuk yaptigimi bilmeyip konustugunu da hatirladim yine tuhaf oldum ki dusuk yspmadan once rahime vajinal ultrason ile bakip ay bulamiyorum ya nerde diyip o soktugu seyi daha 4haftalikken icimde dolastirani da gordum bilen kisiyi cagirdiklarinda saniyesinde bulup burda ya kese ne ariyordunuz ki siz diyeni de ohoo anlatsak surda neler cikar nrlerŞuna bir şu iğneden, şuna şundan.. derken baştan savma yaptıklarını ya da bakmadan yaptıklarını bildiğine göre sen onlardan daha iyi biliyorsun bunu işi??
Bak kişisel algılıyorsun. : ) ben senin için mi dedim performans diye? Doktordan kastettiklerimiz tanık olduğumuz çevremizdekilerin tanık olduğu doktorlar.
Forumdaki her doktor üstüne alınmasa keşke.
Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.
Antibiyotiklerde de bunu yapıyorlar.
Ama bir doktorun bunu bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi yapması trajikomik olan. : D
Neyse bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz. Tabii genelleme yaparken birkaç örnekle genelleme yapıyorum. Bu yüzdeye vurduğumuzda çok çok azdır muhtemelen.
Kimse karşısında gün teyzesi gibi bir doktor görmek istemez de ondan. Jinekolog olsam hastaya böyle bir şey söyleme haddini bulamam. Had bulanlar bana denk gelirse bozarım. Hasta- doktor ilişkisi laçka olmamalı.
Ben çocuk yapın derken yüzünüz kızarmıyor mu gibi bir şey söylemedim.
Çocuk yapın dediğiniz hastaların çocuğu olmuyorsa kızarmaz mı dedim. Çözüm olarak sunduğunuz şey yaralarına tuz basıyorsa yani?Yanılmıyorsam siz de bu konuda otomatiğe bağlayıp "çocuk yapın" dediğinizi söylemiştiniz. Yanlış mı anladım bilmiyorum herhangi bir şikayetle gelen herhangi birine "çocuk yapın" diye öneride bulunmak ne derece mantıklı bilemem. Yaşı kalitesi uygun ama psikolojisi, akli dengesi ne bileyim maddi durumu uygun mu nereden bilerek önerilir? Belki de işin içinde olmadığımdan bana garip geliyor. Karşılaşmak istemem böyle bir şeyle.
Ben birsey gordum bu yerr yok konusumda acil kadin hastaliklari polikilgne yolladilar beni 2yatak doluydu sanirim bir alet vardi kalp atisi dinliyordu bebegin ve diger kadinin yarim saat sonra cikisi yapilcakto bir kadin geldi bni surdan yolladilar diye sekreter yolladiklari ueri arayip hasta yollamayin yer kalmadi burda dediKonuşmalar "doktorlar" şeklinde olunca bütün doktorlar alınıyor iste. Yanlış hatırlamıyorsam arefe günüydü. 19 yaşında bir erkek çocuk kafadan kurşunlanma olarak getirildi acile. Gece bir falandı. Ilk müdahalesi yapıldı sevk etmeye uğrasıyoruz. Tabi hiç bir hastanede yogun bakımda yer yok.butun ekip başında çocuğun. Ailesi dışarıda bağırıyor ağlıyor. Bir amca gelmiş kapıda bekliyor. Bir anda bağırmaya başladı yok iğnesinin saati geçiyormuş yok ne biçim insanlarmışız, zaten doktor olduğumdan şüpheliymiş. Snra yanındakı çocuk başladı dwdemin tansiyonu war bisey olursa seni bulurum gebertirim falan diye. Allah'tan kurşunlanan gencin yakınları onlara bagırdı çağırdı. Onlar da çekip gittiler. Biz de neler yaşıyoruz inan bilemezsiniz..
Ben de alınganlık yaptım biraz sanırım :)
Brn ogretmenlerime cok kizarim gecmiste kaldi tabi ama 6yasinds bir cocuga sira dayagi olayi ozaman bile vardi simdiki ogretmenleri bilemiycem her meslekte iyi ve kotu var bankacilar ile problem uzun suredir yasamiyorum internet bankaciligi ve paramatikler sagolsun subeden uzak duruyorum :) bnce memurlara motivasyon verilmeli yapiliyor mu bilmiyorumOkullar açıldığından beri öğretmen konularından sinirlerim laçka olmuştu. Biraz da siz savunmaya geçin doktorlar
Sonra da sıra bankacılara falan gelsin...
Eğer kadın doğumla ilgilenseydiniz anlardınız
100 hasta gelirse 90 ının derdi bir şekilde çocukla ilgilidir
Ben aklen kimseye 25 ten önce anne olun demem ama fiziken bilirim ki ideal annelik yaşı 22-23 daha fazlası değil
Önerilerim de kendi aklıma,yaşayışıma göre değil
İnsanın fiziki gerçekliğine göre olur
Çünkü ben 30 unda erken menopoza giren de görürüm,25 inde kanser olup rahmi alınan da,10 sene korunup sonra yıllarca tüp bebekle uğraşanı da
Kadın üreme sistemi benim gözümde geriye sayan bir saat
Saniyeleri tüketmeden,kalitesi düşürmeden o yumurtaları kullanmak lazım
Kaldı ki benim kimseye çocuk yap derken yüzüm kızarmaz
Branşım mahrem konuların konuşulduğu bir branş
Çocuk yapın demek benim için reflüsü olan hastaya yemek yer yemez yatma demek kadar doğal birşey
Birtane vardi denk geldi Allahtan icimi rahatlatmisti keske yakin olsam da artik yakinda degilim onun gibi doktor ornek olmali lacivert onluklulere stajyer diyorlarmis belki ilk tecrubeleri bilmiyorum ne oluyor lacivertliler ama boyle devam ederse cok basarili doktor olur ismi duyulurİnsallahşşşşş!!!! 6 yıl okudu onlar. bizim cvp vermeye hakkımız yok soru sormaya hiç hakkımız yok !
internette okuduklarınla gelme demişti bir doktor bana da. internete bakmasam nereden bilicem fibrokistik lezyon bilmem ne ne demek ?
tabi şeker gibi olanları var onları ayırıyorum :)
Kolay değil hassas bir konu, çocuk yetiştiriyoruz...Ufak bir söz çocuğun hayatını etkileyebiliyor...Brn ogretmenlerime cok kizarim gecmiste kaldi tabi ama 6yasinds bir cocuga sira dayagi olayi ozaman bile vardi simdiki ogretmenleri bilemiycem her meslekte iyi ve kotu var bankacilar ile problem uzun suredir yasamiyorum internet bankaciligi ve paramatikler sagolsun subeden uzak duruyorum :) bnce memurlara motivasyon verilmeli yapiliyor mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?