• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoru şikayet etmek istiyorum

Ya bilmiyorum doktor konusu olunca ben sanırım biraz fazla hassasım ama ben şunu anlamadım reçetesiz de antibiyotik alabiliyorsunuz gidip eczaneden direkt alsaydınız ya da doktorun dediği gibi gerçekten acile gitseniz onlar da yazar yani onu geçiyorum bu antibiyotik yazdırma olayı ne onu çözemedim çok mu fiyat farkı var
Reçetesiz antibiyotik verilmiyor, verilmemeli de zaten. Konu sahibi diş Hastanesine yada özel diş polikliniğe gitmeli, aile hekimi ne alaka yani

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Ne olursa olsun size böyle davranmamalı , hasta ve hassas bir anda çok yanlış. Sadece siz değil eşiniz dostunuzda şikayet etsin.

Ben hayatımda pek antibiyotik kullanan birisi değilim, sağlık ocağında doktorlar bu ilacı yazmıyor mu arkadaşlar? Bu konuda bir bilgim yok. Beğenmedim tuşuna basan arkadaşlara saygılar.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Doktor hadsizce davranmış Alo 184 SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) ne şikayet edebilirsiniz.

Ben hayatımda pek antibiyotik kullanan birisi değilim, sağlık ocağında doktorlar bu ilacı yazmıyor mu arkadaşlar? Bu konuda bir bilgim yok. Beğenmedim tuşuna basan arkadaşlara saygılar.
Anlaşılmayacak bişey yok canim, diş doktoru muayene etmeli ve uygun ilacı o yazmalı. Her antibiyotik herşey icin kullanılmaz.
Normalde doktorların tavırlarına gıcık olurum ama burdaki konu sahibi gerçekten hem hatalı hem de haklıymış gibi şikayet etmiş.
Bazen sağlık çalışanları haklı, o kadar cahil insanla ugrasmak kolay değil. Birde cok hakliymis gibi 'aaa hastasın doktorun tavrı hatalı ' yazanlar olmuş, sanki ölüm döşeğindeki hastaya ters davranmış doktor.

Ya bilmiyorum doktor konusu olunca ben sanırım biraz fazla hassasım ama ben şunu anlamadım reçetesiz de antibiyotik alabiliyorsunuz gidip eczaneden direkt alsaydınız ya da doktorun dediği gibi gerçekten acile gitseniz onlar da yazar yani onu geçiyorum bu antibiyotik yazdırma olayı ne onu çözemedim çok mu fiyat farkı var
Antıbıyotık recetesız asla temin edilemiyor ki
Nasıl eczaneden alıniyor dediniz
Tam da şuan eczanedeyim sohbete gelmiş oturuyordum, bizzat eczacıya okudum kalfası zaten yok. Nasıl olur kim veriyormuş burayı açmadan evvel eczane denetcisiydim fılan dedı şuan bak

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Bu gibi acil durum olduğunda devletteki diş hekimlerine de sıra alınabiliyor. Bu aklınızda olsun.

Bazı doktorlar cidden cok sevimsiz. Normal konuşuyorsun tersliyor. Ben hiç ısrarcı da olmam. Ben de devletteki psikiyatrist böyle olduğu için bugun 3000tl verip psikiyatrist ile görüşeceğim. İnsanımız kaba

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba antibiyotiği recetesiz hiç bir yerden alamazsınız. Bazen tanıdık eczaneler borç seklinde veriyor sizde onu daha sonra yazdırıyorsunuz. Diğer türlü reçetesiz pra ile alamazsınız. Antibiyotik diye başka ilaç almış olmaşısınız.
Ag…tin kullandım gayet de gittim aldım o yüzden şaşırdım belki de bu antibiyotik değildir ama ben antibiyotik diye aldım bunu çok iyi hatırlama nedenim de şu hiçbir işe yaramadı o dönem böyle dişle alakası olmayan başka bir ilaçla ağrım sızım kesilmişti artık ağrıdan bırakın uyumayı hareketsiz durmuyordum sürekli hareket ediyordum ki o ağrıyı unutayım diye, o yüzden unutmam imkansız aldığım diğer suda eritilen ilaç da d..x.ay adında bir ilaçtı şimdi tam isim yazmaadım umarım anladınız

Antıbıyotık recetesız asla temin edilemiyor ki
Nasıl eczaneden alıniyor dediniz
Tam da şuan eczanedeyim sohbete gelmiş oturuyordum, bizzat eczacıya okudum kalfası zaten yok. Nasıl olur kim veriyormuş burayı açmadan evvel eczane denetcisiydim fılan dedı şuan bak
Size öm atamadım bana yazar mısınız bahsettiğim antibiyotik mi

Aynı şeyi yaşadm benim de dişim apse yaptı ve çok ağrıdı 3 tane diş çektirmiştim çünkü.. randevu ile gitmek zorunda değilsiniz ki dişin acil bölümüne gitmeniz gerekiyor onlar karar verir iğne mi verecek antibiyotik mi yazacak sağlık ocağındaki pratisyen hekim nasıl siz antibiyotik yazsın

Anlaşılmayacak bişey yok canim, diş doktoru muayene etmeli ve uygun ilacı o yazmalı. Her antibiyotik herşey icin kullanılmaz.
Normalde doktorların tavırlarına gıcık olurum ama burdaki konu sahibi gerçekten hem hatalı hem de haklıymış gibi şikayet etmiş.
Bazen sağlık çalışanları haklı, o kadar cahil insanla ugrasmak kolay değil. Birde cok hakliymis gibi 'aaa hastasın doktorun tavrı hatalı ' yazanlar olmuş, sanki ölüm döşeğindeki hastaya ters davranmış doktor.
Ben genelde dahiliye,cildiye ,diyetisyen, psikiyatri,genel cerrahi gibi bölümlere gidiyorum. Ama sağlık ocağı hekimi antibiyotik yazıyor mu bilmiyordum yani. Hiçbir doktora da bu ilacı yazar mısın diye diretmem. Doktor ne yazıyorsa o ilacı alıyorum. Gereksiz bir laf dalaşı olmuş orda.

Dişiniz apse yaptıysa bir özel diş hastanesine gidip durumu anlatabilirdiniz. Hemen işlem yapmıyorlar zaten. Diş polikliniğine gidip apse yaptı deseniz zaten hemen antibiyotik verip bir hafta sonra antibiyotik bitince işleme başlayacaktı. Siz emir kipiyle konuş

Karşısında hasta biri var
Ne olmuş antibiyotik yaz dediyse
İşte ben yazamam kafama göre deyip geçebilirdi ki yazabilirde
İlaçlar zaten alaha emanet oda ayrı konu
Dünya kadar vergi ödüyoruz neden parayla ilaç alsın yada özel polikliniğe gitsin
Yüzü gözü şişmiş ağrıdan duramayan birine bu üslupla konuşulmaz ki bu bir doktor herkesten daha iyi anlaması lazım
Yazmasa bile gidin diş acile diyebilir
Bidaha bana gelmye nedir
Vala bence doktor çok hadsiz
Bende zaten kibar bısekılde yüzünün halıne bakın sabaha kadar uyuyamadım zaten antibiyotik bıtınce dıs doktoruna gideceğim dedim. O yazmadı ama yan tarafta doktora gırdım direk yaZdı dısım apse yaptı yüzüm şiş dedım. Aynı saglık ocagı.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Doktor hadsizce davranmış Alo 184 SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) ne şikayet edebilirsiniz.
Buraya şikayet edin. Doktor tersinden kalkmış herhalde. Bana bir daha gelme demesi de abes..

Antibiyotik konusunda haklı olabilir ama bu şekilde tepki ile olmaz. Özel hastane Doktoru olsaydı bu şekilde davranabilir miydi acaba?

Aile hekimleri çoğunlukla hastalarını tanır. Karşılıklı düzgün üslup olduğu vakit ve hastasını biliyorsa Antibiyotiği de başka ilaçları da gayet de yazıyorlar.

Haksızsınız. Asm'nin kan testi hem sınırlı saate kadar hem uzun sürede çıkıyor. Siz diş acile gideceksiniz yarımsaatte karaciğer ve böbrek fonk. Kan testinde çıkartıyorlar ve veriyorlar. Belki böbreklerini eline almak üzeresin ne bilsin aile hekimi senin iyiliğin için demiş ve insanlar ilaçlardan ölüyor artık bedelini sen ödersin doktorların %70 dediği bizim için ama siz gibileri yoruyor onları.

Antibiyotik alsanız da hemen geçmez apne. Fakat doktorun tavrı konuşması hoş olmamış. Ama Sizin gideceğiniz yer diş acil. Yani antibiyotik acil bi şey değil. Aile hekimi dişten anlamaz. Bu yüzden kafasına göre yaşarsa sorun yaşayabilir.

Ag…tin kullandım gayet de gittim aldım o yüzden şaşırdım belki de bu antibiyotik değildir ama ben antibiyotik diye aldım bunu çok iyi hatırlama nedenim de şu hiçbir işe yaramadı o dönem böyle dişle alakası olmayan başka bir ilaçla ağrım sızım kesilmişti artık ağrıdan bırakın uyumayı hareketsiz durmuyordum sürekli hareket ediyordum ki o ağrıyı unutayım diye, o yüzden unutmam imkansız aldığım diğer suda eritilen ilaç da d..x.ay adında bir ilaçtı şimdi tam isim yazmaadım umarım anladınız
Tanıdık eczane vs ise belki vermiştir ama diğer türlü au...tin recetesiz alınmaz. Eczane reçetesiz verdiğinde şikayet edilse cezasi var.

Buraya şikayet edin. Doktor tersinden kalkmış herhalde. Bana bir daha gelme demesi de abes..

Antibiyotik konusunda haklı olabilir ama bu şekilde tepki ile olmaz. Özel hastane Doktoru olsaydı bu şekilde davranabilir miydi acaba?

Aile hekimleri çoğunlukla hastalarını tanır. Karşılıklı düzgün üslup olduğu vakit ve hastasını biliyorsa Antibiyotiği de başka ilaçları da gayet de yazıyorlar.
Allah razı olsun sızın yorumlarınızı her zaman begenırım. Bende zaten kıbar konuştum rıca ettım diş acil de bana çok uzak. Tabıkı gıderım. Bana ıkı lafından bırı bana bıdaha gelme demek oldu. Orası aıle hekimliği özel klınık değil. Sonuçta oda maasını alıyor bıze baktıgı ıcın. Ve receteyı yazıp en son cıkısta bana tam kapıdan çıkarken bana bıda gelmıyosyn deyınce döndüm ozaman sıkayet ederım dedım. Bende iptal ettım recetını dedı. Yakışırmı doktora anlamadım ergen çocuklar gıbı bu tavırlar hastasını reçeteye tehdıt etmıs oluyo yanı. Bıde degısık bi üslupla olduuuu ben senın işini goreyım sende benı şikayet et yok sana reçete dıyo iptal dedı. Bende ama sızde kovuyorsunuz sürekli baksanıza dedım. .. Neyse bılemedım haklı haksız Allâh bilsin.

Bilmiyorum kafam karıştı ilaç yazıyor diyen var yazmıyor diyen de var yorumda. Bir de antibiyotik reçete olmadan alınamaz değil mi

Back
X