• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoru şikayet etmek istiyorum

Diş acil var ayrıca üniversitelerin diş bölümü bakıyor ücretsiz özel hastane dahil doktor haklı ama üslubu yanlış bi kere böyle bi doktoru şikayet etmiştim ve arayıp özür diledi tedaviye devam et dedi etmedim

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Diş için aile hekimliğine gidildiğini de ilk defa duydum.

Allah razı olsun sızın yorumlarınızı her zaman begenırım. Bende zaten kıbar konuştum rıca ettım diş acil de bana çok uzak. Tabıkı gıderım. Bana ıkı lafından bırı bana bıdaha gelme demek oldu. Orası aıle hekimliği özel klınık değil. Sonuçta oda maasını alıyor bıze baktıgı ıcın. Ve receteyı yazıp en son cıkısta bana tam kapıdan çıkarken bana bıda gelmıyosyn deyınce döndüm ozaman sıkayet ederım dedım. Bende iptal ettım recetını dedı. Yakışırmı doktora anlamadım ergen çocuklar gıbı bu tavırlar hastasını reçeteye tehdıt etmıs oluyo yanı. Bıde degısık bi üslupla olduuuu ben senın işini goreyım sende benı şikayet et yok sana reçete dıyo iptal dedı. Bende ama sızde kovuyorsunuz sürekli baksanıza dedım. .. Neyse bılemedım haklı haksız Allâh bilsin.
Doktorunuz hep böyle ters birisi midir, yada o Aile hekimliğin tercih edilmeyen, sevilmeyen Doktoru mudur?

Yerinizde olsam şikayetimi mutlaka yaparım ama Doktorumu da değiştiririm.

Doktor olmuş ama sağlıklı bir psikolojisi yok gibi..

Bilmiyorum kafam karıştı ilaç yazıyor diyen var yazmıyor diyen de var yorumda. Bir de antibiyotik reçete olmadan alınamaz değil mi
Yani şimdiyi bilemiyorum fakat Kardeşimin dişi iş yerinde tutmuş gece vakti çok kötü olunca en yakın nöbetçi eczaneden reçetesiz Antibiyotik alıp kullanmıştı.

Şimdi, böyle bir şey olmayabilir.

Ben genelde dahiliye,cildiye ,diyetisyen, psikiyatri,genel cerrahi gibi bölümlere gidiyorum. Ama sağlık ocağı hekimi antibiyotik yazıyor mu bilmiyordum yani. Hiçbir doktora da bu ilacı yazar mısın diye diretmem. Doktor ne yazıyorsa o ilacı alıyorum. Gereksiz bir laf dalaşı olmuş orda.
Aile hekimi hastalığa göre antibiyotik yazar ama diş için yazmaz, yazmamalı.

Biz çok ekstrem bir durum olmadıkça hastaneye gitmiyoruz, eşim muayene ediyor, ilaçlarımızı yazıyor. Birkaç ay önce oğlumun dişinde apse oldu, diş doktoru görsün dedi. Doktora götürdüm, onun yazdığı ilacı kullandık

Doktorunuz hep böyle ters birisi midir, yada o Aile hekimliğin tercih edilmeyen, sevilmeyen Doktoru mudur?

Yerinizde olsam şikayetimi mutlaka yaparım ama Doktorumu da değiştiririm.

Doktor olmuş ama sağlıklı bir psikolojisi yok gibi..
Eczaneden ilaç alırken o sinirle doktoru anlattım üç doktor var mesela saglık ocağında. Eczacı Bana dırek o drun adını verdı o Dr mu dedı gülümseyerek yanı sankı bılıyolar huyunu. Bende evet dedım. Bu doktora bıdaha gıtmem zaten. Ben şikayet ı başka hastalar ıcın yapacağım en azından uyarı alsın kı başka hastalara da böyle davranmasın....

Yalnız doktor dogru söylemis yazin yeni bir yürürlük işlemeye basladi tabiri caizse nefes alsalar maaşlarından kesiliyor kafasına göre yazamaz ilaç ama üslubu cok yanlış sen gel sen gelme diyemez.Yazın cok cektim dis agrisindan 2 defa 20 lik ameliyatı oldum bana cok agrın ya da ekstrem bir kanama olursa diş acile gelirsin demişlerdi dis acile gidin orada yazdirin.

Eczaneden ilaç alırken o sinirle doktoru anlattım üç doktor var mesela saglık ocağında. Eczacı Bana dırek o drun adını verdı o Dr mu dedı gülümseyerek yanı sankı bılıyolar huyunu. Bende evet dedım. Bu doktora bıdaha gıtmem zaten. Ben şikayet ı başka hastalar ıcın yapacağım en azından uyarı alsın kı başka hastalara da böyle davranmasın....
Kesinlikle şikayetinizi yapın.. Yaşananları detaylarıyla yazın.. Tabi bu onu dizginlermi bilemem.

Yalnız doktor dogru söylemis yazin yeni bir yürürlük işlemeye basladi tabiri caizse nefes alsalar maaşlarından kesiliyor kafasına göre yazamaz ilaç ama üslubu cok yanlış sen gel sen gelme diyemez.Yazın cok cektim dis agrisindan 2 defa 20 lik ameliyatı oldum bana cok agrın ya da ekstrem bir kanama olursa diş acile gelirsin demişlerdi dis acile gidin orada yazdirin.
184 e sıkayet ettım gerı dönüş yapıldı o sekılde bır ilaç yazmama antibiyotik yazmama durumları yok drların söz konusu bıle degıl yetkılerı dahılınde yazarlar dedı. Neyse dedıgım gıbı kım haklı Allah bılır artık

Demek ki öyle yapılması gerekiyormuş, çok şükür bugünde farklı bişey öğrendik. 😔
Iyıde ben daha önce dıs tedavısı gördüm. Aıle hekimliğine de yazdırabılırsın böyle durumlarda antibiyotik bıtınce gel işlem yaparız dedı diş doktoru. Ikı sene falan oluyo ben dıs doktoruna gitmiştim antibiyotik yazdı. Ama böyle demıstı.

Aile hekimi hastalığa göre antibiyotik yazar ama diş için yazmaz, yazmamalı.

Biz çok ekstrem bir durum olmadıkça hastaneye gitmiyoruz, eşim muayene ediyor, ilaçlarımızı yazıyor. Birkaç ay önce oğlumun dişinde apse oldu, diş doktoru görsün dedi. Doktora götürdüm, onun yazdığı ilacı kullandık
Aaa eşin doktordu dimi şimdi hatırladım daha önce yorumda bahsetmiştin. Çok geçmiş olsun bu arada. Ben aldığım tüm randevulara gidiyorum, eğer gidilmezse 15 gün sonra randevu alınabiliyor, sistem değişti malum. Başka hastaların hakkı boşa gitmesin diye iyi oldu aslında. O halde konu sahibi, doktora ısrar etmeden acile gitse daha iyi olurmuş. Çünkü diş doktoruna gitmek için uzun süre varmış. Ama doktorun hastaya bana bir daha gelme demesi doğru değil bence.

184 e sıkayet ettım gerı dönüş yapıldı o sekılde bır ilaç yazmama antibiyotik yazmama durumları yok drların söz konusu bıle degıl yetkılerı dahılınde yazarlar dedı. Neyse dedıgım gıbı kım haklı Allah bılır artık
Dişim için aile hekimine gittim de dediniz mi peki?

Isim vermeyim de Au ile baslayan klasik antibiyotikler disindakileri yazamiyor uzman olmayan doktorlar kac defa yazsalar da eczanenin vermedigine sahit oldum cünkü sigorta karsilamiyor basit bir antibiyotik miydi sizinki

Iyıde ben daha önce dıs tedavısı gördüm. Aıle hekimliğine de yazdırabılırsın böyle durumlarda antibiyotik bıtınce gel işlem yaparız dedı diş doktoru. Ikı sene falan oluyo ben dıs doktoruna gitmiştim antibiyotik yazdı. Ama böyle demıstı.
O yönetmelik degisti işte yazın başında

Kendi sağlığınız için ilk muhatabınız diş doktoru olmalı, aile hekimi geniş spektrumlu antibiyotik yazıp yollar ya da belki doz uygun olmaz. Antibiyotik kullanımını ciddiye almıyoruz ama zararlı.

Doktor haklı, ama daha yumuşak bir tavır sergileyebilirdi. Bence kötü anına denk gelmiş olabilirsin. Bu konular için de insanların şikayet etmelerini doğru bulmuyorum.

Ben de bu yoruma katılıyorum. Konu sahibesi benim cok dis grim var, disci randevusu da uzak tarihte deseydi eminim doktor bir seyler yazardı. Bana bunu yaz demek nedir :KK51: Antibiyotigi de öyle hap niyetine kafana gore icemezsin zaten, acilde antibiyotik yazimi zaten olmaz.

Back
X