- 28 Mayıs 2020
- 285
- 451
- 53
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Yorumlarda ilk sayfanın gerisine gidemedim. Çok korkmuş bir sürü insan var. Ama şuan sizin hissettikleriniz çok normal çünkü hastane deki ortamla dersteki asla bir olmayacak ve şunu da ekleyim. Bilmiyor değilsiniz pratiğiniz az. Çünkü teori ve pratik asla aynı olmaz. Ben bunu eminim çok iyi bir doktor olacaksınız. Ama en önce güvenin kendinizeKızlar selam nolur nolur bana yardım edebilir misiniz?
25 yaşındayım şu anda intörn doktorum (Tıpta 6. Sınıf öğrencisiyim.) 2 ay mezun olacağım.
Fakültemiz çok rahattı sınavları hep çıkmış sorular çözüp geçerdim 2 sene covid sebebiyle online oldu zaten onlar da tahmin edebileceğiniz üzere.
Sonuç: kendimi inanılmaz inanılmaz eksik hissediyorum.
Eskiden çok çalışkan bir öğrenciydim ancak tıbbı sevemedim. İntörnlük sürecimde asistanlarin gördüğüm yoğun çalışma şartları ve memnuniyetsizlikleri ve türkiyenin genel enflasyon ve alım gücünün oldukça düşmesi hepsi bende inanılmaz depresif bir durum oluşturdu. Hiçbir şey yapasım yok. Hiçbir şey çalışamıyorum. Çalışsam bir araba bile alamayacağım resmen 30 yaşına kadar.
Tus’ta kadrolar inanılmaz arttı eğitim kalitesi düşecek deniyor hoş zaten TUS’a da hala pek çalışamadım.
Bayramda ailelerin 25 yaş evlilik konuları ayrı, hayatımda biri yok.
Yurtdışı mı denesem napsam? Tıp bilgilerini nasıl öğreneceğim?
Hayatım ellerimden kayıp gidiyor sürekli uyumak istiyorum yalvarırım yardım edin.
Düzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.
Çok teşekkürlerYorumlarda ilk sayfanın gerisine gidemedim. Çok korkmuş bir sürü insan var. Ama şuan sizin hissettikleriniz çok normal çünkü hastane deki ortamla dersteki asla bir olmayacak ve şunu da ekleyim. Bilmiyor değilsiniz pratiğiniz az. Çünkü teori ve pratik asla aynı olm
Övdün mü gömdün mü be reisPandemi her yönden bize güzellik yapti sağolsun önümuzdeki birkaç yılda birçok meslek bitmiş olacak hoş sizin gibi olanlar asistan dr ken farkederler dr olamazsınız diye düsunuyorum
Gömdüm herkesi online geçirdiler bizim başımıza bela ettiler herşey çok iyiymiş gibi memlekette bide bunlarla uğraşicazÖvdün mü gömdün mü be reis
başka meslek olsa neyse de doktorluğun ve öğretmenliğin online ı olmaz kötü eğitim verilmişi olmaz.hastalara da yazık çocuklara da.mesleğe hiç başlamasınlar yeterlilik sınavı konsun geçemezlerseGömdüm herkesi online geçirdiler bizim başımıza bela ettiler herşey çok iyiymiş gibi memlekette bide bunlarla uğraşicaz
2 milyonuncu olan biri belli bir zeka seviyesinin altındadır diyemem elbettesize katılmıyorum. ösym sınavlarında birinci olmak zeka gerektirmez ama 2 milyonuncu adam 100 iq altındadır. bu da genetik ve çevresel faktörlere bağlı. kpss birincisi olarak diyorum bunu.
buna katılıyorum ilk 15 binde tıp kazanılabiliyor anca.ama ilk 50 binde olan belki çok daha iyi bir dr olacak.mesela ellerinin yapısı bile önemli iyi cerrahlıkta.kaos anında çözüm yeteneği acil bir durum karşısında daha becerikli de olabilir ilk 50 bindeki.ama 250.bininci de dr olmasın yanii.belli bir zeka anlama kavrama yeteneği olanlar olsun2 milyonuncu olan biri belli bir zeka seviywsinin altındadır diyemem elbette
Bugün bile nice kız çocukları okutulmuyor
Nice parlak zeka çöp olup gidiyor
Burada üzeribde durduğum nokta ilk 10 binin kapasitenin üzerinde zeka ıdak ve çalışkanlığa sahip olduğu ile ilgi
Tabiki eğitimde fırsat eşitliği olsa kim bilebilir kimin ne yapacağını
Ok de hic mi staj maj gormuyor bu insanlar ki guveni biraz yerinde olsunYorumlarda ilk sayfanın gerisine gidemedim. Çok korkmuş bir sürü insan var. Ama şuan sizin hissettikleriniz çok normal çünkü hastane deki ortamla dersteki asla bir olmayacak ve şunu da ekleyim. Bilmiyor değilsiniz pratiğiniz az. Çünkü teori ve pratik asla aynı olmaz. Ben bunu eminim çok iyi bir doktor olacaksınız. Ama en önce güvenin kendinize
Cok haklısın, alanda ogrenirsin, okulla alan ayni olmuyor diyenler olmus, evet okulla alan ayni olmuyor. Alanda zaman kısıtlı ve ortam daha kaotik oluyor, butun hemsireler dr gozunun içine bakiyor ne yapalim diye her sey o kadar anlikki goz acip kapayana kadar olup bitiyor. Ozguven ve yetenek sinavda aldığı puandan daha onemli. Acil hasta gorunce ne yapacagiz diyen dr gordum benbuna katılıyorum ilk 15 binde tıp kazanılabiliyor anca.ama ilk 50 binde olan belki çok daha iyi bir dr olacak.mesela ellerinin yapısı bile önemli iyi cerrahlıkta.kaos anında çözüm yeteneği acil bir durum karşısında daha beceriklid e olabilir ilk 50 bindeki.ama 250.bininci de dr olmasın yanii.belli bir zeka anlama kavrama yeteneği olanlar olsun
hayır bir de bu site dr düşmanıymış yok yaaa.sırf dr diye herkesi pohpohlayacakmıydık yıllarca.öğretmenin de kötüsünü eleştirip iyisini övüyoruz burada avukatın da mühendisin de hatta anneliğin de babalığın da evlatlığında gelinliğin de.dr luk çok gerekli önemli bir meslek ama kayıtsız şartsız eleştirilemezler kimse diyemez kusura bakılmasın.Ok de hic mi staj maj gormuyor bu insanlar ki guveni biraz yerinde olsunkendisi anlatiyor kafadan mezunum diye, neyin guzellemesi bu anlamiyorum
Dersleri takip ediyorum, notları düzenliyorum ama yok. Beynimde sanki sıfır bilgi var. Stajda kendimi hiç düşünemiyorum.Bende hukuk mezunuyum avukatlık stajım berbat geçti malesef pandemiye geldiği için tam kapanma zamanına yaniŞimdi memur olucam kendimi ciddi anlamda eksik hissediyorum zaten stajıda zor ayarladım o dönemde hep icra takip elemanı gibiydim.sizi çok iyi anlıyorum yani ama bir yerden başlayıp tecrübe kazanacağız bizde yeni mezunların çoğunda bu psikolojiyi görüyorum.yerinizde olsam yurtdışı denerdim benim bölümüm müsait değil malesef.
Doktor diye benden saygi brklemesin yani, insan olmasi disinda. Meslegini iyi yapiyorsa saygiyi hak ediyordur. Neden doktor dusmani olalim, egriye dogru mu diyelim sirf etiketi var diyehayır bir de bu site dr düşmanıymış yok yaaa.sırf dr diye herkesi pohpohlayacakmıydık yıllarca.öğretmenin de kötüsünü eleştirip iyisini övüyoruz burada avukatın da mühendisin de hatta anneliğin de babalığın da evlatlığında gelinliğin de.dr luk çok gerekli önemli bir meslek ama kayıtsız şartsız eleştirilemezler kimse diyemez kusura bakılmasın.
yüzde 80 hep kaliteli dr larla karşılaştım yüzde seksen hep iyi öğretmenlerle karşılaştım.kalan yüzde yirmiyi de eleştirme hakkım yok mu?Doktor diye benden saygi brklemesin yani, insan olmasi disinda. Meslegini iyi yapiyorsa saygiyi hak ediyordur. Neden doktor dusmani olalim, egriye dogru mu diyelim sirf etiketi var diye
Ozele gittim dr sarhos gibiydi baska bi ozele gittim dr seker gibi adamdi.. cocuga kendini nasil sevdirdi gorsen.. iyiye iyi ama kotuye neden iyi diyecez, sirf dr olmus diye mi
Bir cok dr hasta psikolojisine onem vermiyor.. ha tamam bizim2 uzman dr dan bahsedeyim örnek olsun.kızımın geniz eti bademcik ameliyatı vardı beyin tümörü teşhisliydim.o hastanedeki dr a da gitmişken sonuç göstereyim dedim.çocuğu oda da bırakıp .bana demez mi 1 haftaya kör olursun hemen gel ameliyat edeyim.elim ayağım boşandı tansiyonum düştü.çocuk da yukarda yarı baygın yatıyor .ahha dedim ben kör olacakmışımm.başka dr a gittim yok dedi o kadar kısa sürede olmaz ben de bekledim korkuyordum.sonra başka hastanede ki bir dr a daha gittim hem de 6 ay sonra güleryüzlüydü baktı sonuçlarıma yok öyle bir şey dedi büyüyecek ama zaman alacak dedi gene.şekerlerle aynı eğitimsiz birine anlatır gibi anlattı herşeyi.karar ver gel dedi.o saat karar verdim öyle bir güven verdiki.kurtardı beni o tümörden korkumu bile yendirdi.tek yaptığı gülümseyerek güven vererek anlatmasıydı.hala kontrole gittiğimde çocuğuma dek sorar.onu herkese tavsiye ettim ben de.işte dr var dr varrr.kimi sadece para peşinde kimi hem kazanayım hem de hastam iyi olsun derdinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?