Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarda ilk sayfanın gerisine gidemedim. Çok korkmuş bir sürü insan var. Ama şuan sizin hissettikleriniz çok normal çünkü hastane deki ortamla dersteki asla bir olmayacak ve şunu da ekleyim. Bilmiyor değilsiniz pratiğiniz az. Çünkü teori ve pratik asla aynı olmaz. Ben bunu eminim çok iyi bir doktor olacaksınız. Ama en önce güvenin kendinize

Çok teşekkürler

Gömdüm herkesi online geçirdiler bizim başımıza bela ettiler herşey çok iyiymiş gibi memlekette bide bunlarla uğraşicaz
başka meslek olsa neyse de doktorluğun ve öğretmenliğin online ı olmaz kötü eğitim verilmişi olmaz.hastalara da yazık çocuklara da.mesleğe hiç başlamasınlar yeterlilik sınavı konsun geçemezlerse

Öncelikle konunuzu çok yanlış bir platformda açmışsınız insanlar zaten doktor düşmanı. Sizin bir şey bilmiyorum dediğinize katılmıyorum. Şimdiye kadar hep başınızda asistan yada hoca varken hasta muayne ettiniz, tedavi planınızda onlar destek oldu. Ama bir kaç ay sonra tek karar vereceksiniz. Siz bu durumdan korkuyorsunuz yoksa bir şey öğrenmeden 6 yılı geçiremezsiniz. Artı bir de sallamışlar neymiş soru ezberleyecektim tıpa giriyormuş. O kadar kolay olsa herkes soru ezberleyip girer tıp fakültesine. Hala ilk 15.000 e gitmek gerekiyor ve asla sadece soru ezberleyen inek tiplerinn alacağı derece değil belli bir zeka seviyes gerekiyor. Endişelenmeyin korkmayın tusa hazırlanın her şey çok güzel olacak

Tatlım, kendini boş hissetmen çok kıymetli. 42 yaşımdayım, danışmanım ben de kendimi hiç bir şey bilmiyormuş gibi hissediyorum ve bu sürekli bana yeni öğrenme ve deneyimleme kapıları açıyor. Öğrendikçe ne kadar cahil olduğunu hisseder insan, ben oldum demez. Tıpkı senin şu anki hislerin gibi.
Her teşhisin keşfin olacak, tadını çıkar. Hastalanırsam sana gelicem

size katılmıyorum. ösym sınavlarında birinci olmak zeka gerektirmez ama 2 milyonuncu adam 100 iq altındadır. bu da genetik ve çevresel faktörlere bağlı. kpss birincisi olarak diyorum bunu.
2 milyonuncu olan biri belli bir zeka seviyesinin altındadır diyemem elbette
Bugün bile nice kız çocukları okutulmuyor
Nice parlak zeka çöp olup gidiyor
Burada üzerinde durduğum nokta ilk 10 binin kapasitenin üzerinde zeka odak ve çalışkanlığa sahip olduğu ile ilgi
Tabiki eğitimde fırsat eşitliği olsa kim bilebilir kimin ne yapacağını

buna katılıyorum ilk 15 binde tıp kazanılabiliyor anca.ama ilk 50 binde olan belki çok daha iyi bir dr olacak.mesela ellerinin yapısı bile önemli iyi cerrahlıkta.kaos anında çözüm yeteneği acil bir durum karşısında daha becerikli de olabilir ilk 50 bindeki.ama 250.bininci de dr olmasın yanii.belli bir zeka anlama kavrama yeteneği olanlar olsun

Son düzenleme:
Ok de hic mi staj maj gormuyor bu insanlar ki guveni biraz yerinde olsun kendisi anlatiyor kafadan mezunum diye, neyin guzellemesi bu anlamiyorum

Cok haklısın, alanda ogrenirsin, okulla alan ayni olmuyor diyenler olmus, evet okulla alan ayni olmuyor. Alanda zaman kısıtlı ve ortam daha kaotik oluyor, butun hemsireler dr gozunun içine bakiyor ne yapalim diye her sey o kadar anlikki goz acip kapayana kadar olup bitiyor. Ozguven ve yetenek sinavda aldığı puandan daha onemli. Acil hasta gorunce ne yapacagiz diyen dr gordum ben

Ok de hic mi staj maj gormuyor bu insanlar ki guveni biraz yerinde olsun kendisi anlatiyor kafadan mezunum diye, neyin guzellemesi bu anlamiyorum
hayır bir de bu site dr düşmanıymış yok yaaa.sırf dr diye herkesi pohpohlayacakmıydık yıllarca.öğretmenin de kötüsünü eleştirip iyisini övüyoruz burada avukatın da mühendisin de hatta anneliğin de babalığın da evlatlığında gelinliğin de.dr luk çok gerekli önemli bir meslek ama kayıtsız şartsız eleştirilemezler kimse diyemez kusura bakılmasın.

2 uzman dr dan bahsedeyim örnek olsun.kızımın geniz eti bademcik ameliyatı vardı beyin tümörü teşhisliydim.o hastanedeki dr a da gitmişken sonuç göstereyim dedim.çocuğu oda da bırakıp .bana demez mi 1 haftaya kör olursun hemen gel ameliyat edeyim.elim ayağım boşandı tansiyonum düştü.çocuk da yukarda yarı baygın yatıyor .ahha dedim ben kör olacakmışımm.başka dr a gittim yok dedi o kadar kısa sürede olmaz ben de bekledim korkuyordum.sonra başka hastanede ki bir dr a daha gittim hem de 6 ay sonra güleryüzlüydü baktı sonuçlarıma yok öyle bir şey dedi büyüyecek ama zaman alacak dedi gene.şekerlerle aynı eğitimsiz birine anlatır gibi anlattı herşeyi.karar ver gel dedi.o saat karar verdim öyle bir güven verdiki.kurtardı beni o tümörden korkumu bile yendirdi.tek yaptığı gülümseyerek güven vererek anlatmasıydı.hala kontrole gittiğimde çocuğuma dek sorar.onu herkese tavsiye ettim ben de.işte dr var dr varrr.kimi sadece para peşinde kimi hem kazanayım hem de hastam iyi olsun derdinde

Dersleri takip ediyorum, notları düzenliyorum ama yok. Beynimde sanki sıfır bilgi var. Stajda kendimi hiç düşünemiyorum.

Doktor diye benden saygi brklemesin yani, insan olmasi disinda. Meslegini iyi yapiyorsa saygiyi hak ediyordur. Neden doktor dusmani olalim, egriye dogru mu diyelim sirf etiketi var diye

Ozele gittim dr sarhos gibiydi baska bi ozele gittim dr seker gibi adamdi.. cocuga kendini nasil sevdirdi gorsen.. iyiye iyi ama kotuye neden iyi diyecez, sirf dr olmus diye mi

Kendinizi amma dövmüşsünüz yahu, tıp kazanmış ve o zor dersleri vermiş birisiniz.
Hal böyleyken bu kadarını rüyasında göremeyecek insanların eleştirisine maruz kalmışsınız.
Gerçi yazmışlar ama bende yenileyeceğim, teori ve pratik apayrı şeyler.
Teoride öğrendiğiniz şeyler pratik yaparken karşınıza çıkacak.
Bilmiyorum dediğiniz şeyler bilinçaltınızda/hafızanızda tetikte bekliyor emin olun.
O bilgiler ışığında yorum ve tedavi yapabileceksiniz zaten.
Fakülteden mezun olduğunuz anda sizden uzman doktor ustalığı beklenmez.
O yüzden stajyer veya asistan doktor basamaklarından geçeceksiniz.
Ha ben doktormuyum hayır ama mesleğinde 20 yılı devirmiş birinin tecrübesine göre söylüyorum.
Bugün prof. olmuş bir doktor bile araştırmalar yapar, farklı kaynaklar okur, seminerlere katılır.
Çünkü bil denen şey derya deniz, ucu bucağı yok.
Okuldan ilk mezun olduğumda sizin gibi düşünmüştüm, ama mesleğimi yapmaya başladığımda okulda öğrendiğim şeyler teker teker aklıma gelirdi. Asıl sadece kitaptan aldığımız şeyler zamanla unutulur ama pratikle birleşince uzmanlaştırır oturur yerine.
Ayrıca "bilmediğinizi görebilmeniz için daha çok şey bilmeniz gereklidir" bunu hiç unutmayın.
Şu anda mesleğinizde farkındalığınız arttığı ve daha derin bilgileri fark ettiğiniz, daha uzman insanları gördüğünüz için kendinizi yetersiz hissediyorsunuz.
Ama böylesi bir insan için güzel bir özelliktir çünkü yerinizde saymaz, hep bir üstünü hedeflersiniz.
O yüzden prof. da olsanız kendinizi hep daha az hissedeceksiniz.

yüzde 80 hep kaliteli dr larla karşılaştım yüzde seksen hep iyi öğretmenlerle karşılaştım.kalan yüzde yirmiyi de eleştirme hakkım yok mu?

Bir cok dr hasta psikolojisine onem vermiyor.. ha tamam bizim
Insanimizda bazen maganda gibi gorgu sinir tanimiyor ama.. dan diye soylenmez bazi seyler..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…