Doktorun tepkisi

Ben de sizin gibi dış gebelik geçirdim yakın zamanda, bu durumun en son çaresi ameliyat.Benimki iğneye bile gerek kalmadan kendiliğinden düştü ama biraz obsesif bir tip olduğum için öğrendiğim andan itibaren çok araştırdım. 3 farklı doktordan bilgi aldım. Size yapılan iğne zaten yeterince güçlü bir ilaç. Amacı da zaten beta değerinizi düşürmek. İlaç işe yaramış ki değeriniz günden güne düşüyor, ameliyatlık bir durum olması için tüplerinizin (dış gebelikte tüplere yerleşme oluyor) patlamaya yakın olması gerekiyor ve değerinizin sürekli düşmesi değil bir düşüp bir çıkması gerekiyor. Demek ki o durumda değilsiniz. Dua edin ki ameliyatlık değilsiniz, tüpünüzün alınmasına kadar gidiyor olay. Şanslıymışsınız. Benimki doğal yollardan sonlanmasına rağmen değerimin sıfırlanması 3 haftayı buldu, 5 gün hastanede yattım ve takip şartıyla taburcu olup 2 günde bir gidip kan verdim. Çok stresli, sancılı bir dönem evet haklısınız ama ameliyat diye ısrar etmenizi anlayamadım, ne güzel iğne yeterli gelmiş dua etmelisiniz.
Evet çok şükür ama iç kanamam var biraz bu beni korkutuyor
Birde tekrar hamile kalırsam aynı tüple tekrar dış gebelik yaşama ihtimalim yüksek
1 haftadır uyku uyuyamıyorum iç kanamam artarsa diye

Dış gebelik geçirip tekrar aynı tüple iki kere hamile kalabildim. Tüpünüz alınınca şansınız %50 düşer. Doktor sizi düşünerek bu kararı vermiş.değerin tam anlamıyla sıfırlanması 1 buçuk 2 ay sürüyor neredeyse. Başka bir doktordan daha görüş alıp içinizi rahatlatabilirsiniz. Evet çok stresli çok lanet bir durum. Devamlı değer baktırmak çok zor oluyor ama ameliyattan iyidir bence.

Dış gebelik geçirip tekrar aynı tüple iki kere hamile kalabildim. Tüpünüz alınınca şansınız %50 düşer. Doktor sizi düşünerek bu kararı vermiş.değerin tam anlamıyla sıfırlanması 1 buçuk 2 ay sürüyor neredeyse. Başka bir doktordan daha görüş alıp içinizi rahatlatabilirsiniz. Evet çok stresli çok lanet bir durum. Devamlı değer baktırmak çok zor oluyor ama ameliyattan iyidir bence.
Az İç kanamam var
Bu beni korkutuyor. Her gün korkuyla yaşıyorum
İç kanamam olmasaydı korkmazdım

Tabiki kendi kendine dusmesi daha mantikli ne akla hizmet amelyat istiyorsunuz cocuk oyuncagi heralde sizin icin amelyat. Aonrasinda hamile kalamiyorum diye gezersiniz tup bebek merkezlerini
Ne çocuk oyuncağı ben çok mu meraklıyım
Az İç kanamam var ve bu beni korkutuyor
Hergün beta değerim düştümü, iç kanamam arttımı diye düşünmekten kafayı yicem

Doktor tepki göstermemiş ..sizin talebinizi uygun bulmamış...başka bir doktora başvuralşrsiniz

Merhaba, ben 5 gün önce dış gebelik geçirdim. Mtx iğne yapıldı ve değerim 422ydi
İğne yapıldıktan 3 gün sonra değerim 373e düştü
5. Gün yani bugün 255e düştü
Ancak biraz iç kanamam var.
Biz doktora ameliyat olmak istiyoruz dedik hergün düşmesini beklemek çok zor geliyor ama doktor ameliyat yapma taraftarı değil bildiğin yapmak istemiyor beklicez diyor.
Çok sinir oldum hayatımda hiç böyle birşey başıma gelmedi
Ameliyat istediğim için bende mi anormallik var anlamadımki
Biraz siz de var.Ilk gebeliğin düşük oldu .3 gün hastanede yatırdı doktorum .spontan düşsün dedi.ozellikle ilk gebeliklerde kürtaj önerilmiyor rahim duvarına zarar verebilme endişesiyle.Ameliyat her zaman son seçenektir

Elbette doktorlar yıllarca eğitim alıyor bu uzmanlıkları için ama benim ilk gebeligimde bu boş gebelik pazartesi gel kürtaj yapayim.dedigi kızım şu an 5 bucuk yasinda ben o zaman başka doktora gitmesem aldiracaktim cocugu resmen
İçiniz rahat değilse başka doktora gidin
Bende de başka başka mevzular çok oldu 14yaşımdan beri.. Ben Dr lere hiç güvenmiyorum.
(istisnalar hariç) genel olarak güvenmiyorum.
İkinci üçüncü gerekirse dördüncü beşinci görüş bile alınabilir.
Merhametli içinde insan sevgisi olan işini iyi yapan insanlarla karşılaşırız umarım. 🙏🏿

Merhaba, ben 5 gün önce dış gebelik geçirdim. Mtx iğne yapıldı ve değerim 422ydi
Biz doktora ameliyat olmak istiyoruz dedik hergün düşmesini beklemek çok zor geliyor ama doktor ameliyat yapma taraftarı değil bildiğin yapmak istemiyor beklicez diyor.
Hanımefendi saçmalıyorsunuz. Hcg degeriniz düşüyor, demek ki Mtx işe yarıyor, bu bir tedavi süreci. Neden boşuna ameliyat olasınız? Öyle siparişle olan bir şey değil ya bu!
Doktorları nasıl bi hale getirdilerse siparişle ameliyat istiyor hanımefendi?! Komik bile degil, asabımı bozdunuz.
Ayrıca iç kanamanız varsa yoğun bakımda yatıyor olurdunuz, burda başlık açıyor değil. Pede kanamanız oluyor olabilir, o iç kanama degil efendim. Mtx kullanıp bir dış gebelik sonlandırıyorsunuz, doktorunuza kanamayı söyleyin ve tedavinin bitmesini bekleyin.

Değeriniz 255e düşmüş, az kalmış. Ameliyat o kadar basit bişey değil inanın. Ben beta 8000 iken dış gebelik ameliyatı geçirdim, ameliyattan korkuyordum doktor iğne ile düşmez mecbur ameliyat olacak dedi. Beta 255 için ameliyat mı olunur allah aşkına. Genel anestezi alacaksınız, kürtaj değil bu. Doktorunuza teşekkür edin bence.

Hanımefendi saçmalıyorsunuz. Hcg degeriniz düşüyor, demek ki Mtx işe yarıyor, bu bir tedavi süreci. Neden boşuna ameliyat olasınız? Öyle siparişle olan bir şey değil ya bu!
Doktorları nasıl bi hale getirdilerse siparişle ameliyat istiyor hanımefendi?! Komik bile degil, asabımı bozdunuz.
Ayrıca iç kanamanız varsa yoğun bakımda yatıyor olurdunuz, burda başlık açıyor değil. Pede kanamanız oluyor olabilir, o iç kanama degil efendim. Mtx kullanıp bir dış gebelik sonlandırıyorsunuz, doktorunuza kanamayı söyleyin ve tedavinin bitmesini bekleyin.
Ben mi uyduruyorum
Doktor az iç kanaman var dedi buda beni korkutuyor haliyle
Değerim düşüyor seviniyorum ama kanamam artarsa diyede içim içimi yiyor

Yaşamadım ama ameliyatı da kolay değil diye biliyorum.
Doktorunuz en hasarsız şekilde atlatmanızı ister ve uygun tedaviyi uygular dire düşünüyorum.
Ama içinize sinmiyorsa ya da farklı şikayetleriniz varsa başka bir doktor görüşü daha alın.

Ben mi uyduruyorum
Kanamanız artarsa doktorunuz söyler sürekli kontrole gitmiyor musunuz?
Değeriniz düşüyor bu güzel haber.
Ama varsa endişeniz açık açık konuşun ya da başka bir doktora daha muayene olun.
Ama iç kanamam var beni ameliyat edin derseniz o noktada biraz komik olur bence.
Doktor biliyordur herhalde ne yapıp yapmaması gerektiğini.
Sizin gibi kafamda soru işaretleri olsa alırım başka doktora randevu giderim.

Ben mi uyduruyorum
“iç kanama” vücut bosluklarına olan bir kanama türü, sizin muhtemelen rahim içinize olan kanamadan yani mtx etkisinden bahsediyor. dediginiz iç kanama durumu farklı bir şey

Ters ters yorumlar yapip bilmislik taslayan arkadaslara sesleniyorum. Doktora isini mi ogretiyosunuz diyenler! Birincisi hasta istedigi tedaviyi secebilir! Mesuliyet ondadir fakat igne olmamaya karar verirse ameliyat istedigi konusunda diretebilir hakkidir! İkincisi travmatik bi olay geciren bi insana karsi verdiginiz tepkiler ne kadar medeni ve hassas oldugunuzu gosteriyor tebrik ederim. Uslup her seydir burdan da anlasildigi gibi. Ucuncusu eger konu hakkinda fikriniz yoksa ne diye yorum yapmaya kalkisirsiniz?! Herkesin her konuda bi fikri var mubarek. Dorduncusu ayni sureclerden gecmis biri olarak doktorum bana ameliyat yapmak istedi ve ben igneyi tercih ettim ve cokta saglikli rahat bi sekilde bu sureci atlattim. Demek ki her seyi herkes bilemiyomus. Dip not olsun hala ayni doktora devam ediyorum tedavi tercihimden dolayi ne ben doktora vay ameliyat yapacakti dedim ne o vay benim sozumu dinlemedi dedi. İstisare edilerekte bi yerlere variliyomus demek ki.

Ters ters yorumlar yapip bilmislik taslayan arkadaslara sesleniyorum. Doktora isini mi ogretiyosunuz diyenler! Birincisi hasta istedigi tedaviyi secebilir! Mesuliyet ondadir fakat igne olmamaya karar verirse ameliyat istedigi konusunda diretebilir hakkidir! İkincisi travmatik bi olay geciren bi insana karsi verdiginiz tepkiler ne kadar medeni ve hassas oldugunuzu gosteriyor tebrik ederim. Uslup her seydir burdan da anlasildigi gibi. Ucuncusu eger konu hakkinda fikriniz yoksa ne diye yorum yapmaya kalkisirsiniz?! Herkesin her konuda bi fikri var mubarek. Dorduncusu ayni sureclerden gecmis biri olarak doktorum bana ameliyat yapmak istedi ve ben igneyi tercih ettim ve cokta saglikli rahat bi sekilde bu sureci atlattim. Demek ki her seyi herkes bilemiyomus. Dip not olsun hala ayni doktora devam ediyorum tedavi tercihimden dolayi ne ben doktora vay ameliyat yapacakti dedim ne o vay benim sozumu dinlemedi dedi. İstisare edilerekte bi yerlere variliyomus demek ki.
İç kanamanız oldu mu, karın ağrınız
Nasıl geçirdiniz
Çok zor uyku uyuyamıyorum inanın

Back
X