Dolandırıcı mı sizce?

Bencede gondermeyin zaten bu tarz urunlerin sorunuda olabilir ayakustu bakip anlayamazsiniz sonrada iade etmekle ugrasirsiniz

Yolllama canım, harçlıklarınla felan sıfırın parasını tamamlayabilirsin.

asla gönderme

eşime birisi referans olarak çok iyi tanıdığını birinin ismini vererek arıyor bir olay anlatıyor

işi vermek için görüşmeye geleceğini X şehrinde olduğunu yol parası ve bir de belge var diyeyim onun masrafını istiyor

eşim diyor ki yol paranı vermem böyle dolandırıcı çok şöyle böyle

en sonunda belge parasına anlaşıyor 100 TL

sonra para gönderiliyor

adam akşama arıyor işte yarın şu saatte ordayım randevu veriyor vs

bekliyor bekliyor arıyor cevap yok

bir süre daha yolda olduğu için açmadığını vs düşünüyor ama adam dolandırıcı

referans olan kişi ile görüşüyor adamın en olaydan ne bu arayan kişiden haberi var

ama telefondaki adam o şu kişi numaranı verdi dediği kişi hakkında da eşim hakkında da gayet bilgi sahibi ikisinin birlikte çalıştığı işi vs biliyor

adam 100 TL için bu kadar düzenek kurmuş hala şaşarız

yani aman az miktar zaten dolandırıcı olsa onunla mı uğraşır deme

Tabi ki göndermeyin. İnstagram da 20 bin üstü takipçili satış sayfaları bile kapıda ödeme kabul ediyor. Güvenilir olmalarına rağmen insanları şüphede bırakmamak için.

Paraya bu kadar sıkışmışsa gondersin urunu alsin parayi.Sakin paranizi kaptirmayin

Sakın, sakın, sakın! Para göndermeyin. Hangi sehirdesiniz? İstanbul Sirkeci'de Hayyam Pasajı 'nda ikinci el DSLR makine bulursunuz. Satıcılai güvenilirdir.

Eşimin birsürü makinesi var ama iyi bir makine için 600 tl çok az değilmi
Ben burdan işkillendim

Mebla yuksek bir mebla mi bilmiyorum ama bence de göndermeyin.
Esim bir defa o hatayi yapti. S...n isimli siteden birine 100 tl gonderdi. Adam 100 tl icin hattini bile iptal etti dusunun yani. Guvenmeyin.

2.el eşya satan bir siteden alışveriş yapıyorsun sanırım, öncelikle kendi lokasyonuna yakın bir yerden almaya çalış makineni, buluşursunuz acele etmeden inceler öyle alırsın. Ben olsam güvenmezdim sanırım.

Göndermeyin. Ihtiyaci varsa hizlandırsın kargo işini..
Letgoya bakın derim elden teslim alma şansınız var. Kargo ödeme uğraşmazsınız hemde

Sakın gönderme. Dolandırıcı kesin...

Birde alacağın makineden 1-2 model düşük al ama sıfır al. Şimdi bu makine geldiğinde bozuk çıkarsa ne yapacaksın ? Adamın senden geri alacağını mı sanıyorsun... Garantisi var demiştir? Ya yoksa?

Şunu da unutma eğer bir ürün piyasa fiyatından çok aşağı satılıyorsa emin ol o işin içinde bir pislik vardır.

2. El ürünleri test etme imkanınız varsa, çalışıp çalışmadığın bakıp ta alın. İyi niyetli değil. Göndermeyin

Sakın gönderme zaten kargoda kapıda ödemeli gönderse ondan masraf çıkmıyor ki hiç tüm masraflar senin neyin sıkışması bu sakın inanıp aldanma ortada belki fotoğraf Makinesi yok parayı havale ettiğinle kalırsın günah almak istemem ama illa havale isteyen birinden şüphe duyarım üstelik kapıda ödemeli kargo ücreti dahi alıcının karşılayacağı durum varken sen başka satıcıya bak veya ısrar et sadece bu şartta alabileceğini söyle paraya çok ihtiyacı varsa kabul eder zaten

bu devirde ödemeli de olmuyor inanki. üst komşum sosyalmedyada bir butikten kapıda ödemeli elbise almıştı içinde 5 liralık tayt kızı engellediler bizlerde yazdık bizi de engelledirler zaten sayfada sadece elbise var yorumlara kapalıydı. o yüzden güvenme bir arkadaşın dediği gibi paranı biriktir git sıfrını al o kadar çalışıp emek vermişsin yazık

Bu şekilde çok dolandırılan var, bence bulaşmayın bu şekilde bi alışverişe

Bişey soracağım ne kadar para biriktirdin benim kuzenim de 3 tane makina var bir ara gördüm netten satışa çıkartmış hala satiliksa senin için fiyatını ogrenebilirim

Merhaba fotoğraf makinelerini tanıdık birinden almak daha iyi olur. O kişi dolandırıcı mı bilmem ama internetten ikinci el makine ben olsam almazdım. Çevrende fotoğraf çeken ve üst model aldığı için eskisini satan birini bul. Eli dar diye makineyi satıyorsa belkide bozuktur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…