Dolmuş'ta para uzatma

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
iyi akşamlar.. Başımdan gecen ve canımı sıkan bi olayı paylaşmak istiyorum sizinle.. Dolmuşa bindim bugun.. Arka koltuktan bi bey 5 lira uzattı bi kişi uzatır mısınız diye.. Dolmuşta kalabalık.. Bende onumde oturan 60 yaslarında ki bayana uzattım uzatır mısınız diye.. Bayan da giyimi kuşamı gayet yerinde kibar bi hanımefendiye benziyordu.. Kadın hemen almadı parayı.. Sonra aldı onundekine verdi.. Sonra bana dondu ve "herkes kendisi veriyo parayı. Neden kalkıp vermiyosun? Biner binmez verecektin ya da Diye sesini yukselterek konuştu benimle.. Bende parayı ben vermedim hanımefendi.. Ayrıca burası dolmuş.. Para uzatmak çok mu zor geldi dedim.. Belki ben vermedim deyip susabilirdim ama kadın bana dönüp sesini yükseltince yaptığı garibime gitti.. Ne olmuş yani uzatsanız dedim.. Parayı veren kişide burası dolmuş kanun böyle falan dedi arkadan .. kadın da bana sen vermedıysen ben vermedim der gecersin.. Kes sesini.. Yeter diye bağırdı.. Bende ya sabır cektım sustum.. İnsanlar ne kadar tahammülsüz olmuş.. Ondeki yolcuya para uzatacaksın altı üstü.. Ne bu öfke yani.. Eskide mi kaldı dolmuşlarda para uzatma?

Bence kadının kafa başka şeye bozuktu sana patlamış. hoş göreceğiz artık böylelerini. bazen bizde yapmıyor muyuz. iş yerinde okulda birine sinirlenip en olmadık adamdan çıkarıyoruz hıncımızı.

Hahaha off eskiden okula minibusle giderdim butun yol para uzatir ve para ustu cevirirdim bazen gına geliyordu ama oyle uyuzluk yapmadim hic yapanida gormedim tiklim tikisken arkadaki öne uçsun mu yani ne.
Oda bir garipmiş doğrusu..

Hadsiz kadin sen kes sesini diye bagirip, begenmiyosan in deyip kafami cevirip susardim.

eskiden falan kalmadı. halen uzatılıyor dolmuşta para. kaldı ki, onca insan ayağa kalkıp kendi parasını vermeye kalksa ayaktakiler nereye gidecek. kimse yoksa bile ayakta, sonuçta dolmuşta yürümek kolay mı. bence sen gerekeni söylemişsin. kadının densizliği. bazı insanlar böyle oluyor maalesef , olmadık tepkiler verebiliyor.

evet doğru orası dolmuş kanun öyle
hanfendi rahatına düşkünse özel arabayla, taksiyle gideymiş getçeği yere. demedin mı bu lafı? umarım demişsindir

insanlar artık bencil ve tahammülsüz,o da ne ki, engelliye, gebeye, yaşlıya yer vermeyenler asıl onlar çıldırtıyo adamı

sadece burası dolmuş dedim. O da madem parayı sen vermedin neden konuşuyosun kes yeter dedi.. O tarz bişey dedi yani.. Tamam teyze deseydim keşke.. Teyze lafını duyunca çıldıracak bi tipti çünkü.. İneceği yere gelince zahmet olmazsa ışıklarda durur musunuz lütfen dedi.. Çok da kibardı yani. Benle konuşurken bakışları falan fenaydı. Öldüresi vardı beni :)

O ayni teyzeler pazarda da çingar çikartiyor.Bebek arabasini gören basliyor soylenmeye.Dur bakalim daha yanindan gecmedim,carpmadim,yolu kapamadim bu neyin azarlamasi.Pazar daha kurulurken gidiyorum korkudan.Biktim valla laf yemekten...

Çöp Kamyonu Kanunu!

Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önlerine çıktı.

Şoförü çarpmamak için sert şekilde frene bastı. Taksi kaydı, ama diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı.

Taksi şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı.
Kadın bütün bu olanları şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.
Sordu:
"Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti."
Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek:
"Çöp Kamyonu Kanunu" dedi.
Kadın:
"Çöp Kamyonu Kanunu?" diye sordu, anlamamıştı.

Şoför açıkladı:
"Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir.
Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktiriyorlar. Ancak doldukça çöpleri bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Kişisel almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın."

Başarılı insanlar, çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler.

Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa, dolayısıyla "size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için iyi temennilerde bulunun."

Hayat, "%10 " onunla ne yaptığınız, "%90 "onu nasıl alıp karşıladığınızdır...

Bazen dolmuşta 8 kisilik olanlarda parayi uzattirsa laf yerim diye korkup iki buklum cama yapışık para uzatmaya üstünü almaya çalışan bi türlü yerine gecemen kişiler oluyor.. Bu teyze gibi paraya artık ellemek mi istemeyen vs kişiler yüzünden.. az önce kendi ucretini verirken paraya dokundun artık steril değilsin zaten diyesim geliyor..
Mecbur değil tabi ama ne bileyim uzat gitsin..
Ama bir de şuradan bi tane bilmem nere uzatır mısınız derken parmağını sırtıma omzuma aniden şiddetle bastıran tipler de var onlar da beni deli eder:)

Tamam da o da bilip bilmeden karşısındaki insanı azarlamış yani.Ayrıca zahmet olmazsa durur musun nedir ya hiçte kibarlık değil dolmuş o zahmet olmazsa nedir ya ahaha?Sadece yapay bi kibarlık onunki.Böyle tiplere uyuz olurum sahtekar asilzadeler.Gerçekten asil kibar bi kadın karşısındakinin işini kolaylaştırır yardım eder böyle çemkirmez.
Bundan sonra sessiz kalmayın ama verin herkese cevabını gerçi vermişsinizde zaten ama daha fazlası gerekmiş bu kadına.

İşte bunlar hep menopoz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…