- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
ay ben de ilk evlendiğim yıl bi heveslenip domates konserve yapayım dedim 10 kg domates ekşi ekşi oldu da çöpe gitti. valla ben artık şöle yapıyorum doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama işime geliyor. domatesi yemeklik stokluyorum buzlukta 2,5 kişiyiz. 15 kg aldım. tencereye koyup bir güzel kaynattım, kaynatınca yumuşadı ve kabuklarını soymak kolay oldu. kabuklu domates yiyemiyorum yemekte. sonra onları soğuyunca doğrayıp buzdolabı poşetleri ve hoop buzluk. bu şekilde rondodan geçirip te saklayabilirsiniz.
kolay gelsin
Ben her sene biber+domatesi kavanozda yapardım. Bu sene kk kadınlardan öğrendim ki çiğ domates rende ya da doğranmış buzlukta harika oluyor. Elbette çözdürmeden. Ben de bir kullanımlık denedim. Yemeğin içine direk rondodan geçirilmiş domatesi attım. Sonuç mükemmel.Arkadaşlar geçen kış domatesten çok çektim. Kilosu 7 tl ve hormonlu domatesleri malesef tükettik. Çok severiz domatesi.
AMAAAA bu sene akıllandım.
Yemeklerde kullanmak üzere domates stoklamak istiyorum.
Ama derdim şu ki nasıl yapacağımı bilmiyorum
SORULARIM:
1- Ben bi hazır küp küp doğranmış şekilde yemeklere direkt atılabilecek şekilde istiyorum. (annem yapardı ama
ben bilmiyorum bilen varsa anlatabilir mi)
2- Bi de domatesleri robottan geçirip püre şeklinde kaynatılarak yapılan varmış (o ne işe yarıyor, yapayım mı?)
3- İki kişilik bi aileyiz kaç kilo domates alsam olur?
Yardımcı olabilir misiniz ??
Arkadaşlar geçen kış domatesten çok çektim. Kilosu 7 tl ve hormonlu domatesleri malesef tükettik. Çok severiz domatesi.
AMAAAA bu sene akıllandım.
Yemeklerde kullanmak üzere domates stoklamak istiyorum.
Ama derdim şu ki nasıl yapacağımı bilmiyorum
SORULARIM:
1- Ben bi hazır küp küp doğranmış şekilde yemeklere direkt atılabilecek şekilde istiyorum. (annem yapardı ama
ben bilmiyorum bilen varsa anlatabilir mi)
2- Bi de domatesleri robottan geçirip püre şeklinde kaynatılarak yapılan varmış (o ne işe yarıyor, yapayım mı?)
3- İki kişilik bi aileyiz kaç kilo domates alsam olur?
Yardımcı olabilir misiniz ??
Kolay gelsin 20 kilo yeter sanırım kavanozları yıka kaynat kapaklarıda aynı şekilde yap domateslerin ustune kaynar su dok kabuğu çabuk soyulur sonra doğra pişir kavanozları ve kapakları kaynarsudan geçirerek doldur ters çevir sıkıca sar 24 saat beklesin hepsi bu ben 50 kilo yaptım
tatlım bende iki tüğrlü yapıyorum..
domatesleri yıkıyorum
domateslerin totolarına artı işareti çiziyorum kabuğunu soyabilmek için
kaynar su dolu bir leğene atıyorum birazcık bekliyor
sonrada soğuk su dolu leğene atıyorum
ve domatesin kabuğu bu sayede soyulacak kıvama geliyor
kabukları sotyulan domatesi robottan geçiriyorum ve buz dolabı poşetlerine yassıltıp koyuyorum
çözülmesi kolay olsun diye yassıltıyorum.
bir diğer tarifim ise aynı işlemlerden geçirdiğim domatesleri acı yada tatlı sen bilirsin yeşil sivri biberleri güzelce doğruyorum yağda kavuruyorum sonrada küp küp doğradığım domatesleri koyup şöyle bir kavurup alıyorum
istersen sıcak sıcak cam kavanozlara koyup sıcağıyla ağzını kapat böylelikle konserve olur istersen soğut ve buzdolabı poşetleriyle buzluğa koy seçim senin canım
kışın kıymalı pide yaptırırken, melemen ve yemeklere çok lazım oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?