Domuz eti krizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence fazla abartmissiniz gibi geldi.
Yemezsizsiniz, gidene kadar sabredersiniz olur biter...

Salam ve ekmek getirmis "sadece" konu sahibinin dedigine göre

Siz bahçeyi ateşe verirken eşiniz dayısını yumruklamalıydı. Az tepki vermişsiniz olmamış böyle...

Evet eşimle tartışmam yanlış oldu farkındayım.

Insanlik hali. Akıllarına hususi gelmemis demek ki

Abartıyorsun

ne olursa olsun hiçbir davete tam aç gidilmez yarı tok gidilir aslında... her türlü ihtimal sebebiyle birde kocaman insanız küçük bebek değiliz ki aç kalamayacak kadar. baktınız menü size uymadı zaten kalkmışsınız. türk halkı gibi 94849943 çeşit yemekle ölümü gör ye diye her milletden insanların ısrar etmesini beklemek yanlış olmuş . bence canınızı bu kadar sıkacak büyük mesele değil. kayınvalideniz yemek getirmiş kestane falan da varmış atıştırmalık varmış yani dayanamayacak olsanız atıştırırdınız değil mi ellerinden geleni yapmışlar yani. o kadar kişinin sadece size özel sofra düşünmesi zor bir ihtimal olurdu :)

Hanımefendi başka yemek yoktu diyorum. Tavuk vardı da bitmiş değildi yani.

siz bir kişisiniz.
domuz uygun görmüşler demek yemek olarak. sırf size özel tavuktur ettir neyse beklentide olmanız doğru bakış açısı değil.
kv niz getirmiş birşeyler salatada varmış bir akşam geçiştirecek şeyler yeseniz ölmediniz herhalde dışarlarda sinirden donarak sohbet etmek yerine. kendi kendinize sinirlenip kendi kendinizi huzursuz etmişsiniz.

Ah şu boğaz belası...
Çok çok abartmışsınız. Birkaç saat yemek yemediniz diye eşinizin kalbini kırmaya değer mi ya? Bir gün de geç yiyin biraz, ne olacak? Çocuk değilsiniz ki, kocaman kadınsınız, ne bu sabırsızlık?
Ben olsam biraz salatadan yerdim, kayınvalidenin getirdiği yemekten de yerdim. Eve gidene kadar azıcık tıkasa yeter yani.
Hem kayınvalideniz gereken özeni göstermiş işte, yetmez mi? Dıdının dıdısından özen beklemek gereksiz.
Geç gidince etsiz seçenekler de tükenmiş. Bir dahakine erken gidersiniz ya da yemek yüzünden bir daha eşinizin akrabalarını ziyaret etmezsiniz.

Bi kere de bana iş yerinde oldu. Herkes biliyor normalde benim domuz tüketmediğimi ama siparişi verince unutmuşlar.
Üstüne ben başka sipariş vermek isteyince de yaaa hazırlanması uzun sürer kem küm dediler. Napim ben de tamam sorun değil dedim. Gittim marketten bir şeyler alıp geçiştirdim. Demem o ki olabiliyor böyle şeyler

Evet abartmış olabilirim. Çok yemek yiyen biri bile değilim zaten olayyemek bile değildi. Çok uzak akraba değil aynı civarda oturan ve her özel günde toplanan bir aile. Evet beni düşünmelerini bekledim yani.
Bu arada başka yemek yoktu zaten tükemiş değildi yani. Normalde çok çeşitli olurdu ve bana söylerlerdi bak şunda domuz var yok diye. O yüzden biraz bozuldum.

Bazen daha pahalı geliyor, bazen uğraşmak istemiyorlar umursamıyorlar. Belki de kayınvalideniz bir şeyler getireceğini söylediği için öyle olur deyip geçiştirdiler

Evet olabiliyor tabii ki. Ama insan bozuluyor işte. Biraz da alıngan olabilirim.

Valla diyabetiniz falan var sandım ben. Babam da yemek yüzünden kavga çıkarır çok aç kalınca.
Daha evvel yapıyorlarmış, demek ki kasıtlı değil. Unutmuşlardır ya da başka bir durum olmuştur. Kimsenin durun ya kikelom'u aç bırakalım bugün diyeceğini sanmam.
Size tavsiyem, eşinizle alakalı olmayan durumlar yüzünden durduk yere haşlamayın adamı. Size saygısızlık edilse, hakaret vs. olsa savunsun tabi. Ama aç kaldı diye olay çıkarabilir mi? Tekrar ediyorum, çocuk değiliz, yemek yüzünden kavga edilmez.
Bakarsınız, tekrar görüştüğünüzde de yine sizin durumunuzu atlarlarsa, siz de onları misafir ettiğinizde dikkat ettiğiniz şeyleri esnetirsiniz.

Domuz eti yemediniz diye size bozulup tavır yapsalar haklısınız derim.Hatta kayınvalide yapıcı davranıp yemek getirmiş onu da yememişsiniz.Bu durumda kriz sorumlusu sizmişsiniz gibi göründü

Bizim yemeklerimiz çok baharatlı geliyor mesela onlara, bir şey yaparken onların damak tadına göre yapmaya çalışırım, onların tariflerini denerim. Böyle şeyleri önemserim çünkü. Ama aynı şeyi onlardan beklememek gerek… evet eşimden özür diledim sinirle ona patladım, yanlış oldu.
Kültür farklı dil farklı, insan kendini biraz yalnız hissediyor. Belki o yüzden böyle ufak şeylere bozuluyorum bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…