Domuz eti krizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sonunda anlayan biri. Bir de geç gitmeye takmış kafayı herkes. Çalışıyor eşim erken gidemedik. Keşke biz gelemeyiz deyip kestirip atsaymışız.

İnsanlarin size ozel asiri hassas davranmasini nasil bekliyorsunuz? Gec gitmissiniz, salata yemiyorsunuz, kv getirmis yemiyorsunuz. Madem boyle bir hassasiyetiniz var yiyip gitseydiniz, tribe bak

Kutlamalar zaten aile içinde yapılıyor, uzak akraba yok 10 küsür kişi. Kim geliyor kim gelmiyor belli. Benim geldiğimi biliyorlar yani, evet beni düşünerek bir şey hazırlamalıydılar. Kendilerinin de yemediği bir şey değil sonuçta tavuk ya da dana.

Garip değil biz Türkiye de doğum günü kutlarken hep aynı menü oluyor ya o yüzden dedim. Bir sorun yok yani

Gunduz vakti bir tık dedikleriniz kurtarir ama biz genelde aksam kutlariz dogum gunlerini ozellikle de hafta iciyse millet işten vs geliyordu ben cocukken.
Aksam aksam millete hamur yedirmek yerine mangal, et olmasi daha normal biz de gelenlere dogru durust aksam etli yemek verirdik.

Konudaki dogum gunu de aksam zaten.

Bilmiyordum.sagolun . Et yenebilir tabiki buna birşey demedim. Sadece böyle doğum günü duymamıştım garip geldi.

Yaşadığınız hayat ve evliliginiz beni hic ilgilendirmez ama bu kadar hassas oldugunuzu kendiniz anlattığınız icin bir noktaya deginmek istiyorum. Domuz eti yemek nasil haramsa, musluman olmayan biriyle evlilik de dinen gecerli degil. Esiniz musluman olduysa onun de yiyemiyor olmasi gerek. O sizin kadar sorun etmiyorsa siz jiye bu kadar atarlandiniz ki?

Bu sıralar her yerde hayat pahalı. Belki 10 kişiyi ağırlamak zaten pahalı geldi ve bir de tavuk - dana alıp masraf yapmak istemediler. Kayınvalideniz de ben hallederim getiririm bir şeyler diye düşündü. Kırılacağınızı tahmin edemediler çünkü hep böyle değillermiş dediğinize göre.
Bilmiyorum yani. Ben bu şekilde düşünüyorum. Mesela biz bir ara alışverişi ortak yapıyorduk domuz kıyma-domuz sosis dana kıyma-sosisin yarısı yani. O yüzden kendim alıyordum. Bence değer vermekle alakası olamayabilir belki de bütçedendir…

Üstte yazdım neden yemediğimi. Dini hassasiyetim yok. Domuz eti yiyemiyorum, tiksiniyorum. Kokusundan midem kalkıyor.

Belki sen olduğun için yapılıyordu o kadar çeşit. Bulunmadığın ortamlarda ne yediklerini kaç çeşit yapıldığını bilemezsin.

Üstte yazdım neden yemediğimi. Dini hassasiyetim yok. Domuz eti yiyemiyorum, tiksiniyorum. Kokusundan midem kalkıyor.
Dini hassasiyetine, farkliligina saygi duyup düşünceli davranmalarini beklemeni bir nebze anlayabilirdik ama sen düpedüz şımarıklık yaptim diyorsun yani. Eeee senin sevmedigin tiksindigin yemeklerin listesini dagit bari insanlara fazla zorlanmasinlar. Ay onlar da nasil sasirmistir kaprisli Türk gelinini gorunce. Kiyamam

Kayinvalideniz salam ve ekmek getirmis, salamli sandvic ve salata da karin doyurmaz mi ya? Ben olsam dayidan da mayonez ister sandvic yapar salatayla yerdim. Bazen ogle yemeklerinde bu tarz seyler yiyorum ben.

O yuzden bana derdiniz karin doyurmak degil de, onemsenmemeye bozulup bunu herkese 'ac kaldim' kisvesi altinda duyurmak gibi geldi bana.

Benim de esimin ailesi yabanci, milli yemekleri deniz urunlu pilav, benim deniz urunleri ile aram yok ama kimseden bana ozel yemek yapmasini beklemiyorum. Yemekte paella varsa pilav kismindan aliyorum, salatadir mezedir yardimci yemeklerden yiyorum oldu bitti iste. Maksat ailece beraber vakit gecirmek, dort dortluk karin doyurmak degil ki.

Belki sen olduğun için yapılıyordu o kadar çeşit. Bulunmadığın ortamlarda ne yediklerini kaç çeşit yapıldığını bilemezsin.

E biliyorum tabii ki ne yiyip ne içtiklerini. Mutfak kültürlerini. Eşim bahsetmemiş olabilir mi sizce

Sevmemek ayrı tiksinmek ayrı. Tartışmayacağım bu konuda. Hayatımda yemediğim bu kadar ağır kokulu bir eti yiyemiyorum.

Kayinvalideniz sizi dusunmuş getirmiş bal şeker olsun der yerdim

Sevmemek ayrı tiksinmek ayrı. Tartışmayacağım bu konuda. Hayatımda yemediğim bu kadar ağır kokulu bir eti yiyemiyorum.
Ben de baliktan tiksiniyorum mesela Ama bi yerde balik pisti diye kimselere bu kadar trip atip bir de uste cikmadim. Genelde bi yerde balik pistiginde kuzu kuzu hazir noodle gibi sefil biseyler yiyip sesimi cikarmyorum. Hayir ne diyim millete yani

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer

Zaten yemek saatinden sonra gitmişsiniz belki de yemek yiyip geldiğinizi bile düşünmüş olabilirler
sonra aç kaldı deyince de işte salata kestane kayınvalidenin getirdiği yemek yiyebilirmişsiniz yani fazla alınganlık yapmışsınız.
Dayının hareketini tamamen yanlış buluyorum bir alternatif daha sunmalıydı orası tamam ama bu konuda eşinize ve kayınvalidenize triplenmeniz yanlış

Geç gitme konusunu çokça açıkladım, yemek ortada duruyor açık büfe şeklinde. Kvdeme herhangi bir şey söylemedim ve yapmadım. O benim yemek yiyip yemediğimi bile görmedi yani. Dışarda da normal bir şekilde sohbet ettim insanlarla. Evet eşimle tartışmamalıydım. Alınganlık yaptığımı kabul ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…