Domuz eti krizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalideye üzüldüm. Fazla bile anlayışlı davranmış. Milletin ülkesine gidip, evlenip, ailelerinin içine girip dini inancınız yüzünden ayrıcalık beklemeniz benim mantığıma uymuyor.

Dini inancım yok domuzdan tiksiniyorum ve yemiyorum. Anlayışlı olmak güzel bir şey siz de tavsiye ederim.

Biz bence çok duyarlı insanlarız. Onlar böyle şeyleri zerre takmıyorlar ya. Mesela ben, birisi uyurken çok saygı duyarım dikkat ederim odaya girip çıkmam sürekli sürekli işimi sessizce halleder giderim, kapıyı da kapatırım. Benim oda arkadaşım sabahları hiç uyanmamasına rağmen saat 6dan başlıyor alarm kurmaya kendi uyanmıyor bile ben ofluyorum pufluyorum öyle. Sonra kalkıyor terliklerini şap şap vurarak yürüyor sürekli gelip gidiyor dolapları sürekli sürekli açıp sert sert kapatıyor, odanın kapısını da hep açık bırakır. O saatten sonra dedim ben niye ince düşüneyim o uyuyunca ben de aynısını yapıyorum. O yüzden fazla ince düşünüp karşıdan da beklentiye girmeyin derim ben bu yıl en çok bunu öğrendim

Kayınvalideye üzüldüm. Fazla bile anlayışlı davranmış. Milletin ülkesine gidip, evlenip, ailelerinin içine girip dini inancınız yüzünden ayrıcalık beklemeniz benim mantığıma uymuyor.
Her ihtimale karşı giderken tavuk balık alınabilirdi. Ev sahibi pişirmek istemezse eş pişirirdi. Aslında çözüm çok.

Dayı ve yenge bilerek yapmış. Yıllardır sana özel yemek yapılmış sofra kurulmuş. Belki de sen bir şekilde onların bazı beklentilerini karşılayamamış olabilirsin. Onlar da sürekli ve sadece senin beklentilerin üzerine kurulu bir ilişkiden yorulmuşlardır. Çocuğun doğumgününü bile kendi doğumgünün gibi yaşamak istiyorsun.
Kayınvalideye çok ayıp olmuş.

Onun icin kayinvalide birseyler almaya gitmis sanirim.
Evet dedi ya ekmek arası salam alıp getirmiş kv.diye yani ayak üstü geçiştirmek gibi olmuş tabi aile durumlarıni ve samimiyetlerini bizler bilemeyiz. Ama ev sahibi tarafından önemsenmedigi bariz ortada.

Hassas buldum ben sizi
Bu tür ortamlara giderken tok gidin madem öyle
Unutmuşlardır
O kadar kişi içinde tek size özel yemek yapmazlar ki
Domuz eti olmayan yemekler de vardır içinde illa ki
Salata , kestane falan varmış
Tavır almak yersiz olmuş

Açken ben de ben değilim
En büyük ayıp kv'ye yapılmış yazık kadına
Kestane ye diyen dayıya siz de:"Şurdan bir peynir ekmek getirin" deseydiniz ya..

Bana nedense konu sahibi, onca sene umursanıp ardından birden umursanmayınca kendini önemsiz hissetmiş ondan üzülmüş gibi geldi. İş çıkışı onca yoldan gidip de, kendine ayrılmış bir şey bulamayınca kırılmış gibi hissettim çünkü her zaman bana şunu yeme bundan ye derlerdi demiş

Kimse bana özel yemek hazırlamıyor yıllardır. Kendileri de tek domuz yemiyor. Üstte yazdım genelde nasıl hazırladıklarını. Benim kvmin evinde domuzdan çok tavuk ve dana pişer. Kimseye zorla yedirmiyorum bunları.

Kendim evime davet ettiğim yakın birinin yemediği yemekle tek bir menü hazırlamam ama bana ilk defa böyle birşey yapılıyorsa da sorun çıkarmazdım.
Çok açsanız kayinvalidenizin getirdiğiniz yeseydiniz. Üstüne kestane tamamdır yani.
Eşiniz kabalık bile yapmış bana kalırsa daha ne yapabilirdi?
Çok uzatılacak bir mevzu yok ortada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…