donbulun diyet günlüğü

Ltfyclk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
1.933
54
68
Kırklareli
bugünden itibaren kendime açtığım bu sayfada yediklerimi paylaşacağım.taki 65 kiloya düşene kadar.zaten hergün yediklerimi yazıyorum.onları burayada yazacağım.önce diyetisyenimin bana verdiği ve 18 şubata kadar olan listemi vereyim

SABAH

şekersiz çay
1 kibrit kutusu yarım yağlı peynir veya haftada 3 kez yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği(50 gr)
4-5 adet zeytin
domates,salatalık,yeşillik

ARAÖĞÜN

1 porsiyon meyve
yarım kase ligt yoğurt

ÖĞLE

1 kase çorba
8 yemek kaşığı suzuz sebze yemeği
1 ince dilim tam buğday ekmeği( 25gr)
yarım kase liğt yoğurt
sınırsız yağsız salata

ARAÖĞÜN

1 porsiyon meyve
1 çaybardağı süt
1 çorba kaşığı buğday ruşeymi veya 1 çorba kaşığı yulaf kepeği veya 1 adet galata veya2-3 adet grisini veya 4 adet diyet bisküvi

AKŞAM

2 yumurta büyüklüğünde et (et tavuk balık herhangi biri derisiz) veya susuz 10 yemek kaşığı kuru baklagil yemeği
yarım kase liğt yogurt
1 ince dilim tambuğday ekmeği(25 gr)
sınırsız yağsız salata
3 yemek kaşığı bulgur pilavı veya esmer pirinç pilavı veya makarna

ARA ÖĞÜN

1subardağı süt
1 avuç leblebi

bugün 2.5 aylık diyetimin en saçma kahvaltısını ve ara öğününü yedim.

SABAH

100 gr şeker para=283 cal

ARAÖĞÜN

70 gr çiğ köfte=140 cal
100 gr şalgam suyu=13 cal

buğün öğleni sabah etim.biraz dengesiz ama en azından calori limitimi aşmadan günü tamamlarım.bu 2 kere başıma geliyor.kendimi dağıtmadım amannn yedim hadi yemeye devam edeyim demeden 100 gr kestim.bak öğle oldu.belki meyve salatası belkide tarhana içerim tarhananında 330 gr 200 cal yani kalorisi düşük sayılır.hem içine acı katıp fincanda içebilirsin vücudunun meteboilzma hızınıda artırır.

şuana kadar 436 calde kaldım.doktorun verdiği yaklaşı 1300-1500 cal arasında bir beslenme bana ayda 5 kilo gider demişti benim bünye diyete dirençli olduğundan ben ayda 2 kilo kaybederek devam ediyorum.plsun en azında 2.5 ayda 1 beden inceldim.eskisine göre artık 1 beden küçüğüm.düğmesini zor vurduğum pantolonlar artık rahat giyiliyor.2.5 ay sonra üzerimden dökülecek.yeni pantolon alacağım.bir 2.5 ay sonra onlarda bol gelecek.inşallah böyle böyle zayıflarım.ilerleyen saatlerde sporada gideceğim 1.5 saate yakın spor yapıyorum hemde tam 1 aydır.son ayda çok kilo verememin nedeninin kas oranımın artışı neden olmuş

öğleye ne yiyeceğime karar verdim.25 gr ekmeğimi derin bir tabağa yatırıp üzerine 330 gr tarhana çorbası döküp yiyeceğim.nefis ve doyurucu bir yemek olacak .yetiştire bilirse ara öğün için meyve pudingimi yaparım

bugünkü yemeyi pilanladığım tarhana çorbamın yarısını yedim.akşamada 50 gr kadar ekmek 6 kaşık sebzeli et ve 1 bardak ayran içtim.yarım elma yarım armut yedim.akşamı kapadım.leblebimi yemedim sütümü içmedim.öğle 3 yemek kaşığı makarnamı yedim.herşeyi yedim ama düzenli olamadım.şöyle soframa oturup tadını çıkaramadım bu yüzden kendimi kötü hisettim.tek kaçamağı 100 gr şekerpareydi.onuda birşeyleri kısarak çıkarmaya çalıştım.aslında bu çok büyük hata ama yaptım bir kere dönüşü yok.

yarın okuduğum sağlık kitaplarından öğrendiğim bilgileri paylaşacağım.ve yarın diyetime saatli yapıp soframda kraliçeler gibi yemeğimi yiyeceğim.1,5 saat sporumu da yaptım.yaklaşık 9000 bin adımımıda atım.tabi hepsi 1.5 saat sürüyor.yarı spor salonunda yarı dışarda yürüyerek sporumu bitirdim.artık günde bitti

bugün büyük bir zafer kazanmış komutan gibi hisediyorum.2 günlük diyeti bırakma tehlikesini atlatım.tatlı ve ekşi yemeklere olan isteğim bugün sabah gitmişti.Allaha çok şükür 2 gün gibi bir sürede geçti.kırılma anları yaşadım.samimi olarak aman boşver diyeti artık yaşın 43 ne olacak bundan sonra manken mi olacaksın diye aklımdan defalarca geçti.

elim yemeklere gitsede bir 100 gr yaklaşık 300 calik bir şekerpareyle kurtardım.devamını getirmedim.halbuki tatlı orada masada ğözümün önünde duruyordu.kekte öyle.ama durdum ve kendimi oyaladım.geçmesini bekledim.üstelik 2 gündür günümün yarısı mutfakta geçmesine rağmen kendimi tebrik ediyorum

bugün sabah menüm=

40 gr beyaz peynir
4 zeytin
50 gr tambuğday ekmeği
1 domates
tatlandırıcı konmuş çay

ARA ÖĞÜN

yarım elma.

yemek düzenim geri geldi

realage diyeti diye bir kitap okudum.kiloyu bilimsel olarak ele almış yiyeceklerin vücuta yaratıklarını yorumlamış.araştırma sonuçlarını vermiş.aslında her evde olması gereken kitaplardan biri.
yiyeceklerin vücudu nasıl gençleştirdiğinden bahsediyor. zaten kitabın ikinci adı yiyeceklerle gençleşin.insanın neye nekadar ihtiyacı olduğundan bahsediyor.bağzı yiyecekleri rutin olarak yersek kaç yaş gençleşeceğimizden bahsediyor.vitamin nekadar almalıyız vs..bunların hepsini okuyup akılda tutmak çok zor.ben 3 kitabını aldım.diyet,yemek ve spor.zaten bu kitabı okuduktan sonra diyete tekrar dönüp spor yapmaya karar verdim.elimde kangurubu diyeti 4 gün diyeti diyede diyet kitapları var hepside sağlıklı zayıflama.öyle haftada 5 kilo deyip sudan kaybeden diyetlerden deyil.şuan adet döngüsüne girdim.nefes alamıyorum çünkü vücudum su toplamaya başladı.bunu biliyorum ve teleaşa kapılmıyorum.tuvalete 2 gün çıkamamak bile 2 kilo farketiriyor.sora düzene girince birden 2-3 kilo birden gidiyor

haftada 150 gr dan fazla fındık yersen 1,5 yaş daha genç olursun
haftada 3 porsiyon(1 porsiyon 1 deste kağıdı büyüklüğünde)balık yersen 1,5 yaş genç olursun
haftada 1 kere et yersen 0.5 yaş gençleşirsin.hiç yemezsen 1,5 yaş daha genç olursunuz.
günde 5 porsiyon sebze yersen 2 yaş daha genç olursunuz
haftada 5 den daha fazla kahvaltı yaparsan 0,5 yaş daha genç olursunuz
haftada 5 den fazla tamtahıl lifi yerseniz 1 yaş gençleşirsiniz vs ....

bunun gibi pek çok sorusu var cevaplayıp hesabını yaptınızmı vücudunuzun kaç yaşında olduğunu buluyorsunuz.ve verilen öğütleri dinlerseniz vücut yaşınızı 15 yıl geriye çekebilirsiniz.

300 gr karnıbahar 1tatlıkaşığı acıbiber salçası 1 tatlıkaşığı yağ ve bir minik soganla karnıbahar yemeğimi pişirdim.4günlük meyvemide meyve pudinği yapmak için düdüklüye koydum.bilendırdan geçirip kavanozlara koyacağım.içinede 1 tarçın çubuğu 1 paket vanilyada ekledim.pudinğ kıvamında olsun diye.biraz sonra pişer.

pudingim harika oldu içine diyet şekerde koydum.piştikten sonr.bu tatlandırıcılar pişerken konmuyor.bilendırdan geçirirken koydum.bardağa doldurdum üzerine tarçın atım.bozaya benzedi.harbi tadı boza gibi üzerinede sarı leblebi ekleseydim tam olacaktı.meyve pudingimi armut ve sarı elmayla yaptım armut daha fazlaydı.çakma boza oldu

şimdi bugün sabah tam kahvaltımı yaptım atra öğünümü yedim öğleye karnıbaharımı yoğurtla yedim .tarhanamı ekmeğimle yedim 1 yumurta büyüklüğünde tavuk göğsü yedim.süt yerine meyve pudingimi yedim.leblebimide yedim.yani buğün tek hatam 10 gr kadar fazla ekmek ve süt yerine meyve koydum oda vitamin olsun diye

şimdi ocağıma yarınki yemeğimi koydum.pırasa bulgurlu yeşil mercimek soğuyunca içine sebze koyup marulla yiyeceğim.çorbam aslında yarınada var tarhanam duruyor.aslında yoğurt çorbası yaparım diye düşünüyordum.ama yoğurdum bitmiş.sabahta epeydir yumurta yemiyorum yumurta yiye bilirim.umarım yarın kuralarıma uyarım bugün yürüyüş yapmadım dinlendirdim.yarın yaparsam yaparım.ama haftanın 5 günü 1.5 ile 2 saat arası yapıyorum.vücudu şaşırtmak içinde hergün aynı saate yapmadım.

realage diyetinin yemek kitabında mutfağın IQsu diye birşey var.mutfağınızda bulunan malzemeler aletler tavalar tencereler makinalar mutfağınızın zekasını oluşturuyor.mikser olması mikro dalga fırın yapışmaz tava buhar makinası gibi araçların bulunması sizin yemek yaptığınızı gösteriyor.yemek yapan bir insan hazır yiyen insana göre daha genç oluyor.annelerimizde yemek yapıyor ama şişmanlardı olduğundan daha yaşlı duruyor diye düşünebilirsiniz.yemek yapabilmek mutfak malzemelerinin tam olması yetmiyor.birde bu malzemelerle sağlıklı yemekler pişirmek önemli.

neyse yeşilmercimeğim pişmek üzere pırasam pişmiş.benim oğlan bunları bizmi yiyeceğiz diye sordu.bende malesef kendime yaptım dedim.sanki önlerine koysam yerler.sebze düşmanı uzaylılar yetiştirmişim

haftada 150 gr dan fazla fındık yersen 1,5 yaş daha genç olursun
haftada 3 porsiyon(1 porsiyon 1 deste kağıdı büyüklüğünde)balık yersen 1,5 yaş genç olursun
haftada 1 kere et yersen 0.5 yaş gençleşirsin.hiç yemezsen 1,5 yaş daha genç olursunuz.
günde 5 porsiyon sebze yersen 2 yaş daha genç olursunuz
haftada 5 den daha fazla kahvaltı yaparsan 0,5 yaş daha genç olursunuz
haftada 5 den fazla tamtahıl lifi yerseniz 1 yaş gençleşirsiniz vs ....

bunun gibi pek çok sorusu var cevaplayıp hesabını yaptınızmı vücudunuzun kaç yaşında olduğunu buluyorsunuz.ve verilen öğütleri dinlerseniz vücut yaşınızı 15 yıl geriye çekebilirsiniz.

Canim gunlugun hayirli olsun ismini cok beyendigim icin girip okudum.ustteki bilgiler cok hosums gitti.Isallah istedigin kiloya ulasabilirsin.bende rejim yapmaya calisiyorum ama cikolataya olan duskunlugum yuzunden hep bozuyorum

Canim gunlugun hayirli olsun ismini cok beyendigim icin girip okudum.ustteki bilgiler cok hosums gitti.Isallah istedigin kiloya ulasabilirsin.bende rejim yapmaya calisiyorum ama cikolataya olan duskunlugum yuzunden hep bozuyorum

merheba tatlım teşekür ederim.kendimce öğrendiklerimi paylaşıyorum.ne yediğimi ne yaptığımı falan.ilk ziyaretçim sensin o yüzden hoşgeldin diyeyim.

okuduğum birçok diyet kitabını yaptığım ve başaramadığım diyetleri birden neden kilo aldığımı falan yazıyorum.43 yaşında 3 çocuk doğurmuş ve yeni kaynana olmuş biri olarak azıcık olan deneyim ve bilgilerimi yazmaya devam edeceğim

sevgili misafirim günde 40 gr biter çikolata yiye bilirsin.dayanamıyorsan sabrını kırıldığı bir ara öğüne biter çikolata koy tatlım aklında kalacağına miydende kalsın.

Back
X