Kekler, poğaçalar, kurabiyeler, börekler, dondurucuda saklanmak için en uygun pişmiş yiyecekler.
Her zaman yapmayı planladığım ama bugüne kadar tam olarak başaramadığım durum.
Yani ara ara yapıp atarım dondurucuya ama komple bu şekilde misafir ağırlamak hakkaten çok rahat; kan ter içinde kalmadan.
evet,en azından poğaçanın kekin hazır olması bile bana büyük kolaylık sağlayacaktır.ama ya olmazsa,yeni yapılmış hissi kaybolursa diye cesaret edemiyorum.:26:
peki sizin dondurucuya attıklarınızda bi değişiklik oldumu hiç?yoksa o tazecik yeni yapılmış hissi duruyomuydu
cevaplar için teşekkürlerbirde keki dilimleyipmi koyuyosunuz yoksa kalıptan çıkarıp ,poşetleyip oldugu gibimi koyuyorsunuz.sonra dilimlerken zor olmuyormu?
birkaç arkadaşım dondurucuya kek, poğaça koy demişler ama ben önermem.birkaç kez denedim dondurucunun kokusu siniyor ve taze olmuyor.ben börek ve yaprak sarması koyuyorum onlarıda pişirmeden.pişirilerek konulan malzemeler kokuyor.ben dondurucuya banyolu börek koyarım.
mesala milföydende tatlı veya tuzlu pasta yapabilirsin.akşamdan yapılan muhallebili tatlılar, kurabiye yapabilirsin.bunlar ertesi gün daha güz<el olur.ben genelde böyle yaparım.akşamdan kurabiye, muhallebili tatlı yaparım.patatesli börek yapacaksamda akşamdan yaparım.buzdolabına koyarım.misafirimnin geleceği saate yakın pişiririm.yanınada makarna salatası veya patates salatası yaptın mı 4 çeşit olur.o da yeter.birde milföylü börekte kolay olur.yufka yapmazsan peynirli milföylü börek yapabilirsin.umarım yardımcı olmuşumdur.ben dondurucudan çıkan pastaları sevmiyorum ve yerken bilirim.o yüzden akşamdan yapacağım pastaları yaparım.ertesi günüde salata veya kısır hazırlığı birde böreğim kalır.hemde taze taze olur.
derindondrcum hiç kokmaz benim..
koydğum herşeyide çift streçle koyarım..
her hafta neredeyse eşim için yapar koyarım işe giderken kahvaltı için bi tane çıkarır yer...
tazesiyle çıkarıp çözdürdüğümü ayırt edemezsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?