dondurucuda kek,poğaça,hamurişi..

faydalı olabildiysem ne mutlu :))
bu konuyu açtıktan sonra poğaça,kek,kurabiye ve yufkadan börek..hepsini denedim.ve hiçbirinde sorun yaşamadım.
kek,poğaça,kurabiyeleri pişirip attım.ikram etmeden birkaç saat önce çıkardım.hiçbi fark yoktu,gayet güzeldi.yufkadan ise sigara böreği sarıp koydum.ve yenilecek kadarını çıkarıp yumurta sarısı sürüp fırınladım.(sarmadan önce sadece su ile sıvı yağ karıştırıp sürdüm,sonra peynirli harcı koyup sardım)
birde burada okudugum gibi ertes igün gelicek misafirler için normal tepside börek yapıp buzdolabının altında beklettim.ertesi gün misafirlerimin gelmesine yakın çıkarıp pişirdim.harika oldu

çok güzel bir konu olmuş ama nedense güncelliğii çabuk yitirmiş buzluğa başaka birşey yapıp koyan yokmu.bende patataesli börek var onu pişirmeden atarım güzelce streçe sarıp.kurabiye koyarım.sonra mozaik pasta koyarım

patatesli böreği nasıl koyuyosun? mesela bi tepsi börek hazırlayıp pişirmeden kesip poşetliyo musun? anlayamadım da
ben patatesli börek harcı denemiştim içinde soğan olduğu için mi bilmem çok sulanmıştı buzluktan çıkarınca, kullanamadım. acı tecrübe oldu bana

Dondurucuda cheescake ya da pasta turta falan saklayan var mı? Nasıl olur acaba? Kek poğaça falan zaten çabuk yapılıyor amA böyle meşakkatli şeyleri saklayabilmek önemli.
Deneyen var mı???

Ben bir de yemek pişirip koyuyorum. Et yemekleri, zeytinyağlılar, hepsi hepsi.... Süper oluyo hazıra konmak.

patatesli börek pişirmeden ve kesmeden koyuluyor. yani olduğu gibi strece sararak. 2 parçaya bölünebilir rahat sarmak açısından.

kek poğaca elmalı kurabiye pişirip dondurucuya koyduktan sonra yani çıkardıktan buzunu çözdürdükten sonra nasıl pişiriyorsunuz cvp için tşklerr

Konu bayağı gerilerde kalmış ben de ararken buldum burayı. Ben nisanın başında ailemin yanına gideceğim. 15 gün kalmayı planlıyorum. Ama gel gelelim ki eşim yemek yapmaz ben yokken zaten ben yapıp gitsem de onu yemez zaten. Buzluğa hamur işi kurabiye kek tarzında bir şeyler paketleyip öyle gitmek istiyorum.

Konuyu da baştan sona okudum zaten koymayı düşündüklerim şunlar:

elmalı kurabiye, havuçlu kek, açma, mayasız poğaça, bir de gül böreği düşünüyorum. Acaba gül böreğini pişirip de koyacağım mecburen. Sizce olur mu.? Cevaplarınz bekliyorum kk nın hamarat hatunları. Siz ne düşünüyorsunuz başka neler koyabilirim.?

Bu konu güncel kalsın. Herkesin işine yarar bence.

Yapan arkadaşlar benmde size bi sorum olck kurabiyelerim var onları cam kvanozdamı saklayayım yoksa strecemi sarayım.poşette daha önce kek koydum tuhaf bi koku sindi ve taze tazede kalmadı tavsiye etmem...

Ben börekleri her zaman çiğ yani pişmeden saklarım.çıkarınca yumurtasını sür at fırına...sigara böreğide çok pratik oluyo çözülünce hemen kızartıyorum gül böreğide çiğ konulabilir hiç bişey olmaz sıkı sıkı poşetlemelisiniz ama...

peki çözdürüp mü fırında pişiriyorsunuz çözdürmeden mii

eee peki pişmiş keki buzluktan çıkrdın oda sıcaklığında mı çözülüyo mikroya yada fırına atıp ısıtıyo musun

bence olur ya bildiğimden yada hemen anlaşılıyo ne kadar ısıtsanda taze olmadığı anlaşılır . üzgünüm durum bu yani en azından ben anlarım bana yapma öle :)))))))))

Ara ara zorla buldum. baya eskilerde kalmış bu güzelim önemli konu. yemek yarışmasına filan katılan hamarat hanımlar şu konuya bi el atın bakalım. neler eklenebilir bu dondurucuya koyulacaklar lisetesine?

tüm yorumları okudum. bayağı faydalı oldu :) kurabiye yapıp koydum şimdi de sigara böreğini deneyecem. teşekkürler herkese

Evet tatlım kalan hamur işlerini dondurma kutusunda dondurucuya atarım. Çıkarttığımda da fırında ısıtırım yeni yapmış gibi olur

bende kek,poğaça,börek koyuyorum buzluğa bide kurabiyeyi deniycem

koyduğunuz kapların yada poşetlerin ağzını sıkı sıkıya kapatmazsanız buzdolabı kokusu sinebiliyor ben 2 poşete koyuyorum bu yüzden

börek olayına gelince çıtır çıtır börek istiyorsanız pişirmeden koyuyorsunuz, yumuşak olsun diyorsanız pişiripte buzluğa atıyorsunuz

Poğacanı hazirla mayalama işleminden sonra yumurtasını susamını serp sonra buzdolabı poşetine koy tepsinin içinde tane tane dondurursan birbirine temas etmediği için çikardığında sorun yaşamazsın Donduktan sonra tepsiyi buzluktan al, buzdolabı poşetin ağzını sıkıca bağla. böreklerini de aynı şekilde yapabilirsin.
Kullanmak istediğin zaman fırin tepsisine çözülmesini beklemeden dizip pişirebilirsin. Kurabiyeleri kekleri pişirdikten sonra koyabilirsin içlerinde su bulunmadığı için donmazlar. Buzluktan çikardıgın gibi yenmeye hazır halde olurlar
İstersen poğaça böreklerini pişirip de dondur ama aynı lezzeti vermez.Ben artanları buzluğa atıyorum miktar az ise mikrodalgada yoksa fırında ısıtıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…