konusahibi arkadaşım süper konu gerçektenben 2,5 kişilk bişr aile olarak evde yaptığım ahmur işelrinşi bitiremeyip sürekli eşe dosat götüren ikram eden brisiyim ama artık acil durumlar için saklamayı da denicem
Arkadaşlar mayalı hamurdan yapılan hiç bir şeyi buzluğa atmamak gerekirmiş
Bunun sebebi nedir acaba?:26:
çok güzel bir konu olmuş ama nedense güncelliğii çabuk yitirmiş buzluğa başaka birşey yapıp koyan yokmu.bende patataesli börek var onu pişirmeden atarım güzelce streçe sarıp.kurabiye koyarım.sonra mozaik pasta koyarım
patatesli böreği nasıl koyuyosun? mesela bi tepsi börek hazırlayıp pişirmeden kesip poşetliyo musun? anlayamadım da
ben patatesli börek harcı denemiştim içinde soğan olduğu için mi bilmem çok sulanmıştı buzluktan çıkarınca, kullanamadım. acı tecrübe oldu bana
patatesli börek pişirmeden ve kesmeden koyuluyor. yani olduğu gibi strece sararak. 2 parçaya bölünebilir rahat sarmak açısından.
peki çözdürüp mü fırında pişiriyorsunuz çözdürmeden miibende elmalı pasta yapıyorum once bı tepsıye dızıyorum atıyorum buzlukta bıraz donuyo 2 3 saat
ardından çıkarıp onları buzdolabı pışetıne koyuyorum yanı pişmeden yapıyorum bunları
mısafır gelmeden 2 saat once falanda atıp fırına pışırıyorum ardından pudra şekerıne buluyorum
çok guzel oluyo tazecık ben sevıyorum.bide arada bı mantı yapıp atıyorum o da çok ıyı oluyo
bırde alakasız ama et köfte yoğurup şekıl verıp bı tepsıye dızıp koyuyorum
hazır kofte gıbı darda kalınca çok rahat oluyo hemencık pışırıverıyorum
eee peki pişmiş keki buzluktan çıkrdın oda sıcaklığında mı çözülüyo mikroya yada fırına atıp ısıtıyo musunkızlar geçenlerde yazmıştım.poğaçayı denedim tadında hiçbir değişiklik yoktu ve gayet güzeldi diye.
bugünde geçenlerde denemek amaçlı koydugum 2 dilim keki :) çıkarıp baktım.tazecik yeni pişmiş gibiydi..
ayrıca fazla alınan ekmekleride koyuyorum.çözününce yeni alınmış gibi oluyor.ekmek israfıda çok yapmıyoruz artık :))
dondurucuda hamurişi olarak şimdilik poğaça ve kurabiye var.poğaça ve kekten emin oldum.yarında kurabiyeleri çıkarıp bakıcam.bi değişiklik varmı diye...
evet,en azından poğaçanın kekin hazır olması bile bana büyük kolaylık sağlayacaktır.ama ya olmazsa,yeni yapılmış hissi kaybolursa diye cesaret edemiyorum.:26:
peki sizin dondurucuya attıklarınızda bi değişiklik oldumu hiç?yoksa o tazecik yeni yapılmış hissi duruyomuydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?