Dondurulmuş bebeklerim için yardım...

8 embriyomu tek sefer de kullanmak mı? iki seferde kullanarak şansımı arttırmak mı?

• Ankete Katılan
    48

magic angel

Yaaa !!seviyorum kendimi, bayılıyorum kendime:)))
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
2.050
2.583
83
2 hafta sonra yaşım 40.
2007 yılında tüp bebek tedavisi sırasında toplamda;
4 tüp,her tüpte 4 embriyo yani 16 embriyom vardı.
2007 yılında bir tüpü kullanıldı hamile kaldım şuan kızım 8.5 yaşında.
2011 yılında ikinci yüp transfer edildi sonuç: negatif.
2012 yılında transfer günü babamı kaybettik,transfer iptal.
1 ay önce hastaneden arayarak sağlık bakanlığı tarafından kalan embriyoları
ya imha etmem gerektiğini yada kullanmam gerektiğini söylediler.
Geçen hafta doktorumla görüştüm.
Dr önerisi elimizde kalan 8 emriyoyu çözdürüp 2 veya 3 gün sonra aralarından en iyi olan 2 taneyi transfer etmek (yasalar değiştiği için yaş kaç olursa olsun 2 taneden fazla transfer edilmiyor)mecbur tamam dedim.
Eve geldim düşündüm...
2 tüp olan 8 embriyoyu tek seferde çözdürüp kullanmak mı?
2 seferde çözdürüp şansımı iki kez kullanarak fazlalaştırmak mı?
_Transfer 3000 tl
_Sil baştan tüp bebek ilaçlarla birlikte 10000 tl
Sizce ne yapmalıyım?

yasiniz 40 mis kac tane daha cocuk istediginize bagli veya kac sefer deneme yapacak butceniz olduguna bagli, iki deneme yapmak sizin hesabiniza gore 10 bin *2 yapacak o kadar paraniz ve deneyecek sabriniz vede zamaniniz varsa iki seferde yapin sansinizi arttirmak icin. Bu tup islerinde genelde 1 den fazla transfer olunca cogul gebelikte olabiliyor dimi ? Valla dusunmek gerek dediklerimi.

Yeniden bebek sahibi olmak istiyorsanız, şansınızin çok olduğu yolu denemenizi tavsiye ederim. Allah hakkınızda hayırlısıni versin inşallah.

Bence sansinizi nasil cogaltabiliyoraaniz oyle yapin riske atmayin

Bugun cocuk sahibi olmazsaniz ileride pismanlik duyma ihtimaliniz var ama eger olursaniz insallah hicbir zaman pisman olacaginizi dusunmem

Maddi durum sıkıntı tabi yoksa imkaniniz olcusunde aileden yakinlardan birc falan temin edin ama bence nolursa olsun sansinizi deneyin

Tüp bebekle ilgili bilgim yok ama bence 2 seferde kullanıp şansını arttırmak bence daha iyi bir seçenek sanırım.

transfer sırasında 2 taneden fazla yapmıyorlar zaten

Zaten son şanslarım kullanmazsam 2017 mart ayında imha etmem gerekiyor

canım benim eğer maddi açıdan zorlamayacaksa 2 seferde kullanmak daha iyi olabilir.ha zaten belki ilkinde tutar ama tek seferde kullanırsan keşke 2 kerede kullansaydım diyebilirsin belki.

peki neden imha etmeniz gerekiyormuş,
acaba zamanla kalitesi mi düşüyor.
çok bilgim yok.
eğer öyle ise bence tek seferde en kalitelisini seçmek daha mantıklı, hepsini çözdürürdüm ben diye düşünüyorum.

ben olsam şansımı 2 seferde denerdim. Bu kadar çok kanun var mnı bu konuyla ilgi çok şaşırdım açıkçası... Allah sağlıkla kucağına aldırsın inş.

Normalde saklama süresi 5 yıldır ama sağlık bakanlığı uzatmış ve 10 yıla çıkartmış sonrasında kullanılmıyor imha etmen gerekiyor kaldı 9 ayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…