Dondurulmuş bebeklerim için yardım...

8 embriyomu tek sefer de kullanmak mı? iki seferde kullanarak şansımı arttırmak mı?

• Ankete Katılan
    48
10 sene içinde tüp bebek yapılabiliyor eğer maddi anlamda sıkıntı çekmeyecekseniz
2 seferde çözdür derim canım

İş yerinde olduğum için sürekli foruma giremiyorum ama zaman buldukça bütün yorumlar okuyacağım,teşekkürler...

ama şimdi ben cidden anlayamadım

yani 9 ayınız kaldı demeselerdi siz bebek düşünmüyormuşsunuz ki

Allah rahmet eylesin babanızı 2012 de kaybetmişsiniz üzerinden 4 yıla yakın zaman geçmiş

bu dönemde çözdürmek istememişsiniz

şimdi hepsini çözdürüp gerçekten bir bebeğe sahip olma ihtimaliniz ya da iki ayrı seferde çözdürüp deneme yapma ihtimaliniz var

yalnız bildiğim kadarı ile transfer öncesi de ilaç vs veriliyor siz daha tecrübelisiniz tabii

düşünüyorum benim donmuş embriyom yok zaten tek kaliteli embriyomuz vardı o a şimdi okulda ama donmuş embriyolarım olsa ve bu kadar yıl geçse

hepsini çözdürür en kalitelilerini transfer ettirirdim

hatta bence 40 yaştan sonra ikiz bebek düşüncesini de tekrar sorgulamak lazım

acaba en kaliteli bir embriyo daha mı iyi olur diye

transfer sırasında 2 taneden fazla yapmıyorlar zaten
bebek sahibi olmak istiyorsan 2 defa da çözündür. olmka istemiyorsan hiç bulaşma son dk kadar dondurucu da dursunlar. son dk fikrin değişirse bir kere de çözdürüp denersin.
dondurulmuşların zamanla kalitesi azalıyor biliyorsun.

Ben 2 seferde uygulamanızı tavsiye ederim. Çünkü her ay işler insanın tahmin ettiği gibi gitmeye bilir, misal babanız vefat ettiğinde embriyolar çözülmüşken transfer edilemedi anladığım kadarıyla, Allah korusun ölüm olmasın ama farklı türlü aksilikler olabilir insanın aklına gelmeyen.

Ayrıca 4 embriyodan iki yada tek kaliteliyi kullanmak varken neden 8 tanesi çözdürülsün ki. Zaten dondurulmuşlarda çok fazla ön hazırlık olmuyor, ilk tedaviye göre daha az ilaç kullanılıyor. İlk 4 taneyi şimdi denersiniz eğer olumsuz olursa diğerini son aya bırakırsınız.
Benim şuan 6 adet dondurulmuşum var, aynı anda 2 taneden fazlasını dahi çözülmesini istemem. Biliyorsunuz ki o embriyolar oluşana kadar ne zahmetler çekiliyor. Tek seferde hepsini çözdürmek şansınızı arttırmak yerine azaltır bence. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Yaşınız 40
2 sefer denemek asagı yukarı 8 aya denk gelır
bu kadar ılerıye atmanın manası yok
cozdurdugunuz tupten embrıyoların kalıtesının ne oldugunu bılemeyebılırsınız
Bende tup annesıyım rısk alma tek seferde cozdur derım

Çoh haklısın ama 9 ayım kaldı diye bebek istiyor değilim.
Benimde kaliteli birtane embriyom şuanda okulda
Bu zamana kadar tek çocuğum olsun iyi şartlarda büyüsün diyordum
Ama kızım kardeş çok istiyor ve son zamanlar onun için çok üzülmeye başladım tek olduğu için.
Bir ablam ve erkek kardeşim var çok güzek bişey hep bunu düşünüyorum ilerde yanlız kalıcak diye.
E madem donmuş embriyolarım var son şans olarak değerlendirmek istedim.
İlk transferimde dr 3 embriyo yerleştiricekti ama ben iki olsun aman ikiz olmasım dedim 1 tanesi tuttu şimdi çok pişmanımyani kaçtane transfer olursa hepsi tutabilirde hiç tutmayabilirde. Hayırlısı diyorum artık..@damdan

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısınız
babam vefat ettiği zaman embriyolar çözülmemişti sabahtan çözülüp öğleden sonra transfer yapılacaktı ama şimdi dr çözüldükten 2 veye 3 gün sonra iyice gözlemler sonrasında transfer yaparız dedi
çok saçma 2012 tılında 40 yaş üstüne 3 embriyo vardı şimdi yaş ne olursa olsun en fazla 2 taneymiş
yani 6 embriyom çöpe

Dr 2 ,3 gün gözlemden sonra transfer yapalım dedi en kalitelisi hangisiyse o transfer yapılacak

Çoh haklısın ama 9 ayım kaldı diye bebek istiyor değilim.
Benimde kaliteli birtane embriyom şuanda okulda
Bu zamana kadar tek çocuğum olsun iyi şartlarda büyüsün diyordum
Ama kızım kardeş çok istiyor ve son zamanlar onun için çok üzülmeye başladım tek olduğu için.
Bir ablam ve erkek kardeşim var çok güzek bişey hep bunu düşünüyorum ilerde yanlız kalıcak diye.
E madem donmuş embriyolarım var son şans olarak değerlendirmek istedim.
İlk transferimde dr 3 embriyo yerleştiricekti ama ben iki olsun aman ikiz olmasım dedim 1 tanesi tuttu şimdi çok pişmanımyani kaçtane transfer olursa hepsi tutabilirde hiç tutmayabilirde. Hayırlısı diyorum artık..

maalesef yerleştirilen kadar tutmadığını deneyerek öğrendik biz de

3 tane yerleştirildi biri tuttu

ama benim endişem 2 si tutup gebeliğin ilerleyen süreçlerinde yaşayabileceklerinizle üzülmeniz yahut sizin de sağlığınızın bozulması

ben biraz durumu yaşlıya bağladım galiba ama yaş ilerledikçe vücudun toloresi düşüyor

ben bu sıralar tekrar bebek yapamam gibi geliyor

siz bana bakmayın

hayırlısı olsun, yumuk yumuk kucağınıza alın

Zaten yaşımda beni çok korkutuyor .
20 li yaşlarda olan gebelikle aynı mı olur sizce de? kesinlikle hayır ..
Zaten oldu oldu ,olmadı hayatımda 2.çocuk sayfasını kapatıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…