Çocuk Hastalıkları dört aylik bebegim cok kusuyo yardim lutfen !!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kurbaamm

yigitimcanım
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2015
59
86
3
32
mrb arkadaslar siteye yeni uyeyim.dort aylik bi oglum var ve cok kusuyo.doktora goturdum ilac verdi kullaniyoruz ama bi faydasi yok gbi.icim hic rahat degil.benim gbi bebegi kusan anneler varmi :-(

Geçmiş olsun. Başka bir doktora daha gösterin bence. Belki ilaç yan etki yapıyor ya da iyi gelmemiş de olabilir...

gazini cikariyorum ama yinede kusuyo.doktor ayrintili bahsetmedi şu var bu var diye ama verdigi ilaclar reflü ilaclari.ilaclari kullanirkende kusuyo kullanmayi birakincada

Her emzirmeden sonra muhakkak gazını çıkartmalı ve gazı çıkmadan, emzirmeden hemen sonra yatırmamalısın...reflüye çevirir.. Ve çorbaya filan başladığınızda yatarak değil, oturarak yedirin, sırf bu nedenden ablamın oğlu 4 yaşında hala kusuyor, doktor yatarak yediği için mide kapakçığı gelişmemiş, büyüdükçe düzelir dedi, düzelcek inşallah..geçmiş olsun, bir de her ağlamasında emzirmeyin, sütünüz yeterliyse 2 saatte bir ideal

Meraba benimde bebegim o aylarda asiri kusuyodu bende goturmustum ama doktor normal falan demisti normal degildi aslinda ama gecer diye umuyorum besinci aydan sonra azaliyo korkmayin derim eger emziriyorsaniz sutunuzdendir emmeyip mamayla besleniyosa da kusan bebekler icin mamalar var internetten bakabilirsin bildigimiz cogu marka uretiyo ozel olarak eczanelerde satiliyo yalniz gecmis olsun

Reflu olabilir gunde en fazla 3 4 kez kusma normal ama daha fazlaysa ciddi sorun olabilir ihmal etmeyin baska dr. Gorsun mutlaka. Birde bi ilac var adini soyleyebiliomuyum bilmiyorum da G ile basliyor paket paket toz halinde mamasina karstiriyosunuz? Biz oyle duzene girmistik.

Benim oglum yaklasik ilk. 8 ay her emzirmeden sonra en az 2-3 sefer kusuyordu.
Kolikti, asiri gaz sorunumuz vardi.
Bizde ilac kullandik ama cok sukur ki 6. Aydan itibaren azaldi ve 8. Ayda da tamamen kesildi.
Eger gelisimi normalse hic uzmeyin kendinizi, bazi bebekler malesef cok kusuyorlar.

sutum yetmedigi icin ilk once emdiriyorum canim ondan sonra mama veriyorum.ama anne sutunude emse mamayida yese ikisinide kusuyo.acaba fazlami besliyorum.
Meraba benimde bebegim o aylarda asiri kusuyodu bende goturmustum ama doktor normal falan demisti normal degildi aslinda ama gecer diye umuyorum besinci aydan sonra azaliyo korkmayin derim eger emziriyorsaniz sutunuzdendir emmeyip mamayla besleniyosa da kusan bebekler icin mamalar var internetten bakabilirsin bildigimiz cogu marka uretiyo ozel olarak eczanelerde satiliyo yalniz gecmis olsun

Reflu olabilir gunde en fazla 3 4 kez kusma normal ama daha fazlaysa ciddi sorun olabilir ihmal etmeyin baska dr. Gorsun mutlaka. Birde bi ilac var adini soyleyebiliomuyum bilmiyorum da G ile basliyor paket paket toz halinde mamasina karstiriyosunuz? Biz oyle duzene girmistik.
ewt canim g ile baslayan o ilaci dktor bizede verdi.pek.faydasi yok.gbi

ewt canim g ile baslayan o ilaci dktor bizede verdi.pek.faydasi yok.gbi
Sabah aksama bolerek kullan bi paketi yarisi sabah yarsi aksam ver eger hepsni birden dokerek kullaniosan bide bole dene belki agir geliodur. Bide m ile baslayan surup var ben onu kesip g ile dvm etmistm ama her bebek ayni degil tabi duzelir ins sabrli ol uzulme ;)

oğlumda kusuyordu mide kapakçığı gelişmemiş demişti doktor. 6 aydan sonra azalıyor 8 9 ayda geçiyor endişelenmeyin. Emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın hemen yatırmayın. 45 derece eğimli olsun yatağı

Benim oglum yaklasik ilk. 8 ay her emzirmeden sonra en az 2-3 sefer kusuyordu.
Kolikti, asiri gaz sorunumuz vardi.
Bizde ilac kullandik ama cok sukur ki 6. Aydan itibaren azaldi ve 8. Ayda da tamamen kesildi.
Eger gelisimi normalse hic uzmeyin kendinizi, bazi bebekler malesef cok kusuyorlar.
ya gelisimi guzel yani boyu bad cevresi normal.hatta boyu normal bebeklere nazaran iki uc santim uzun.benim oglumun kilosu dusuk biraz.ama doktora gturdum kan,idrar,rontgen tahlilleri normal cikti.yani kilo almamasi icin hic bi neden yok.doktor sutun yetmiyo diye mamaya baslatti.ama mama kullandigimiz haldede kilo alimi az.cok hareketli bi cocuk asiri derecede hic durmuyo surekli hareket ediyo acaba o yuzdenmi az kili aliyo

kusmasi nasil ?
sut gibimi peynir gibimi ?
kilo kaybi varli ?

bu ayda pek gaz olmaz o yuzden peynir diyeceginizi pek sanmiyorum cevap oalrak
sut gibi olan kusma eger kilo alimi da afzlaysa kesin çok yedigi içindir

doktorlar her kusana reflu her oksurene astim diyolar maalesef, guzel bi dr bulun mumkunse çocuk dr uzmani olsun

Benim oglum da 4.ayinda cok kusuyordu. Ama normal. Bebeginiz fışkırir tarzda kusmuyor ve peynir gibi kusiyorsa sorun yok. Ama kusmanin yaninda ateş terleme vs varsa tekrar bi doktora gorunmenizde fayda var derim. Gecmis olsun.

Sabah aksama bolerek kullan bi paketi yarisi sabah yarsi aksam ver eger hepsni birden dokerek kullaniosan bide bole dene belki agir geliodur. Bide m ile baslayan surup var ben onu kesip g ile dvm etmistm ama her bebek ayni degil tabi duzelir ins sabrli ol uzulme ;)
tesekkur ederim canim icimi rahatlattin

ya gelisimi guzel yani boyu bad cevresi normal.hatta boyu normal bebeklere nazaran iki uc santim uzun.benim oglumun kilosu dusuk biraz.ama doktora gturdum kan,idrar,rontgen tahlilleri normal cikti.yani kilo almamasi icin hic bi neden yok.doktor sutun yetmiyo diye mamaya baslatti.ama mama kullandigimiz haldede kilo alimi az.cok hareketli bi cocuk asiri derecede hic durmuyo surekli hareket ediyo acaba o yuzdenmi az kili aliyo
Kusmasının etkisi vardır birazda ama boyu iyiymiş maşallah kusması azalınca kiloyu da toparlar 5. 6. aylarda baya azalıyo

Back
X