Dost mu düşman mi belli değil

Bana karsilikli birnirinizin hayatındaki eksikleri ozendiginiz geldi.
O sizin kendinizi geliştirmenize ozenip elinde olan evliligini anlatip tatmin oluyo sizde kariyerinizi yapmis ama evlilik eş cocuk gibi seylerin artik olmasi isteyip arkadasiniza ozenip yanlis anlıyorsunuz bence ki kiskanmadim ozenmedim diyen biri dostum dedigi birine dost mu dusman mi demez cok sevdigim dostum habire evliligini abartıp duruyo acaba bana imalarda mi bulunuyo yoksa evlenmemi istedigi icin boyle yapiyo diye konu acardiniz.

O gösterenleri sosyal medyada fazlasiyla goruyoruz. Normal hayatinda esiyle bosanmanin esigine gelmis biri instagramda evliligini mukemmel gostermeye calisiyor. Gına geldi bu tarz insanlardan

ben seni o kadar iyi anladımki..senile aynı sorunları yaşıyoruz...brn de aynı sorunu eltimle yaşıyorum...kendisi yeni iş hayatına atıldı..kıza bi özgüven geldi..işinde çok başarılı evinde çok temiz çocuğu üstün zekalı...eşi üzerine ççok düşüyor..ve gerçekten aşırı itici duruyor...ama bunu onlara anlatamazsın..çünkü kıskanıyor derler...ve seni de kıskanıyorsun diyenleri anlamıyorum...ben senle aynı sorunu yaşadığım için daha net görebiliyorum...bu gibi insanları hayatndan çıkarmak gerek..ben çıkartamam ama sen çıkarabilirsin..dostun olabilir ama zamanla bu insanla ne konuşucak konun kalır ne dde vakit geçirmek istemezsin..ve ona da itici durduğunu söylersen senden kötüsü olmaz..o yüzden sen bilirsin ama %100 haklısın

Konudaki en güzel yorum. Çalışmak çalışmamak, evli bekar olmak birbirine üstünlüğü olan şeyler değil sadece insanların seçimleridir. Önemli olan ister ev hanımı olsun çocuk baksın, ister on kilo kariyer yapsın, ister evli olsun ister bekar, ‘yaşadığın hayatın içine sinmesidir’. Kronik hale gelmediği sürece mutsuzluk da hayatın bir parçasıdır yaw niye herkes mutsuzluk halini sülaleye sövermiş gibi kullanıyor birbirine karşı anlamak mümkün değil.

Iste anahtar sözcük! benim dile dökemedigimi siz söylemissiniz.Bütün bunlar insanlarin secimleridir.Zerre kadar önemi yok.Bazen kendimizin secmedigi durumlari yasiyoruz onu da bir sekilde sindirmeye calisiyoruz iste.Mutsuzluk konusunda da ayni sizin gibi düsünüyorum.Ben artik sahici insanlar istiyorum hayatimda.

Övünen insanlar itici duruyor. Ister evliligi ister isi olsun. Is yerimde de var boylesi. Evine yardimci aliyor. Her gun anlatir :) veli si arar tesekkur eder. 3 gun muhabbetini yapar meslegimde cok iyiyim diye. Ovunen insanlara tahammul edemiyorum

Konu sahibi ilk yazdigi mesajda bunlari belirtmedigi halde "kiskaniyorsun" denildigi icin konu buralara geldi.
Ilk mesajda kiskanclik temasi nasil cikarilabilir.
Konu sahibi de kiskanmadigini belirtme geregi duymus ve kendiyle arkadasinin durumunu karsilastirmis.
Yani bir nevi buna mecbur birakildi kiskaniyorsun diyenlere cevap vermek icin.
Kiskanmadigini baska nasil anlatabilir.
Benim de bir hayatim var.
Ben de yerimde saymadim calistim urettim hayata bir yerinden katildim diyor.
Hani hicbirsey yapmamis olsam, amacsiz yerimde saysam tamam kiskanayim da ama oyle bir durumum yok demek istiyor.
Ama bu mesajiyla tamamen kiskanc ilan edildi ne yazikki.
Oysa o kiskancsin tezine karsi kiskanmiyorum antiteziyle cevap vermisti.
Gebelik konusu belirgin göze sokma zaten.
2 haftalik(!) gebeligin whatsapp ta yayinlamasi bir yana gormedin diyerek ustune aramasi bariz göze sokmadir.
Bir yandan da komik geliyor.
Ben evliligi de kariyeri de hayatin dogal bir parcasi ve tercih olarak tanimliyorum.

kesinlikle..o yüzden ne yapıyoruz..Allah övünen insanları hiç sevmezmiş diyerek Allaha havale ediyoruz..ve aramıza bir mesafe koyuyoruz...çünkü hem komik hem ezik hem de çok itici duruyorlar

Cok samjmi dostunuza (!) Resmen hasetlenmissinjz is engellemeye nasil baglandI anlam veremedim ? Siz bencee ozlem duydugunuz seylerin onda olmasina icerlemissiniz bu dusunceler anncak kiskanc kisilere aittir ve bence engelleyin ki kadina nazar da degebilir .. Allah muhafaza

Ya lütfen farklı konuları mı okuyoruz biz? Konunun açılışı zaten konu sahibinin kariyer hayatıyla başlıyor. Devamında arkadaşının kariyer açısından hiçbir şey yapmadığı ve sürekli hayatıyla bi nevi hava attığını anlatmasıyla fevam ediyor. Konu bu yani. Buna cevap olarak da kıskançsınız yazdık. O bizim yorumlarımıza karşılık kariyerini anlatmadı.

Konu sahibinin arkadaşı adına üzüldüğüm için ıstarla yazdım. Ben şuan hem okulu hem evliliği idare ediyorum. Ne yapayım? Evli arkadaşlarıma okulu, bekar arkadaşlarıma da evliliğimi anlatmayayım mı? Benim nispet yapacağımı düşünen arkadaş zaten olmaz olsun ya.

Ben aslinda cok da bir sorun goremedim. Muhabbetinden hoslanmiyorsaniz aramayin arkadasinizi. Ama dostum kelimesini de herkese kullanmayin. Uzun yillardir tanidigim bir arkadas diyebilirdiniz cunku dostluk duyulan kisi gerekirse canini verebilecegin kisidir.

Bence kendisi atanamadigi için, kendisinde bulunan şeylerle mutlu olmaya çalışıyor. İllaki size ozeniyordur, o yüzden kendisini anlatıyor sürekli . Evlilik eninde sonunda herkes yapıyor . Ama atanmak çok zor gerçekten .

Öyle insanlar henüz olgunlaşmamış da ondan..Aslında kültürümüzde kendini övmek yoktur..Başkaları seni över eğer isterse. Bazı manevi duyguları yitirdik ondan bu övünmeler

Kim kimi kıskanmış bilmiyorum ama dostluk bittiyse bitmiştir. Arama sorma. Gerekirse telefonlarına cevap verme ama engellemek biraz abartı.

Bu da ayrı bir kompleks örnegi... Evlenenler ve eşleri hep egitimsiz, mesleksizzz, kotu karakterli, çirkin zaten. Bir siz mukemmelsiniz ve dunyada kalan son mukemmel erkegi ararken biraz zaman kaybediyorsunuz haliyle ama olcak kadar

Gece gece

Konu sahibi seni rahatsiz ediyorsa cikar hayatindan. Biz tanimiyoruz o kisiyi, siz taniyorsunuz. Amaci sizi üzmek veya nispetse çok gerekli bir insan değildir. :)
Mutlulugumuzu bizde paylastik. Ama böyle değil. Biseyde sakiz gibi uzatmanin manasi yok. Ayni muhabbetler ayni muhabbetler...

Ben sizin arkadaşınızı kıskandığınızı düşünmüyorum.
Evet insanlar bazen dozunu ayarlayamaz kelimelerinin, hayatından size fazlaca örnekler vermişse sizin de bunu övünmek olarak algılamanızı normal karşıladım.
Fakat dikkatimi çeken birşey oldu, kendi hayatınızdan, eğitiminizden, yurt içi ve yurt dışı tatillerinizden, öğrencilerinizden -belki kendinizi daha iyi tanıtmak adına- fazlaca bahsetmişsiniz konu da. Bunu fark etmemiş olabilirsiniz ancak buradan bakıldığında göze çarpıyor.
Acaba diyorum siz de farkına varmadan arkadaşınıza kendinizi o şekilde ifade etmiş olabilir misiniz?

Aynı şeyleri bı komsumla yaşadım ama bizim yaşadığımız konu evlilik vs degil
aynı anda ehliyet aldık ama arabamız olmadığı için ben iki yıl araba suremedim ama o ara sıra alırdı sağlık ocağına filan giderken

Eşim ufak yollu araba aldı ve çocukları sen götüreceksin diye

Bana ne diller döktü bak ben 2 yıldır kullandığım halde o yollara çıkmıyorum çocukların var dikkat etmen lazım filan bende dedim öğreneceğim yavaş yavaş

İçten içe de kıskanmaya başladığını düşünmüştüm hiç de yanilmamisim

Geçen eşinden izinsiz almış arabayı aynı anda hem gaza hem frene basmış debriyaj sanıp

Ondan öncede park edeyim derken sorun yaşamış bana nasıl anlatıyor bı bilsen hissim de yaniomamisim dedin kendi kendime

Sonra başkalarından duydum ki eşi ona guvenmeyip vermiyormus

Tamamen kıskançlıktan kendini çok mutlu gibi gösteriyor boşver sallama kısacası onun içinde ne fırtınalar kopiyordur

Size imreniyor olabilir bu yüzden oda elindekiyle övünüp duruyor rahatsız oluyorsaniz daha az görüşürsünuz ...bu arada başlık içerikle uymamis

Orda ilk durumu belirtmis zaten yani uni bitince o evlendi ben okumaya devam ettim diyor. Bunu belirtmesinden dogal ne var.
Ben kiskancliga dair elle tutulur birsey goremedim.
Burda aslinda konu sahibinin derdi zaman icinde yitip giden yabancilasan bir dostluk durumu.
Diyelim ki kiskanmis olsun arkadasini konusmalari neden evlilik cocuk koca minvalinde olsun.
Konu sahibinin dertlendigi bu biri derdini anlatiyor karsi taraf soyle mutluyum boyle mutluyum.
Sunlar da boyle iyi boyle mutlu diye baska orneklerle susluyor.
Yani sen istedigin kadar kariyer yap bizim kadar mutlu olamadin cimrilere denk geldin vs.
Yana hic de dost gibi gelmez bunlari soyleyen.
Yani tabiki sevinclerimizi uzuntulerimizi paylasiriz sevdiklerimizle dogal birsey de burada hep konu sahibine alttan alta kariyerine ragmen yenildin sen mesaji veriyor gibi.
Ben oyle algiladim canim ne yapayim.
Ben de okulu evliligi işi idare ediyorum biz nispetin kralini yapariz istesek
Ama demekki rahatsiz edici sekilde anlatmis ki kendi icinde isyan etmis konu sahibi. Ben oyle algiladim.
Konu sahibinin arkadasi o yuzden bana samimi gelmedi hic derdi yokmus masallah hep mutlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…