- 23 Kasım 2015
- 2.980
- 4.988
- 158
O gösterenleri sosyal medyada fazlasiyla goruyoruz. Normal hayatinda esiyle bosanmanin esigine gelmis biri instagramda evliligini mukemmel gostermeye calisiyor. Gına geldi bu tarz insanlardanArt niyet olmasa da insan sürekli kendisinden ve evlilikten bahseder mi? Bahsediyorsa bu mutluluğunu paylaşmak demek değildir. Psikolojik savunma mekanizmalari devrede arkadaşının sanırım. Bir de evlenince çoook mutlu olup bunu eşe dosta gösterenleri merak ediyorum cidden..Evliyim ama öyle çoook mutlu değilim..Bunun da bir yanılsama olduğunu düşünüyorum. Mutlaka insanlar mutlu olur evlenince ama bizim toplumumuzda bunun çok abartıldigini düşünüyorum.
Konudaki en güzel yorum. Çalışmak çalışmamak, evli bekar olmak birbirine üstünlüğü olan şeyler değil sadece insanların seçimleridir. Önemli olan ister ev hanımı olsun çocuk baksın, ister on kilo kariyer yapsın, ister evli olsun ister bekar, ‘yaşadığın hayatın içine sinmesidir’. Kronik hale gelmediği sürece mutsuzluk da hayatın bir parçasıdır yaw niye herkes mutsuzluk halini sülaleye sövermiş gibi kullanıyor birbirine karşı anlamak mümkün değil.Sorun da bu iste niye her seyi bir basari olarak görmek zorundayiz.Hayat basarilardan mi ibaret.Niye sürekli bu kiyaslama.Iyi es, iyi anne, iyi kariyer vs.Iyi insandan bahseden yok.Zaten bu kadar basari odakli yasanirsa iyi insan olmaya imkan yok.Hayata bir kere geliyoruz onu da kendimiz baskalarina kanitlayacagiz diye heba ediyoruz.Ben artik bütün bu sözümona iyi annelerle, basarili eslerle, kariyerli insanlarla yasamak istemiyorum.Hayattan sogudum böyle düsünen insanlar yüzünden.Hep bir kiyas, hep bir kiyas.Herkes dört dörtlük.Biri de demiyor ki bunaldim, yoruldum , kendimi yalniz hissediyoru, korkuyorum her seyden.Herkes mutlu, herkes basarili.....yeter artik ya.
Konudaki en güzel yorum. Çalışmak çalışmamak, evli bekar olmak birbirine üstünlüğü olan şeyler değil sadece insanların seçimleridir. Önemli olan ister ev hanımı olsun çocuk baksın, ister on kilo kariyer yapsın, ister evli olsun ister bekar, ‘yaşadığın hayatın içine sinmesidir’. Kronik hale gelmediği sürece mutsuzluk da hayatın bir parçasıdır yaw niye herkes mutsuzluk halini sülaleye sövermiş gibi kullanıyor birbirine karşı anlamak mümkün değil.
Övünen insanlar itici duruyor. Ister evliligi ister isi olsun. Is yerimde de var boylesi. Evine yardimci aliyor. Her gun anlatir :) veli si arar tesekkur eder. 3 gun muhabbetini yapar meslegimde cok iyiyim diye. Ovunen insanlara tahammul edemiyorumben seni o kadar iyi anladımki..senile aynı sorunları yaşıyoruz...brn de aynı sorunu eltimle yaşıyorum...kendisi yeni iş hayatına atıldı..kıza bi özgüven geldi..işinde çok başarılı evinde çok temiz çocuğu üstün zekalı...eşi üzerine ççok düşüyor..ve gerçekten aşırı itici duruyor...ama bunu onlara anlatamazsın..çünkü kıskanıyor derler...ve seni de kıskanıyorsun diyenleri anlamıyorum...ben senle aynı sorunu yaşadığım için daha net görebiliyorum...bu gibi insanları hayatndan çıkarmak gerek..ben çıkartamam ama sen çıkarabilirsin..dostun olabilir ama zamanla bu insanla ne konuşucak konun kalır ne dde vakit geçirmek istemezsin..ve ona da itici durduğunu söylersen senden kötüsü olmaz..o yüzden sen bilirsin ama %100 haklısın
Konu sahibi ilk yazdigi mesajda bunlari belirtmedigi halde "kiskaniyorsun" denildigi icin konu buralara geldi.Ama arkadaşı hamileyim diyerek mi göze sokuyor? Evliliğini anlatarak mı yada? Konu sahibi okula gidiyor okul hayatını anlatır. Arkadaşı evinde, ev hayatını anlatır. Burda önemli olan sey ben atandım o atanmadı. O evlendi istesem bende evlenirdim demesi zaten. Bu kıyasa ne gerek var ki. Herkes kendi seçimini yaşıyor. Ne güzel mutluysan dersin, dert anlatmazsın. Güzel şeyleri konuşursun oşur biter.
Övünen insanlar itici duruyor. Ister evliligi ister isi olsun. Is yerimde de var boylesi. Evine yardimci aliyor. Her gun anlatir :) veli si arar tesekkur eder. 3 gun muhabbetini yapar meslegimde cok iyiyim diye. Ovunen insanlara tahammul edemiyorum
Ya lütfen farklı konuları mı okuyoruz biz? Konunun açılışı zaten konu sahibinin kariyer hayatıyla başlıyor. Devamında arkadaşının kariyer açısından hiçbir şey yapmadığı ve sürekli hayatıyla bi nevi hava attığını anlatmasıyla fevam ediyor. Konu bu yani. Buna cevap olarak da kıskançsınız yazdık. O bizim yorumlarımıza karşılık kariyerini anlatmadı.Konu sahibi ilk yazdigi mesajda bunlari belirtmedigi halde "kiskaniyorsun" denildigi icin konu buralara geldi.
Ilk mesajda kiskanclik temasi nasil cikarilabilir.
Konu sahibi de kiskanmadigini belirtme geregi duymus ve kendiyle arkadasinin durumunu karsilastirmis.
Yani bir nevi buna mecbur birakildi kiskaniyorsun diyenlere cevap vermek icin.
Kiskanmadigini baska nasil anlatabilir.
Benim de bir hayatim var.
Ben de yerimde saymadim calistim urettim hayata bir yerinden katildim diyor.
Hani hicbirsey yapmamis olsam, amacsiz yerimde saysam tamam kiskanayim da ama oyle bir durumum yok demek istiyor.
Ama bu mesajiyla tamamen kiskanc ilan edildi ne yazikki.
Oysa o kiskancsin tezine karsi kiskanmiyorum antiteziyle cevap vermisti.
Gebelik konusu belirgin göze sokma zaten.
2 haftalik(!) gebeligin whatsapp ta yayinlamasi bir yana gormedin diyerek ustune aramasi bariz göze sokmadir.
Bir yandan da komik geliyor.
Ben evliligi de kariyeri de hayatin dogal bir parcasi ve tercih olarak tanimliyorum.
Öyle insanlar henüz olgunlaşmamış da ondan..Aslında kültürümüzde kendini övmek yoktur..Başkaları seni över eğer isterse. Bazı manevi duyguları yitirdik ondan bu övünmelerÖvünen insanlar itici duruyor. Ister evliligi ister isi olsun. Is yerimde de var boylesi. Evine yardimci aliyor. Her gun anlatir :) veli si arar tesekkur eder. 3 gun muhabbetini yapar meslegimde cok iyiyim diye. Ovunen insanlara tahammul edemiyorum
Birde bu tipler bekarları aslında evlenmek istiyor ama koca bulamıyor içten içe hasetleniyor bana diye düşünüyor.o evlenmeyen bayanlar senin kocan gibisine yüz vermedipi için evdeler zaten.
Kimse bunu düşünmüyor.bir kadın iyi bir eğitimden geçip kariyer yaparsa kendine denk birini ister ki bunu bulmakda kolay iş değil.
Benim evli arkadaslarım evlenme diyor genelde bana.evliliğiyle övünen görmedim biri vardı sadece rahatsız ediyordu davranışı çılardım hayatımdan.
Laf falan sokuyordu yalnız ölüceksn vs diyordu hep bende bastım engeli onla mı uğraşıcam onane ya annem sanki..biletek üzmek için yapıyor aklınca .hayatı boyunca beni kıskandı evlenincede bana karşı zafer kazandı sandı zavallı.
Var yani böyle tipler yok değik
Ben konu sahibini anladım.kıskançlık değil onunki.zaten evlenmek istese bugün bulur erkekler artık kariyerli parasını kazanan kadın istiyor eş olarak..
Aynı şeyleri bı komsumla yaşadım ama bizim yaşadığımız konu evlilik vs degil11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?
Orda ilk durumu belirtmis zaten yani uni bitince o evlendi ben okumaya devam ettim diyor. Bunu belirtmesinden dogal ne var.Ya lütfen farklı konuları mı okuyoruz biz? Konunun açılışı zaten konu sahibinin kariyer hayatıyla başlıyor. Devamında arkadaşının kariyer açısından hiçbir şey yapmadığı ve sürekli hayatıyla bi nevi hava attığını anlatmasıyla fevam ediyor. Konu bu yani. Buna cevap olarak da kıskançsınız yazdık. O bizim yorumlarımıza karşılık kariyerini anlatmadı.
Konu sahibinin arkadaşı adına üzüldüğüm için ıstarla yazdım. Ben şuan hem okulu hem evliliği idare ediyorum. Ne yapayım? Evli arkadaşlarıma okulu, bekar arkadaşlarıma da evliliğimi anlatmayayım mı? Benim nispet yapacağımı düşünen arkadaş zaten olmaz olsun ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?