Dost mu düşman mi belli değil

Vallahi şaştım kaldım. Sorunu sizde bulup kıskanıyo olabilir misin demişler Ben gayet iyi anladım seni. Elinde olan tek şeyi evliliği. Çocuğu ve kocası. Bununla övünüp durur anca çünkü elinde başka bir şeyi yok. Büyük ihtimalle pek sosyal hayatı da yoktur. Güya evlilikten kocişinden bahsedip durarak sizi ezmeye çalışmış. Onca zaman aramayıp hamile kalınca aramasından da belli. Böyleleriyle görüşmemek en iyisi

Anlattïğınız konuyla başlık örtüşmemiş gerçi ama durumdan rahatsız olmanıza hak veriyorum. Bana daha çok kendi içindeki pişmanlığı bu şekilde örtüyor gibi geldi kıskançlıktan ziyade. Evlenmeseydi sizin gibi olabilirdi belki. Ama bunu size yapılmış gibi bir kötülükmüş gibi algılamanız yanlış. Madem o kadar iyi arkadaştınız vakti zamanında, bu durimdan rahatsızlığınızı söyleyebilirsiniz onu rencide etmeden, kırmadan. Bilinçli yaptïğını ve sizin şahsınızla ilgili olduğunu da sanmıyorum. " mutlu olman, beni de çok mutlu ediyor ama başka şeylerden de konuşsak havamız değişir arada" gibisinden.

Kınu sahibi "övünmek" yazdı tavır yazmadı.

Hayır işte demek istediğim şey kadının övünmesi,övündüğü konular değil.Tavırdan kastım övünmekti.İkisi aynı şeyler değil yani.

Arkadaşınız sürekli kendinden bahsetse bir süre sonra canınız sıkılabilir,bu doğal,insan ben merkezciliğe bir yere kadar tamam der.Burada övündüğü konuları takıntı yapmamış,yani evlenip evlenmemesi,kıskanması falan değil durum arkadaşının herhangi bir şeyle sürekli övünmesi onu demek istiyorum.

Gerçekten nispet mi,özendirme mi bunu anlayacak kapasite,bilgi ve donanıma sahipsinizdir.
15 yıldır süren bir dostluğum var ve o da bende 2. evliliğimizi yaptık,sorunları oldukça fazla her sorduğunda vasat der geçerim,ne alemi var onu üzmeye, özendirmeye, fesatlığa ,kendini kötü hissetmesine neden olmama!Benim hayatım mükemmel olsa kaç yazar dostum mutsuz,ya da henüz mutlu değil....Onda olmayan bende,bende olmayan onda bu kıyasa ne gerek var!
Benim için bu tip bir davranış eksi puandır ,hanesine yazarım en ufak bir eksisi olduğunda, katlar ve ilişkimi keserim net!

Bir cok arkadasim erken yassa evlendi ve hepsi evlilikleriyle ne kadar mutlu olduklarini gozume sokup sokup durdular tum universite hayatim boyunca. Hepsine gicik olmustum. Gorgusuzler dedim. Ovunuyorlar dedim. Beni hic konusmuyorlar hep kendi evlilikleri dedim dedim dedim. Yillarca rahatsiz oldugum bu konuyu aslinda icimde kaldigi, icten ice onlar gibi olmayi istedigimi evlendikten sonra fark ettim. Yani benimde hayallerim hep okumak yukselmek uzerineydi. Ama aslinda oturup bir aile kurmayi evimin kadini olmayi istemisim. Siz de bence benim gibisiniz ama bunu gec fark edeceksiniz. Arkadasinizda hicbir art niyet gormuyorum. Bence siz icinizde olan bu seyi surekli duymaktan rahatsizlik duyuyorsunuz.

Konu sahibi siz misiniz? Neden açıklama gereği duyuyorsunuz? Ben kıskanç demedim ki kıza.
Bende bu tarz konulardan hoşlanmıyorum. Benim de herşeyi güzel anlatan bir arkadaşım vardı rahatsız olurdum sürekli aynı konuların konuşulmasından ama ne güzel mutlu der geçerdim. Oturup bunu kafaya takıp engellesem mı diye düşünmedim hiç.

Hayata bakış açılarınız farklı.
10 sene önceki sen ile o aynı değil.
Birbirinizin yaşam tarzları değişmiş
Beklentileri değişmiş.
Nispet yapmaya gelince dediğiniz gibi sizi kıskanmış olabilir ya da sizin yanınızda komplekse giriyor olabilir.
Bu durum sizin için de geçerli olabilir.

Size kattığı bir şey yoksa dost ilişkisini hissedemiyorsanız sık görüşmeniz gerekmez.
Düşmanlık bir şeyi yok gibi.
Biraz abartmışsınız bu konuda

Siz kıskanç dediniz demedim ki.Takıntı yapmışsınız demişsiniz ben de kendi fikrimi söyledim
Neyse iyi forumlar.

Siz kıskanç dediniz demedim ki.Takıntı yapmışsınız demişsiniz ben de kendi fikrimi söyledim
Neyse iyi forumlar.

Bence böyle durumlarda insanlara açıklama yapmak konu sahibi dışında kimseye düşmez. Konu kıskanması filan değil yazmışsınız. kıskanç demedim dedim bende!

İki ihtimal var. Ya sizin kariyerinizi kendi de gerçekleştirmek istemiş ama yapamamış, bu da içinde kalmış, içten içe sizi kıskanıyor ve sahip olduğu tek şey olan evliliğiyle bu kıskançlığı bastırmaya çalışıyor. Ya da gerçekten hayattaki tek başarıyı koca sahibi olmak zanneden vizyonsuzun teki. Bence iletişimi kesin yok yere size negatif enerji verir. Doğru yolda olan sizsiniz, kariyeriniz için tebrik ediyorum :)

Birde bu tipler bekarları aslında evlenmek istiyor ama koca bulamıyor içten içe hasetleniyor bana diye düşünüyor.o evlenmeyen bayanlar senin kocan gibisine yüz vermedipi için evdeler zaten.
Kimse bunu düşünmüyor.bir kadın iyi bir eğitimden geçip kariyer yaparsa kendine denk birini ister ki bunu bulmakda kolay iş değil.
Benim evli arkadaslarım evlenme diyor genelde bana.evliliğiyle övünen görmedim biri vardı sadece rahatsız ediyordu davranışı çılardım hayatımdan.
Laf falan sokuyordu yalnız ölüceksn vs diyordu hep bende bastım engeli onla mı uğraşıcam onane ya annem sanki..biletek üzmek için yapıyor aklınca .hayatı boyunca beni kıskandı evlenincede bana karşı zafer kazandı sandı zavallı.
Var yani böyle tipler yok değik
Ben konu sahibini anladım.kıskançlık değil onunki.zaten evlenmek istese bugün bulur erkekler artık kariyerli parasını kazanan kadın istiyor eş olarak..

Arkadaşınızın art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama sanırım siz biraz kıskançsınız.

Böyle sevinç paylaşmak olmaz. Abartı bir övünme olduğu çok belli.
Hayatıyla abartı övünenler (övündüğü şey de ev hanımlığı neyse girmeyim şimdi oraya) gizli eziktir. Aslında hayatından hiç memnun olmadığını kendine bile belli etmeme derdindedir.
Bariz sizi kıskanıyor. Kesin ilişkinizi.
Ki bu durum olmasa bile ortak noktanız yok artık. Ortak noktanız kalmayan insanları hayatınız boyunca peşiniz sıra sürüklemek zorunda değilsiniz.

Benim o kadar anlattigim icerikten bi kaç cumleye takilip kalmissiniz. Ben arkadasim hamile oldugunu soyledi diye elestirmedim. Her konustugumuzda övunmesini, övunmekten beni konusturmadigini soyledim. Ayrica tekrar soyluyorum paylasim ile övunmek arasindaki farki anlayamayacak kadar kıt bir zeka seviyesinde degilim. O kadar anlattigim seyden kiskandigimi nasil cikardiniz hayret! Evet arkadasim gibi dusundugunuzu ben de fark ettim; asagilik kompleksine kapilmissiniz. Ustelik ben kucumser laflar etmedigim halde.ama ben anlayamiyorum neden bu kadar saldirgan oldugunuzu. Bir seyleri hayatinizda gerceklestiremediyseniz onu kendinizi overek bastirmaya calismaniz komik geliyor:)

Aşağılık kompleksine Yok çok iyi bir bölümde okuyorum çok iyi bir puanlamayla devam ediyorum ve bunu 2 bebekle yapıyorum çünkü ben öyle olmasını istiyorum. Türkiye'de tek lisans yapan sen değilsin ve benim için imkansız asla değil. Bence sen kendine dev aynasında bakma biraz gerçekleri gör evde mi kaldın naptın ne bu kompleks )

Yorumlara çok şaşırdım. Bana kalırsa bariz bir şekilde sizi kıskanıyor arkadaşınız. Böyle abartılı bir şekilde kendini övüp dolaylı olarak karşındakini gömmenin başka bir açıklaması olamaz.

Sizi çok iyi anlıyorum konu sahibesi, ne düşündüğünüzü, neler hissettiğinizi. Abartma, boşver diyenler olmuş. Benim de çok yakın arkadaşlarımdan biri aynı sizin arkadaşınız gibi. Ben aileme bu konuyu açtım birkaç defa. Hepsi belki özeniyordur sana, kıskanıyordur, olabilir, kıskançlık doğal bir duygu ne var, arkadaşlığını bozmaya değmez vs dedi. Ama kıskanılmak insana kendini kötü hissettiriyor. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama birinin beni kıskandığını hissedince çok yakınım da olsa kötü olmamı istiyor, mutsuz olsam sevinecek vs diye düşünmeye başlıyorum. Bu da beni o kişiden soğutuyor. Ben bu bahsettiğim arkadaşımla görüşmeyi istesem de kesemedim. Seviyorum çünkü, görmeyince özlüyorum. Ama size başarabilirseniz bağınızı koparmanızı tavsiye ederim çünkü inanılmaz enerji emici bir durum. O kişi sizi sürekli aşağı çekecektir zihinsel ve ruhsal olarak.

Bizim malesef toplumumuzda var bu; hayatin tum gercegi evlilikmis gibi bakiliyor; sırf toplum baskisindan kurtulmak icin evlenen ve sonrasinda ayrilan arkadaslarim oldu. Yanlis anlasilmasin ben evlilik kurumunu elestirmiyorum. Burda bana asil sen kiskaniyorsun diyenler oldu; gülüp gećiyorum:) ayni bakis acisina sahip olduklarindan yani evliligi hayatin tek gercegiymis gibi gormelerinden o yorumu yaptiklarini dusunuyorum. O kadar gorustuk hicbir zaman kendimi ve kendi hayatimi övmedim. Calismayan atanamayan arkadaslarim var; nispet yaparcasina konusmadim. O zaman ne anlami kalir ki arkadasligin dostlugun.. dostluk demek hem paylasimdir hem de anlattiklarin karsisinda destek olmaktir. Ben evlilik amaciyla gorustugum kisinin karaktersizliginden dolayi olmadigini, son zamanlarda karsima cikan insanlarin cimri ve paragöz oldugunu bahsettigimde eger arkadasim bana destek olmak yerine evlilik, es, kocis ve cocugundan overek bahsediyorsa ben kötü niyet ararim

Benim kompleks yapmadigim uslubumdan ve kultur seviyemden belli. Ama bence sen yapiyorsun asagilik kompleksini. Ben neye takildiginj biliyorum ama ; "bi polisle evlenir gecerdim" lafina cok bozuldun itiraf et :)) ayy kesin tipta falan okuyosundur sen. Polis kocisin de sana destek oluyordur yuzde yuz:) evet senin gibilerini gordukce halime sukrediyorum tatlim bence sen de cok calis benim seviyeme ulaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…