- 29 Aralık 2010
- 8.421
- 23.885
- 548
Öyle bile olsa, yani konu sahibi içten içte aslında evli olup aile kurmayı istiyor olsa bile (böyle bir istekte hiçbir kötülük yok) dost bir insan bunu göze göze sokmaz özendirmez. İnsan mutluluğu paylaşmayla nispetin farkını anlar emin olun. Bir arkadaşımız var, yıllarca çıktığı çocukla evlendi ve biz evlenene kadar yıllarca batuhan aşağı batuhan yukarı dinledik :) şimdi de aynı hayat enerjisiyle çocuklarını anlatır, sosyal medyada paylaşır, bizim de hoşumuza gider kötü bir his de almayız övünmediğini biliyoruz çünkü, hayat enerjisi yüksek cıvıl cıvıl biri işte. Ama tersi dostlar (!) var, evliliğiyle çocuğuyla nispet yapmaya çalışan, aklınca üstünlük kurmaya çalışan acıtmaya çalışan. Dost falan değil tabi. Benim hayatımda olan bu iki kişi belki aynı kelimeleri kullanıyor ama kelimelerin ardındaki iyi ve kötü duygunun kokusu da buram buram geliyor. Allah herkesi içi dışı bir halis niyetli insanlarla karşılaştırsın. Hem bizi hem karşımızdakileri haset insanlar olmaktan korusun.Bir cok arkadasim erken yassa evlendi ve hepsi evlilikleriyle ne kadar mutlu olduklarini gozume sokup sokup durdular tum universite hayatim boyunca. Hepsine gicik olmustum. Gorgusuzler dedim. Ovunuyorlar dedim. Beni hic konusmuyorlar hep kendi evlilikleri dedim dedim dedim. Yillarca rahatsiz oldugum bu konuyu aslinda icimde kaldigi, icten ice onlar gibi olmayi istedigimi evlendikten sonra fark ettim. Yani benimde hayallerim hep okumak yukselmek uzerineydi. Ama aslinda oturup bir aile kurmayi evimin kadini olmayi istemisim. Siz de bence benim gibisiniz ama bunu gec fark edeceksiniz. Arkadasinizda hicbir art niyet gormuyorum. Bence siz icinizde olan bu seyi surekli duymaktan rahatsizlik duyuyorsunuz.
Bırak dersi evlen ne yahu. Ders bırakmadan evlenilmiyor mu. Çok güzel kafası varmış güle güle kullansın[/QUOTE
Öyle ama işte farkımız burada bu kafadaki insanlarla. Onlar ya iş ya eş diye düşünüyor kolaya kaçıyor. Biz ise emek verip ikisini birden istiyoruz.
Okul okudum beni kıskandı kompleks yaptı derken sorun yok ama dimi. Aşağıladığı kadın değil çünkü anne. Ayyyy ne kadar ayıp 2. Çocuğuna hamile yazıklBen bu espri ve küçük dokundurmanız da tebessüm bile edemedim,tam tersi kibir gördüm.....Neyse kendi hemcinsimize biz bunu yapmayalım, evde kalma sözü bekar bir bayana söylenirken komik olmuyor,siz komik duruma düşüyorsunuz....Dua için Amin,Allah evladınızı bağışlasın.....
Kesinlikle. Bir daha aradığında ayol hayat buymuş be deyip işinize kendi paranızo vurgulayın o bir daha aramaz zatenDemiyorum hic bir zaman da demedim 7 yıldir calisiyorum. Hayal ettigim meslegime kavustum ama hic bir sekilde lafini acmadim iyi ki calisiyorum demedim. Ama insanlar nasik bir yaklasim tarzi sergiliyorsa o sekilde davranmak gerekiyormus
Ne kadar guzel bir bakis aciniz var. Mutlululugu paylasmak vardir bir de övünmek vardir ama ne hikmetse anlayamadi burda bazilari. Ezikligin acisini bana "evde kalmis" diyenlere cevap vermiyorum farkindaysaniz :) benim arkadasimla olan "övünme" problemimi kendisi uzerine alinip asagilik kompleksine kapilmis. Var boyleleri toplumda. Tinlamam aslinda ama 11 yıllık arkadasim da boyle tavir sergileyince uzuldum haliyle. Galiba en iyisi alakayi kesmek. Dosttur dedim gorusmeye devam ettim ama surdurmeye gerek yokBenim en zor zamanlarında yanında olduğum ortaokuldan beri bir arkadaşım vardı. Bir gün bana ilişkisini anlatıp akıl istemişti. Ayrılması gerektiğini yoksa zaten sevgilisinin ondan ayrılacağını söyledim. Bana dedi ki "Sen zaten hiç sevilmemişssin ki ne bilirsin.". O gün son kez görüştüm onunla. Hayata bakışımız farklıydı çünkü. Hayatımdan çıkardım, sonra öğrendim çok acı bir şekilde terk edilmiş.
Ne oldu ben sevdim sevildim mutlu oldum. Tek fark önüme çıkan ilk erkeğe yapışmadım ölçtüm tarttım.
O da böyleydi sürekli sevgilim sevgilim anlatırdı bana da "Senin aklın hep okulda daha yüksek yapacaksın ne ara evleneceksin?" derdi.
Geçen mesaj atmış yine konu aynı sevgili meselesi. Çünkü ona göre hayatın anlamı bir erkek bulmak ve ne pahasına olursa olsun ona yapışmak.
Mutluluğunu paylaşan insan laf dokundurmaz kimsenin hayatına.
Burada bile aşağılık kompleksini bekar bir kadına "evde kalmış" diyerek bastırmaya çalışanlar var.
Evli bir arkadaşım var bana göre çok erken evlendi ama mutluluğuyla ben de mutlu oluyorum, bir gün de çıkıp kocam da kocam demedi. Koca hep bulunuyor bu kadar abartmayın. Meziyet evli olmak değil mutlu olmak. Ben sürekli kendi hayatından bahseden insanların çok mutsuz olduğunu düşünüyorum.
Hayatınızda sizi mutlu etmeyen kim varsa çıkarın gitsin hafiflediğinizi hissedeceksiniz.Ne kadar guzel bir bakis aciniz var. Mutlululugu paylasmak vardir bir de övünmek vardir ama ne hikmetse anlayamadi burda bazilari. Ezikligin acisini bana "evde kalmis" diyenlere cevap vermiyorum farkindaysaniz :) benim arkadasimla olan "övünme" problemimi kendisi uzerine alinip asagilik kompleksine kapilmis. Var boyleleri toplumda. Tinlamam aslinda ama 11 yıllık arkadasim da boyle tavir sergileyince uzuldum haliyle. Galiba en iyisi alakayi kesmek. Dosttur dedim gorusmeye devam ettim ama surdurmeye gerek yok
İki söylem arasında dağlar kadar fark var....Neyse kimse evlenmesin kariyer yapsın demiyoruz, tabi ki yuva aile şart asla düşünmüyorum demiyor, biraz öteledim hedefim kariyerdi diyor...Siz de mi konu sahibinin arkadaşı gibi nispet yapıyorsunuz anlayamadım çok üzerinize alındınız!konu da ki dostu çok sahiplendiniz de!Okul okudum beni kıskandı kompleks yaptı derken sorun yok ama dimi. Aşağıladığı kadın değil çünkü anne. Ayyyy ne kadar ayıp 2. Çocuğuna hamile yazıkl
Sırf bir cumleden empati yeteneginde mahrumsuniz diyorsunuz. Ne var ki polisle evlenmekte? Universiteden yeni mezun oldugumda polis bi cok aday cikti ama degerlendirmedim. bunu anlatmaya calistim. Ayrica Polis oldugundan degil hedeflerimi gerceklestirmek istedigimden kabul etmedim. Ne yazik ki siz de anlamamissiniz ne demek istedigimi. Cunku tek bir cumleye takilmissiniz. Amacim kimseyi kırmak degil. Lutfen konumu farkli yerlere cekmeye calismayinSırf konumuza yazmak için üye oldum. Akademik kariyerinize diyecek birsey yok ama duygusal zeka ve empatiden yoksunsunuz. "Bir polisle evlenir geçerdim"bu cumlenizle gucendirebileceginiz insanlar olduğunu dusunmeliydiniz. Not: polis eşi değilim. Sadece empati yetenegim var.
SiZde benim gibi çok üstünüze alındınız konu bİZ değiliz. Aynı arkadaş ilişkisini en yakın dostumla sürdürüyorum bizde sorun yok ama bu arkadaş kendine sorun etmiş. Anlatmak istediğim bence o kendini eksik hissediyorİki söylem arasında dağlar kadar fark var....Neyse kimse evlenmesin kariyer yapsın demiyoruz, tabi ki yuva aile şart asla düşünmüyorum demiyor, biraz öteledim hedefim kariyerdi diyor...Siz de mi konu sahibinin arkadaşı gibi nispet yapıyorsunuz anlayamadım çok üzerinize alındınız!konu da ki dostu çok sahiplendiniz de!
Ben kendimi övmedim. Ayy yazik arkadasim calismiyor demedim. Beni kiskaniyor diye bir cumle hic kurmadim. Gercekten şasiriyorum insanlar anlamak istedigi gibi anliyor. Asil kompleks bu. Arkadasimi niye bu kadar sahiplendi anlayamadim :)İki söylem arasında dağlar kadar fark var....Neyse kimse evlenmesin kariyer yapsın demiyoruz, tabi ki yuva aile şart asla düşünmüyorum demiyor, biraz öteledim hedefim kariyerdi diyor...Siz de mi konu sahibinin arkadaşı gibi nispet yapıyorsunuz anlayamadım çok üzerinize alındınız!konu da ki dostu çok sahiplendiniz de!
Farkinda degilsiniz sanirim ama ben size cevap vermiyorum. Farkina varin. Siz niye hala benim konuma yorum yapiyorsunuzSiZde benim gibi çok üstünüze alındınız konu bİZ değiliz. Aynı arkadaş ilişkisini en yakın dostumla sürdürüyorum bizde sorun yok ama bu arkadaş kendine sorun etmiş. Anlatmak istediğim bence o kendini eksik hissediyor
Evet burda detay verdim kendi hayatimdan ama ben bahsettigim arkadasima detay vermiyorum sirf övünmek gibi olmasin diye. Bunu anlatmaya calistigim icin detay verdim. Diger konular derken?Ben sizi doğru anladım. Konunuzu anlatırken eğitim ve kariyer is seyehatleri vb gibi konuları gayet detay vererek anlatmissiniz. Bence gerek yok iken. Keşke diğer konular da da bu kadar detaylı açıklama yapsanizda yanlış anlasilmalara mahal vermesiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?