Dostluğumu bitirmeli miyim

bazı olaylar vardır yazarsan meraklı gibi soru sormak maksatlı duruyor gibi anlaşılabilir
bazı olaylar vardır iki eli kanda olsa insanın yetişmesi gerekir yakınına

sizin olayın ne olduğunu bilmediğim için sağlıklı yorum yapamayabilirim ama yanlış anlaşılabileceğini düşünmüş meraklı gibi görünmek istememiş olabilir mi sonuçta arkadaşınızı tanırsınız ,şuan üzüntüyle karar vermiyorsanız tamamen umursamadığından böyle davrandığını düşünüyorsanız silin derim ben olsam öyle yapardım

çok geçmiş olsun öncelikle.

benim yine seni anladığım bir konu. kardeşim geçen bir kuryeye çarpmış, allahtan kuryeci çocuğa bir şey olmadı düşük hızla çarpmış. hep düşündüm ya kuryeye bir şey olsaydı diye. hem kurye hem de kardeşim allahın sevgili kuluymuş dedik. helalleştik kuryeyle.

ben de nikahımı erteledim ama nişanlımın işi sebebiyle elimizde olmayan nedenlerle. çok zor bir dönemden geçiyorum sürekli ağlıyorum. bu zor zamanda insan birileriyle acısını paylaşmak istiyor.

bana da geçmiş olsun diyen olmadı, halimi hatrımı soran çok kişi olmadı. dost bildiğim bu nazarcı şerefsizleri tek kalemde sildim. çok insan sildiğim için hayatımda sorun olmadı. yalnızca her seferinde bir insan daha ne kadar kötü olabilir eşiğini geçememek kötü oluyor benim için.

ghostling yapacaksın. umursama yazma ilgilenme ama engelleme de silme numarasını. bakalım napacak.

Bizim bir aile dostumuzun başına bir iş geldi. Hepimiz için şok edici kötü bir olay oldu. (kaza, hapis) ve bu aile yıllardır dostumuz olmasına rağmen biz de dahil herkesten elini eteğini çekti.
Biz yanlarında olmaya çalıştık ama duvar ördüler. Biz de üstelemedik. Belki utanç belki üzüntü stres artık her ne ise, o duyguları kendi içlerinde yaşamak istiyorlardır diye geri planda kaldık.
Hani şimdi o insanlar çıksa dese ki, siz yanımızda olmadınız. Haklılar olmadık. Ama izin vermediler. Peki izin vermediklerinin farkındalar mıydı bilmem. Belki o psikoloji ile onlar da ne yaptığını bilemedi.

Uzattım ama demem o ki, belki de sizin tavırlarınızdan etkilenip biraz geride durmak istemiştir.
Belki ne diyeceğini bilememiştir bazı insanlar kriz anlarında farklı tepkiler verebilir.

Çok samimiysem gerçekten sevdiğim kaybetmek istemediğim biri ise ben "yanımda ol" derdim.. Eğer hala soğuksa bir daha ardını aramazdım.
Yani siz de şuan bu dönemde oturup da arkadaşınızı silmeli misiniz silmemeli misiniz bunu düşünmeyin. Madem bu kadar kötü ve değişik bir süreç, insanlara duygularınızı net ifade etmeye çalışın, bırakın sonra ne yapacaklarsa yapsınlar.

Bu arada geçmiş olsun, her ne ise başınıza gelen, umarım daha kötü olmaz.

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm.

Siz tamamen anlatana kadar olayı deşmez ama her gün arar, hal hatır sorar, gerekirse ve istendiğimi anlarsam yarım saat bile olsa ya evde, yada dışarda yanınızda olur, bir kahve içmeye hava almaya çıkarırdım ama siz anlatana kadar asla deşmezdim.

Sadece ne olursa olsun yanındayım mesajı verirdim davranışımla.
Gerekirse hiç konuşmayalım ama destek amaçlı bir omuz olurdum.

Herkesin mizacı farklı. Bunları ben yapardım ama arkadaşınız belki de çok meraklı, deşen, araştıran görünmemek için olayı sindirmenizi de bekliyor olabilir. Bence hemen biletini kesmeyin, gözlemleyin bakalım.

Olayın ne olduğunu bilmiyorum ama umarım bugünün üzüntüsü, yarının sevinci olarak karşınıza çıkar. Geçmiş olsun.

Ben ne dediğine göre değişir diye düşünüyorum. Mesela çok yorgun bitkin olduğunu düşünüp veya meşgul etmemek için aramamış olabilir mi? Rahatsiz etmemek için aramadım dese ok olur. Mesajlarin içeriğinin samimiyetine göre karar verirdim heralde ya olayı da bilmedigimden

Ona olayı olduğu gibi aktardım zaten. Yani soracağı tek şey nasıl olduğumdu. Ama sağolsun sadece 2 kez aramakla yetindi.

Ben ona şeffaf şekilde olayı anlattım zaten. Yapacak tek şey halimi hatrımı sormaktı. Onu da beceremedi olarak görüyorum şuan

Ona olayı olduğu gibi aktardım zaten. Yani soracağı tek şey nasıl olduğumdu. Ama sağolsun sadece 2 kez aramakla yetindi.
Sormuş işte iki kez. Onun hayatında ne var ne yok, sıkıntısı var mı biliyor musunuz ? Bana abartıyorsunuz gibi geldi. Belki siz de onu bir olayda kırmıştınız ve size karşı mesafe koymuştur. Hıncınızı arkadaşınızdan çıkarmak ister gibi bir haliniz var gibi geldi bana. Çok önemsediğiniz bir kişi olsaydı zaten neden aramız böyle, bir sıkıntı mı var diye sorabilirdiniz ama direkt silmeyi düşünüyorsunuz. Demek ki başka yaşanmışlıklar var.

Olayi derinlemesine biliyorsa ve bu kadar ciddi bir seyse uzgunum ama pek yaninizda olmamis.. boyle durumlarda anliyor insan gercekten dostunu dusmanini. Duygusal bi donemdesiniz hemen karar vermeyin bence mesafe koyun sadece. O yazana kadar yazmayin. Dostlugunuz saglamsa zaten kendini affettirmeye calisir. belki farkli bir acidan bakiyodur olaya sizi seviyorsa illaki cabalar

Birini 40 yıl sırtında taşı senden iyisi olmaz, bir kere indirdiğinde de senden kötüsü olmaz derler ya işte. Dert dinlemeyi bırakınca arayıp sormaz olmuşlar. Hiç gereği yok bence de öyle arkadaşın

Olay taze olduğundan çok rahatsız etmemiş olabilir. Size yakın olmayan kişilerin daha önem göstermesi sebebiyle arkadaşınız gözünüze batmış.

Ama genelde o yakın olmayanlar ya dedikodu istediğinden ya da aman yeni tanıştık ben şunla iyi anlaşayım üstüne düşeyim mantığıyla yaklaşırlar. Samimiyetlerine çok güvenmem.

Arkadaşınız zaten halinizi sormuş. Yanınıza gelmemesi belki de bu durumları iyi yönetemediğini ya da bu süreci aileyle geçirmenizin daha iyi olduğunu düşünmesidir. Kahve içelim kafan dağılır diye bir teklifi belki de mecbur kabul edeceksiniz ve daha da dertleri açıp boğulacaksınız diye de düşünmüş olabilir.

Onu herhangi bir olayda kırmadım kaldı ki bu durumda mesafe koyacaksa aramızdaki ilişki için en iyisini yapmış olur. Ben dostluk kavramını sizin gibi değerlendirmiyorum. Bu olayı yaşayan şahıs onu her dışarı çıktığımızda kapının önüne kadar bırakan biriydi. Taksiyle otobüsle uğraşmasın diye.
Ayrıca önemsediğim için kendi içimde sorguluyorum. Kaldı ki şuan hayatında benim yaşadığım tarzda bir şey yaşaması pek olası değil. Her gün mutlu Mesut storyler atıyor. Ben kahrolsun demiyorum zaten ama bir kapımızı çalıp nasılsınız diyebilirdi.

Aramızdaki ilişki aman yanlış anlar, aman istemeden kabul eder tarzında bir ilişki değildi. Ya bugün canım dışarı çıkmak istemiyor diye dürüstçe reddettiğimiz olurdu dışarı çıkma tekliflerini.
Ben olsam böyle yapmazdım. Ben gider destek olurdum onun yaptığı gibi bi mesaj atıp, bi arayıp içimi rahatlatmazdım.

Mesajıniza cevap vermediğinizde aramış sonuçta. Belki de bu süreçte kendi halinizde kalmak istediginizi düsunuyordur

Tam olarak öyle bir durum. Ama bir dost olarak yanımda olması gerekmez miydi. Henüz 5 günlük iş arkadaşım dahi her gün aradı,yazdı
Bu kadar travmatik bir olay yaşarken kimleri sileceginizi düşünmeniz ne kadar doğru ? Önce olayınizi halledin sonrasına bakarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…