- Konu Sahibi possibleornot
-
Ona olayı olduğu gibi aktardım zaten. Yani soracağı tek şey nasıl olduğumdu. Ama sağolsun sadece 2 kez aramakla yetindi.Ben ne dediğine göre değişir diye düşünüyorum. Mesela çok yorgun bitkin olduğunu düşünüp veya meşgul etmemek için aramamış olabilir mi? Rahatsiz etmemek için aramadım dese ok olur. Mesajlarin içeriğinin samimiyetine göre karar verirdim heralde ya olayı da bilmedigimden
Ben ona şeffaf şekilde olayı anlattım zaten. Yapacak tek şey halimi hatrımı sormaktı. Onu da beceremedi olarak görüyorum şuanBen olsam ne yapardım diye düşündüm.
Siz tamamen anlatana kadar olayı deşmez ama her gün arar, hal hatır sorar, gerekirse ve istendiğimi anlarsam yarım saat bile olsa ya evde, yada dışarda yanınızda olur, bir kahve içmeye hava almaya çıkarırdım ama siz anlatana kadar asla deşmezdim.
Sadece ne olursa olsun yanındayım mesajı verirdim davranışımla.
Gerekirse hiç konuşmayalım ama destek amaçlı bir omuz olurdum.
Herkesin mizacı farklı. Bunları ben yapardım ama arkadaşınız belki de çok meraklı, deşen, araştıran görünmemek için olayı sindirmenizi de bekliyor olabilir. Bence hemen biletini kesmeyin, gözlemleyin bakalım.
Olayın ne olduğunu bilmiyorum ama umarım bugünün üzüntüsü, yarının sevinci olarak karşınıza çıkar. Geçmiş olsun.
Sormuş işte iki kez. Onun hayatında ne var ne yok, sıkıntısı var mı biliyor musunuz ? Bana abartıyorsunuz gibi geldi. Belki siz de onu bir olayda kırmıştınız ve size karşı mesafe koymuştur. Hıncınızı arkadaşınızdan çıkarmak ister gibi bir haliniz var gibi geldi bana. Çok önemsediğiniz bir kişi olsaydı zaten neden aramız böyle, bir sıkıntı mı var diye sorabilirdiniz ama direkt silmeyi düşünüyorsunuz. Demek ki başka yaşanmışlıklar var.Ona olayı olduğu gibi aktardım zaten. Yani soracağı tek şey nasıl olduğumdu. Ama sağolsun sadece 2 kez aramakla yetindi.
Birini 40 yıl sırtında taşı senden iyisi olmaz, bir kere indirdiğinde de senden kötüsü olmaz derler ya işte. Dert dinlemeyi bırakınca arayıp sormaz olmuşlar. Hiç gereği yok bence de öyle arkadaşınBen hayatıma kolay kolay kimseyi almam sayılıdır arkadaşım dostum. Ama bir geçmişe döndüm baktım 1 kişi dışında aramazsam arayan dostum varmış (iyiki de var ) ve bu saydığım arkadaşlarımın en yenisi en az 20 kusur senedir tanıdığım kişilerdir. Artık a sosyal olarak hayatıma devam ediyorum ve geçmişe nazaran inanın daha mutluyum.
Onu herhangi bir olayda kırmadım kaldı ki bu durumda mesafe koyacaksa aramızdaki ilişki için en iyisini yapmış olur. Ben dostluk kavramını sizin gibi değerlendirmiyorum. Bu olayı yaşayan şahıs onu her dışarı çıktığımızda kapının önüne kadar bırakan biriydi. Taksiyle otobüsle uğraşmasın diye.Sormuş işte iki kez. Onun hayatında ne var ne yok, sıkıntısı var mı biliyor musunuz ? Bana abartıyorsunuz gibi geldi. Belki siz de onu bir olayda kırmıştınız ve size karşı mesafe koymuştur. Hıncınızı arkadaşınızdan çıkarmak ister gibi bir haliniz var gibi geldi bana. Çok önemsediğiniz bir kişi olsaydı zaten neden aramız böyle, bir sıkıntı mı var diye sorabilirdiniz ama direkt silmeyi düşünüyorsunuz. Demek ki başka yaşanmışlıklar var.
Aramızdaki ilişki aman yanlış anlar, aman istemeden kabul eder tarzında bir ilişki değildi. Ya bugün canım dışarı çıkmak istemiyor diye dürüstçe reddettiğimiz olurdu dışarı çıkma tekliflerini.Olay taze olduğundan çok rahatsız etmemiş olabilir. Size yakın olmayan kişilerin daha önem göstermesi sebebiyle arkadaşınız gözünüze batmış.
Ama genelde o yakın olmayanlar ya dedikodu istediğinden ya da aman yeni tanıştık ben şunla iyi anlaşayım üstüne düşeyim mantığıyla yaklaşırlar. Samimiyetlerine çok güvenmem.
Arkadaşınız zaten halinizi sormuş. Yanınıza gelmemesi belki de bu durumları iyi yönetemediğini ya da bu süreci aileyle geçirmenizin daha iyi olduğunu düşünmesidir. Kahve içelim kafan dağılır diye bir teklifi belki de mecbur kabul edeceksiniz ve daha da dertleri açıp boğulacaksınız diye de düşünmüş olabilir.
Ben de bundan bahsediyorum ya bi in nasılsın göreyim derdimAilevi bi meseleyse gelmemesi normal.be de gitmezdim cunku aile arasinda olan meselelerde gitmek merakli gibi gorunmek olur.arardim gelmek istiyorum musait misin derdim.
Yani bitirdim içimde de mesajla belirtsem mi yoksa arasa dahi açmasam mı ?Düşündüğünüz yerinde bir karar,bende olsam öyle yapardım.
Mesajıniza cevap vermediğinizde aramış sonuçta. Belki de bu süreçte kendi halinizde kalmak istediginizi düsunuyordurHerkese merhaba
Sizden fikir almak istiyorum hanımlar. Detay vermek istemiyorum ama bundan 7-8 gün önce tüm ailemi etkileyen çok travmatik bir olay yaşadık resmen ölümden dönüldü ve bu durum sonrasında ailemden biri için hukuki bir süreç başlayacak. 2,5 ay sonra düğünüm vardı ve benim için şuan herşey allak bullak. İptal etsem mi yoksa etmesem mi diye kendimi yeyip bitiriyorum. Bu olay zaten psikolojimi derinden etkiledi
Bu süreçte yanımda olan geçmiş olsun dileklerinde bulunan çok kıymetli insanlar oldu. Henüz beni 5 gündür tanıyan biri bile her gün nasılsın nasıl oldun diye mesaj attı. Fakat durumu öğrenen neredeyse 15 yıllık samimi arkadaşım yalnızca 1 kez aradı 1 kez de mesaj attı. Aynı semtte olmamıza rağmen kapımı dahi çalmadı. Ve şimdiye kadar birbirimizin zor zamanlarında yanındaydık zannediyordum. Nasıl oldun dedi bir keresinde ondan 2 gün sonra da naptın diye mesaj attı, cevap vermeyince aradı fakat buz gibi konuştum. Şimdi ise 3 gündür hiç iletişime geçmedi.
Ben bu arkadaşım ile ilişkimi bitirmek istiyorum açıkçası. Çünkü yaşadığımız şey çok ama çok ağırdı ve maddi manevi dibe battığımız bir dönemdeyiz. Ve dostum dediğim insanın yaklaşımı bu oldu.
Siz olsanız bu koşullarda siler misiniz arkadaşlığınızı ? Düğünüme davet edip iyi günümde dahi yanımda olmasını istemiyorum
Bu kadar travmatik bir olay yaşarken kimleri sileceginizi düşünmeniz ne kadar doğru ? Önce olayınizi halledin sonrasına bakarsınızTam olarak öyle bir durum. Ama bir dost olarak yanımda olması gerekmez miydi. Henüz 5 günlük iş arkadaşım dahi her gün aradı,yazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?