Dostlugun ve dayanışmanın topiği

canım hayrunnısa sude cok guzeller ama cok uzun degılmı hayrunnısa su gbıı bısı olsa en azından ne dersın
ama anlamlarıda cok guzel kendılerıde tek sorun uzun olmaları bence soyadlarıda var malum :D cocuk oss ygs ye gırerken form doldurması ıcın ek sure lazım :D

dedıgın dogru aslında yasayacaklarımız degısmıor
okuyorum canım bol bol her abdest aldıgımda once yasın meryem ve ınsırah surelerı okuyorum sonra tesbıh cekıorum ınsallah raabbım kolaylıgını verır

valla annem geldı sansa bugun bınadan 4 komsumdan bırbırlerınden habersız geldıler doguma gıdıcegımı duymuslar pazartesı dıye annemler burada ıdı hazırladılar yedık ıctık gun cabuk gectı bugunde
sabah zaten kalkmıstım utu yapmıstım evı supurmustum oda ısabet oldu
yegenımde geldı ay ne tırstım gormenız lazım benı 1 dk durmuor sureklı oradan oraya kosturuo 11 aylık oluyor sureklı ıldı ıstıor falan pesınde fır donuyorsun mecbur ay anne nolur benım cocugumu boyle yetıstırmeyın dıe yalvardım ıkı lafın bırı oyle olursa ısten gelıcem kucagımda cocuk ne yemek ne ıs ne koca gorcem dusunemıorum sonumuzu :S

çok güldürdün beniiii şu öss ek süre falan:52:
bence şimdiki nesilde bir çocuk hayrünnisa ismini kullanmak istemez.
doğruya doğru...biraz da isim koyarken çocukların yerine koymak lazım kendimizi.
acaba bunu sever mi diye?
gerçekten de çok uzun oluyor.

yaw sen hala ev mi süpürüyorsunnn?
maşallah sana:nazar:
erkek çocukları daha haylaz oluyormuş bacım.
iyi ya işte peşinde koşucam derken bi deri bi kemik kalırız.
yoksa bu kilolar nasııııııııı gidecekkkkkkkkkkkk?

doğruya doğru...biraz da isim koyarken çocukların yerine koymak lazım kendimizi.

ama bız calısıcaz tatlm ısten gel 7 de 8 de cocuk kucagında yemek mı yapcaz evmı toplucaz kocamı gorcez perte cıkarız 3 gune ya annemde cocugu canavar yapar dıyorum bugun destana ne yedıryorsanız ogluma yedırmeyın sakn dıye :D:D

valla supuryorum canım ama ole cok fecı yormuyorum kendımı ya dıp kose koltuk altlarına gırılmıoru gorunurden bı supuruyorm bıde vıledalıyorum
utu de yapmasam culsuz kalıyorum xaten 3 parca esya oluyor koca gotume gobegıme yka utule gıy yıka utule gıy
bıde akıntı coooook fazlalastı gunde 3 4 don gıdıo sureklı yıka utule durumu yanı bendekı :S

haklısın cocuk ısımı konusunda ozser koymak konusunda bızde cok dusunduk o yuzden ama sonunda hayalımızdı ıkıncı ısmı sevecegı ısım olur dıyerek kararımzıı sabıtledık

valla benım doktor gavıscon dıe bı surup var ya ondan vermıstı ama hıc ıcmedım belkı ıı gelebılır bılmıorum kı canım :S

ayy sorma sali gunu siraladi herseyi hic biseyim yok dedim.. sen her ihtimale karsi yazdirsana kafa iste… gerci ilacta en son cozum istiyorum… sonucta hamilelere uygun bile olsa ilac…

edba cnm sut ztn devamli iciyorum ama dun ve bugun oyle bir garip midem… hani tam yaniyor diyemem ama var yani bisey… olcakmista sinyal veriyormus gibi…

valla isim konusunda haklisin artik cocuklar buyuyunce hesap sorabiliyor isim icin… zor is valla :18:
kiz sen ne kilosundan bahsediyorsun… seni duyanda iki dunya sanir…

ozzlem cnm benim yine misafir yine misafir :9:
oyle valla buyukler torunlari cok simartiyor… bizim kuzen kendi bakiyor yaa birakiyor cocuk kendi kendine oynuyor hep… bak oda yasina yeni girdi surda 1 hafta oldu… cok rahat… gozu ustunde ama okadar zipir degil… tembihlemek lazim buyukleri simartmamalari icin gercektende…

ayy sorma sali gunu siraladi herseyi hic biseyim yok dedim.. sen her ihtimale karsi yazdirsana kafa iste… gerci ilacta en son cozum istiyorum… sonucta hamilelere uygun bile olsa ilac…

edba cnm sut ztn devamli iciyorum ama dun ve bugun oyle bir garip midem… hani tam yaniyor diyemem ama var yani bisey… olcakmista sinyal veriyormus gibi…

valla isim konusunda haklisin artik cocuklar buyuyunce hesap sorabiliyor isim icin… zor is valla :18:

ozzlem cnm benim yine misafir yine misafir :9:
oyle valla buyukler torunlari cok simartiyor… bizim kuzen kendi bakiyor yaa birakiyor cocuk kendi kendine oynuyor hep… bak oda yasina yeni girdi surda 1 hafta oldu… cok rahat… gozu ustunde ama okadar zipir degil… tembihlemek lazim buyukleri simartmamalari icin gercektende…

ılac konusunda haklısın ama benım doktor her duruma karsı 4 ayda mı ne bı agrı kesıcı bı mıde yanması vermısıt ne olur ne olmaz demıstı

sorma kız gercı bunlar ıı oldu yorulmadım esasen annemlerde buradaydı cunku ben su surada bu burada dedım hepsı bırlıkte topladı ettıler oyle gıttıler sohbet muhabbet gun gectı cunku gunduz bı o koltuk bı bu koltuk durumuna gectım ıyıden ıyıye sıkılıyorum vakıt darlastıkca

bıde ısın komık yanı bırbırlerınden haberı yok bırı gelıo aa mısafırın var galıba dıo yok su daıre dıorum dıgerı gelıo yıne ole :D:D

annem de dıo ee ne yapım cocuk aglayınca annen kızıo dıyıp ılgı gostermeyım mı dıor bıde ay valla rabbım sonumuzu hayır etsın herseyı bı agzına soktu bı oraya bı buraya bıde sıkılınca bı onun kucagına atıor kendını bı bunun kucagına ılgı manyagı olmus afacan

ılac konusunda haklısın ama benım doktor her duruma karsı 4 ayda mı ne bı agrı kesıcı bı mıde yanması vermısıt ne olur ne olmaz demıstı

sorma kız gercı bunlar ıı oldu yorulmadım esasen annemlerde buradaydı cunku ben su surada bu burada dedım hepsı bırlıkte topladı ettıler oyle gıttıler sohbet muhabbet gun gectı cunku gunduz bı o koltuk bı bu koltuk durumuna gectım ıyıden ıyıye sıkılıyorum vakıt darlastıkca

bıde ısın komık yanı bırbırlerınden haberı yok bırı gelıo aa mısafırın var galıba dıo yok su daıre dıorum dıgerı gelıo yıne ole :D:D

annem de dıo ee ne yapım cocuk aglayınca annen kızıo dıyıp ılgı gostermeyım mı dıor bıde ay valla rabbım sonumuzu hayır etsın herseyı bı agzına soktu bı oraya bı buraya bıde sıkılınca bı onun kucagına atıor kendını bı bunun kucagına ılgı manyagı olmus afacan

valla oyle zor olur snein icin gercekten isten geldiginde hep ustunde olursa… aglasada sizlasada duzenini bozmamak lazim.. nazlanma aglamasinda yuz vermemen lazim… ustune fazla titremicen… gerci soylede bir durum var bir nevi emanet cocuk sen belki daha kati olabilirsin ama onlar oyle olamiyor… oyuzden de farkinda olmadan kotuluk etmis oluyorlar..
sen en iyisi annenle gercekten konus senin evinde bakmasi icin…

Selam kizlar okuldan geldigim gibi evi supurdum sildim heryeri.serdarda saolsun wc ve bnyoyu temizlemis. Bide hi.di sote yapti bize.. yedk..

Veli icli kofte getirmisti. Ici kiymali cevizli onu yemistim. O yuzden cok yiyemedm...

Baktim belki belginden ferideden ha er vardir diye ma bisey yok...

Isim isi cok zor ben hala bulamadim. Dizindediginiz gibi annemlerde cagla diyolar. Bende icinde e ile i harfige n ismleri begeniyorum...

ama bız calısıcaz tatlm ısten gel 7 de 8 de cocuk kucagında yemek mı yapcaz evmı toplucaz kocamı gorcez perte cıkarız 3 gune ya annemde cocugu canavar yapar dıyorum bugun destana ne yedıryorsanız ogluma yedırmeyın sakn dıye :D:D

valla supuryorum canım ama ole cok fecı yormuyorum kendımı ya dıp kose koltuk altlarına gırılmıoru gorunurden bı supuruyorm bıde vıledalıyorum
utu de yapmasam culsuz kalıyorum xaten 3 parca esya oluyor koca gotume gobegıme yka utule gıy yıka utule gıy
bıde akıntı coooook fazlalastı gunde 3 4 don gıdıo sureklı yıka utule durumu yanı bendekı :S

haklısın cocuk ısımı konusunda ozser koymak konusunda bızde cok dusunduk o yuzden ama sonunda hayalımızdı ıkıncı ısmı sevecegı ısım olur dıyerek kararımzıı sabıtledık
valla bu akşam bombasın.:52:
hakkaten artık ben bile ne giyeceğimi şaşırıyorum.
pantolanlarda hiç rahat edemiyorum.
güya gidip elbise alıcam ama şimdi çok pahalı...
ilk indirime girseydi bari.

canım özserin söylediği ilacı hamile arkadaşım kullandığını söylemişti,o da ondan çok memnundu.
olurda ben de sütle geçiremezsem o ilacı alıcam mecburen.
bu arada süt içtiğini biliyorum da sütü o reflüyü hissettiğinde de içecekmişsin.
doktor arkadaşım litre litre süt içtim reflüden sonra demişti.

Ebdaa. Canim senin test ne zaman belli olcak diger test soncun kan verdin mi
canım ya söylemeyi unuttum.
gerçi zaten tüm kızlara soracaktım.
ben devlet hastanesinde de bedava nasılsa diyerek 3lü testi yaptırmıştım ya...
sonuç 1/414 çıktı,down sendromu için risk teşkil etmemektedir diyor.
doktora gösteremedim,çünkü randevusu doluydu,ancak cuma gösterebilicem.
risk yok diyorsa amniyosentez ister mi o da acaba?
o da gerekli derse ...
bir de anladım ki 3'lü testin güvenirliği yok.
çünkü 3 gün arayla yapılan bir testte birinde risk değerinin üstünde diğerinde altında çıktık.
bu durumda en güvenir gerçekten amniyosentez gözüküyor.
ama o da ürkütücü...
size sorum şimdi 4lü test yaptırmalı mıyım?
4lünün güvenirliği hakkında bilginiz var mı canlar?

Son düzenleme:

canım özserin söylediği ilacı hamile arkadaşım kullandığını söylemişti,o da ondan çok memnundu.
bu arada süt içtiğini biliyorum da sütü o reflüyü hissettiğinde de içecekmişsin.

o da gerekli derse ...
çünkü 3 gün arayla yapılan bir testte birinde risk değerinin üstünde diğerinde altında çıktık.
ama o da ürkütücü...

tatlim amniyosentez son secenegin olsun… ben ne kdara site okudum isem 4'lu %85 i guvenilir diyor.
ayrica senin detaylinada az kaldi… 19-23 arasi imis zamani zatn 19un icindesin… 4'luden sonra bide detaylida olcumlerin yapilir uzman biri tarafindan ondan sonra gerekirse ve istersen amniyosentez dusun derim ama bence gereksiz…hic bir sorun olmadigina eminim ben...

tatlim amniyosentez son secenegin olsun… ben ne kdara site okudum isem 4'lu %85 i guvenilir diyor.
ayrica senin detaylinada az kaldi… 19-23 arasi imis zamani zatn 19un icindesin… 4'luden sonra bide detaylida olcumlerin yapilir uzman biri tarafindan ondan sonra gerekirse ve istersen amniyosentez dusun derim ama bence gereksiz…hic bir sorun olmadigina eminim ben...
sağol tatlım.insanın içini ferahlatıyorsunuz.
canım,4lü için aslında pazartesiye randevu aldım.
asıl sorun şu ki,4lünün sonucu kötü çıkarsa (Allah korusun) çok üzülücem.:50:
şimdi bir 3lünün sonucu iyi çıktı ya kendime geldim.
amniyosentezi zaten hiç yaptırmak istemiyorum.
inş zorunda kalmam.
4lü falan hiçbişey yaptırmayıp aklımı karıştırmsam mı?
yoksa zamanını geçirirsem hep acabalarım olur mu ki???
öff yaa ne stresli işlermiş...

sağol tatlım.insanın içini ferahlatıyorsunuz.
canım,4lü için aslında pazartesiye randevu aldım.
asıl sorun şu ki,4lünün sonucu kötü çıkarsa (Allah korusun) çok üzülücem.:50:
şimdi bir 3lünün sonucu iyi çıktı ya kendime geldim.
amniyosentezi zaten hiç yaptırmak istemiyorum.
inş zorunda kalmam.
4lü falan hiçbişey yaptırmayıp aklımı karıştırmsam mı?
yoksa zamanını geçirirsem hep acabalarım olur mu ki???
öff yaa ne stresli işlermiş...

valla cnm simdi bu durum biraz hassas bir konu… ben gercekten bebisin saglikli oldugana eminim… bana kalirsada yaptirma… ama icin gercekten rahat edicekmi… sonra kendi kendini yeme 4'lu zamnai gecince…
zamaninda hulya demisti ben yaptirmicam ztn ikizlerde yapmiyorlar zaten nolursa olsun dogururum diye… ozlem de demisti ben ogrenip ona gore hazirlanmak isterim kendimi hazirlamak isterim diye… her ikiside hakli dusununce…
bence iyi dusun … esinlede konus…. ama amniyosenteze hic girme…
acik konusmak gerekirse ben yaptirirdim 4'luyu… olayin netlesmesini isterdim… cnku boyle stress daha kotu hem senin hem bebis icin :20:

Sonuc1\250 den itibaren amniyosentez osteniyor diye biliyorum ben.bak 400 lu cikmis..

Detayli usg ye 20 den nce girmeyin bide bisey dicem burnunu gosterdi mi dr. Burunn olusmasi ilk belirti sagli olmasinda...burununu daha o.ce gosterdiyse dusunme faha fzla...

valla oyle zor olur snein icin gercekten isten geldiginde hep ustunde olursa… aglasada sizlasada duzenini bozmamak lazim.. nazlanma aglamasinda yuz vermemen lazim… ustune fazla titremicen… gerci soylede bir durum var bir nevi emanet cocuk sen belki daha kati olabilirsin ama onlar oyle olamiyor… oyuzden de farkinda olmadan kotuluk etmis oluyorlar..
sen en iyisi annenle gercekten konus senin evinde bakmasi icin…

Artık ik konuşuyorum ama dogmadan ne yapacakları belli olmuyo yaşayıp görcez canım

Selam kizlar okuldan geldigim gibi evi supurdum sildim heryeri.serdarda saolsun wc ve bnyoyu temizlemis. Bide hi.di sote yapti bize.. yedk..

Veli icli kofte getirmisti. Ici kiymali cevizli onu yemistim. O yuzden cok yiyemedm...

Baktim belki belginden ferideden ha er vardir diye ma bisey yok...

Isim isi cok zor ben hala bulamadim. Dizindediginiz gibi annemlerde cagla diyolar. Bende icinde e ile i harfige n ismleri begeniyorum...

Oh hamadan hatun eline saglık

o da gerekli derse ...
ama o da ürkütücü...

Bence yPtır için içini yemesin canım 4 lü en güvenilir olanı içinde afp testi var o mühim
ve bu test böyle çıktığına göre 3 küye hiç takılma

ay al elbise kız hamileliğin bi keyfi bi şükrediyorsa olsun beğen içine sinen bi tane olsun al

Sonuc1\250 den itibaren amniyosentez osteniyor diye biliyorum ben.bak 400 lu cikmis..

Detayli usg ye 20 den nce girmeyin bide bisey dicem burnunu gosterdi mi dr. Burunn olusmasi ilk belirti sagli olmasinda...burununu daha o.ce gosterdiyse dusunme faha fzla...
canım burnunu 13+2 de görmüştük zaten.cinsiyeti öğrendiğimiz gün.
doktor da söylemişti.zaten söylemese de gayet belliydi.
tamam 400 lü çıktı diğeri ama hangisi doğru bunların?
ne saçma ya...aynı test,farklı sonuçlar.
valla hiç 3lü yaptırmamk lazım.
canım bu arada amniyo yaptıran pek çok kişi okudum,hepsinin de sonuçları temiz çıkmış.
p.tesi 4lüyü yaptırıcam galiba...
nolur temiz çıksın da bitsin bu kabus..

Merhaba kızlar öncelikle hepinize teşekkür ederim dualarınız için ve düşündüğünüz için .. Saat 21.47 de olğlumla kavuştuk .. Çok şükür ikimizde sağlıklıyız ama çok zor bir
Doğum geçirdim anlatması çok güç :( bir sürü dikişim var şimdi hastanelerin
Tekrar hepinize ayrı ayrı teş ederim .

ayy bu aksam kimsecikler yok..
kizlar belginden haberi olan varmi??

bide biri bana mide icin bisey soylesin? soda bile etki etmiyor… baska ne rahatlatir… sanki yanma var gibi ama … tam adini koyamadim…

ahhh ahhh bide bana sor ne çekiyorum mide ağrısından hele dün hayatımda hiç okadar çok ağrımamıştı valla kızlar midenizde sorununuz varsa hamile kalmadan çaresine bakın benim hamileleikten öncede ne yesem ağrırdı ve azcık bişey yediğimde,yürüdüğümde davul gibi olurdu bir kere doktora gittim bişey yok dedi gönderdi bende önemsemedim şimdi çekiyorum acısını dün ikram varya kakaolu bisküvi toplasan 3-5 tane anca yemişimdir mahvoldum yaa bu ağrıların sızıların hastalıkların hepsi birbirinden kötü ben "rennie" içiyorum canım kaşık kaşık ama o bile çoğu zaman kesmiyo doktor midem ağrıyo deyince vermişti şurubunu ve zararı yok içebilirsin dedi istersen onuda deneyebilirsin inş dahada artmaz ve bidaha olmaz

maşallah yaaa...şipşak doğum diye buna denir.
Allah herkese böyle hızlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin.
hayırlı uğurlu olsun bebeğin canım...
Allah uzun ömürler versin.

ben sude ve sevde yi beğendim.özellikle sevde süper.
hüda güzel elbette;ama erkek ismini anımsattı bana canım.
hira yı da düşünebilirsin.ben çok severim...
ama tabiki bebişler senin,tercih senin.

canım bu arada ben kabandan istiyorum.
fiyatı ne tatlım?

canım benim de bazen çoook şişkinlik oluyor.çatlayacak gibi oluyorum.
ama henüz çözümünü bulamadım...

sevde peygamberimizin 2. eşinin adı zaten ve sude'de onun başka bi söylenişiymiş bende sude ismini çok istediğim için işime geldi:)) hira malesef mimli isim canım içinde "r" var:)))

kabanın fiyatını boşver sen bana adresini gönder yeter bide kaç yaş için alıncak yiğeninemi alcan yoksa arkadaşının çocuğunamı bugün gittiğimde inş gidersem sorayım

bencede kız prgramları olduguna emın gıbıyım bende nyse artık haftaya kısmetse
halıların korkun ozserden demı :D

canım hayrunnısa sude cok guzeller ama cok uzun degılmı hayrunnısa su gbıı bısı olsa en azından ne dersın
ama anlamlarıda cok guzel kendılerıde tek sorun uzun olmaları bence soyadlarıda var malum :D cocuk oss ygs ye gırerken form doldurması ıcın ek sure lazım :D

dedıgın dogru aslında yasayacaklarımız degısmıor
okuyorum canım bol bol her abdest aldıgımda once yasın meryem ve ınsırah surelerı okuyorum sonra tesbıh cekıorum ınsallah raabbım kolaylıgını verır

valla annem geldı sansa bugun bınadan 4 komsumdan bırbırlerınden habersız geldıler doguma gıdıcegımı duymuslar pazartesı dıye annemler burada ıdı hazırladılar yedık ıctık gun cabuk gectı bugunde
sabah zaten kalkmıstım utu yapmıstım evı supurmustum oda ısabet oldu
yegenımde geldı ay ne tırstım gormenız lazım benı 1 dk durmuor sureklı oradan oraya kosturuo 11 aylık oluyor sureklı ıldı ıstıor falan pesınde fır donuyorsun mecbur ay anne nolur benım cocugumu boyle yetıstırmeyın dıe yalvardım ıkı lafın bırı oyle olursa ısten gelıcem kucagımda cocuk ne yemek ne ıs ne koca gorcem dusunemıorum sonumuzu :S

maşallah sana yaa hadi ütü neysede ev süpürüyosun demek valla ben şimdiden ev süpüremiyorum o gücümü verip yüklenmek canımı çok acıtıyor bildiğin kramplar giriyo kasıklarıma evi eşim süpürüyor ayda yılda bir allah gücünü artırsın diye dua ediyorum hep yine ediyroum:))) naptı buarada sizin gelin bebeği nasıl düşük tehlikesi geçtimi perşembe eltinleri savuşturdun ama gelininizin bebeğinden kaçamadım kaderin bu senin kuzum:))

hayrünnisa sude bencede çok uzun hayrünnisa zaten iki isim gibi tek başına ama eşim kabul etmiyo bakalım şuanda ilk aklıma gelenler bunlar bide büyüklerin fikrini sorcaz daha kesin kırk kez değişir önerilerinizi bekliyorum

Merhaba kızlar öncelikle hepinize teşekkür ederim dualarınız için ve düşündüğünüz için .. Saat 21.47 de olğlumla kavuştuk .. Çok şükür ikimizde sağlıklıyız ama çok zor bir
Doğum geçirdim anlatması çok güç :( bir sürü dikişim var şimdi hastanelerin
Tekrar hepinize ayrı ayrı teş ederim .
allaha çok şükür canım benim kurtuldunuz çok şükür artık ikinizde bi güzeelll misler gibi kokunuzu içinize çeke çeke uyursunuz doğarken zor oldu allahım inş hayatınız boyunca birdaha zorluk yaşatmaz allah hayırlı evlat etsin talihinden güldürsün inş

canım benim nolur içini ferah tut ne güzel ikinci yaptırdığın test temiz çıkmış bence yaptır 4'lüyüde inş temiz çıkar oda ve rahatlarsın yoksa doğuma kadar acaba olcak içinde bu gidişle ve allah korusun 4'lü problem çıkarsa sen yine tekrarlarsın o testi başka hastanede ayrıca bizler değilmiyiz doktorların ve hastanelerin yanlış yorumlarından yanlış teşhislerinden bisürü çeken o yüzden kötü olana güvenme canım benim

kızlar sıradaki tesbihi kim için okuyoruz sıradaki doğum esranın ama daha var doğuma yum yum günleri yakın olan hatırladığım kadarıyla yeliz var onun içinde okuyabiliriz ebda'da olabilir sıkıntılı bu aralar yada benim için okuyalım diyen varsa söyleyin birisini

Back
X