Dostlugun ve dayanışmanın topiği

tatlım inşallah birşey yoktur,canını fazla sıkma sütüne de meryemede zarar etmesin,inşallah geçici bişeydir,belkide senin göğsünden kanlı süt geliyor kusunca öyle geliyordur.Dualarımızdasınız inşallah olmaz bi daha,belkide senin yediğin birşey ona dokunuyordur , kuzenimin kızı annesi süt ürünü yediği zaman oluyrdu onda,takip et istersen yediklerinide

Oy kuzucum geçmiş olsun size, Meryem'e acil şifalar diliyorum.

cnm benim cok gecmis olsun… ama dedigin gibi gogusunden dolayi olabilir.. yoksa aglamasi fln olur heralde midesi ile ilgili olsa,…
bazi bebekler anneyi emerken agizlarinda da sutu tutabiliyor.. hemen yutkuyorlar… belki gogusunden son kanli sut cekmis onu cikartmistir…. halamda azra kucukkene hep tutardi agzinda ordan biliyorum…
gonlunu ferah tut…. kan fln alinirken oyle aglamalari olucak ama ufak ufak alistirmaya calis kendini cnm bnm…dayanmak zordur ama mecbur

allah oyle insanlarin gercekten belasini versin …. bela okuma derler ama el kadar bebege bunu yapana bela okumak bile azdir… beyni gelismemis insanlar kendi anasida beterini yapsaymis ona…. tovbe yarabbim … sen de boyle seyler okuyarak kendi kendini sinirlendirme lohusa halinle…..

okuzler iste…. neysee yaa dedigin gibi bariscaz napcaz… ama ben on a yapcagimi biliyorum…. cok pis tehtid ettim cocuk dogsun vercem eline bende gidicem dedim…. sutunu birakta git dedi birde yaa… sonrasi sorun olmazmis …
tam kozalaklar yaa…

Oy kuzucum geçmiş olsun size, Meryem'e acil şifalar diliyorum.

Sagolun kizlar ins sonuclarda temiz cikar yarin cikicak tahliller, cok sukur evde iyiyiz mamamizi yedik uyuduk uyandik, cok seviyor onla konusurken bende ona hikaye okuyorum, bazen cizgi film seyrediyoruz. Ins mememdendir ama mememe resmen kan oturmus etrafida mosmor emmerke cokertmis resmen .. Valla buyudukce dertleride buyuyor dedikleri bu olsa gerek ..

Canim cumartesi gunu market alisverisine gitcez dedim biz annemle gidelim kac gunlerdir evde sen Meryem`le otur 2 saate doneriz bir kahve icer. Tamam dedi , altini degistirdim emzirdim doyurdum , yari uykulu mis gibi biraktim cocugu, yok tukururse neyle silcem, medili gozune soktum, yok aglarsa memesi nerde dedim temiz yikandi kutusunda .. Eee ayaklarini tepiyor pjamasi cikti, giydirdim tekrar birazda buyuktu alti patikte giydirdim bileklerinden bagcigi var cikarmasin diye, derken bizim kis osurdu osurdu dedi birazdan aglar altini degistirde cik, degistirdim yine 1 saat oldu, dedim gondermezsen bak bu cocuk birazdan yine acikicak hic bas edemicen ben cikiyorum dedim kactim resmen evden :)) Bir geldim uyumus bebek ama resmen oturur pozisyonda, demezmi birde kolumda uyudu sen gidince hemen ama kolumu cekince agliyor uyaniyor , oda gogusue yatirmis bacaklar yatakta iki buklum, neymis beyefendinin ellerine ihtiyaci varmis laptopta bisi okuyormus , daha 3 haftalik bebek oturur gibi uyutmus Alah muhafaza kemigi cikicak baticak fln.. Bahanede laptopu kullanamamasi ayyy sinirden sinir oldum..

Dicem o hayatim benimkide bakarim diyord ama gorduk nasil baktigini..:)))

ayyy saka gibi bu erkekler yaaa…. diyorsun birakicam desen bile birakamazsin ….
ama ben niyet ettim kurs buldum bunla gidicez… sansimiza aksamlari 2ser saat haftada 1 kere - 6 hafta boyunca… yakinda baslamak lazim hatta… biraz ordan on bilgi alicak kendisi…
yoksa hadi bu defa annen icin ciktiniz ama sneinda hava alip biraz kendine zamana ihtiyacin var… yoksa insan kotu olur yani…
hep evde hep evde …. bebegide sogukta fln cikaramazsin…
kayinvalidene birakip cikarsiniz arada annen olmayincada…

Ben arada cikiyorum yine tadilat icin bisiler bakmaya fln gidiyoz , mutfak alisverisine gidiyoz fln annem bakiyor bebeise..
Aman hayatim kayinvalideyi hic karistirma su son iki haftada olanlari anlatsam vaktimize yazik onun hakkinda konustugumuz. Annem hep iste sen inatcisin bilmem ne guzel davran sana ole geliyordur fln derdi , oda gordu durumu .. En basitinden zaten hafatda bir belki geliyor bebegi gormeye esimle oda, yoksa umrunda degil, guya gecen gelmis calmis kapiyi acmamaisiz, ac gir o zaman baska zaman yapiyornuz yaa kapinin iki taraftanda kolu var kilitli degil bisi degil, duymamiszdir yatak odasi en sonra kapasida surekli kapali kedi girmesin diye, cocuk agliyordur tv aciktir , zil yok iki tiklatinca duymamisizdir, geldi esim annesiyle bebegi kucaga alma fln yok zaten bebek yatiyor ole bakarak seviyor hesapta , birde demesinmi gecen geldim acmadilar kapiyi rahatsiz etmek istemedim, beni onu eve almiyorum durumuna dusuruyor, diyor niye acmadiniz kapiyi dedim duymamisizdir arasaymis acin diye yada acip girseymis biliyorsun her zaman yapiyorlar dedim.. Uff Neler neler anlat anlat bitmez, annem bile dedi seninkinin annesi ne kadar dolduruyor duymaya bilmeye gerek yok adam ordan gelince hali hareketi tonu degisiyor diye..

ben snein bebis takibini yerim…. 3 hafta + 5 gunluk hee… okdar oldumu bile yaa… eyy gidi gunler eyyy…

ayy aman bosver sende… isine karismasindansa boyle olmasi daha iyidir ama iste esini etkilemesi kotu… gercekten insan bir arar sorar nasilsiniz diye simdi annende geldi yaa istedigi gibi davranamiyor onunda gicikligi vardir onda… sen bak keyfine hic takma…. keske annecigin daha fazla kalabilse senle… siz ona orda oturum fln alamiyormusunuz?? yani annen tek basina bekar fln burda yasalar mesela annen yurtdisinda sen burdasin buranin vatandasisin onun sorumlulugunu ustlenince ona vatandaslik veriyorlar… haid orda vatandaslik belki vermezler ama oturum belki verirler… sen arastir bnce onu en azindan gelip gitmesi kolay olur vize derdiniz olmaz…
kiz bundan sonra kismetse evdesin meryem azcik daha buyusun ay olarak sen duzenini kurarsin yemek fln filanda esin iyice alisir ev duzenine…. nasilsa sabahin korunde kalkip ise gitmek derdin olmicak… ilerde parttime calissan bile yinede eskisi gibi olmaz mis gibi tam cekirdek aile tablosu ne guzell
bu arada bence onlarin genelinde sevme kavrami yok.. onlar hep oyle sevmislerdi kendi cocuklarini bile…

tacyaprak
canım çok geçmiş olsun kuzuya...
umarım tahlilleriniz tertemiz çıkar.
ben de senin göğsünden şüpheleniyorum ama...
Rabbim dermansız dert vermesin kimseye.

ya o kusan bebeği okudum da senin yazdığın.okumaz olaydım.
sinirlerim bozuldu.hayvanlar bile bunlardan vicdanlıdır.
asmak lazım bunları.o kadar sinir oldum.

sense
biz gidip öyle sabaha gelsek evlilik biter.
anında kapı önü...
erkek olmak nası bi özellik,üstünlük.
her şeye biz koşalım,düşünelim sonra da anlayışsız olalım.
valla bu erkeklerin hepsi aynı terane.
bikaç tane vardır istisna.
o da şahsen bana denk gelmemiş...

Soyadin belen mi.. bende bu kim diyprum galiba o sensin..

Offf burcu aksam aksamm icim cekildi. Kusan kiz bebegin haline. Cok moralim bozuldu..

Meryemimizede acil sifalar.kotu bisey yoktir icin ferah tut.

Allahtan bizim bakici esnden ayriiii senelerdir...

Canım çok şükür dün itibariyle biraz biraz gelmeye başladı .. Calla benim doğumum çok zordu özlemin Çok zor geçmiş .. Kendi sancın olsa belki bu kadar zor olmaz ama biz de sancı yoktu açılma olmamış rahim yunuşamamıştı ve çok zorladılar 2 gün suni sancı çektim .. İkinci bebeği düşünemiyorum bile artık .. Ama yine de bende böyle olsdu diye sende de olacak diye bi kaide yok canım hakkında hayırlısını versin Rabbim inşallah kolay bir doğum nasip eylesin ...

Sormayin kizlar bende oturdum agladim , icim almadi. Yazmamam lazimdiburaya izinde moralinizi bozdum bos yere kusura bakmayin.. Allah bin turlu belalarini versin, butun yavrulari iyi insanlarla karsilastirsin ins..

Belgincim sen nasil oldun, Poyrazimiz napiyor ?

yok hayatım o ben değilim özen benim ki onu ekle, belen i değil :)

Pardon ozendi ..tmm ekli,mmm.

Burcu. Olsun cnim bu haberi duyunca insan icinde tutamaz ki..onemli degil...

Bugun karnim surekli kipir kipir. Bu bebek cok hareketli. Surekli oyniyor canm yanoyor artik.hele derste surekli ders anlatirken tkmeliyor..ben bagirdikca tekme yiyorum..

ne güzel maşallah :)
bende o tekme ve hareketleri hissetmek için oldukça sabırsızlanıyorum :)

sütünün gelmesine sevindim tatlım.
booollll bolll gelsin doysun poyrazcık.
sabır annesi sabır...

valla canım zaten ben normal mi sezeryan mı hala karar vermiş değilim.
önceleri normal diyordum.şimdi ise sizlerden de fikir alarak kararımı değiştiricem sanki.
biliyorum herkeste aynı değil ama ya ben de şanssız gruptansam.
doğumun kabusa dönmesine lüzum yok.
kardeşim isteğiyle,genel anestezi alarak sezeryan yaptı.kuzenim de aynı...
hiçbir şey hatırlamıyorlar ve şiddetle tavsiye ediyorlar.
sezeryandan sonra da ertesi gün ayaklandılar.ben normal doğum istiyorum deyince canından zorun mu var diyorlar.
kafam karışık.neyse o günlere gelelim de bi.hayırlısı.

kız sen izne ayrılmadın mı?
daha geçenlerde izin için doktora gitmiştin????

İyiyim canım çok şükür biraz ağrım var dikişler sızlıyor poyraz da iyi teyzesi gün güm büyüyor çok akıllı maşallah benim oğlum annesini üzmüyor ..
Meryem i de merak etme canım Rabbimin izniyle sonuçlar iyi çıkacak göğüsünde ki yaradan kaynaklıdır annesi endişelenmedi onlar bi melek Rabbim korur onları .. Senin geçti mi ağrıların epiduralden kaynaklı sorum vardı ilaç kullanıyordun nasıl oldun??

Canım şuam ki aklım olsa ben sezeryan isterdim :) ama ben dönüş yapamadım tansiyonum yüksek çıktı sezeryana alamadılar bebeğin suyunu patlattıkları için mecbur suni sancıya devam ettiler ve inanılmaz bir acı ağrı çektim iki gün ömrümde yaşamadığım ağrıları yaşadım halen etkîsinden kurtulamıyorum uyurken uykudan sıçrayacak uyanıyorum seni korkutmak istemem canım ama iyi düşün doğru karar ver ..

Normalde ayrilabiliyorum m 32. Hafta raporumu aldim 5 haftayi dogum sonrasina aktariyorum..so.rasi daha onemli rapora daha cok ihiyac oluyor. 37. Haftada izn ayrilcam 39. Haftada se dogum apcam.

Normal do. Dan korkuyosan ge.el degilde epidurel sezaryan tavsiye xerim... bbegin dogdugunu goruyosun sohbe ede ede dogum oluyor...hemde bbgin dogis anndan emzirmeden mahrim kalmiyosun.

Genel anastezi de uyanip e mzirinceye kafar uzun sure geciyormuss...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…