- 5 Eylül 2011
- 15.585
- 9.594
- 448
- Konu Sahibi Pink_Women
-
yok yinede silmeyinBende sileceğim bu arkadaşımı...
yoo aramayacağım onu asla
Şu kafadaki bir insanın lafını ciddiye almanız hata. Birine ceza olan, diğerine sınavmış öyle mi? =))Kendisi görücü usülü ile evlendi...Görücü usulü ile bir başka erkekle görüşmüştü kendisi onu istedi ama ailesi ona vermedi..
Bende söyledim zaten ona görücü usulüyle evlenenlerin hepsi mutlu mu diye?
Dediki ama onlar ana baba rızası alıyor, onlar mutsuz oluyorsa bu onların sınavı gibi bişey dedi
eee benim ki ne o zaman??
Tövbe tövbe kendini Allah tarafından torpilli mi zannediyor acaba?
Bende verecek cevap bulamayan bir insanımBen yapı olarak cevap vermeden mümkünatı yok duramayan biriyim.
Ama bazen mümkün olmuyor elbette.
O zamanlar da, karşı tarafa gayet normal davranıp fırsatını bulduğumda lafı gediğine sokar karşı tarafın boğazına yumruğu oturturum.
Bu kötü niyetli olduğum için değil karşı taraf beni başka türlü anlamayacağı için
Sende öyle yapabilirsin.
evet haklısınız...İnsanın ailesinden başka dostu yokmuş..Şu kafadaki bir insanın lafını ciddiye almanız hata. Birine ceza olan, diğerine sınavmış öyle mi? =))
Kadın mutsuz, kıskanç, kötü niyetli ve kesinlikle dostunuz değil.
Bende verecek cevap bulamayan bir insanım
Bu halime çok üzülüyorum ama değişemiyorum ki ben...
Gerçekten doğru diyorsunuzBence hiç üzülme. Buda Allahın bir vesilesi gibi düşün.
Dostunun aslında nasıl biri olduğunu sana gösterdi.
O senin gibi dostu kaybettiği için üzülsün
teşekkür ederim evet uzak duracağım...Resmen cehalet.. Ne demişler" Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun.. " Uzak durun o dost görünümlü düşmandan..
Bunların bilincinde olan bir insan nasılda bu denli şuursuzca konuşur ki..Canım bir hadis vardır kınamayın kınadiginizi yasamadan ölmezsiniz diye, bekle ve Gör o arkadasın emin bir sekilde konuştuğunu acı bi sekilde yutacak.
Bilmiyorum ki burada ki yorumlara göre evet galiba kıskanıyoraldım verdim ben seni yendimmm.. kim kimi alıyor veriyor yahu.. bence arkadaşınızın yorumu çok cahilce kusura bakmayın. sizi kıskanıyor mu?
Merhaba arkadaşlar... Benim 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı...Kendisini kendi kız kardeşimden ayırt etmezdim. O benden bende ondan hiç birşeyimizi saklayıp gizlemezdik. Ben eşimle severek evlendik. Yani ben istedim ailemde verdi.
Bu dostuma eşimin ailesi ile olan sıkıntılarımı anlatıyordum ve bana söylediği söz o kadar ağırıma gitti ki!!!
-'Sonuçta sen ananın babanın rızasını almadan evlendin, anne baba rızası Hakkın rızasıdır. Ailen eşine kendileri istediği için değilde, sen istediğin için vermek zorunda kaldı. Bu yüzdende bu sıkıntıları yaşaman normal' dedi.
Bu sözler çok ağırıma gitti benim, belki evet ben istediğim için ailem beni verdi ama şimdi görücü usulünde bile istediğin insanla evleniyor insanlar. Hem görücü usulü ile evlenen insanların hepsi mutlu mu ki?? Kendisi ile hemen hemen aynı zamanda evlendik, nasıl bir insan kendisine karşısında kilerine bu kadar güvenir de böyle konuşur ki?? Düşmez, kalkmaz bir ALLAH...Sadece duygularımı sizinle paylaşmak istedim...
Ailem eşim tanışmaya gelene kadar kız evi psikolojisindeler di ki daha açık konuşmak gerekirse eşim kürt ve ben türküm ve ailem kültür çatışmasının çıkacağından korktu... eşimi tanıdıktan sonra bu korkunun yersiz olduklarını anladılar. Yani tanışmadan sonra babam bana kızım biz beğendik gelsin istesinler dedi. Şimdi bunun neresinde rıza almamış oldum ki kendisi bu konuları en ayrıntısına kadar bilen birisi.Açıkçası arkadaşınız şu yazılanlara göre ağır konuşmuş.
evet görücü usulü ile evlendi. Normalde başka biriyle görüştü onu istemedi ailesi kendisi istedi ama yok dediler, kendiside vazgeçti ve bu eşine karar kıldı ailesi ve evlendi..
Arkadaşımın herhalde bir bağlantısı var ki bu denli kesin konuşuyor.Şimdi bu dostum dediğin arkadaş senin sorunlarına böyle demekle çözüm mü bulmuş oldu... yoksa kafanı mı karıştırdı??.. Çözüm ve dostluk bunun neresinde???? O şimdi senin derdini mi dinlemiş oldu yoksa böyle demekle kestirip atmış mı oldu??? aslında kestirip atmış olayı. Dostluk da öyle olmaz bana göre.
Sen sonuçta eşinle kaçarak evlenmedin, değil mi? Baba evinden çıkarken de anne ve baban yanında idi, değil mi? Eeeee nerde bunun anne baba rızasızlığı??? saçmalamış.
Evliliği yolunda gitmeyip boşananlara sor bakalım ya da arkadaşın böyle bir anket mi yapmış da sorunlu çiftlerde sorunlar eşlerin anne babasının alınmadığı çiftlerde görülüyor diye bu kadar rahat konuşuyor. Bununla ilgili bir araştırma var da biz mi duymadık???? Saçmalamış.
Evet haklısınız gerçekten..Ee daha ne kendi istediğiyle evlenememiş sana laf yapıyor.
Ben buyüzden kolay kolay hemcinslerime güvenemiyorum bir dost olarak isterse 20 yillik olsun.
Ilknokul 1. Siniftan 20 yaşına kadar surekli gorustuklerini bildigim iki
arkadas var biri x olsun oteki y diyelim. Dusun ki birbirlerini daha cocukluktan tanirlar halada aralarından su sizmaz ama x olan y'nin arkasinda ne erkek merakliligini birakir ne,k**rligini :)) hep kendini over ben oyle degilim diye ozellikle sevgili olduğu cocuklara ama bunlardan y'nin haberi yok kuzu kuzu geciniyorlar sozde her dertlerine koşarlar.
Evet kadin kadinin kurdudur herzaman birakin bu dostluklari en iyisinde bile iclerinden biri de ufakta olsa kiskanclik oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?