dosya durumu: istinafta , demek ne demek

ozcan0706

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
66
31
3
36
Herkese merhaba, 2 yıldır boşanmaya çalışıyorum.
Geçtiğimiz aralıkta mahkemeden boşanma kararı cıktı ama, karşı taraf temyize verdi.
1 ay kadar önce temyiz sonucu geldi ve 1 aylık itiraz süresi başladı, bu süre içerisinde 5 kez falan avukatım arandı 'itiraz edecek misiniz, siz edecekseniz bizde edeceğiz, etmeyecekseniz etmeyecegiz bizimde niyetimiz bitirmek ' diye. Avukatım ise itiraz etmeyeceğimizi söyledi onlara. Geçtiğimiz hafta 1 aylık süre dolarak kesin boşanma gerçekleşmiş olmalıydı, dün avukatı aradığımda ' sistemde ne kesinleşmiş görünüyor, ne temyizde görünüyor sisteme henüz düşmemiş' dedi.
Şimdi ben kendim, e-devlet i açıyorum dosyaya bakıyorum 'dosya durumu: istinafta ' yazıyor.
Bu ne demek??? tekrar itiraz ettiler mi yoksa , şimdide geç bir saat arayamıyorum avukatı, yarına kadar duramadım.
Bir bilen lütfen söyleyebilir mii, uyuyamayacağım yoksa.. Yine itiraz mı etmişler ?????

Canım,bir bilgim yok ama sen öyle anlatınca içim gitti araştırayım dedim. Bulduklarım bunlar: İstinaf, ‘Arapça’ kökenli bir sözcük. “Yeniden başlamak, sözün başlangıcı ve söz başı” anlamlarına geliyor. Yeni bir kanun yolu olarak ise istinaf, yerel mahkemenin verdiği hükmü, bir üst mahkemeye başvurup “feshini” isteme anlamı taşıyor. İstinaflar, ilk derece mahkemeleri ile Yargıtay - Danıştay arasında görev yapan ara - üst mahkemeler olacaklar.
Sen kendini üzme,içini ferah tut

Evet itiraz etmişler karara, o yüzden bir üst mahkemeye gitmiş dosya.
şimdi şöyle iki mahkeme olarak görünüyor, biri davayı açtığımız şehrin mahkemesi, diğeri ankara bölge adliyesi.
Dava açtığımız şehrin adliyesine girdiğimde dosya durumu: İstinafta yazıyo
Ankara bölge adliyesinde dosya durumu: Karara çıkmış yazıyor.
:/ kafam çok karıştı.
Cidden itiraz mı etmişler ooooofff

Dosya itirazdan yani istinaftan dönmemiş gibi

Zira karara çıkmış Ankara da ama sizin oradakine gelmeyince orada istinafta yazar

Henüz kesinleşmemiş

Dosya itirazdan yani istinaftan dönmemiş gibi

Zira karara çıkmış Ankara da ama sizin oradakine gelmeyince orada istinafta yazar

Henüz kesinleşmemiş
Peki temyiz ve istinaf aynı şeylermi? dava bittikten sonra temyize verdiler diye biliyorum. İstinaf başka birşey değil mi?
Buarada bu temyizin üzerinden 1 ay 4-5 gün geçti. Kesinleşmiş olmalı ama uyap'a mı düşmemiştir? sizin bir bilginiz var mı bu konuda.
Cevap için ayrıyetten teşekkür ederim

Temyiz genel ad eskiden öyle idi şimdi de ağız alışkanlığı istinaftır o

Temyizin üzerinden dediğiniz ne

Temyize gitmesi mi duruşması mı

Temyiz genel ad eskiden öyle idi şimdi de ağız alışkanlığı istinaftır o

Temyizin üzerinden dediğiniz ne

Temyize gitmesi mi duruşması mı
temyiz kararının(sonucunun) elimize ulaşmasının üzerinden 1 ay 4-5 gün gecti.
.bu 1 ay içerisinde tekrar ikinci bir itiraz hakkı varmış, tekrar itiraz edip uzattılarsa diye korktum ben..
Şimdi kesinleşmiş olması gerekmezmiydi ama

Evet itiraz etmişler karara, o yüzden bir üst mahkemeye gitmiş dosya.

Çok pardon, dalgındım, yanlış algılamışım.

En doğru bilgiyi avukatınız verecektir size. Ancak temyiz etseler önce temyiz dilekçesinin vekilinize tebliğ edilmesi gerekirdi, sonra Yargıtay'a gönderilir dosya. O zaman da dosyanın Yargıtay'da görünmesi gerekirdi. İstinaf kararını avukatınız sistemden öğrenip dosya fiziken ilk derece mahkemesine ulaşmadıysa o yüzden istinafta diye görünebilir hala belki, tam bilemiyorum o kısmı. Ancak süresinde temyiz edilmediyse o sürenin bitiminin ertesi günü mahkeme hemen kesinleştirme işlemi yapmamış olabilir, avukatınız talep ve takip etsin kesinleştirme işlemlerini, karar temyiz edilmediyse eğer.

Dosya önce istinafa sonra temyize gider temyiz kararı ulaştı ise istinaf olmaz

istinaftan sonra temyiz olur

Yarın arar öğrenirsiniz avukatınızdan ayrıntılı

Şimdi ne desek boş

Hakkı'nızda hayırlısı olsun

Merhabalar benim bir derdim var 3 ay once mahkememiz goruldu bosandik esim anlasmali bosanma icin bana imza attirdi atmazsan cocuklarin yuzunu bile goremezsin seni rezil ederim dedi bende cocuklarim icin attim. Dilekcede nafaka mal varlihi zinet talebinde bulunmayacagim ve cocuklarin velayeti babada kalacak ve mahkeme masraflarin kocaya aittir diye 3 tane madde yaziyordu. Mahkemeden sonra karar kesinlesmesi icin 2 hafta sonra gelin imza atin dediler ben gitmedim esim gecen hafta gitmis atmis ben simdi ameliyat oldum ben hastanedeyken eve tebligat gelmis ama yokum diye bildiri kagidi asmislar. Ben temyize basvurmak istiyorum. Esim zorluk cikarirsan seni ahlaksizlikla suclarim diyor. Ben oyle bisey asla yapmadim asil yapan kendisi ben disardan okuyorum diye sucladi facedeki acikogretim sayfasinda bilgi amacli gorusmemi ve internetten kitap aldihim kisiyi ile aramda bursey olduhunu idda ediyor gec saatteki whats app gorusmelerini falan delil saydiririm diyor ama alisveris yaptigim kisiler saat 11 12arasi musaitler diye o saatte iletisime gecoyordum mecburen o da onlari kotu anlama cekiyor. Simdi ben ne yapmaliyim. Bunlar gercekten beni haksiz saymaya yetermi temyize basvurdugumda muhtemelen bunlari ortaya dokecek cocuklarimi ve velayeti alabilirmiyim temyize nasil basvurabilirim?

Yeni konu açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…