- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.535
- 498
Feragat kesinleşme ile bağlayıcı olmaz zaten. Feragat imza altına alındığında bağlar. Kesinleşmedi ben kafama göre feragatimden vazgeçerim, temyizde her halde bozulur diye bir şey yok. Yargıtay feragatle bağlayıp dosyayı gönderebilir. Bu konuca içtihat var mı mesela?Hayır doğru okumuşsunuz. Sadece kaçırdığınız nokta şu; karar kesinleşmemiş.. haliyle tazminat ve sair alacaklardan vazgeçtiğine dair feragatta kesinleşmedi. Şayet karar kesinleşmiş olsaydı sizin söylediğiniz yol izlenebilirdi.
Hayir bisanma dilejcesibde sadece mal varligi nafaka zinet talebinde karsilikli bulunulmayacak yaziyordu. Zaten mqhkemeden cok once butun takilarimi aldiZiynet eşyası alacağımdan, tazminat hakkımdan feragat ettim dememiş mi? Konuyu eksik okudum galiba.
Sizi etiketlemeyi unutmuşum yukarıda... bu arada hanımefendinin talebi çocukların velayetinin kendisine verilmesi ve iştirak nafakası alabilmek yönünde. Bildiğiniz üzere iştirak nafakasında zaten feragat bağlayıcı değil..Feragat kesinleşme ile bağlayıcı olmaz zaten. Feragat imza altına alındığında bağlar. Kesinleşmedi ben kafama göre feragatimden vazgeçerim, temyizde her halde bozulur diye bir şey yok. Yargıtay feragatle bağlayıp dosyayı gönderebilir. Bu konuca içtihat var mı mesela?
Dilekce de bosanma masraflari kocaya aittir yazsa bile mi masraf kaubedene olur. Bi de mahkeme gorulse bile temyize basvurunca esim ilk mahkemede sadece evlilik birligi temelinden sarsilma gerekcesi ile basvurdu. Temyizde esim beni ahlaksizlikla suclayabilirmi. Oyle birsey kesinlikle yok tabiki ama esim benim okumama karsi idi bende kitaplarimi ucuz alabilmek icin facebookta acikogretim sayfasininda bi grubun yoneticisine yardim ediyordum bu sekilde iletisimim oluyordu onu ahlaksizlik olarak gosteririm whats app konusmalarini diyor. Boyle bisey yapabilirmi.siz bütün bu olanları anlattığınız dilekçeyi yazın dilekçenin sağ üst köşesine adli yardım taleplidir yazın ki mahkemeye dilekçeyi verirken sizden masraf alınmasın
baroyu bekleyip de geç kalmayın uzun sürebilir
ayrıca şunu unutmayın yargılama sonucunda kim haksız çıkarsa yargılama giderlerini o öder
E devletten baktigimda Karara Cıkmıs yaziyor sadeceKarar kesinlesmemis ise istinaf hakkiniz devam eder hukukta nasil bilmiyorum ama cezalarda muhtara tebliğde teblig edilmis sayilir.
Şu karardaki dava dosyasını incelemem gerekli. Çok genel nitelikli yazmış çünkü. İrade beyanı dediğine göre feragat olarak algılıyorum temyizde öne sürebilir yukarıda da yazdığım gibi. Ama benim müvekkilim olsa tek yoldan ilerlemem garantiye alırım.Sizi etiketlemeyi unutmuşum yukarıda... bu arada hanımefendinin talebi çocukların velayetinin kendisine verilmesi ve iştirak nafakası alabilmek yönünde. Bildiğiniz üzere iştirak nafakasında zaten feragat bağlayıcı değil..
dava dosyasini ozelden atsam incelermisiniz mahkeme kararini falan atsam mahkemeden cikinca verilen kagidiŞu karardaki dava dosyasını incelemem gerekli. Çok genel nitelikli yazmış çünkü. İrade beyanı dediğine göre feragat olarak algılıyorum temyizde öne sürebilir yukarıda da yazdığım gibi. Ama benim müvekkilim olsa tek yoldan ilerlemem garantiye alırım.
Ben mükemmeliyetçiyim asla işimi şansa ya da başka şeye bırakmam. Bu yüzden en iyisi barodan atanacak avukttan yardım alman. Bana kalsa oho.. dosyayı sonuna kadar takip etmem gerekli yoksa anlamı olmaz, zamk gibi yapışırım çünkü elimde olana. Atanacak avukatta yardımcı olur.dava dosyasini ozelden atsam incelermisiniz mahkeme kararini falan atsam mahkemeden cikinca verilen kagidi
Dilekce de bosanma masraflari kocaya aittir yazsa bile mi masraf kaubedene olur. Bi de mahkeme gorulse bile temyize basvurunca esim ilk mahkemede sadece evlilik birligi temelinden sarsilma gerekcesi ile basvurdu. Temyizde esim beni ahlaksizlikla suclayabilirmi. Oyle birsey kesinlikle yok tabiki ama esim benim okumama karsi idi bende kitaplarimi ucuz alabilmek icin facebookta acikogretim sayfasininda bi grubun yoneticisine yardim ediyordum bu sekilde iletisimim oluyordu onu ahlaksizlik olarak gosteririm whats app konusmalarini diyor. Boyle bisey yapabilirmi.
Ailem devreye girerse olay cok buyur is asiri inatlasmaya gider. Esimin huyudur zıtasildihinda yapacagi varsa da yapmaz. O yuzden temkinli yaklasmak istiyorum omun aksi inadindan korkuyorum cocuklarimi kacirir benden diye. Eger temyizden lehime sonuc almazsam tekrar dava acabilirmiyim bukez elimdeki butun silahlari dokerim ortaya onun eve cok gec geldigini aldattigini alkol ve ex haplari kullandigini soylesem bunlar bi tahlillere kanitlanir. Ilk adimda saygisizlasmak istemiyorum sinucta evlatlarim icin omur boyu yuzune bakacagim insan kirici olmak istemem ama beni zorlarsa tabi olay degisir eger beni ahlaksizlikla suclarsa vende itiraz eder boyle birsey yapmadigimi ispatlarsam onun bu pisliklerini de ispatlarsam cocuklarimi onlari gecindirecek nafakayi ve oturdugum evimi alirmiyim?anlaşmada öyle yazmışsınız ancak siz şimdi temyiz etmeniz demek ben anlaşma ile bağlı olmak istemiyorum karar bozulsun demek
bu yüzden karar bozulur yeni bir yargılama yapılır
bakın sizin olayiniz basit bir olay değil eşini de belli ki kötü biri her şeyi yapabilir sizin gerçekten bir avukat bulmanız lazım
öyle adlı yardimdaki avukatlarla olmaz bu iş
ailenizin durumu iyiyse geri odemek kaydıyla onlardan maddi yardım alıp kendiniz bir avukat bulmalisiniz
Ailem devreye girerse olay cok buyur is asiri inatlasmaya gider. Esimin huyudur zıtasildihinda yapacagi varsa da yapmaz. O yuzden temkinli yaklasmak istiyorum omun aksi inadindan korkuyorum cocuklarimi kacirir benden diye. Eger temyizden lehime sonuc almazsam tekrar dava acabilirmiyim bukez elimdeki butun silahlari dokerim ortaya onun eve cok gec geldigini aldattigini alkol ve ex haplari kullandigini soylesem bunlar bi tahlillere kanitlanir. Ilk adimda saygisizlasmak istemiyorum sinucta evlatlarim icin omur boyu yuzune bakacagim insan kirici olmak istemem ama beni zorlarsa tabi olay degisir eger beni ahlaksizlikla suclarsa vende itiraz eder boyle birsey yapmadigimi ispatlarsam onun bu pisliklerini de ispatlarsam cocuklarimi onlari gecindirecek nafakayi ve oturdugum evimi alirmiyim?
Yardimlariniz icin minnettarım
3 tane sorum vardı
1. Temyize basvurursam esime hemen bildiri gidermi?
2. Esim temyizde beni ahlaksizlik ve zina ile suclayabilirmi ilk mahkemede evlilik birlihi sarsilmasi gerekcesiydi?
3. Temyizden istedigim sonuc alamazsam tekrar dava acanilirmiyim?
Bildurim hemen guder mi bikacgun falan surermievet bildirim gider
evet öyle bir iddiada bulunabilir neden bu kadar cekinceniz madem adamla aranızda bir şey yok
velayet için açabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?