dosya durumu: istinafta , demek ne demek

Feragat kesinleşme ile bağlayıcı olmaz zaten. Feragat imza altına alındığında bağlar. Kesinleşmedi ben kafama göre feragatimden vazgeçerim, temyizde her halde bozulur diye bir şey yok. Yargıtay feragatle bağlayıp dosyayı gönderebilir. Bu konuca içtihat var mı mesela?

Bu konuyla ilgili bir kaç arkadaşla yakın tarihte fikir alışverişinde bulunmuştuk. Açıkçası tazminat alacaklarından feragat konusunda benimde düşüncem kati iken yakın tarihli bir içtihatla karşılaştık ve anlaşma protokolündeki feragat beyanına itiraz edilebiliyor mu acaba kanaatine vardık. Hatta arkadaşım dosyasını bu içtihatı örnek göstererek bu şekilde temyiz etti. İçtihat programına ulaşmam şu an için mümkün olmadığından internetten konuya ilişkin bulduğum başka bir içtihatı yolluyorum;
-Dava ve karşılık dava yönünden tarafların Türk Medeni Kanununun 166/3. maddesi uyarınca boşanmalarına karar verilmiş, hüküm davacı-davalı tarafından temyiz edilmiştir. Anlaşmalı boşanma yönünde oluşan karar kesinleşinceye kadar eşlerin bu yöndeki diğer bir ifadeyle gerek boşanmanın mali sonuçları, gerekse çocukların durumu hususunda kabul edilen düzenlemeleri kapsayan irade beyanından dönmesini engelleyici yasal bir hüküm bulunmamaktadır. Türk Medeni Kanununun 166/3. maddesi gereğince boşanmalarına karar verilse dahi davacı-davalının anlaşmalı boşanma hükmünü gerçekleşen anlaşmaya rağmen temyiz etmesi davadan açıkça feragat etmedikçe anlaşmalı boşanma yönündeki iradesinden rücu niteliğinde olup, bu halde anlaşmalı boşanma davalarının "çekişmeli boşanma" (TMK m. 166/1-2) olarak görülmesi gerekir.

Yargıtay 2 hukuk dairesi: 2015/25148 e ve 2016/2461 k

Sizi etiketlemeyi unutmuşum yukarıda... bu arada hanımefendinin talebi çocukların velayetinin kendisine verilmesi ve iştirak nafakası alabilmek yönünde. Bildiğiniz üzere iştirak nafakasında zaten feragat bağlayıcı değil..

Nirmalda bizi adliyede mahkeme bitince dediler 2 hafta sinra gelin imza atin dediler ikimizde gitmedik imza atmaya. 3 ay sonra Ben ameliyattayken esim gidip imza atmis ben atmaya gitmedim esim attigi icin bana tebligat gelmis evde olmadihim icin kagit yapistirmislar o da mujtemelen muhtara birakildi. Simdi benim atmam gereken adim nedir?

Benim istegim suan sahibi oldugumuz evde coxuklarimla birlikte hayatimi idam ettirmek. Ev evlendikten sonra alindi cocuklarim perisan olsun istemiyorum babamin evinde siginti gini yasasin istemiyorum evimde cocuklarimla yasamak istiyorum

Dilekce de bosanma masraflari kocaya aittir yazsa bile mi masraf kaubedene olur. Bi de mahkeme gorulse bile temyize basvurunca esim ilk mahkemede sadece evlilik birligi temelinden sarsilma gerekcesi ile basvurdu. Temyizde esim beni ahlaksizlikla suclayabilirmi. Oyle birsey kesinlikle yok tabiki ama esim benim okumama karsi idi bende kitaplarimi ucuz alabilmek icin facebookta acikogretim sayfasininda bi grubun yoneticisine yardim ediyordum bu sekilde iletisimim oluyordu onu ahlaksizlik olarak gosteririm whats app konusmalarini diyor. Boyle bisey yapabilirmi.

Son düzenleme:
Şu karardaki dava dosyasını incelemem gerekli. Çok genel nitelikli yazmış çünkü. İrade beyanı dediğine göre feragat olarak algılıyorum temyizde öne sürebilir yukarıda da yazdığım gibi. Ama benim müvekkilim olsa tek yoldan ilerlemem garantiye alırım.

dava dosyasini ozelden atsam incelermisiniz mahkeme kararini falan atsam mahkemeden cikinca verilen kagidi

dava dosyasini ozelden atsam incelermisiniz mahkeme kararini falan atsam mahkemeden cikinca verilen kagidi
Ben mükemmeliyetçiyim asla işimi şansa ya da başka şeye bırakmam. Bu yüzden en iyisi barodan atanacak avukttan yardım alman. Bana kalsa oho.. dosyayı sonuna kadar takip etmem gerekli yoksa anlamı olmaz, zamk gibi yapışırım çünkü elimde olana. Atanacak avukatta yardımcı olur.

anlaşmada öyle yazmışsınız ancak siz şimdi temyiz etmeniz demek ben anlaşma ile bağlı olmak istemiyorum karar bozulsun demek
bu yüzden karar bozulur yeni bir yargılama yapılır
bakın sizin olayiniz basit bir olay değil eşini de belli ki kötü biri her şeyi yapabilir sizin gerçekten bir avukat bulmanız lazım
öyle adlı yardimdaki avukatlarla olmaz bu iş
ailenizin durumu iyiyse geri odemek kaydıyla onlardan maddi yardım alıp kendiniz bir avukat bulmalisiniz

Ailem devreye girerse olay cok buyur is asiri inatlasmaya gider. Esimin huyudur zıtasildihinda yapacagi varsa da yapmaz. O yuzden temkinli yaklasmak istiyorum omun aksi inadindan korkuyorum cocuklarimi kacirir benden diye. Eger temyizden lehime sonuc almazsam tekrar dava acabilirmiyim bukez elimdeki butun silahlari dokerim ortaya onun eve cok gec geldigini aldattigini alkol ve ex haplari kullandigini soylesem bunlar bi tahlillere kanitlanir. Ilk adimda saygisizlasmak istemiyorum sinucta evlatlarim icin omur boyu yuzune bakacagim insan kirici olmak istemem ama beni zorlarsa tabi olay degisir eger beni ahlaksizlikla suclarsa vende itiraz eder boyle birsey yapmadigimi ispatlarsam onun bu pisliklerini de ispatlarsam cocuklarimi onlari gecindirecek nafakayi ve oturdugum evimi alirmiyim?

Bir de ben simdi temyize basvursam ona hemen kagit yada bildiri gidermi?
suan ben ameliyatimdan dolayi babamgilde kaliyorum ben bavamgildeyken temyize basvurdugum bilgisi ona giderse kendi evime girdirmez beni?

Yardimlariniz icin minnettarım
3 tane sorum vardı
1. Temyize basvurursam esime hemen bildiri gidermi?
2. Esim temyizde beni ahlaksizlik ve zina ile suclayabilirmi ilk mahkemede evlilik birlihi sarsilmasi gerekcesiydi?
3. Temyizden istedigim sonuc alamazsam tekrar dava acanilirmiyim?

neden en başta yapmadiniz bunları
biz her ne kadar bu işi yapsak da size böyle uzaktan yardimci olamayız
dediğim gibi avukata gitmelisiniz
Çocuklarınızı alabilirsiniz
ihtimal dahilinde
ancak ev ve nafaka durumu biraz şüpheli

evet bildirim gider
evet öyle bir iddiada bulunabilir neden bu kadar cekinceniz madem adamla aranızda bir şey yok
velayet için açabilirsiniz

evet bildirim gider
evet öyle bir iddiada bulunabilir neden bu kadar cekinceniz madem adamla aranızda bir şey yok
velayet için açabilirsiniz
Bildurim hemen guder mi bikacgun falan surermi
Ben kendime guveniyorum elvette ama boyle igrenc birseyle suclanmak beni fazlasiyla yipratir cunki benim cok duygusal bir yapim var cok onur kirici birsey. Daha omce yapmamamin sebebi tehdit altinda olmam ve vazgecer davasini geri xeker cocukllar icin devam ederiz umuduyla idi. Cunku biz hâlâ ayni evde kaloyoruz sadece ameliyat icin babamgile gectim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…