- 27 Aralık 2011
- 63.348
- 61.068
- 898
- Konu Sahibi Liipstiick
-
dini kendı düşüncene göre yorumluyorsun işte sen, o yuzden senın düşüncen. ayrıca yukarıda arkadas ılahıyatcı bırıne sormusDin düşünerek değil okunarak öğreniliyor canım :)) kendi düşüncem olsa başına bence eklerdim.. bedenlerimiz bize verilen emanetlerdir, ona en iyi şekilde bakmamız gerekiyor.
dini kendı düşüncene göre yorumluyorsun işte sen, o yuzden senın düşüncen. ayrıca yukarıda arkadas ılahıyatcı bırıne sormus
yazdıgını okumadın galıba
görende ayet gösterıyorsun sanır." Onlar ki ; Dövme yaptıranlar, allahın rahmetinden ve cennetin kapılarından edebiyen imkansız kılınacaktırlar..(.Hz. Muhammed (s.a.v)./ Hadis-i Şerif )
Dövme yaptırma, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hadis-i şeriflerinde yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir. Ebû Hüreyre (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz:.
"İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da ALLAH lânet etsin!" buyurdular.
'' Dövme dinimizce günahtır. Çünkü ; Dinimizde heveslerimiz, zevklerimiz ve bağımsızlıklarımız için vücudumuzun şeklini şemalini değiştirmek ve acı çekmek yasaklanmıştır..( Diyanet İşleri Başkanı.Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ
Hadi bunları da sen yorumla...
bende onu anlatmak ıstıyorum ya zatengunah gunahtır. ayrıca dövme gunah degıl
her hadis dogru demekte degıldır ama.Canım dövme yaptırmakla ilgili direk sahih hadis var. İlahiyatçıların belki de mütabık oldukları tek konu dövme konusu. Günah değil demek hadisi red etmek demek. Peygamberimiz açıkça günah olduğunu belirtmiş.
görende ayet gösterıyorsun sanır.peygamber efendımıze ait hadısler ne zaman çıkmaya başlamış? Tam 200 yıl sonra...
neyse...
her hadis dogru demekte degıldır ama.
ben hadıslere ınanmıyorum demedım, her hadıse ınanmam.. kur'anın ne amaçla ındırıldıgını bılıyorum canımBir konuda ihtilaf varsa o işten uzak durulması daha iyidir.. sen hadislere inanmıyorsan o başka bir problem.. ve Kur'an sevap günah kitabı değildir canım, bilmiyor musun bunu?
ben hadıslere ınanmıyorum demedım, her hadıse ınanmam.. kur'anın ne amaçla ındırıldıgını bılıyorum canım
Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim
Bazı üyeler dövmeyi savunmak için
Herşey kul ile allah arasında derken neden makyaj yapan türbanlıları işin içine katmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?