Dövme !

Derinseda

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2014
64
2
13
Merhabalar.biraz abes kaçıcak ama dövme yaptırmak istiyorum,bunun dışında namaz kıldığım için ve dinime bağlılığım olduğu için,yani bu konu aslında saçma din insanın içinde yaşaması gereken bir şey manevi,ama annem ılımlı bakmıyo.ben 10yıldır bi kolu olmayan kedimin dövmesini küçük bi şekilde bileğime yaptırmak istiyorum.fikirleriniz neler?

Dine bagliligin olduğunu söylediğin için o minvalde cevap veriyorum dinen dövme caiz değil. O kadar seviyorsan kedini puzzleini yaptir resmini çekip yada poster yaptir odana as. vucuduna kedi dovmesini yaptırmak garip geldi bana

Dinen caiz değil diye biliyorum ama araştıran arkadaşlarım namazın falan kabul olacağını da söylüyor. Yalnız yaptırmak istediğiniz dövme bir resim olacak ve resim olan yerde zaten namaz falan kılınmaz kapatılır.. Kaldı ki bu sizin vücudunuzda olacak.. Dininize bağlıysanız başka bir yol bulun derim =)

Eger dini yonunuzle ilgili cevap istiyorsaniz dovme dinen caiz degildir.

Arkadasim ben de senin gibiyim dovme yaptirmak istiyorum ilerde ama caiz olmadigini bildigim icin yaptirmam sanirim. Ve benim bildigim kadariyla abdest almaya engel degil dovme cunku o bolgeden de kıl cikiyor. Ama vucudumuza sonradan yapilan seyler insan fitratini bozdugu icin caiz degil diye biliyorum.

Dinle alakalı bir cevap beklemiyorum tabiki.dinen kaş aldırmakta sigara içmekte caiz değil sonuçta vücuduna acı çektiriyorsun.demek istediğim şu bi hayvan karsısında namaz kılınmıyor,bilekte minik bi kedi dövmesi engel midir ki gibi bir şey sıkıntım

nasıl yaa tisörtte bile canlı insan hayvan vs resmi olsa namaz kılınmaz sen nasıl vucudundakiyle ibadet edecen kb ama anlamadım hassasiyetini anlıyorum ama abdeste engel degilmi olmasa bile göz olacak canlı resmi yani

Kesinlikle gusül kabul olunuyor,namazada engel değil dövme.ama kedi figürü olmayabilir,benim için manevi değeri çok yüksek olan bir şey olsun istedim

seytanın dürtüsüne uyma lütfen dinini yasayabiliosun cok sükür ozaman sapma arkadasım uyma soktayım senin gibi birinin böle bişi sorduguna .yani ne bilim ibadetini cesitli nedenden yerine getiremeyen bile bunu yapmaz inan

Ne alakası var şimdi kafir mişim gibi niçin bu soruyu soramazmışım? Fikirlerinizi sordum sadece.yaptığımız bi ton şey günah zaten,günah olduğunu biliyorumda abartılacak kadar bunu sorduğuna inanamıyorum gibi bir cümle kuracak kadar kötü bi şey değil sorduğum şey

Merhaba..

Şahsi görüşümü söyliycem,ben insanların inancına,niyetine inanan biriyim.Evet eylemler de bir nevi göstergedir ama ibadet ederken bile ilk kural niyet değilmidir ve Yaradanın bize şah damarımızdan daha yakın olduğu buyrulmaz mı..?O yüzden benim inancım kalbin ve niyetin doğruluğu..
Kafasını kapatıp içi çıfıt çarşısı olanlar düşünsün güzel kardeşim sen yaralı kedini vücudunda taşımak,onu ölene kadar anmak istiyorsun..

Yani nacizane fikirim olabileceği yönünde

Heh sonunda düşüncemi anlayan biri çıktı,teşekkür ederim.gerçekten benim için çok değeri olduğu için sordum.sadece soruydu yanii

Heh sonunda düşüncemi anlayan biri çıktı,teşekkür ederim.gerçekten benim için çok değeri olduğu için sordum.sadece soruydu yanii

İçini rahatlatacaksa şöyle örnekleyim arkadaşım :)

Hz. Muhammed A.s. Efendimiz bir Hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır. ˝Ameller niyete göredir; imanlının niyeti, amelinden hayırlıdır!...

Cenabı Allah hadisi kudsilerle de şöyle buyurmuştur. “Göklere ve yere sığmam, mümin kulumun kalbine sığarım.” “Ey insan oğlu , cesedinde bir et parçası vardır. O kalptir. Özünde rûh vardır. ruhtan içeri sır vardır. Sırdan içeri nûr ve nûrdan içeri ben varım.”

O yüzden diyorum,niyet ve kalp...Düşüncenin ve kalbinin iyi niyetine inanıyor sana hak veriyorum :)

Sen zaten karar vermissin ama dusuncene destekci ariyorsun. Tabiki alacagin cevaplar dovmenin caiz olmadigi ve hayvan figuru tasirken namaz kilmaman gerektigiyle ilgili. Arada abartili yorumlar olmus tabi. Ama benim fikrim yaptirmaman yönünde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Gunahi kucumsemek o gunahi yapmaktan daha cirkin daha asagida bi harekettir.
Kufre kadar goturur.
Dovmeye gelince dovmeden once namaz ibadet vs dediginiz icin dini boyutta yorumlar gelecekti elbette.
Yapmayin derim.

Son düzenleme:
Fikirleriniz için çok teşekkürlerimi sunarım,ben kararlı değilim düşünmem gerekiyor zaten,hadisler içinde çok sağolun,kalp ve niyetten yanayım her zaman..

Tamam niyette onemli tabiki ama benim niyetimi de kalbimide Allah biliyor deyip mayoyla kilalim namazi o zaman. Insan patronunun karsisina cikarken bile ozeniyor giyimine dikkat ediyor. Namazinda belli bir adabi vardir. Niyetiniz temiz olsa dahi o ozeni gostermek gerekir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Günahı küçümsemiş gibi gözükmşm o yormda kusura bakmayın ama farklı yorum atan birine karsılıktı,demek istediğim o değil orada

Fikirleriniz için çok teşekkürlerimi sunarım,ben kararlı değilim düşünmem gerekiyor zaten,hadisler içinde çok sağolun,kalp ve niyetten yanayım her zaman..

Niyetim iyi deyip gunaha kosmak ya da kucumsemek ne kadar dogru?
Herkes cografya hakkinda konusamaz, matematik, felsefe vs.
Ama is dine gelince herkesin bir fetvasi var.
Ama olay bu kadar basit degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…