Merhabalar.biraz abes kaçıcak ama dövme yaptırmak istiyorum,bunun dışında namaz kıldığım için ve dinime bağlılığım olduğu için,yani bu konu aslında saçma din insanın içinde yaşaması gereken bir şey manevi,ama annem ılımlı bakmıyo.ben 10yıldır bi kolu olmayan kedimin dövmesini küçük bi şekilde bileğime yaptırmak istiyorum.fikirleriniz neler?
dinde dövmenin bir günahı yoktur nihat hatipoğlunda gördüm abdest almaya engel değil derinin yüzeyinde çünkü asıl oje ve saç boysı olduğu zaman engel oluyomuş dövmeyi isteyen yaptırabilir nihat hatipoğluda böyle söyledi yani çünkü abdest almaya engel değil
Nihat Hatipoğlu'nun açıklamasını eksik hatırlıyor olabilir misiniz?
Abdest almaya engel değil, ama haramdır.
Yaptırılmamalı, yaptırıldıysa da dövmem var diyerek ibadetten uzak durulmamalıdır.
Nihat Hatipoğlu da aynen bu şekilde söyler.
Araştırıp bulabilirsiniz açıklamasını.
Kulağında küpe olan padişah Fatih Sultan Mehmet değil Yavuz Sultan Selimdir canım. Ama onun küpe takmasınin niyeti farklıdır ayrıca kim demiş erkeklere küpe takmak günah diye. O da bi takı neden günah olsun ki. O zaman yüzükte takmasınlar böyle saçma şey olamaz.lanetlenmek ne ya zinamı bu lanetlensin insanlar çok önceden dövme suçlulara damga niyetinde yapılırmış o yüzden öyle diyolar ona bakılırsa erkeklerin küpe takmasıda günah diye geçiyo ama Fatih Sultan Mehmetinde kulağında küpe vardı açın bakın herşeye ön yargıyla yaklaşmayın
Kulağında küpe olan padişah Fatih Sultan Mehmet değil Yavuz Sultan Selimdir canım. Ama onun küpe takmasınin niyeti farklıdır ayrıca kim demiş erkeklere küpe takmak günah diye. O da bi takı neden günah olsun ki. O zaman yüzükte takmasınlar böyle saçma şey olamaz.
Konu sahibi arkadaşım sende madem dinime bağlıyim namaz kılıyorum diyorsun biraz dövme konusunda hassas olabilirsin. Yıllar sonra dövme yaptırdığın için pişman olabilirsin. Dinen caiz değil bunu sende biliyormuşsun zaten. Ne gerek var şüphe ile yaşamaya ki.
sende araştır bak canım internetten fatih sultan mehmet yaz çizimlerinde kulağında küpe olduğunu göreceksin
Ben diyanete sormustum
Dovme yaptirinca gusul namaz oluyormus ama Allah'a karsi gelmis oluyormussun sonucta
Bizim islamiyette amacimiz da Allah'a karsi gelmemektir
Bilmeden Dovme yaptiran tovbe etmeliymis
Sen de bile bile yaptirmak istiyorsun :)
Hayvan figürü hem de :
Pek olur yanı yok bu işin
Bir kere kedi kutsal bir hayvandır peygamber efendimiz namaz kılarken yanında durmuş hayvan deyip geçmemek lazım ama fare değil sonuçta bu kedi yani
hm yani anlamadım ne demek istedinizz
kedi figürü sakıncalı mı sakıncasızz mı ne demek istediniz :)
Merhabalar.biraz abes kaçıcak ama dövme yaptırmak istiyorum,bunun dışında namaz kıldığım için ve dinime bağlılığım olduğu için,yani bu konu aslında saçma din insanın içinde yaşaması gereken bir şey manevi,ama annem ılımlı bakmıyo.ben 10yıldır bi kolu olmayan kedimin dövmesini küçük bi şekilde bileğime yaptırmak istiyorum.fikirleriniz neler?
Hayvan figürü hem de :
Pek olur yanı yok bu işin demişsiniz ya hani kedi hayvan ama kutsal bir hayvan yani hayvan figürü olunca illa kötü bir durum günah bir durum olmuyor onu demek istedim kedinin sakıncası olmaz yani :))
hm anladım ya ama ben hayvan, insan figürlerinin yastık kılıflarında örtülerde bile caiz olmadığını biliyorum . bir tek bitki figürü caiz sanırım ama hayvan ve insan figürü ev eşyalarında bile caiz değilken insan vücudunda evleviyetle caiz değildir diye düşündüm.
sonuçta çok sevdiği kedisinin figürünü yaptırmak istiyor rastgele bir kedi deği... böyle şeyler islamiyete uygun olmaz ki
putçuluk gibi değil mi :44:
nihat hatipoğlu bir günah olmaz demedi diyorsunda canım adam her perşembeleri program yapıyo atv de ve kaç yıllık profesor yaşını başını almış bir din adamı hemde geri kafalı değil herşeyi gayet güzel anlatıyo günah olanı olmayanıda açıkça söylüyo ben dövme derinin yüzeyinde ve deri hava alıyo yani deriye su geçiyo engel olmuyo nefes almasına o yüzdne abdest alabilirsin bişeye engel olmaz genelde günah olduğunu söylerler çoğunluk ama bu yanlış bilgi dediğim gibi Nihat hatipoğlu profesor sonuçta profesor olmak okadar kolaydeğil kimbilir kaç sene din üzerinde çalışmıştır yalan söyleyeceğine inanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?