Dövme !

arkadaşlara katılıyorum. .
Namazda kedi ibaresi(canlı) olmamalı..
Şahsi fikrim dövme yaptırmamak ..

Günahımda, sevabımda,niyetimde bana, doğru ya:) tabikide herkes kndi içerisinde yaşar dini,bile bile günahtan bahsediyoruz burda evet,ama benimde anlatmak istediğim sigara içkiiçmekten bi farkı olmayan bir günah ablatabiliyo muyum?

Katiliyorum.
Bizler kul olarak dahi sinirlarimiz var.
Cignendiginde bas bas bagiriyoruz.
Burada herkes ogutler veriyor, sinirlari ciz, haddini bil/bildir vs. gibi.
Allah'in sinirlari onemsiz mi?
Bu isin sonu ama benim dedem haciiiydi'ya kadar gider.
Hoslanmiyorum dinin evirip cevrilip kendi hoslandigi yone dogru yontulmasindan.

Gunah gunahtir arkadasim.
Elbet buyugu kucugu vardir ama o gunahsa bu da gunah o zaman sorun yok, yaparim mantigi saglikli degil.
İyi oyleyse bol bol gunahimiz var devam edelim mi demeliyiz?

dövme bir kaç kat derinin altına yerleştirilen boya gözenekleri kapatan bir şey olmadığı için abdest kabul oluyor dinen caiz deil evet annen istemiyormuş normal bende bir anneyim kızımın yaptırmasını istemezdim şu sebeble bu arada dövmeye uzak ve yabancı deilim :) dövme bir hastalık gibidir bir kere yaptırınca seni kaşıntı alır ilgi alanına girmiştir ve bir iki derken yaptırırsın :) ikincisi kalıcı bir şey olduğu için bi zaman sonra sıkılıyorsun özellikle bir resimse yani sevdiğin birinin ismi anlamlı bir şey deilse ha artık sildirmek zor deil eskiden bi kaç yıl öncesine kadar silinince kir gibi iz kalıyordu artık silinebiliyor hemde hiç iz kalmadan ama 300 tl ye yaptırdığın 5 cm çapındaki bir dövmeyi sildirmek 2bin tl den başlıyo birde bileğine yaptıracağını söyledin sanırım iç tarafı çok fazlaca acır damara yakın hasas yer ve 1 ay sonra dağılma ihtimalide yüksek uzun oldu ama bildiğimi anlatmak istedim :)

Çok sağolun efuli hanımm biliyorum araştırdım:) bu yorumlardan sonra hevesim kaçtı zaten,bilen bilmeyen konusuyor :)

hayvan figürü konusunda bır sey dıyemem, ama dövmelı yere abdest gecıyor
kıl cıkan yere abdest kabul oluyor
benım bacagımda var ordan bılıyorum

Son düzenleme:
İyi niyetle biri sizin sinirlarinizi gecse iyi niyetliydi caniim bagrima basarim mi diyorsunuz yoksa kiziyor musunuz?
Lutfen, lutfen..

Sınırımı nasıl ve ne radde de geçtiğine bağlı,bunu ahlaksız ve saygısız şekilde yapıyor ise karşılığını ona göre alır fakat düşüncesi masum ve zararsız ise niye kızayım?Bir arkadaşın dediği gibi namaza mayoyla durulmasına müsama gösterilmez gösterilemez haşa...Çünkü bu edepsizlik saygısızlıktır,karıştırmamak lazım

Son düzenleme:
Dediğim şeyi hala anlamak istemeyen bir bayanla karsı karsıyayım.günah ooo yapalım demiyorum.ben yapmak istiyorum kedi figürü namaza engel midir diye sordum bu yani.engelse yaptırmıcaktım zaten,ki düzgün bir dille anlatmak yerine sürekli bi kavga eğilimi içerisindesiniz..

Çok sağolun efuli hanımm biliyorum araştırdım:) bu yorumlardan sonra hevesim kaçtı zaten,bilen bilmeyen konusuyor :)

Ne kadar vefasizca.
Siz dini hassasiyetinizden bahsettiniz biz de ona gore yorum yaptik.
Her konuda Allah carpar, yanacaksiiin diye atlamiyoruz konuya.
Dine gore neyse onu soyledik siz belirttiginiz icin.
Eger oyle demeseydiniz biz de bu tarz yorumlar yapmazdik.
He ama af edersiniz, size hos gelecek seyler soylemedik.
Bilen bilmeyen olarak konustuk.
Eger sizden baska yonde dusuncesi olmayanlarin yazmasini istemiyorsaniz belirtin ki biz de ona gore yorum yapalim.
Yorum begendiremiyoruz ya o sebeple..
Gerci yorum da degil dinin sinirlarindan bahsettik ama neyse..

Canım çok haklısın meraktan gözümden uyku akmasına rağmen bu konu nereye gidecek diye bekliyorum
Senin de iyice kafan karıştı...İyisi mi tanıdık bir din adamı varsa ona sor maksimum tatmini o sağlayacak sanırım :)

şimdi sorması ayıp ama arkadaşım yaşın kaçtı belki benden büyüksün hitap edeyim dedim benim dövme yapan ve yaptıran çok arkadaşım var hatta birinin bütün vücudunda çimdik atacak boş yeri yok yüzüde dahil :) şimdi bilip bilmeyen deilde herkes bildiğini konuşur sen buraya konu açmışsın sana uymayanlara kızmayacaksın ha bazı arkadaşlar kaptırıyolar kendini evdeki kardeşlerini azarlar gibi fırçalıyolar samimiyetten geliyor şimdi din kelimesi vs konu açıklamanda geçtiği için direk o yönde gelmiş yorumlar tabi herkes bildiğini söyleyecek dinini herkes kendine göre yaşar hayatınıda bu yaş ilerledikçede deişir benim ailem inançlarını ellerinden geldiğince yaşarlar ablamlar vs herkes tesettürlü namazlarında komple hacca umreye giderler eşimin aileside öyle bende olayın başka boyutunda yaşarım ne kadar çocukluğumdan beri çocuk esirgeme yurtlarında hayvan barınaklarında dolanırım ikisini yanyana yazdım yanlış anlaşılmasın abdestimi alırım duamı ederim namaz şimdilik kılmıyorum ama içimde huzursuzluğunu yaşarım ama bende yaptırmayı düşünüyorum bayadır ailemde arkadaş çevremdede çok dövme yapan yaptıran demem o ki annene ve söylenenlere kızma eğer yaptıracaksan iyi düşün yaşın genç daha sonra fikrin deişmesin pişman olma bir gün hayatından çıkabilecek ihtimali olabilecek birinin ismini asla yazdırma birde herzaman baktığında ilk gözüne çarpmayacak bir yere yaptır mesela omzunun arka kısmına boynuna gibi ki bi zaman sonra daralma :)

dini içerikli konu açmak yasak diye biliyorum zaten bu konunun buraya açılması çok yanlış herkesin kendine göre doğruları kendine göre bir dini yaşama anlayışı var siz şimdi gelip burada dinle alakalı bir soru sorup karşı fikirleri kabullenmezseniz bu topic daha çok karışır benden söylemesi

dövme yaptırmak deri altına zerkedilen boya sağlıksız olduğu için tavsiye edilmemiş diye biliyorum ben...ama gördüğün gibi herkes bişey biliyor ve farklı üslupla dile getiriyor...sonra senin ve belki başkalarının canı sıkılıyor...

bu konuyu, daha ciddi bir yerlerden araştırmanı tavsiye edeceğim ben sana ...

hayvan ve resim olayında fikrimi de söyleyeyim...hayvanın kendisi ve resmi aynı şey değildir...bu yıllarca resim yapmanın günah olduğu düşüncesi ile resimden uzak durmaya benziyor...

Dinen caiz değil. Ama 10 senedir içinde büyütmüşsün e o zaman geçicisini yaptır hem o deri altına işlenmediğinden abdestlik bir sorun oluşmuyor. Çıktığında dövmen git bir daha yaptır, sıkılana kadar yaptır işte.

dinde dövmenin bir günahı yoktur nihat hatipoğlunda gördüm abdest almaya engel değil derinin yüzeyinde çünkü asıl oje ve saç boysı olduğu zaman engel oluyomuş dövmeyi isteyen yaptırabilir nihat hatipoğluda böyle söyledi yani çünkü abdest almaya engel değil

saç boyasıda caiz değil ona bakılırsa öyle duydum ama oje kesinlikle caiz değildir çünkü tırnak hava almıyor ama dövmede deri havalıyor o yüzden engel değil nihat hatipoğlu öyle olduğunu abdest almaya engel olmadığı ve bir günahı olmadığını söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…