- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.144
- 448
Merhabalar.biraz abes kaçıcak ama dövme yaptırmak istiyorum,bunun dışında namaz kıldığım için ve dinime bağlılığım olduğu için,yani bu konu aslında saçma din insanın içinde yaşaması gereken bir şey manevi,ama annem ılımlı bakmıyo.ben 10yıldır bi kolu olmayan kedimin dövmesini küçük bi şekilde bileğime yaptırmak istiyorum.fikirleriniz neler?
Dinen caiz değil diyenlerin eminim saçlarında boyası ve tırnağında ojesı vardır o da caiz değil.
iPad- bir çaresi bulunur çıkmazların, bir uyuyup uyanalım...
Güvenilir bir hoca bu şekilde fetva vermiş:
"Vücuda dövme yaptırmayı, abdest ve gusülden ötürü yasak sayma yerine, Allah’ın yarattığı bedenimizde kalıcı bir değişiklik yapmanın caiz olmadığını bilmemiz gerekiyor. Dövmenin yasak olması da bundan dolayıdır. Bedene kalıcı değişiklik ancak, tıbbî bir nedenle olabilir."
Saç boyamak, oje yakmak kalıcı değişiklikler değil.
dinde dövmenin bir günahı yoktur nihat hatipoğlunda gördüm abdest almaya engel değil derinin yüzeyinde çünkü asıl oje ve saç boysı olduğu zaman engel oluyomuş dövmeyi isteyen yaptırabilir nihat hatipoğluda böyle söyledi yani çünkü abdest almaya engel değil
saç boyasıda caiz değil ona bakılırsa öyle duydum ama oje kesinlikle caiz değildir çünkü tırnak hava almıyor ama dövmede deri havalıyor o yüzden engel değil nihat hatipoğlu öyle olduğunu abdest almaya engel olmadığı ve bir günahı olmadığını söylemişti
Ben nihat hicayi çok severim ve dinlrrim dediğim gibi kafada soru işareti.ile olmaz yaptirma o zmn bnm içim rahat bir evladim olsun altına da onu yazdircam.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben nihat hicayi çok severim ve dinlrrim dediğim gibi kafada soru işareti.ile olmaz yaptirma o zmn bnm içim rahat bir evladim olsun altına da onu yazdircam.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aman naptınız siz Nihat Hatipoğlu bir günahı olmaz demedi. açın videosunu bir daha izleyin namaza ve abdeste engel değil dedi. ama dinen sakıncasından da bahsetti. siz yanlış bilgi verirseniz kırmızıladığım yerle ilgili dikkate alan olabilir...
Ben de dövme çok seviyorum ama vücuduna iz yapanları peygamberimiz lanetlemiş diye bir bilgim oldğu için yaptıramıyorum,içim rahat olmaz yani. yoksa çok seviyorum
nihat hatipoğlu bir günah olmaz demedi diyorsunda canım adam her perşembeleri program yapıyo atv de ve kaç yıllık profesor yaşını başını almış bir din adamı hemde geri kafalı değil herşeyi gayet güzel anlatıyo günah olanı olmayanıda açıkça söylüyo ben dövme derinin yüzeyinde ve deri hava alıyo yani deriye su geçiyo engel olmuyo nefes almasına o yüzdne abdest alabilirsin bişeye engel olmaz genelde günah olduğunu söylerler çoğunluk ama bu yanlış bilgi dediğim gibi Nihat hatipoğlu profesor sonuçta profesor olmak okadar kolaydeğil kimbilir kaç sene din üzerinde çalışmıştır yalan söyleyeceğine inanmıyorum
valla arkadasim az önce nihat hatipoglunu dinledim dövme yaptirmak abdeste namaza gusül abdeste mani degildir ama vucüda böyle zarar vermek hos degil
efendimiz de iyi görmemistir hadisi vardir allahin rahmetinden faydalanamiyacagini söylemistir .
yaptiran yaptirmistir ama yaptirmak isteyenler yaptirmasinlar .
kizkardesim de yaptirmak istiyo ama aynen onada söyleyecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?