Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım biopsi biopsi. Test değil yapılan. Bi okuyun da ona göre yazın. İhtimal yok yani. Tanı kesin.
Hay ağzına sağlık ya canım .Tam yazacaktım ki sen yazmıssın.
Arkadaşlar kordon biyopsisi yapılmış ;bir okuyup öğrenip ona göre yazın artık.ikili test demiyor biyopsi diyor .Sürekli aksi örnek verip durmayın .

bence aldırılması daha mantıklı gibi.
çünkü eminim ki siz anne baba olarak onun için tüm fedakarlığı yaparsınız doğduğu andan itibaren. buna eminim.
fakat malesef bu toplum sizi her zaman yaralayacak, bakışlarıyla, sorularıyla vs... işte o zaman çocuğunuz için çok üzüleceksiniz.normalde bile bir çocuğa güzel bir gelecek sağlamak artık çok zorlaşmışken bu şekilde ekstra zor olur.

Merhaba,kuzenim de ikili test yaptırmıştı ,pozitif çıktı yine de bebeğini aldırmak istemedi tabii 9 ay stresle geçti.Dogum gerçekleşti ve bebek down sendromlu değildi,olabiliyor tabii böyle olaylar yine de karar sizin

Allah verdi canı kul alsın yani?

Yorum istemese konu açmazdı herhalde kimse sizi dinlemez herkes istediği yorumu yazar. Konu sahibi Allah öyle bir mucize verirki bakamam dediğiniz bebeğin bi imtihanı kim bilir belki sağlıklı bir bebektir %1 ihtimali bile varsa

tabii ki çok zor bir karar. her türlüsü zor. ama dünyaya gelmesi de çok zor değil mi?
Sağlıklı doğan herkes engelli adayı değilmi zaten? Evlatlarımıza bişey olsa engelli olsa öldürmek mi çözüm olacak? Çok çok zor bişey elbette ama Allah sabır, kolaylık versin . Okadar çok engelli yavru varki hangi birinin hayatına son verilmeli. Sabır diliyorum

Yalnızca ikili test değil koryon vilus biyopsisi yapıldı tanı kesin yani. Kesinlikle down sendromlu

Şimdi biliyorum tepki alacağim ama... Herkes olumsuz yorumlar yapıyor. Konu sahibi belki çocuğunu doğurmaya karar verecek ve ya başka down sendromlu çocuğu olan anneler de burayı okuyor olabilir. Ayrıca bu ülkede yaşayamaz ne demek. 2 yorumdan biri bu. Haberlere bakarsak bu ülkede çocuk da yaşayamaz, kadın da yaşayamaz. Kadınların başına bir sürü şey geliyor kız çocuğuna hamile olanlara bunları mi diyoruz.

Zaten oğlum sakat değil down sendromlu
Hayır örnek verdim sadece kuzenim için ayakları ters dendi yemek borusu kısa dendi ama şu an koşup oynayan 3 yaşında bir çocuk. Hani öyle bile denip sağlıklı doğan varken Allahtan hep umut vardır.

Down sendromm riskini taşıyan yaklaşık 4 5 hamilelik gördüm çevremde. Hiç biri de down sendromlu değildi. Benim doktorum o testlere asla güvenmiyor ve istemiyordu bile. Bide down sendromlu çocuklar ayrı bi baaall

ben çok takdir ettim bu yazınızı. ayrıca evet down sendromlu çocuk sahibi olup okuyanlar için çok acı. doğurarak herkese eziyet etmenin yükü altına girdiklerini düşünecekler büyük ihtimal.

Merhaba konunuzu daha yeni gördüm benim de bir engelli çocuğum var ve engelli ailelerin düşüncelerini duygularınla benimle kıyas etmek için bir konu arıyordum ve sizin kolunuza denk geldim 21 yaşında hamile olduğumu öğrendim hamileliğim o kadar güzel gidiyor ki ne bütün testler de hiçbir şeyde bir problem yaşamadım doktorum gayet sağlıklı ve güzel gelişmekte olan bir bebekten bahsetti 9 ay boyunca engelli ile ilgili hiçbir konudan bahsetmedi ve hiçbir negatif bir şey göremedim ultrasona ya sonuçlarla neyse ben çok sağlıklı bebek bekliyorum doğum yaptım her şey gayet güzeldi biz hiç anlamadık çünkü çok sinsi bir rahatsızlık mış benim oğlumu rahatsızlığı 6 aylıkken desteksiz oturmaya çalışıyorduk artık ve sırtında bir kemik çıkıntısının fark ettim banyo yaptırırken de gördük ailemle eşimle beraber ve normal bir şey olmadığına karar verip hastaneye gittik nöroloji bölümündeki doktor kapıdan içeriye girer girmez bu çocuğun annesi babası kim bu çocuk size benzemiyor bu çocuk MPS tip 1 hastası dedi ve bilgisayardan o kadar kötü görüntüdeki çocukları gösterdi ki bana ve benim dünyam alt üst olmuştu yani çocuğum 2 yaşına gelene kadar ben nasıl yaşadım çocuğa ne yedirdin ne giydirdim bilmiyordum kesinlikle çünkü sizin gibi şanslı da değildim çocuğum doğduktan sonra öğrendim ben sırası olduğunun en azından siz çocuğunuz doğmadan kendinizi ve çocuğunuzun hastalığını bilip bilinçli bir şekilde kendiniz hazırlayabilirsiniz travmatik bir durumla karşılaşmazsınız doğumdan sonra artık lohusalık da ekleniyor buna ama şu an 1 ay sonra 6 yaşına girecek o kadar şanslı hissediyorum ki kendimi iyi ki diyorum ya iyi ki doktor bana söylememiş ve hasta çocuğa sahip olmuşum o kadar şanslıyım ki Allah sevdiği kullarını böyle çocuklar vererek ten imtihan edermiş ki ne kullanın sabrını ve şükürlü ölçer miş sakın ama sakın aklınızdan aldırmayı düşünmeyin bebeğinizi benim oğlumun ilik nakli olması gerekiyor 3 defa tüp bebek denemesi yaptım hem sağlıklı hem de doku uyumlu bulunması gerekiyordu embriyoların 80 bin lira harcadım sırf oğlumun sağlığı yerine gelsin hani tamam anne karnından da olsa gibi sağlıklı bir birey olamayacaktı ama en azından hastalığı duracaktı vücudunun hiçbir yerine ya yılmayacak da artık bu bile bi nebze bizi motive eden bir sonuçtu 3. Denememde tuttu 1 hafta önce düşükle sonlandı buna da şükür diyorum Allah'ım bizi bu yalancı dünyada bir sürü sınava sokuyor aba isyan mı edecek yoksa buna da mı şükür diyecek benim kuzum diye biz Allah'tan gelen her şeye şükretmesini bilen imanlı İslam'ı bilen kullanırız sizin de öyle olduğunu düşünüyorum ve oğlunuza sıkı sıkı sarılmanın adı diliyorum onu bırakmayın birkaç arkadaş tabii sıralı ölümden bahsetmiş bu bütün özel annelerin aklından çıkmayan bir durum hiçbir şey kolay değil ama imkansız da değil biz mücadeleci ve güçlü anneleriz her şeyin üstesinden geliriz ma inanın ki evinizden o gülücük sesleri kahkaha sesleri hiçbir zaman eksik olmayacak bebeğine sıkı sıkı sarıl ve hamileliğini zehir etme kendine ve bebeğine çok güzel bir şekilde geçir ona güzel güzel geceler al çünkü o senin için tutunuyor hayata biliyor ki mükemmel ve annesi olacak ve ona çok güzel bakacak

Doğurup doğurmamak sizin kararınız elbette buna bir şey demicem...
Ama doğurursanız tekrar bir çocuk yapıp kardeşinin sorumluluğunu ilerisi için ona yüklemeyin...

aynı durumu amcam yaşıyor ve herkes küçük kardeşin büyüdüğünde ona bakması gerektiğini söylüyor...

hayat böyle ilerlemiyor malesef...
Siz doğurmaya karar verdiğiniz taktir de en ilerisini düşünmek zorundasınız..:

Hı evet zaten anne karnındayken bize soruyorlar , biz de doğuracağız diye inat ediyoruz, sonra da başkaları baksın diye inat ediyoruz, bunlar hep soruluyor zaten.
Dünya da kaç tane rahatsızlık var bilginiz var mı, sonradan da geçirilebilecek bir sürü rahatsızlık var.
Siz ben çile çekmeye mi geldim diyebilirsiniz de, Rabbim verdi mi öyle bir çekersiniz ki.
Emin olun kimse kimseye güvenip çocuk yapmaz, çünkü bilirler ki çoğu sizin gibi insanlar, kimseyi düşünmezler, çünkü onlar çile çekmeye gelmezler dünya ya, özel çocuk anneleri çile çekmeye gelmişlerdir dünyaya!
Size güvenip kimsenin çocuk yapacağını aklınız kesiyor mu?
Neyse, konu sahibine önce evladı için sonra kendileri için hayırlı kararlar almasını diliyorum.
Rabbim yardımcıları olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…