- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi minelgaraib
-
Herkesin aciyi yasama aciyla basetme tavri baskadir. Ergenlik degil, suanda o da sadece basetmeye çalışıyorBebek konusunda aşırı hassas olduğumu ve ne kadar zor kabullendiğimi ve bu kabullenmede onun baba olmayı bu kadar istemesinin çok büyük payı olduğunu biliyor. Altı yıldır beraberiz. Beni çok iyi tanıyor. Bu durumda ne kadar canımın yanacağını ve neler yapabileceğimi biliyor. Ama gitti ergen gibi kıyafetleriyle duşa girdi. Sanırım zatürre olana kadar ıslanmayı planlıyor. Bu şekilde kaçmasına kızıyorum. Ya sadece yanıma uzansaydı ve hiçbir şey söylemeden tavana baksaydık da yeterdi
O otizimliydi. Ama gereksiz insanlar saglikli insanla bile uğrasiyor herşeyi düzgün olanin garantisi yokki.Ya sonra ? anne baba vefat ettikten sonra ? hem de turkiye gibi ortadogu ulkesinde ? sinifinda down sendromlu cocuklari istemeyen karaktersiz velileri izlemediniz mi tv de ?
Hacca gidiyor bir de sevap kazanacak ! Yaziklar olsun. Sorsan müslüman. Rabbena hep bana.
Eşin dahi seni eziyor. Allah bize akıl verdi sorgulamamiz icin.
Bir an once aklini basina toplayip bosanmani diliyorum. Eşin seni eziyor dahasi senin gibi genc ve zayif bir kizcagizin zihinsel engelli birine bakmasi reva degil. Ucurumun kiyisindasin. Gencligin guzelligin gitmek uzere. Yanlis yoldasin kuzum. Bu evlilik degil. Senin iyi niyetini suistimal edecekler. Hemen boşan.
Ben bakmam demek te çok doğru değil bence.Haklisiniz ama bilmiyorumben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki
Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmalisin. Kadinin ici kan agliyordur.en önemliside annem gel diyor çocuk düşünme diyor düşünmüyorum zaten hiç kolay değil o kadar zor ki
Ya o bakıma muhtaç sizin evladınız olsaydı?Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmasin. Kadinin ici kan agliyordur.
Yaşıtlarin test çözüyor, universiteye basladi, gelecek kurgusu yapiyor. Bir hiç ugruna hayatini mahvetme.
Şöyle dusun bitanem, annenin de bakima ihtiyaci olacak. O zaman annenin yanina gidemeyeceksin. Eşin musade etmeyecek bakima muhtac görümcen yuzunden.
Ahhh 10 yil once senin yasinda olmak icin nelerimi vermezdim. Ucuruma yuvarlaniyorsun.
Ya o bakıma muhtaç sizin evladınız olsaydı?
dindar insanlar yardıma muhtaç birine el uzatarak ne kadar sevap kazanacaklarını da biliyorlardır bence. dinimiz bu ve bunun gibi yardımlaşmalar için esasen insanları teşvik eden güzel bir dindir.Zor degil bitanem ortada zorluk yok guzelce bitir. dön ailenin yanina. Bu evlilik degil eziyet. Annen arkandaymis. Sen dindar bir kiza benziyorsun. Anneyi uzmenin ne kadar gunah oldugunu biliyor olmalisin. Kadinin ici kan agliyordur.
Yaşıtlarin test çözüyor, universiteye basladi, gelecek kurgusu yapiyor. Bir hiç ugruna hayatini mahvetme.
Şöyle dusun bitanem, annenin de bakima ihtiyaci olacak. O zaman annenin yanina gidemeyeceksin. Eşin musade etmeyecek bakima muhtac görümcen yuzunden.
Ahhh 10 yil once senin yasinda olmak icin nelerimi vermezdim. Ucuruma yuvarlaniyorsun.
Siz hayatta olmadığınız da sizin sorununuz olacak bir durumunuz yok malesef, ölümsüz olduğunuzu düşünmüyorsunuz heralde.o benim meselem olurdu. Kardesimin eşi bakmak zorunda degil.
Dünya sizin veya benim etrafimda dönmuyor. Kendi down sendromlu cocugum icin baskalarinin hayatlarini mahvetmezdim.
şöyle düşünün sizin kardeşiniz için eşiniz bunları söylese, düşünse; ağırınıza gitmez mi ? bu nasıl evlilik demez misiniz ?Haklisiniz ama bilmiyorumben akraba evliliği yapmadım eltim ve kaynım teyze çocukları kuzeni olmasına rağmen eltim ben asla bakmam diyor hacca giderlerse bakacak kimseleri yok gözlerinin içine baka baka ben bakamam nasıl derim çok zayıfım zaten gorumcem zihinsel ve bedensel.engelli benden daha ağır sırtıma alıp yataktan indiremem yada bir yere taşıyamam altını değiştirmek her seyi yiyip içiyor başlı başına çok zor hem bile bile evlendim hemde eşim tarafından çok eziliyorum beni manipüle ediyor inanın çıkmazdayım sanki
Arkadaşım biopsi biopsi. Test değil yapılan. Bi okuyun da ona göre yazın. İhtimal yok yani. Tanı kesin.Sadece yazıyorum yorumsuz Arkadaşıma doktorlar down sendromu ve bir bacagı kısa demişler hamileyken.. Şuan çok başarılı ilkokula giden saglıklı bir kızı var
Siz hayatta olmadığınız da sizin sorununuz olacak bir durumunuz yok malesef, ölümsüz olduğunuzu düşünmüyorsunuz heralde.
Evet dünya sadece bizim etrafımız da dönmüyor, bize muhtaç insanlar olabilir etrafımız da, banane bakmam, doğurmasalardı mı diyeceğiz, herkes anne karnında öğrenmiyor sıkıntı olup olmadığını.
Ve hiç bir anın garantisi yokken, insanların kendi ve evlatlarının sağlıklarının garanti belgesini almış gibi davranmaları acı.
Ömrü el verdiği ve gücü yettiği sürece, bakıma muhtaç evlatların anneleri babaları tarafından bakılmaları taraftarıyım, ama bu insanların yardıma ihtiyaçları olduğu gerçeğini değiştirmiyor, herkesi kaderine terkedelim, özel günlerde de çığırtkanlık yapıp, sosyal medya hesaplarında duyar kasalım.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Siz hayatta olmadığınız da sizin sorununuz olacak bir durumunuz yok malesef, ölümsüz olduğunuzu düşünmüyorsunuz heralde.
Evet dünya sadece bizim etrafımız da dönmüyor, bize muhtaç insanlar olabilir etrafımız da, banane bakmam, doğurmasalardı mı diyeceğiz, herkes anne karnında öğrenmiyor sıkıntı olup olmadığını.
Ve hiç bir anın garantisi yokken, insanların kendi ve evlatlarının sağlıklarının garanti belgesini almış gibi davranmaları acı.
Ömrü el verdiği ve gücü yettiği sürece, bakıma muhtaç evlatların anneleri babaları tarafından bakılmaları taraftarıyım, ama bu insanların yardıma ihtiyaçları olduğu gerçeğini değiştirmiyor, herkesi kaderine terkedelim, özel günlerde de çığırtkanlık yapıp, sosyal medya hesaplarında duyar kasalım.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Ya o bakıma muhtaç sizin evladınız olsaydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?