- 16 Aralık 2015
- 83
- 255
- 43
- Konu Sahibi minelgaraib
-
Evet çok sevimliler gerçekten, gülünce iyice kısılıp yok olan gözleri falan. Ayrıca yalan söylemezler, sevgi doludurlar. Ama bizden daha zeki değiller. Ve var olan potansiyellerini değerlendirmeleri bizden çok daha zor ve uzun bir süreç.Çok tatlılar. Onları görünce böyle minciklayip sevesim geliyor. Illa ki zorlukları vardır ama bizden zeki olduklarına eminim
Hastalığın adı zannettim.Plasentadan doku örneği alınarak kromozomların incelenmesi
Ne yiyip içiyorsunuz ,bize de söyleyin biz de aynısından alalım .Allah buyuk Allah herseyi yoluna koyar. Eskiden bende 21 yasindayken hamile oldugumda ogrensem o cahilikle aldirirdim belki bilmiyorum bilgim yoktu cunku. Ama benim kizim herseyi yavas gelisiyor bu gercek. Ama herseyide ogrenebiliyor normal cocuk olmasada onlarinda yasamaya hakki var.. iyikide allahim gostermemis bana iyikide aldirmamisim iyikide gunaha girmemisim. Iyikide.. karar sizin..
Doktor bana bizden daha zekiler dedi ama onu kulanmayi bilmezlermis. Kizima bakinca gercekten cok zeki herseyi anliyor.. yani tabi normal cocuk dgl fakat kesinlikle buyuk ozur olarak gormuyorum..Evet çok sevimliler gerçekten, gülünce iyice kısılıp yok olan gözleri falan. Ayrıca yalan söylemezler, sevgi doludurlar. Ama bizden daha zeki değiller. Ve var olan potansiyellerini değerlendirmeleri bizden çok daha zor ve uzun bir süreç.
Maddi anlamda özel eğitimini, fizyoterapisini vs karşılayacak ekonomik güce sahibiz. Ama eşim de ben de cerrahız ve acaba bebeğe yeterli zaman ayırabilir miyiz? Duygusal anlamda güçlü durmak ne kadar mümkün olurBir de Ülkemiz gercekleirni ve insanları biliyoruz .Özel eğitim gerekiyor ve bu ne kadar verilebilir ? Siz ne kadar bununla baş edebilirsiniz ? Burda herkes yazıp gidiyor ama siz onunla başbaşa olacaksınız .Ayrıca test öyle çıkıp sağlıklı doğan diyen arkadaşlar da yaptırdığınız testi bilmiyor diye düşünüyorum .
Herşeye kulak tıkayın ve ne istediğinizi düşünün derim .
Tobe tobe kotu olan ne dedimki. Aldirmi deyim tovbeler tovbesi ya ???Ne yiyip içiyorsunuz ,bize de söyleyin biz de aynısından alalım .
Şimdi gerçekten çok akıl veren olacak ama zor gerçekten bu seNin için çok önemli bir karar linç yemek istemiyorum ama engelli olan çocuğa bakmak çok zor ama bir cana kıymak dahada zor yani şuan senin yerine koyuyorum kendimi ama işin icinden çıkamıyorum ki sizin içinde daha zordur şimdi burda kadını linç etmeyin empati yapın rica ediyorumMerhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Henüz konuşmadık. Bir saattir duştaEsinizle konustunuz mu? Esinizin gorusu ne?
Tabiki haklisiniz basima geldi.. ama ben iyiki dogurdum diyorum cunki aldirmis olaydim ztn panik attagim var omur boyu vicdan azabindan ölurdum..Şimdi gerçekten çok akıl veren olacak ama zor gerçekten bu seNin için çok önemli bir karar linç yemek istemiyorum ama engelli olan çocuğa bakmak çok zor ama bir cana kıymak dahada zor yani şuan senin yerine koyuyorum kendimi ama işin icinden çıkamıyorum ki sizin içinde daha zordur şimdi burda kadını linç etmeyin empati yapın rica ediyorum
Resmen oraya hapsetti kendini kıyafetleriyle öylece oturuyor suyun altında. Ne düşünüyor bilmiyorum bir yandan ona çok kızıyorum bir yandan üzülüyorumHenüz konuşmadık. Bir saattir duşta
Sanirim bu karar ikinizin birlikte almasi gereken bir karar. Her yonuyle dusunup ona gore beraber karar vermelisiniz.Henüz konuşmadık. Bir saattir duşta
Ona neden kiziyorsun?Resmen oraya hapsetti kendini kıyafetleriyle öylece oturuyor suyun altında. Ne düşünüyor bilmiyorum bir yandan ona çok kızıyorum bir yandan üzülüyorum
Bebek konusunda aşırı hassas olduğumu ve ne kadar zor kabullendiğimi ve bu kabullenmede onun baba olmayı bu kadar istemesinin çok büyük payı olduğunu biliyor. Altı yıldır beraberiz. Beni çok iyi tanıyor. Bu durumda ne kadar canımın yanacağını ve neler yapabileceğimi biliyor. Ama gitti ergen gibi kıyafetleriyle duşa girdi. Sanırım zatürre olana kadar ıslanmayı planlıyor. Bu şekilde kaçmasına kızıyorum. Ya sadece yanıma uzansaydı ve hiçbir şey söylemeden tavana baksaydık da yeterdiOna neden kiziyorsun?
Cidden çok ilgiye ihtiyacı var ve mesleğimiz gereği sürekli yanında olamayız. Bu beni çok düşündürüyor. Ama en sonunda doktor dedi ya oğlunuzun boyu ve kilosu normal diye. Ne bileyim işte bizim oğlumuzArkadaşım yazılan dini yorumları bırak lütfen bir kenara. Realistik düşün. Bu çocuklar duygusal bağ olmazsa yapamazlar. Sen nöbette baba nöbette acil durum olur yine hastaneye gidersiniz derken ne kadar ilgilenebileceksin? Evet maddi durumunuzla destek terapilerini karşılarsınız ama böyle çocuklarla bir ebeveynin hep ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlü çok zor. Şu ülke şartlarında hangi bakıcı down sendromlu bir çocuğun zeka gelişimi için canla başla uğraşır?
Senin hamileliğine sevinmeme sebebin bile bu olabilir en başta..
Off yazıyorum böyle de çok zor durumun. Her neyi seçersen umarım mutlu olursun.
Bunu yaşadım evet. Dayanamam dedikçe daha ağırı ile sınandım hep. Ama harika bir hamilelik geçirip doğumdan 2-3 ay sonra evladında farklı hastalık olduğunu öğrenen insnalar var. O yüzden yüzde yüz sağlıklı diye bir durum yok. Elbette çok sağlıklı çocuklara sahip olup mükemmel hayat yaşayan inşanlar var ama sanırım her zaman daha zor durumlara bakıp günümüze şükretmek gerek. Allah yardımcınız olsun. Ne denir bilemiyorum. Eşinizin yaşı kaç bu aradaSanki daha fazlasına dayanamam dedikçe bir tık üstünde bir şey geliyor başıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?